boilies maken (probleem)
-
- Berichten: 6
- Lid geworden op: 27-07-2004 14:32
- Locatie: nunspeet
ik ben dus net nieuw op dit forum, dat jullie het even weten :p
ik ben de laatste weken bezig met zelf boilies maken en heb er ook al mee gevist. totdat ik erachter kwam dat m,n boilie's te zacht en uitmekaar vielen als ze in het water lagen... ik zal m,n mix hieronder neerzetten en wat ik er allemaal aan toegevoegd heb! hoe kan ik dit probleem oplossen? bij b.v.d.
-1 deel griesmeel
-1 deel sojameel
-1 deel tarwebloem
-1,5 deel koekjesmeel
-1,5 deelpolenta
-1 deel maismeel
-1/2 deel birdfood
en dan 10 eieren op een kilo...
een blikje tomatenpure
2 lepels druivensuiker
+- 30 gram saroma
en ik voeg er geen flavours bij!
omdat ik dat nog moet halen !
groeten diloy
ik ben de laatste weken bezig met zelf boilies maken en heb er ook al mee gevist. totdat ik erachter kwam dat m,n boilie's te zacht en uitmekaar vielen als ze in het water lagen... ik zal m,n mix hieronder neerzetten en wat ik er allemaal aan toegevoegd heb! hoe kan ik dit probleem oplossen? bij b.v.d.
-1 deel griesmeel
-1 deel sojameel
-1 deel tarwebloem
-1,5 deel koekjesmeel
-1,5 deelpolenta
-1 deel maismeel
-1/2 deel birdfood
en dan 10 eieren op een kilo...
een blikje tomatenpure
2 lepels druivensuiker
+- 30 gram saroma
en ik voeg er geen flavours bij!
omdat ik dat nog moet halen !
groeten diloy
- Daaf Wolters
- Berichten: 4012
- Lid geworden op: 02-03-2003 01:00
- Locatie: Hengelo
Kook je ze wel lang genoeg?
Die mix is zo te zien niks mis mee, hij lijkt wel wat op die van mij.
Overigens kan je die flavour vaak ook wel weglaten, scheelt je weer geld.
Die mix is zo te zien niks mis mee, hij lijkt wel wat op die van mij.
Overigens kan je die flavour vaak ook wel weglaten, scheelt je weer geld.
-
- Berichten: 6
- Lid geworden op: 27-07-2004 14:32
- Locatie: nunspeet
ok mooi want voor die flavours moet ik een eind reizen...!
maargoed, ik d8 altijd dat je ze nooit te lang mocht koken... omdat de smaakstoffen er dan uitgaan!?? ik heb deze boilies iig 2-3 minuten gekookt enkelen kwamen boven drijven, en toen op een doek ge legd en 2 dagen laten drogen! maar als ik ze uit de vriezer haal en ze ontdooi en er later inknijp, knijp ik ze aardig snel fijn! is er geen middeltje dat je ze steviger kan maken? of ligt het dus echt aan dat koken?
en moet je trouwens dat birdfood ook malen of weken? miss dat de boilies daardoor ook uitmekaar vallen!
latersssssss
maargoed, ik d8 altijd dat je ze nooit te lang mocht koken... omdat de smaakstoffen er dan uitgaan!?? ik heb deze boilies iig 2-3 minuten gekookt enkelen kwamen boven drijven, en toen op een doek ge legd en 2 dagen laten drogen! maar als ik ze uit de vriezer haal en ze ontdooi en er later inknijp, knijp ik ze aardig snel fijn! is er geen middeltje dat je ze steviger kan maken? of ligt het dus echt aan dat koken?
en moet je trouwens dat birdfood ook malen of weken? miss dat de boilies daardoor ook uitmekaar vallen!
latersssssss
-
- Berichten: 125
- Lid geworden op: 28-01-2004 21:13
- Locatie: Amersfoort
Je kan wat eipoeder of caseine toevoegen. 50 gram op een kilo moet al lukken denk ik. Ik zou ook wat minder eieren gebruiken. 7 stuks op een kilo moet ook voldoende zijn. Als je mix te droog is kan je hem gewoon met water natter maken. Eerste keer met een maatbeker dan weet je daarna precies hoeveel water je de volgende keer nodig hebt.
succes Mark
succes Mark
-
- Berichten: 749
- Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
- Locatie: W-vl. Belgie
gewoon goed laten drogen, de lucht moet er aan alle kanten aankunnen en da zullen ze goed genoeg zijn om vis op te leveren zonder et verkruimeld
- Danny Pauwels
- Berichten: 382
- Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
- Locatie: Antw.
laat die tomaten puree er eens uit
2 1/2 minuut kook in men 18 mm's is vrij lang maar ze vallen na 12 uur te water nog niet uit mekaar.
Ik laat ze 20 a 24 uur drogen.
Op een rekje met vliegengaas daardoor kan er overal lucht aan.
De mix op zich lijkt me inderdaad ok maar de toevingen kunnen het mischien wel maken dat ze uitmekaar vallen, ik denk vooral die puree.
groetjes
2 1/2 minuut kook in men 18 mm's is vrij lang maar ze vallen na 12 uur te water nog niet uit mekaar.
Ik laat ze 20 a 24 uur drogen.
Op een rekje met vliegengaas daardoor kan er overal lucht aan.
De mix op zich lijkt me inderdaad ok maar de toevingen kunnen het mischien wel maken dat ze uitmekaar vallen, ik denk vooral die puree.
groetjes
i was never loyal, except to my own pleasure zone => i'm forever black eyed
-
- Berichten: 1261
- Lid geworden op: 10-01-2003 01:00
- Locatie: Veghel
Diloy, kijk hier is naar dan moet het zeker lukken wat je problemen aangaat.
http://www.karpervissersonline.nl/
MVG, Peter
http://www.karpervissersonline.nl/
MVG, Peter
-
- Berichten: 6
- Lid geworden op: 27-07-2004 14:32
- Locatie: nunspeet
okee het is gelukt jongens, bedankt!!
groeten diloy
groeten diloy
- Martijn Weenink
- Berichten: 151
- Lid geworden op: 27-02-2003 01:00
- Locatie: Hengelo
Diloy, gooi jij tien eitjes op een kilo, of maak je de eitjes klaar en vul je dat aan met de mix?
Liever 10 'kleine' vissen dan een dertiger die niet bijt.....
- Danny Pauwels
- Berichten: 382
- Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
- Locatie: Antw.
[quote="diloy karssen"]okee het is gelukt jongens, bedankt!!
groeten diloy[/quote]
En wat heb je nu gedaan dat het gelukt is ???
groeten diloy[/quote]
En wat heb je nu gedaan dat het gelukt is ???
i was never loyal, except to my own pleasure zone => i'm forever black eyed
- Pascal Rijzinga
- Berichten: 661
- Lid geworden op: 07-03-2002 01:00
- Locatie: Groningen
- Contacteer:
Onze website geraadpleegd natuurlijk
Pascal
Pascal
-
- Berichten: 749
- Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
- Locatie: W-vl. Belgie
wat heb je nu precies veranderd?
-
- Berichten: 6
- Lid geworden op: 27-07-2004 14:32
- Locatie: nunspeet
ik heb zoals (Mark groter) zij, 50 gram eipoeder er in vermengd en de tomaten puree wegelaten...! en nu issie een stukke beter ! heb er nog niet mee gevist, dat ga ik vanavond doen... heb namelijk nog vakantie
en over die eieren.. ik vermeng de eieren met de toevoegingen... en mix het dan allemaal doormekaar!
ik heb btw ook tijgernootjes voor vanavond, die ik nu ongeveer al 60 uurtjes heb laten weken... hehe dus dat vangen moet nu toch wel goed komen, hoop ik!!!
nogmaals bedankt!!!
latersssssssss diloy
en over die eieren.. ik vermeng de eieren met de toevoegingen... en mix het dan allemaal doormekaar!
ik heb btw ook tijgernootjes voor vanavond, die ik nu ongeveer al 60 uurtjes heb laten weken... hehe dus dat vangen moet nu toch wel goed komen, hoop ik!!!
nogmaals bedankt!!!
latersssssssss diloy
- Danny Pauwels
- Berichten: 382
- Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
- Locatie: Antw.
die tomaten puree die is denk ik de boosdoener, als je begint te koken met dit erin => dat kan nooit goed komen
i was never loyal, except to my own pleasure zone => i'm forever black eyed
-
- Berichten: 125
- Lid geworden op: 28-01-2004 21:13
- Locatie: Amersfoort
Ben ik het mee eens Danny.
Diloy, laat ff weten of je wat gevangen hebt.
Diloy, laat ff weten of je wat gevangen hebt.
Laatst gewijzigd door Mark Gorter op 05-08-2004 15:12, 1 keer totaal gewijzigd.
- Daaf Wolters
- Berichten: 4012
- Lid geworden op: 02-03-2003 01:00
- Locatie: Hengelo
Danny,
Ik gebruik ook altijd tomatenpuree en een beetje ei albumine, mijn boilies zijn hard zat, zeker als ik ze een dag of 2 laat drogen.
Ik gebruik ook altijd tomatenpuree en een beetje ei albumine, mijn boilies zijn hard zat, zeker als ik ze een dag of 2 laat drogen.
-
- Berichten: 6
- Lid geworden op: 27-07-2004 14:32
- Locatie: nunspeet
heej jongens,
ik kwam vanmorgen om 10 uur thuis zonder vis (wel 3 x een run gehad) op die boilie! dus ze lusten het wel haha maar ik denk dat het mijn eigen stomme fout is dat ik die karpers niet geland heb, ben nog maar een beginner...!!! maar goed ik heb een fijne nacht gehad!
maar ik ga nu weer aan de slag met weer een mix (dezelfde) maar nu wil ik er ook knoflook bij doen, en heb ook een flavour gekocht... nu is mijn vraag, welke ingredient moet ik weglaten voor die knoflook?
en hoeveel gram knoflook erbij doen?
groeten diloy
ik kwam vanmorgen om 10 uur thuis zonder vis (wel 3 x een run gehad) op die boilie! dus ze lusten het wel haha maar ik denk dat het mijn eigen stomme fout is dat ik die karpers niet geland heb, ben nog maar een beginner...!!! maar goed ik heb een fijne nacht gehad!
maar ik ga nu weer aan de slag met weer een mix (dezelfde) maar nu wil ik er ook knoflook bij doen, en heb ook een flavour gekocht... nu is mijn vraag, welke ingredient moet ik weglaten voor die knoflook?
en hoeveel gram knoflook erbij doen?
groeten diloy
-
- Berichten: 4
- Lid geworden op: 25-06-2004 20:48
- Locatie: gronigen
- Contacteer:
Waarom zou je er knoflook bij doen ? Je kreeg toch runs op die boilie of niet ?
de meeste vis zit tussen de kop en de staart
-
- Berichten: 1009
- Lid geworden op: 28-02-2004 12:02
- Locatie: Fikkersdries
Hey diloy,
Ik weet niet wat voor flavour je gekocht hebt, maar ik ben zelf niet echt weg van flavours..... Vooral als je knoflook in je mix gebruikt zou ik de flavour weglaten. Knoflookpoeder is een echte killer (vraag maar aan m'n vismaat ) vooral in combinatie met een vismeelmix. Dus wat ik zou doen is het saroma-poeder eruit laten, de koekjesmeel vervangen door maismeel zoet en 2 delen vismeel op je mix toevoegen. Als je dat in combinatie met enkele eetlepels knoflookpoeder en voldoende eieren (ik zou geen water gebruiken) verwerkt, dan zou je een prima boilie moeten krijgen. Ik laat de boilies altijd een of twee minuutjes doorkoken als ze boven zijn komen drijven, zodat je een hardere boilie krijgt. Omdat je aroma's 'in' de mix zitten, kook je deze er niet uit. Je kunt om de boilies uit te laten harden ze in sinaasappelkistjes (een laag boilies per kist) laten drogen, een dag of 2-3 (mag ook langer) moet voldoende zijn.
Vangze!
Mvg. daniel
Ik weet niet wat voor flavour je gekocht hebt, maar ik ben zelf niet echt weg van flavours..... Vooral als je knoflook in je mix gebruikt zou ik de flavour weglaten. Knoflookpoeder is een echte killer (vraag maar aan m'n vismaat ) vooral in combinatie met een vismeelmix. Dus wat ik zou doen is het saroma-poeder eruit laten, de koekjesmeel vervangen door maismeel zoet en 2 delen vismeel op je mix toevoegen. Als je dat in combinatie met enkele eetlepels knoflookpoeder en voldoende eieren (ik zou geen water gebruiken) verwerkt, dan zou je een prima boilie moeten krijgen. Ik laat de boilies altijd een of twee minuutjes doorkoken als ze boven zijn komen drijven, zodat je een hardere boilie krijgt. Omdat je aroma's 'in' de mix zitten, kook je deze er niet uit. Je kunt om de boilies uit te laten harden ze in sinaasappelkistjes (een laag boilies per kist) laten drogen, een dag of 2-3 (mag ook langer) moet voldoende zijn.
Vangze!
Mvg. daniel
Carpunity, het nieuwste online karpermagazine. Check it out!
- alex van ginkel
- Berichten: 26
- Lid geworden op: 08-03-2004 17:17
- Locatie: gelderland
Daniel leg ik de mix uit vergeet je een belangrijk ingredient , een beetje jammer Maar nu het goede nieuws Diloy knoflook op een vismeelmix is een ware killer... mvg alex
- alex van ginkel
- Berichten: 26
- Lid geworden op: 08-03-2004 17:17
- Locatie: gelderland
daniel je hebt pbtje.........
-
- Berichten: 1009
- Lid geworden op: 28-02-2004 12:02
- Locatie: Fikkersdries
jij ook!
Carpunity, het nieuwste online karpermagazine. Check it out!