ik ben eens rustig aan op het internet aan het zoeken gegaan voor wat informatie voor een winterboilie.Ik draai mijn boilies normaal niet zelf maar heb de laatste tijd voornamelijk met de freezerbaits van pro-line gevist maar ik verwacht dat deze een te hoge voedingswaarde voor de winter hebben.
In de rotary letter van Bart van den Hurk heb ik goed onderbouwde informatie gevonden voor een degelijke winterbol. Hij adviseerd het vismeel gehalte laag te houden i.v.m. het hoge vetgehalte en i.p. daarvan koolhydraat houdende bestandsdelen toe te voegen. Daarbij voegt hij ook veel vezels toe zodat de spijsvertering beter verloopt.
Zijn er mensen die ervaring hebben met zo'n winterbol draaien en die mij daarbij zouden willen helpen?? Is het bijvoorbeeld mogelijk om die koolhydraten en vezels te combineren? Ik bedoel zijn er vezels met een hoog koolhydraat gehalte? En in welke vehouding kunnen die vezels het beste worden toegevoegt? En wat is een goede vismeel voor de winter en in het algemeen? En misschien een mooie flavor bij deze vismeel?
Natuurlijk verwacht ik niet dat jullie mij een perfect receptje gaan geven van een jarenlang uitgewerkte winterboilie maar ik zou graag een beetje opweg geholpen worden. dus ik zou zeggen heb je iets nuttigs te delen brand los...
![:wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
mv karpervis gr
sjors heldens