De grote aasuitdaging
- Wil Jeurninck
- Berichten: 2261
- Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
- Locatie: Baexem
- Contacteer:
Ga maar weer eens zoeken in de kast naar dat schrift met die ouw recepten,staat de voor en tegens van een aantal melen in die in deze topic genoemd worden.
Mij geheugen graaft niet zo diep.
Shit welke kast was het ook alweer
Mij geheugen graaft niet zo diep.
Shit welke kast was het ook alweer
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
niet alles verraden Wil
- Arend Bleijerveen
- Berichten: 98
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: Blokker
- Contacteer:
Hallo Mitsz,
Misschien als toevoeging op 'de grote aasuitdaging' naar aanleiding van je opmerking: 'Zelf heb ik zeer goede resultaten behaald op gekiemde zaden. Alleen die brasem'.
Daarom de volgende vraag:
Is het mogelijk om een home made boilie te fabriceren zodat deze niet gegeten wordt door brasems maar wel door karpers. Dus selectie op ingrediënten en niet op grootte?
Deze vraag is off topic, maar waarschijnlijk wel te combineren omdat de verboden ingrediënten: tarwemeel, griesmeel, maismeel, polenta, sojameel, aardappelmeel, rijstemeel en roggemeel wel door brasems worden geapprecieerd.
Cheers Arend
Misschien als toevoeging op 'de grote aasuitdaging' naar aanleiding van je opmerking: 'Zelf heb ik zeer goede resultaten behaald op gekiemde zaden. Alleen die brasem'.
Daarom de volgende vraag:
Is het mogelijk om een home made boilie te fabriceren zodat deze niet gegeten wordt door brasems maar wel door karpers. Dus selectie op ingrediënten en niet op grootte?
Deze vraag is off topic, maar waarschijnlijk wel te combineren omdat de verboden ingrediënten: tarwemeel, griesmeel, maismeel, polenta, sojameel, aardappelmeel, rijstemeel en roggemeel wel door brasems worden geapprecieerd.
Cheers Arend
- Wil Jeurninck
- Berichten: 2261
- Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
- Locatie: Baexem
- Contacteer:
Alles verraden Mitsz?,zie er misschien niet zo slim uit maar zo erg is het ook al weer niet.
Zal een beetje gek zijn om mijn "diep" geheime aas ingredienten aan de grote klok te hangen.
Zal een beetje gek zijn om mijn "diep" geheime aas ingredienten aan de grote klok te hangen.
-
- Berichten: 82
- Lid geworden op: 20-06-2004 23:34
je geheime vangsten moet je ook niet vertellen
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Spinaziepoeder? Lijkt me zeer geschikt voor graskarpers.
Maar ja, volgende probleem is de beschikbaarheid van een aantal van die exoten. Mogelijk dat we daarmee een antwoord hebben op de vraag waarom telkens dezelfde ingrediënten worden gebruikt. Ze zijn redelijk makkelijk verkrijgbaar. Bovendien weet ik er te weinig van om de gevraagde percentages uit te rekenen. Ik moet bekennen dat ik daarvoor simpelweg karpervoer 2000 in de CD lade gooi.
De vraag van Arend is wel een aardige. Maar naar mijn idee zijn de nuances van de smaakattractie voor wat betreft brasem en karper te gering om op basis van ingrediënten echt super selectief te zijn?
Groet, Kees
Maar ja, volgende probleem is de beschikbaarheid van een aantal van die exoten. Mogelijk dat we daarmee een antwoord hebben op de vraag waarom telkens dezelfde ingrediënten worden gebruikt. Ze zijn redelijk makkelijk verkrijgbaar. Bovendien weet ik er te weinig van om de gevraagde percentages uit te rekenen. Ik moet bekennen dat ik daarvoor simpelweg karpervoer 2000 in de CD lade gooi.
De vraag van Arend is wel een aardige. Maar naar mijn idee zijn de nuances van de smaakattractie voor wat betreft brasem en karper te gering om op basis van ingrediënten echt super selectief te zijn?
Groet, Kees
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Arend,
ik denk dat we met de brasem moeten leren leven, als we niet met 34mm boilies willen visen. Keiharde 22mm boilies willen nog wel eens helepen, maar dan moeten ze echt hard zijn. Brasem en karper voeden zich nu eenmaal aan dezelfde bronnen.
Kees,
probeer het eens gewoon zonder te berekenen als het gaat om het verkennen van nieuwe producten. Spinaziepoeder werkt niet alleen bij graskarper. Maar als je echt wil, kun je spinazie(poeder) gewoon invoeren in KV 2000.
Wil,
ik geen idee hoe je eruit ziet. Dat je niet dom bent, heb ik al een tijdje in de gaten
ik denk dat we met de brasem moeten leren leven, als we niet met 34mm boilies willen visen. Keiharde 22mm boilies willen nog wel eens helepen, maar dan moeten ze echt hard zijn. Brasem en karper voeden zich nu eenmaal aan dezelfde bronnen.
Kees,
probeer het eens gewoon zonder te berekenen als het gaat om het verkennen van nieuwe producten. Spinaziepoeder werkt niet alleen bij graskarper. Maar als je echt wil, kun je spinazie(poeder) gewoon invoeren in KV 2000.
Wil,
ik geen idee hoe je eruit ziet. Dat je niet dom bent, heb ik al een tijdje in de gaten
- Arend Bleijerveen
- Berichten: 98
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: Blokker
- Contacteer:
Wat betreft de selectie op ingrediënten voor het vangen van karper zonder last de hebben van brasem geloofde ik ook niet dat dit mogelijk is.
Maar een goede Amsterdamse karpervisser vertelde mij dat hij op Du Der met boilies van Monsterpersuit mix van Nash geen enkele aanbeet heeft gehad van brasem. Terwijl wij de week erna de ene brasem naar de andere vingen op een eigengemaakte boilie met de bekende ingrediënten ook op 25mm boilies.
Dus heeft er iemand ervaring met het vangen van brasem op eigengemaakte boilies met die bekende Nash mix. (niet de ready mades)?
Cheers Arend
Maar een goede Amsterdamse karpervisser vertelde mij dat hij op Du Der met boilies van Monsterpersuit mix van Nash geen enkele aanbeet heeft gehad van brasem. Terwijl wij de week erna de ene brasem naar de andere vingen op een eigengemaakte boilie met de bekende ingrediënten ook op 25mm boilies.
Dus heeft er iemand ervaring met het vangen van brasem op eigengemaakte boilies met die bekende Nash mix. (niet de ready mades)?
Cheers Arend
- Bertil Wielink
- Berichten: 1760
- Lid geworden op: 27-12-2001 01:00
- Locatie: Nederland
- Contacteer:
Mitsz,
Waarom vang je dan op de ene boilie wel veel brasem en op de andere niet.. en van de boilie waar ik bijna geen brasem mee vang lusten de karpers wel pap?
Zelfde maat, zelfde hardheid. Tell me?
Ik denk dus dat Arend wel degelijk gelijk heeft dat je een boilie minder aantrekkelijk voor brasem kunt maken...
Bertil
Waarom vang je dan op de ene boilie wel veel brasem en op de andere niet.. en van de boilie waar ik bijna geen brasem mee vang lusten de karpers wel pap?
Zelfde maat, zelfde hardheid. Tell me?
Ik denk dus dat Arend wel degelijk gelijk heeft dat je een boilie minder aantrekkelijk voor brasem kunt maken...
Bertil
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Mitsz,
Brasem en karper voeden zich nu eenmaal aan dezelfde bronnen.
Ook ik vang beide vissoorten op verschillende boilies..en kan er wel mee leven.
Bertil,
Jij hebt duidelijk andere ervaringen en vraagt aan Mitsz; Tell me?
Op de ene wel en de andere geen brasem dus, Bertje zou zeggen; vertel, vertel, vertel!!
Brasem en karper voeden zich nu eenmaal aan dezelfde bronnen.
Ook ik vang beide vissoorten op verschillende boilies..en kan er wel mee leven.
Bertil,
Jij hebt duidelijk andere ervaringen en vraagt aan Mitsz; Tell me?
Op de ene wel en de andere geen brasem dus, Bertje zou zeggen; vertel, vertel, vertel!!
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Ja Bertil,
voor de draad ermee dan!
Mitsz
voor de draad ermee dan!
Mitsz
- Bertil Wielink
- Berichten: 1760
- Lid geworden op: 27-12-2001 01:00
- Locatie: Nederland
- Contacteer:
Ik constateer het alleen uit mijn vangsten....
Ik heb werkelijk geen flauw idee hoe het komt...........
Ik heb werkelijk geen flauw idee hoe het komt...........
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Goh jammer Bertil,
zou toch wel handig zijn geweest. Nou goed we blijven puzzelen. Jullie zijn de eersten die het horen, als ik er op een dag een patroon in vind. Vooralsnog eerst nog wat andere dingen te doen.
MVG Mitsz
zou toch wel handig zijn geweest. Nou goed we blijven puzzelen. Jullie zijn de eersten die het horen, als ik er op een dag een patroon in vind. Vooralsnog eerst nog wat andere dingen te doen.
MVG Mitsz
-
- Berichten: 1242
- Lid geworden op: 29-04-2003 02:00
- Locatie: Goor(Twente)
Het gisten van partikels geeft een positieve impuls naar de karper toe.
Er zijn dus enzymen aan het inwerken op de partikels.
Dus worden de partikels beter en makkelijker verteerd.
Dus is (tropisch) duivenvoer toch een goed product om in je boilie te verwerken voor een najaars/winter voercampagne? Mits je het laat gisten.
Iets zegt me dat dit al is gezegt in de topic, maar ik kan het niet weervinden
mvg
Koen
Er zijn dus enzymen aan het inwerken op de partikels.
Dus worden de partikels beter en makkelijker verteerd.
Dus is (tropisch) duivenvoer toch een goed product om in je boilie te verwerken voor een najaars/winter voercampagne? Mits je het laat gisten.
Iets zegt me dat dit al is gezegt in de topic, maar ik kan het niet weervinden
mvg
Koen
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Met dank aan de bacterie,
Bacteriën in voedsel betekent meestal: rotting, of zelfs: gif. Gelukkig zijn er ook nuttige bacteriën en andere micro-organismen (schimmels, gisten). Die bederven voedsel niet, maar maken het beter. Beter smakend, beter verteerbaar of beter te bewaren. In al die gevallen spreken van we van fermentatie.
Heel bekende vormen van fermentatie zijn de inwerking van bacteriën op melk, waardoor karnemelk, yoghurt of kaas ontstaat. Heel gezond! Bepaalde gistcellen zijn nodig om bier te maken, of brood. En wie kent niet zuurkool? Dat is gefermenteerde witte kool.
Bacteriën in voedsel betekent meestal: rotting, of zelfs: gif. Gelukkig zijn er ook nuttige bacteriën en andere micro-organismen (schimmels, gisten). Die bederven voedsel niet, maar maken het beter. Beter smakend, beter verteerbaar of beter te bewaren. In al die gevallen spreken van we van fermentatie.
Heel bekende vormen van fermentatie zijn de inwerking van bacteriën op melk, waardoor karnemelk, yoghurt of kaas ontstaat. Heel gezond! Bepaalde gistcellen zijn nodig om bier te maken, of brood. En wie kent niet zuurkool? Dat is gefermenteerde witte kool.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 4624
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Heren,
M.b.t. brasem: Elke mix waarin ik kwistig gebruik maak van melasse, zijn ware brasem trekkers. Zo ook kerriepoeder, zeker in combinatie met baukje vanille.
Weet niet meer wie of waar, maar daar werd gesproken over paprikapoeder en zeeltvangsten.
MVG
Klaas
M.b.t. brasem: Elke mix waarin ik kwistig gebruik maak van melasse, zijn ware brasem trekkers. Zo ook kerriepoeder, zeker in combinatie met baukje vanille.
Weet niet meer wie of waar, maar daar werd gesproken over paprikapoeder en zeeltvangsten.
MVG
Klaas
- Mark Noorman
- Berichten: 1922
- Lid geworden op: 14-01-2002 01:00
- Locatie: Zeist
Ik heb ooit eens gelezen dat iemand op Cassien met Whisky van Nash vrijwel geen last had van meervalletjes waar anderen wel lastig werden gevallen door die beesten.
Groeten,
Mark
Groeten,
Mark
-
- Berichten: 2415
- Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
- Locatie: Mooiste provincie van NL
Ja, dat heb ik ook gelezen Mark! Volgens mij was het in Karper of Karperwereld.
Met vriendelijke groet,
Bas Hofkens
Bas Hofkens
- Bertil Wielink
- Berichten: 1760
- Lid geworden op: 27-12-2001 01:00
- Locatie: Nederland
- Contacteer:
Dit verhaal van die Whisky komt van Alijn Danau. Zijn vismaat Sven Hoebeeck ontdekte dit op Cassien..
Niet dat die Whisky nu zo goed was.. maar was toen de oplossing tegen de kreeften.
En ja.. zeer veel last van karper.. zelfs doodgewaande biggen verschenen die sessie op zijn mat...
Vr.Gr.,
Bertil
Niet dat die Whisky nu zo goed was.. maar was toen de oplossing tegen de kreeften.
En ja.. zeer veel last van karper.. zelfs doodgewaande biggen verschenen die sessie op zijn mat...
Vr.Gr.,
Bertil
-
- Berichten: 749
- Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
- Locatie: W-vl. Belgie
idd paprika in het najaar kan vele zeelten op leveren.
ik heb voor het moment ook niet veel last van brasem de andere mensen bij mij op het water wel.
die voeren wel met pellets en nog wat mais en ik niet
ik heb voor het moment ook niet veel last van brasem de andere mensen bij mij op het water wel.
die voeren wel met pellets en nog wat mais en ik niet
-
- Berichten: 1242
- Lid geworden op: 29-04-2003 02:00
- Locatie: Goor(Twente)
Bedankt Henk,
Al wist ik dit al.
Zat alleen even te denken om dit proces ook te kunnen gebruiken in bijvoorbeeld boilies. Voor de betere vertering wat me, met name wanneer de temperaturen kelderen, zeer belangrijk lijkt.
Zijn partikels ook gezond te krijgen? Ik dacht van wel toch? dmv fermentatie dus he
Ik meen ergens een topic gelezen te hebben van Jurgen Munten? die vroeg iets over het verschil tussen fermentatie en rotten of iets dergelijks.
Ik zal die topic nog eens proberen op te zoeken, en misschien dat ik weet wat ideeén op kan doen.
Er zit namelijk ergens een gek idee in m'n hoofd om een voercampagne te starten voor het najaar. Gewoon als een beetje een experiment.
En wil daarvoor dus een goed verteerbare boilie voor gebruiken.
Die ben ik aan het zoeken. En daarna ga ik nog proberen om te leren bollen draaien
thanx anyway
mvg
Koen
Al wist ik dit al.
Zat alleen even te denken om dit proces ook te kunnen gebruiken in bijvoorbeeld boilies. Voor de betere vertering wat me, met name wanneer de temperaturen kelderen, zeer belangrijk lijkt.
Zijn partikels ook gezond te krijgen? Ik dacht van wel toch? dmv fermentatie dus he
Ik meen ergens een topic gelezen te hebben van Jurgen Munten? die vroeg iets over het verschil tussen fermentatie en rotten of iets dergelijks.
Ik zal die topic nog eens proberen op te zoeken, en misschien dat ik weet wat ideeén op kan doen.
Er zit namelijk ergens een gek idee in m'n hoofd om een voercampagne te starten voor het najaar. Gewoon als een beetje een experiment.
En wil daarvoor dus een goed verteerbare boilie voor gebruiken.
Die ben ik aan het zoeken. En daarna ga ik nog proberen om te leren bollen draaien
thanx anyway
mvg
Koen
- Erik Rozen
- Berichten: 588
- Lid geworden op: 24-11-2003 01:00
Heren aastovenaars....
Iemand al eens gedacht over de whisky flavour van Nash? Waarom minder katvisjes? Zo'n grote stimulator is die flavour nou toch ook niet naar monsieur karper toe...
Katvisjes blieven dus ook geen whisky flavour, zullen wel meer van whiskey out the US of A houden... (of was het nu net omgekeerd)
Frank Warwick maakt in een van zijn artikelen melding van een bijzondere eigenschap van Nash Whisky. De ph waarde, zuurtegraad, is ontzettend laag.
Even puzzelen en je weet wat ik probeer te zeggen.
Iemand al eens gedacht over de whisky flavour van Nash? Waarom minder katvisjes? Zo'n grote stimulator is die flavour nou toch ook niet naar monsieur karper toe...
Katvisjes blieven dus ook geen whisky flavour, zullen wel meer van whiskey out the US of A houden... (of was het nu net omgekeerd)
Frank Warwick maakt in een van zijn artikelen melding van een bijzondere eigenschap van Nash Whisky. De ph waarde, zuurtegraad, is ontzettend laag.
Even puzzelen en je weet wat ik probeer te zeggen.
Elk nadeel heb z'n voordeel...
-
- Berichten: 424
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Emmen
Goedemiddag,
Idd Klaas,ik merk wel degelijk een verschil in zeelt vangst wanneer ik gebruik maak van kruidig aas.Vis ik met boilies waar (veel) Robin Red in verwerkt is,vang ik geheid zeelt,zomer en winter.Mijn TOP nacht was 12 zeelten in één nacht .... Vis ik daarentegen met een niet kruidig aas,vang ik een hooguit twee zeelten.
Deze resultaten hebben betrekking op een specifiek veenkanaal,wellicht dat hier gewoon extreem veel zeelt voor komt.Maar na diverse gesprekken met wat locale vissers is het wel opmerkelijk dat ik zoveel zeelt vang.
Momenteel laat elke vissoort van zich afweten,heb al 5 nachten oprij een BLANK
MVG "GRUM"
Idd Klaas,ik merk wel degelijk een verschil in zeelt vangst wanneer ik gebruik maak van kruidig aas.Vis ik met boilies waar (veel) Robin Red in verwerkt is,vang ik geheid zeelt,zomer en winter.Mijn TOP nacht was 12 zeelten in één nacht .... Vis ik daarentegen met een niet kruidig aas,vang ik een hooguit twee zeelten.
Deze resultaten hebben betrekking op een specifiek veenkanaal,wellicht dat hier gewoon extreem veel zeelt voor komt.Maar na diverse gesprekken met wat locale vissers is het wel opmerkelijk dat ik zoveel zeelt vang.
Momenteel laat elke vissoort van zich afweten,heb al 5 nachten oprij een BLANK
MVG "GRUM"
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Hallo,
Ik wil de heren thuisbakkers (hobbyisten en industriebakkers ) het volgende niet onthouden.
Denk daarbij vooral aan de relatie deegtemperatuur en verwerkbaarheid..
Plakkerig deeg kan bijvoorbeeld zeer goed verwerkbaar blijken wanneer de massatemperatuur 2 graden hoger is
Tsja, eens een bakker...........
http://www.classofoods.com/pagina2_1.html
Ik wil de heren thuisbakkers (hobbyisten en industriebakkers ) het volgende niet onthouden.
Denk daarbij vooral aan de relatie deegtemperatuur en verwerkbaarheid..
Plakkerig deeg kan bijvoorbeeld zeer goed verwerkbaar blijken wanneer de massatemperatuur 2 graden hoger is
Tsja, eens een bakker...........
http://www.classofoods.com/pagina2_1.html
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.