Bollies te zacht
-
- Berichten: 256
- Lid geworden op: 05-03-2002 01:00
- Locatie: Gemert
Ik ben bezig met een bollie voor de franse rivieren voor een sessie over een paar weken. Ik was van plan om een koolhydraatbollie te draaien en heb daarom een mix gedraaid van:
40% tarwemeel
30% Maismeel zoet
30% griesmeel
Nu is het probleem dat mijn bollie niet hard genoeg is. Kan iemand mij helpen?
Groetjes
40% tarwemeel
30% Maismeel zoet
30% griesmeel
Nu is het probleem dat mijn bollie niet hard genoeg is. Kan iemand mij helpen?
Groetjes
- Henri van der Wal
- Berichten: 730
- Lid geworden op: 29-01-2002 01:00
- Locatie: visPASloo
- Contacteer:
15 % rijstemeel door de mix moet voldoende zijn voor harde boilie's. Draai maar eens een proefmixje.
Meldpunt Spiegelkarpers Fryslan : spiegelkarpersinfriesland@live.nl
http://www.ksnregiofryslan.nl
http://www.sunrisebaitservice.com - Quality Carpfood
http://www.ksnregiofryslan.nl
http://www.sunrisebaitservice.com - Quality Carpfood
-
- Berichten: 324
- Lid geworden op: 08-02-2002 01:00
- Locatie: Amsterdam
Hallo Stefan.
Hardheid is niet jou enigste probleem.
Erg aantrekkelijk is deze boilie ook niet bepaald.
Als je het neutraal wilt houden (vis nog fruit) kun je het volgende nog doen.
400 gram tarwemeel
300 gram Maismeel zoet
300 gram griesmeel
30 gram ei-albumine
4 eieren (240 gram)
evt. water toevoegen
Bindt het deeg niet lekker, voeg dan nog 20 gram tarwegluten toe (reformwinkel).
Deze mix is neutraal van smaak en geur, dus je kan er als je dat prettig vindt nog wel een flavor, Robin Red, zoetstof of gemalen hennep o.i.d. aan toevoegen.
Succes en vangze,
Mike
Hardheid is niet jou enigste probleem.
Erg aantrekkelijk is deze boilie ook niet bepaald.
Als je het neutraal wilt houden (vis nog fruit) kun je het volgende nog doen.
400 gram tarwemeel
300 gram Maismeel zoet
300 gram griesmeel
30 gram ei-albumine
4 eieren (240 gram)
evt. water toevoegen
Bindt het deeg niet lekker, voeg dan nog 20 gram tarwegluten toe (reformwinkel).
Deze mix is neutraal van smaak en geur, dus je kan er als je dat prettig vindt nog wel een flavor, Robin Red, zoetstof of gemalen hennep o.i.d. aan toevoegen.
Succes en vangze,
Mike
-
- Berichten: 256
- Lid geworden op: 05-03-2002 01:00
- Locatie: Gemert
Beste Mike (en anderen),
Ik wil gaan vissen met twee verschillende zoete bollies. Moet een niet te duur recept zijn dat goed draait. Een tip??
Groetjes
Ik wil gaan vissen met twee verschillende zoete bollies. Moet een niet te duur recept zijn dat goed draait. Een tip??
Groetjes
-
- Berichten: 70
- Lid geworden op: 02-01-2002 01:00
- Locatie: Mechelen (B)
Stefan, leg je boilies enkele dagen te drogen in een goed geventileerde ruimte, ook de boilies van de mix die jij gebruikt zullen dan genoeg uitgehard zijn.
Hier zijn trouwens al andere topics over, met goede tips.
Gr,
Steve
Hier zijn trouwens al andere topics over, met goede tips.
Gr,
Steve
-
- Berichten: 324
- Lid geworden op: 08-02-2002 01:00
- Locatie: Amsterdam
Hallo Stefan.
Toch nog maar even goed naar mijn bovenstaande posting kijken.
Zoet is en blijft zoet.
Wil je 2 soorten zoet (fruit), gebruik dan 2 soorten flavors en evt. zoetstof.
Aardbei en Scopex bijvoorbeeld.
Ik geloof er niet (meer) in, maar als jij het wel graag gebruikt... be my guest.
Succes,
Mike
Toch nog maar even goed naar mijn bovenstaande posting kijken.
Zoet is en blijft zoet.
Wil je 2 soorten zoet (fruit), gebruik dan 2 soorten flavors en evt. zoetstof.
Aardbei en Scopex bijvoorbeeld.
Ik geloof er niet (meer) in, maar als jij het wel graag gebruikt... be my guest.
Succes,
Mike
-
- Berichten: 13
- Lid geworden op: 16-06-2002 02:00
- Locatie: west vlaanderen
leg je boellies 3 weken in de zon en ze zullen wel hard genoeg zijn.
-
- Berichten: 31
- Lid geworden op: 24-06-2002 02:00
- Locatie: belgie(genk)
neem 500 gr maismeel
300 gr soyabloem
200 gr griesmeel
daar vis ik al jaren mee het is goedkoop en goed als je met visflavours werkt voeg dan wat witvismeel toe aan deze mix en forelkorrel gemalen
300 gr soyabloem
200 gr griesmeel
daar vis ik al jaren mee het is goedkoop en goed als je met visflavours werkt voeg dan wat witvismeel toe aan deze mix en forelkorrel gemalen
- benjamin Mazereeuw
- Berichten: 1141
- Lid geworden op: 09-09-2002 02:00
- Locatie: Enkhuizen NH
- Contacteer:
je kan bij je mix wat (ongeveer 5% meer mag ook)ei albumine doen het hard enorm uit en is ook enorm DUUR maarja het werkt wel
- Chris Noorlander
- Berichten: 502
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Hendrik Ido Ambacht
- Contacteer:
Henri,
Even een vraagje
Omdat jij specifiek druivensuiker noemt...
Worden je boilies er ook merkbaar harder van?
Groeten ChrisN
Even een vraagje
Omdat jij specifiek druivensuiker noemt...
Worden je boilies er ook merkbaar harder van?
Groeten ChrisN
- Rob Borjans
- Berichten: 857
- Lid geworden op: 29-08-2002 02:00
- Locatie: Landgraaf
hoy, dat drogen in de zon zou ik maar niet doen, dan splijten de boilies open en drogen ze uit.
je kan er wat portlandcement doorheen mengen gegarandeerd keiharde boilies!!!!!
hahah
ik zou gewoon ei-albumine gebruiken en in een goed geventileerde ruimte laten drogen!!
groeten rob
je kan er wat portlandcement doorheen mengen gegarandeerd keiharde boilies!!!!!
hahah
ik zou gewoon ei-albumine gebruiken en in een goed geventileerde ruimte laten drogen!!
groeten rob
- Henri van der Wal
- Berichten: 730
- Lid geworden op: 29-01-2002 01:00
- Locatie: visPASloo
- Contacteer:
Chris, dat van die druivensuiker is een antwoord op deze volgende vraag:
"Ik wil gaan vissen met twee verschillende zoete boilies. Moet een niet te duur recept zijn dat goed draait. Een tip?? "
& hardt de boilie's dus niet beter uit........
"Ik wil gaan vissen met twee verschillende zoete boilies. Moet een niet te duur recept zijn dat goed draait. Een tip?? "
& hardt de boilie's dus niet beter uit........
Meldpunt Spiegelkarpers Fryslan : spiegelkarpersinfriesland@live.nl
http://www.ksnregiofryslan.nl
http://www.sunrisebaitservice.com - Quality Carpfood
http://www.ksnregiofryslan.nl
http://www.sunrisebaitservice.com - Quality Carpfood
- Chris Noorlander
- Berichten: 502
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Hendrik Ido Ambacht
- Contacteer:
Ok, Henri
Bedankt, is duidelijk.
ChrisN
Bedankt, is duidelijk.
ChrisN
- Frank Avezaat
- Berichten: 2212
- Lid geworden op: 04-01-2002 01:00
- Locatie: Veenendaal
- Contacteer:
Energy Ingrediënten heeft een produkt in testfase dat je boilies ongeveer drie maanden buiten de vriezer goed houd en het maakt ze keihard.
Het belangrijkste is dat het GEEN conserveringsmiddel is... dus dat is perfekt.
Ik laat jullie meer weten als we vorderen met dit produkt.
vragen mogen altijd gesteld worden.
Tight Lines,
Frank Avezaat
Het belangrijkste is dat het GEEN conserveringsmiddel is... dus dat is perfekt.
Ik laat jullie meer weten als we vorderen met dit produkt.
vragen mogen altijd gesteld worden.
Tight Lines,
Frank Avezaat