Wie heeft er een orgineel boilierecept van Fred Wilton??
alvast bedankt
Mitsz
Fred Wilton
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
- Chris Noorlander
- Berichten: 502
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Hendrik Ido Ambacht
- Contacteer:
Hallo Mitsz
Als ik het goed heb, staan er zowel in de boeken "Op jacht naar grote karper" en "Dagboek van een karpervisser" enkele originele Wilton recepten. Ga ik straks even opzoeken, en misschien heb je deze boeken zelf?
m.v.g. ChrisN
Als ik het goed heb, staan er zowel in de boeken "Op jacht naar grote karper" en "Dagboek van een karpervisser" enkele originele Wilton recepten. Ga ik straks even opzoeken, en misschien heb je deze boeken zelf?
m.v.g. ChrisN
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Uit het boek van "Mattemaker"...!
150gr caseine
30gr calcium casienaat
30gr lactalbumine
30gr tarwegluten
30gr equivite
Dit zou volgens Mattemaker van Fred Wilton zijn......!?
groetjes Benny

150gr caseine
30gr calcium casienaat
30gr lactalbumine
30gr tarwegluten
30gr equivite
Dit zou volgens Mattemaker van Fred Wilton zijn......!?

groetjes Benny
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Benny,
velenmaal dank.
Mitsz
velenmaal dank.
Mitsz

- Chris Noorlander
- Berichten: 502
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Hendrik Ido Ambacht
- Contacteer:
Benny was me voor met mattemaker
In het Groothuisboek staan slechts recepten welke zijn gebaseerd op de Wilton-norm...geen originele. Ook bedankt, Benny!
m.v.g. ChrisN

In het Groothuisboek staan slechts recepten welke zijn gebaseerd op de Wilton-norm...geen originele. Ook bedankt, Benny!
m.v.g. ChrisN
Tik even een stukje over uit het boek Bigwater Carp van Jim Gibbinson:
Subsequent articles expanded the theory and gave details of further experiments and in 1974 Fred published a recipe that consisted of:
1oz ( 28g) Equivite (a vitamin/mineral supplement for horses)
5oz (141g) casein
1oz ( 28g) lactalbumin
1oz ( 28g) Casilan (calcium caseinate)
1oz ( 28g) wheat gluten
1oz ( 28g) soya flour
plus an unnamed "smell substance"
Anyone inerested in reading Fred Wilton's original articles should try to obtain a copy of the "Third BCSG Book" published in 1980 in which his early articles are all re-printed.
ps. Zie dat die Matennaai.. huh Mattemaker een redelijk identiek recept publiceerde
Subsequent articles expanded the theory and gave details of further experiments and in 1974 Fred published a recipe that consisted of:
1oz ( 28g) Equivite (a vitamin/mineral supplement for horses)
5oz (141g) casein
1oz ( 28g) lactalbumin
1oz ( 28g) Casilan (calcium caseinate)
1oz ( 28g) wheat gluten
1oz ( 28g) soya flour
plus an unnamed "smell substance"
Anyone inerested in reading Fred Wilton's original articles should try to obtain a copy of the "Third BCSG Book" published in 1980 in which his early articles are all re-printed.
ps. Zie dat die Matennaai.. huh Mattemaker een redelijk identiek recept publiceerde
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Aart,
hartelijk dank!
MVG Mitsz
hartelijk dank!
MVG Mitsz