ik probeer het nog een keer. Twee keer eerder vond mijn peeceetje na een half uur typen, dat ie geen zin meer had.
Erik,
enzymen zijn altijd nodig om het voedsel te verteren. De aanmaak van enzymen bij karpers stopt zo ongever bij 12 graden watertemperatuur. Dit is de reden waarom we het in de winter als vissers zo moeilijk hebben. Het is dud blijkbaar wenselijk om winteraas te maken, dat de aanmaak van enzymen bevordert of dat in deze direct voorziet van enzymen. Zie Henks recept. Dit bevat mosselen ( bevorderen de aanmaak van enzymen ) en trassi ( bevat enzymen ) Moet dus wel een kei van een winterrecept zijn. Dwz, daarbij opgeteld Henks verdere know how op het gebied van aasmakerij natuurlijk.
Wat betreft het bier, gistende tijgernoten en andere partikels etc etc is de kans zeer groot, dat de aantrkkelijkheid indeze wordt gevormd door het feit dat deze door enzymvorming in het product, beter verteerbaar zijn.
Een andere mogelijkheid is dat het 4e nutrient van Wouter hierin een rol speelt.
![:D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Ik houd het voorlopig bij de eerstgenoemde reden.
groeten Mitsz