flavours en kruidenmengsels
vermits ik nieuw ben en ik het hier wel leuk vind wil ik ook es graag een topic openen
mijn vraag is wat voor flavours jullie goed vinden en van welk merk.
of eventueel ee mengeling van kruiden
kruiden behoord ook tot mijn favorieten dus ik ben es benieuwd naar welke kruidenmengsels jullie goed vinden.
ik meng altijdzelf men kruiden.
2 theelepels cayennepeper
2 theelepels knoflookpoeder
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel zout
1 theelepel rood paprikapoeder
1 theelepel oregano
1 theelepel uienpoeder
das bv een vd kruidenmengels dat ik heb samengesteld en heel vaak gebruik in men mixen
bv aarbeienflavour met goeie spicy kruidenmengeling erbij vind ik heel goed.
of bv de aarbeienflavour van dt vind ik beter dan die van ucp
of de black current van ucp vind ik goed of de squid van solar vind ik super
ik hoop dat jullie een beetje weten waar ik naar toe wil met dit topic en zou graag es jullie ervaringen horen over bepaalde flavours en kruiden
p.s. ik begrijp heel goed dat dit maar toevoegingen zijn om je boilie een meerwaarde te geven
de mix zelf is ook zeer belangrijk ma dat kunnen we mischien erna es bespreken
eerst kijken of dit topic succes kent
mijn vraag is wat voor flavours jullie goed vinden en van welk merk.
of eventueel ee mengeling van kruiden
kruiden behoord ook tot mijn favorieten dus ik ben es benieuwd naar welke kruidenmengsels jullie goed vinden.
ik meng altijdzelf men kruiden.
2 theelepels cayennepeper
2 theelepels knoflookpoeder
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel zout
1 theelepel rood paprikapoeder
1 theelepel oregano
1 theelepel uienpoeder
das bv een vd kruidenmengels dat ik heb samengesteld en heel vaak gebruik in men mixen
bv aarbeienflavour met goeie spicy kruidenmengeling erbij vind ik heel goed.
of bv de aarbeienflavour van dt vind ik beter dan die van ucp
of de black current van ucp vind ik goed of de squid van solar vind ik super
ik hoop dat jullie een beetje weten waar ik naar toe wil met dit topic en zou graag es jullie ervaringen horen over bepaalde flavours en kruiden
p.s. ik begrijp heel goed dat dit maar toevoegingen zijn om je boilie een meerwaarde te geven
de mix zelf is ook zeer belangrijk ma dat kunnen we mischien erna es bespreken
eerst kijken of dit topic succes kent
- richard van der vliet
- Berichten: 748
- Lid geworden op: 11-10-2002 02:00
- Locatie: Delfzijl
ik denk dat er weinig mensen hier flavours of kleurstoffen etc. gebruiken door hun aas, wat ik meestal toevoeg is 3 schepjes koffie aan 1 kilo mix (koffie vermengen met de eieren zodat het goed door de mix komt te zitten) en kwa toevoegingen, ik heb ooit eens een scopex aasbooster gekocht van starbaits (0.25 liter) geschikt voor menselijke consumptie, daar soak ik me boilies meestal in, voorderest geen flavours of onzin.
kijk dat bedoel ik
koffie als toevoeging
nog mensen hier ervaringen mee?
richard kruiden en flavours vind ik geen onzin hoor
je scopex soap draagt toch ook mee aan een bepaalde smaak en geur in je boilie of vergis ik me daarin
je mag me altijd verbeteren als je vind dat ik ongelijk heb daarom dient dit discussieboard toch
koffie als toevoeging
nog mensen hier ervaringen mee?
richard kruiden en flavours vind ik geen onzin hoor
je scopex soap draagt toch ook mee aan een bepaalde smaak en geur in je boilie of vergis ik me daarin
je mag me altijd verbeteren als je vind dat ik ongelijk heb daarom dient dit discussieboard toch
-
- Berichten: 3862
- Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
- Locatie: Zuid Nederland
Kaneel met amandel lijkt me nu echt lekker...
Maar ik houd het voorlopig maar kaneel met een Scopex flavour van Hutchinson als ik aan combinaties moet denken.
Maar ik houd het voorlopig maar kaneel met een Scopex flavour van Hutchinson als ik aan combinaties moet denken.
Met vriendelijke groet,
Kevin Diederen
Kevin Diederen
-
- Berichten: 157
- Lid geworden op: 31-08-2004 18:54
- Locatie: Delft
Ik gebruik ook cayennepeper met wat zout en oregano en soms nog wat knoflook. (lekker italiaans )En ik ben sinds 2 maanden bezig met 1 eetlepel oploskoffie door een kilootje 50/50 (droog).
Jef
Jef
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
MC Joel,
Soms gebruik ik Speculaaskruiden of Koekkruiden.
Ook gemalen Ster Anijs gebruik ik wel, meestal vanaf het voorjaar tot aan de herfst toe.
's winters gebruik ik weinig of geen kruiden, wel Trouvit met Trassi.
Flavours gebruik ik nooit omdat dit voor mij geen meerwaarde aan de boilie's geeft.
Soms gebruik ik Speculaaskruiden of Koekkruiden.
Ook gemalen Ster Anijs gebruik ik wel, meestal vanaf het voorjaar tot aan de herfst toe.
's winters gebruik ik weinig of geen kruiden, wel Trouvit met Trassi.
Flavours gebruik ik nooit omdat dit voor mij geen meerwaarde aan de boilie's geeft.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Waarom uitleggen??
Gebruik ze al 12 jaar niet meer en nooit minder om gevangen.
bovendien word het dan vanzelf weer een hele rammelkast aan flavourmerken opsommen, toch?
Tegenvraagje; waarom toch komen er elk jaar weer zoveel flavoursoorten bij als ze toch al zoveel meerwaarde brengen?
Flavours vangen vissers, geen vissen.
Gebruik ze al 12 jaar niet meer en nooit minder om gevangen.
bovendien word het dan vanzelf weer een hele rammelkast aan flavourmerken opsommen, toch?
Tegenvraagje; waarom toch komen er elk jaar weer zoveel flavoursoorten bij als ze toch al zoveel meerwaarde brengen?
Flavours vangen vissers, geen vissen.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- richard van der vliet
- Berichten: 748
- Lid geworden op: 11-10-2002 02:00
- Locatie: Delfzijl
naar mijn mening (en ik denk dat ik dan namens de meerderheid van de mensen hier spreek) zijn flavours nutteloos, maar ook slecht voor de karpers, vanwege de soms chemische stoffen die erin zitten (het is niet voor niks dat er soms op staat: niet voor menselijke consumptie) dus zal het weinig goeds zijn, ja je krijgt er een lekker geurtje van, maar van toiletvervrisser krijg je ook een lekker geurtje maar ik zou het niet op me brood spuiten.
henk ik beweer ook niet dat elke flavour goed is
of dat elk merk goed is
maar ik meen toch dat er enkele zijn die echt werken bv de solar squid
je boilie neemt echt de smaak ervan op
zo zijn er nog wel enkele
ma zoals je zegt er komen veel te veel merken bij vandaar ook dit topic om er de goeie es uit te halen
veel merken verkopen echt flut en willen snel geld verdienen
bij sommige betaal je zelfs 15 euro voor wat maisolie met een geurtje
ik geef je echt geen ongelijk hoor henk
op grote waters gebruik ik ze ook niet ma instand vind ik wel dat er met sommige wel wat te beginnen valt
maja dit is mijn mening
richard welke chemische soffen bedoel je dan?
of dat elk merk goed is
maar ik meen toch dat er enkele zijn die echt werken bv de solar squid
je boilie neemt echt de smaak ervan op
zo zijn er nog wel enkele
ma zoals je zegt er komen veel te veel merken bij vandaar ook dit topic om er de goeie es uit te halen
veel merken verkopen echt flut en willen snel geld verdienen
bij sommige betaal je zelfs 15 euro voor wat maisolie met een geurtje
ik geef je echt geen ongelijk hoor henk
op grote waters gebruik ik ze ook niet ma instand vind ik wel dat er met sommige wel wat te beginnen valt
maja dit is mijn mening
richard welke chemische soffen bedoel je dan?
- richard van der vliet
- Berichten: 748
- Lid geworden op: 11-10-2002 02:00
- Locatie: Delfzijl
naja chemische stoffen is een beetje overdreven, maar er zitten wel stoffen in die niet geschikt zijn voor menselijke consumptie, zou het dan wel goed zijn voor karpers? ik weet niet zo uit me hoofd welke stoffen er exact inzitten, maar dat ze derin zitten weet ik wel (is ook discussie over geweest ongeveer 1 jaar geleden) zelf zou ik nooit flavours die niet geschikt zijn voor menselijke consumptie in me aas verwerken door mijn boilies, alleen flavours etc. die voor menselijke consumptie geschikt zijn zal ik overwegen te gebruiken.
de meeste die ik gebruik zijn allemaal voor menselijke consumptie richard
ik ben net nog effe in de kelder gaan kijken of ik er vond die er niet voor geschikt waren
ma ik vond niks
denk je dat de betere merken chemische troep gaan gebruiken?
van de goedkopere merken weet ik het dat er veel chemische bestanddelen inzitten
uiteraard gebruik ik deze ook niet kwil niet dat de karper onder lijd
ik ben net nog effe in de kelder gaan kijken of ik er vond die er niet voor geschikt waren
ma ik vond niks
denk je dat de betere merken chemische troep gaan gebruiken?
van de goedkopere merken weet ik het dat er veel chemische bestanddelen inzitten
uiteraard gebruik ik deze ook niet kwil niet dat de karper onder lijd
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
MC
kijk ook eens in het anijszaad topic. Staat naast wat specerijen ook nog wat over witte truffel toevoegingen. Komen je die bekend voor??
Mitsz
kijk ook eens in het anijszaad topic. Staat naast wat specerijen ook nog wat over witte truffel toevoegingen. Komen je die bekend voor??
Mitsz
- Marco Mensing
- Berichten: 5504
- Lid geworden op: 18-09-2002 02:00
Ik ken er inderdaad ook al een paar van !
We zullen of het werkt.....
We zullen of het werkt.....
CarpeR Diem
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Klik rechts op de map.
Worstel alles door en vertel nog eens dat flavors/geurstoffen niet chemisch en onschadelijk zijn.
Naast de mogelijkheid dat karper ze onder water wel eens niet eens zou kunnen waarnemen lijkt het me een overbodige kostbare toevoeging.
http://www.woc.sci.kun.nl/cgi-bin/view?geurstoffen
Worstel alles door en vertel nog eens dat flavors/geurstoffen niet chemisch en onschadelijk zijn.
Naast de mogelijkheid dat karper ze onder water wel eens niet eens zou kunnen waarnemen lijkt het me een overbodige kostbare toevoeging.
http://www.woc.sci.kun.nl/cgi-bin/view?geurstoffen
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- richard van der vliet
- Berichten: 748
- Lid geworden op: 11-10-2002 02:00
- Locatie: Delfzijl
zolang ze voor menselijke consumptie geschikt zijn, is er niks aan de hand, maar ik heb liever een ingredient met geur, vismeel trouvit ofzo scheelt aanzienlijk in de kostene
-
- Berichten: 2316
- Lid geworden op: 16-01-2002 01:00
- Locatie: Stein (Lb)
MC Joel je hebt een PB!
mvg
Stefan
mvg
Stefan
ja mitz ik gebruik soms truffelolie in men aas
dat geeft inderdaad geen slechte resultaten
buiten de machtige geur komt er ook nog een enorm aroma in je bol
echte truffels zijn uiteraard te duur om te gebruiken
maar deze variant is zeker niet slecht
dat ik evenveel vang met eiwitten als koolhydraten dat is niet mijn schuld he
ik heb nu toh al vele jaren en op vele waters geprobeerd en getest
en moet tot de conclusie komen dat ik er echt geen verschil mee uithaal
het spijt me mitz
een goeie volle spicy bol lusten ze altijd wel in de winter
ik heb er ook gevangen op zoete mitz na een mooie voerstek te hebben aangelegd
soms vind ik het ook vreemd hoor mitz
er bestaan mooie aastheorien waar mensen zich echt in kunnen verdiepen
ma als het tegendeel word bewezen waar staan de theorien dan
na vele testen en proeven en vaak aan de waterkant hebben gezeten kom ik tot een bescheiden conclusie dat smaak een hele belangrijke factor is in een boilie
dat geeft inderdaad geen slechte resultaten
buiten de machtige geur komt er ook nog een enorm aroma in je bol
echte truffels zijn uiteraard te duur om te gebruiken
maar deze variant is zeker niet slecht
dat ik evenveel vang met eiwitten als koolhydraten dat is niet mijn schuld he
ik heb nu toh al vele jaren en op vele waters geprobeerd en getest
en moet tot de conclusie komen dat ik er echt geen verschil mee uithaal
het spijt me mitz
een goeie volle spicy bol lusten ze altijd wel in de winter
ik heb er ook gevangen op zoete mitz na een mooie voerstek te hebben aangelegd
soms vind ik het ook vreemd hoor mitz
er bestaan mooie aastheorien waar mensen zich echt in kunnen verdiepen
ma als het tegendeel word bewezen waar staan de theorien dan
na vele testen en proeven en vaak aan de waterkant hebben gezeten kom ik tot een bescheiden conclusie dat smaak een hele belangrijke factor is in een boilie
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
MC,
dan zijn er voor u met uw flavours nog wel wat aardige toevoegingen. Verdiep u eens in de duistere wereld van sweetners en natuurlijke extracten. Dit kan de vangsten gevoelig doen toenemen.
Voorts vermoed ik dat u toch echt wat vlugger tevreden bent dan ik, als het gaat om het behalen van winters resultaat. Maar enfin........
groet Mitsz
dan zijn er voor u met uw flavours nog wel wat aardige toevoegingen. Verdiep u eens in de duistere wereld van sweetners en natuurlijke extracten. Dit kan de vangsten gevoelig doen toenemen.
Voorts vermoed ik dat u toch echt wat vlugger tevreden bent dan ik, als het gaat om het behalen van winters resultaat. Maar enfin........
groet Mitsz
sweetners en zo gebruik ik ook hoor
blauwe klaver vind ik de top
squid extract vind ik ook een machtig product als toevoeging
ik weet niet of ik qua vangsten sneller tevreden ben als u mitz
ik vang zeker niet minder dan de grote karpervissers hier in de buurt
dit topic is ook niet bedoeld om men vangsten op te drijven het is gewoon eens voor ewa te vergelijken en ervaringen te delen
en eventueel om mensen te beoeden voor miskopen
blauwe klaver vind ik de top
squid extract vind ik ook een machtig product als toevoeging
ik weet niet of ik qua vangsten sneller tevreden ben als u mitz
ik vang zeker niet minder dan de grote karpervissers hier in de buurt
dit topic is ook niet bedoeld om men vangsten op te drijven het is gewoon eens voor ewa te vergelijken en ervaringen te delen
en eventueel om mensen te beoeden voor miskopen
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Dat is dan weer een nobel streven MC, waar ik me zeer tevreden over stem. Dank hiervoor.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Mijn ervaringen met welk product MC?
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Ging het nu enkel over flavors?
Of ook over smaak?
Smaakstoffen en extracten?
Sweeteners en natuurlijke extracten..
Het begint hier namelijk een beetje door elkaar heen te praten.
Of ook over smaak?
Smaakstoffen en extracten?
Sweeteners en natuurlijke extracten..
Het begint hier namelijk een beetje door elkaar heen te praten.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.