Kruidenboilies:
- Martijn Julien
- Berichten: 1119
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: Purmerend
Heren,
Ik heb vandaag voor het eerst boilies gedraaid met daarin ordinaire keukenkruiden.
Na enige noeste arbeid had ik ruim een kilo misvormde (maar das een ander verhaal) boilies. Ik droog mijn boilies altijd op de vliering op wat oude kranten en deze gingen dus ook mee de trap naar zolder.
Enige uren later, benieuwd naar het eindresultaat, ging ik de vliering op. Een aangename kruidengeur in combinatie met vis (mmmmz, ok, aangenaam is anders ) drong mijn welgevormde reukorgaan binnen. Meteen voelde ik een aandrang om zo'n bal te proeven (ik ben zo'n gek die al zijn voer proeft). Dus ik breek er één open en neem een klein hapje......
Nou, ik wist niet hoe snel ik het moest uit tuffen! Het leek wel alsof mijn mond in brand vloog! Wat een pittige boilies....
Nu vraag ik me af, vreten karpers deze pittige ballen?
Groet,
Martijn
_________________
Me boilie voor je!
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Martijn Julien op 2002-07-01 23:49 ]</font>
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Martijn Julien op 2002-07-01 23:50 ]</font>
Ik heb vandaag voor het eerst boilies gedraaid met daarin ordinaire keukenkruiden.
Na enige noeste arbeid had ik ruim een kilo misvormde (maar das een ander verhaal) boilies. Ik droog mijn boilies altijd op de vliering op wat oude kranten en deze gingen dus ook mee de trap naar zolder.
Enige uren later, benieuwd naar het eindresultaat, ging ik de vliering op. Een aangename kruidengeur in combinatie met vis (mmmmz, ok, aangenaam is anders ) drong mijn welgevormde reukorgaan binnen. Meteen voelde ik een aandrang om zo'n bal te proeven (ik ben zo'n gek die al zijn voer proeft). Dus ik breek er één open en neem een klein hapje......
Nou, ik wist niet hoe snel ik het moest uit tuffen! Het leek wel alsof mijn mond in brand vloog! Wat een pittige boilies....
Nu vraag ik me af, vreten karpers deze pittige ballen?
Groet,
Martijn
_________________
Me boilie voor je!
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Martijn Julien op 2002-07-01 23:49 ]</font>
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Martijn Julien op 2002-07-01 23:50 ]</font>
Haha , verhaal komt me bekend voor
Heb ooit ook zoiets gedaan met kerrie
Je moet echt super zuinig met kruiden
Karper ruikt/proeft ook nog eens vele male meer als een mens
Zie het maar als je flavours is het ook beter te weinig dan te veel te gebruiken
Ik weet niet wat je voor kruiden er ingedaan heb maar je spreekt echt over misschien 20 / 30 gram op een kilo
Misschien nog wel minder
En of je er mee vangt zou ik niet weten
Je kan het er een keertje op wagen natuurlijk
Als je er zelf vertrouwen in heb
Groeten,
Cor
Heb ooit ook zoiets gedaan met kerrie
Je moet echt super zuinig met kruiden
Karper ruikt/proeft ook nog eens vele male meer als een mens
Zie het maar als je flavours is het ook beter te weinig dan te veel te gebruiken
Ik weet niet wat je voor kruiden er ingedaan heb maar je spreekt echt over misschien 20 / 30 gram op een kilo
Misschien nog wel minder
En of je er mee vangt zou ik niet weten
Je kan het er een keertje op wagen natuurlijk
Als je er zelf vertrouwen in heb
Groeten,
Cor
-
- Berichten: 8585
- Lid geworden op: 03-01-2002 01:00
- Locatie: Dronten
Wees maar blij dat een karper in het water zwemt, hij zal er wel dorst van krijgen:)
- Martijn Julien
- Berichten: 1119
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: Purmerend
Hehe! Dat is zo Aart
Maar een bestanddeel als Robin Red is ook behoorlijk pittig. En juist deze toevoeging staat zéér hoog aangeschreven bij menig karpervisser. Misschien houden karpers wel van heet eten?
Maar een bestanddeel als Robin Red is ook behoorlijk pittig. En juist deze toevoeging staat zéér hoog aangeschreven bij menig karpervisser. Misschien houden karpers wel van heet eten?
-
- Berichten: 1178
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: Zaandam
- Contacteer:
Kruiden werken volgens mij best wel goed.
Ik heb 2jaar geleden vaak gevist met Tandori Spice (*soort shoarma kruiden)
dit waren echter geen homemades, maar ready mades.
Ik vind er altijd wel goed op.
Maar om nou te zeggen Beter, dat niet echt.
maar ze eten het wel iniedergeval
Ik heb 2jaar geleden vaak gevist met Tandori Spice (*soort shoarma kruiden)
dit waren echter geen homemades, maar ready mades.
Ik vind er altijd wel goed op.
Maar om nou te zeggen Beter, dat niet echt.
maar ze eten het wel iniedergeval
- Michiel Pilaar
- Berichten: 962
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: Kapelle
- Contacteer:
Op 2002-07-02 10:15, schreef Martijn Julien:
Misschien houden karpers wel van heet eten?
Zou goed kunnen, ze komen oorspronkelijk immers uit Azië .
Mzzl,
Michiel
-
- Berichten: 342
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Heemskerk
Wel eens tijdens het fietsen ongewild een vette mug of vlieg binnen gekregen? Deze smaken ook best pittig. Karper is gek op dit soort hapjes, dus waarom geen pittige boilies?
Jos.
P.s. een Oudhollands gezegde luidt;
Van proberen zijn de meeste kindertjes gekomen.
Jos.
P.s. een Oudhollands gezegde luidt;
Van proberen zijn de meeste kindertjes gekomen.
-
- Berichten: 30
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: Purmerend
- Contacteer:
He Sjuul,
Hou toch op man, die sambalballen van je werken niet
Gr.
J rgen
Hou toch op man, die sambalballen van je werken niet
Gr.
J rgen
- Martijn Julien
- Berichten: 1119
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: Purmerend
Waarom krijg ik altijd van die smart-ass replies?!?!?!!?
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Martijn,
In Robin Red zitten kruiden verwerkt. Maar, als ik het me goed herinner mag je maximaal maar 30 gram Robin Red gebruiken op een pond mix. Afhankelijk van soort en kwaliteit keukenkruid kan de concentratie van het kruid zelf nogal verschillen. Het ene kruid is ook scherper als het andere. Zeer spaarzaam toepassen dus. Als je er dan nog rekening mee houdt dat de smaakzintuigen van een karper veel gevoeliger zijn dan die van de mens, moet je een hoeveelheid toepassen die slechts een fractie is van de hoeveelheid voor menselijke consumptie. Even in het kookboek spieken dus.
Succes met je kookkunsten en ik kom niet proeven, Kees.
In Robin Red zitten kruiden verwerkt. Maar, als ik het me goed herinner mag je maximaal maar 30 gram Robin Red gebruiken op een pond mix. Afhankelijk van soort en kwaliteit keukenkruid kan de concentratie van het kruid zelf nogal verschillen. Het ene kruid is ook scherper als het andere. Zeer spaarzaam toepassen dus. Als je er dan nog rekening mee houdt dat de smaakzintuigen van een karper veel gevoeliger zijn dan die van de mens, moet je een hoeveelheid toepassen die slechts een fractie is van de hoeveelheid voor menselijke consumptie. Even in het kookboek spieken dus.
Succes met je kookkunsten en ik kom niet proeven, Kees.
-
- Berichten: 712
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Geldrop
Hé Martijn,
ik heb ook wel eens zoiets meegemaakt met cayenne poeder. De vlammen sloeg zowat uit mijn keel, er bleek veel te veel van in te zitten. Als ik dergelijke boilies maak gebruik ik tegenwoordig niet meer dan een afgestreken eetlepel op een kilo mix. Hetzelfde geld voor paprika poeder. Kruiden gebruiken is OK maar met maatjes.
Groet,
Hans
ik heb ook wel eens zoiets meegemaakt met cayenne poeder. De vlammen sloeg zowat uit mijn keel, er bleek veel te veel van in te zitten. Als ik dergelijke boilies maak gebruik ik tegenwoordig niet meer dan een afgestreken eetlepel op een kilo mix. Hetzelfde geld voor paprika poeder. Kruiden gebruiken is OK maar met maatjes.
Groet,
Hans
-
- Berichten: 424
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Emmen
Goedemiddag,
Van de week ff aan het "knutselen" geweest met wat mix and spices.Een neutrale mix (luc's basis) met daar aan toegevoegt (10%) Gehaktkruiden van SILVO.Resultaat:fijne geur,goede (pittige) smaak en aardig kleurtje.
MVG "GRUM"
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Jeroen Grummel op 2002-07-03 09:35 ]</font>
Van de week ff aan het "knutselen" geweest met wat mix and spices.Een neutrale mix (luc's basis) met daar aan toegevoegt (10%) Gehaktkruiden van SILVO.Resultaat:fijne geur,goede (pittige) smaak en aardig kleurtje.
MVG "GRUM"
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Jeroen Grummel op 2002-07-03 09:35 ]</font>
-
- Berichten: 424
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Emmen
Goedemiddag,
Ze worden komende nacht getest !!!!
MVG "GRUM"
Ze worden komende nacht getest !!!!
MVG "GRUM"
-
- Berichten: 4624
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Jeroen,
Als je nu vangt? Zijn ze dan goed? Of.. je vangt nix, is het dan een slechte mix?
MVG
Klaas
Als je nu vangt? Zijn ze dan goed? Of.. je vangt nix, is het dan een slechte mix?
MVG
Klaas
-
- Berichten: 72
- Lid geworden op: 12-03-2002 01:00
Hoi Martijn,
Ik vis regelmatig met kruiden,mijn boilies vangen ook behoorlijk,met kruiden kun je beginnen met zo'n 2% van je mix en dan kijken wat de resultaten zijn,zoniet doe je er iets bij totdat je vangsten verbeteren,echter het blijft moeilijk inschatten hoeveel je moet gebruiken,door ervaring(vissen dus...)kom je er het beste achter wat goed werkt.
Bij mij werkt robin red goed bij gebruik van zo'n 6 tot 10% van mijn mix,kerrie bv 2 tot 5%,echter iedereen heeft andere ervaringen...
Gewoon lekker proberen en je komt er vanzelf achter,ik heb echter zelf nooit boilies gemaakt die extreem heet waren,durf je niet zo te zeggen of het beter werkt of niet,bij zeer hoge doseringen kruiden heb ik echter minder gevangen,ik heb er minder vertrouwen in,maar misschien probeerde ik het wel op het verkeerde moment of water uit...
Er zijn genoeg boilies die stinken en een voor onze smerige smaak hebben en die toch goed vangen...
Iemand zij ook ook dat hij dacht dat 30 gram per kg robin red de max was,ik kan vertellen dat je veel meer kunt gebruiken hoor...
De groeten...
Ik vis regelmatig met kruiden,mijn boilies vangen ook behoorlijk,met kruiden kun je beginnen met zo'n 2% van je mix en dan kijken wat de resultaten zijn,zoniet doe je er iets bij totdat je vangsten verbeteren,echter het blijft moeilijk inschatten hoeveel je moet gebruiken,door ervaring(vissen dus...)kom je er het beste achter wat goed werkt.
Bij mij werkt robin red goed bij gebruik van zo'n 6 tot 10% van mijn mix,kerrie bv 2 tot 5%,echter iedereen heeft andere ervaringen...
Gewoon lekker proberen en je komt er vanzelf achter,ik heb echter zelf nooit boilies gemaakt die extreem heet waren,durf je niet zo te zeggen of het beter werkt of niet,bij zeer hoge doseringen kruiden heb ik echter minder gevangen,ik heb er minder vertrouwen in,maar misschien probeerde ik het wel op het verkeerde moment of water uit...
Er zijn genoeg boilies die stinken en een voor onze smerige smaak hebben en die toch goed vangen...
Iemand zij ook ook dat hij dacht dat 30 gram per kg robin red de max was,ik kan vertellen dat je veel meer kunt gebruiken hoor...
De groeten...
-
- Berichten: 424
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Emmen
Goedemiddag,
Klaas,als ik er vis aanvang,dan zijn ze er in ieder geval niet vies van,toch ?? Mocht ik er niets aanvangen wil dat niet per definitie zeggen dat het een slechte mix/verhouding is ,toch ??
Only time will tell !!!
MVG "GRUM"
Klaas,als ik er vis aanvang,dan zijn ze er in ieder geval niet vies van,toch ?? Mocht ik er niets aanvangen wil dat niet per definitie zeggen dat het een slechte mix/verhouding is ,toch ??
Only time will tell !!!
MVG "GRUM"
-
- Berichten: 424
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Emmen
Goedemiddag,
Vannacht ff wezen vissen met deze knikker,resultaat; 1 winde !!!! Op mijn andere hengel met tijgers gevist,resultaat; 1 schub van 7kg !!!
MVG "GRUM"
Vannacht ff wezen vissen met deze knikker,resultaat; 1 winde !!!! Op mijn andere hengel met tijgers gevist,resultaat; 1 schub van 7kg !!!
MVG "GRUM"
- Wouter Vennekens
- Berichten: 804
- Lid geworden op: 25-02-2002 01:00
- Locatie: As (B)
tsja
wilt nog niet veel zeggen in feite.
wilt nog niet veel zeggen in feite.