hallo,
je hebt dus flavours die op basis van alcohol en olie zijn gemaakt,
wat is juist et verschil tussn die flavour.
is dat juist dat een flavour op basis van alcohol zich met et water verspreidt(horizontaal)
en die op basis van olie zich verticaal verspreidt
alcohol of olie
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Kenny,
je noemt hier twee oplosmiddelen voor flavours, er zijn er nog meer. Je pikt er wel gelijk mijn favorieten uit.
alcohol verspreidt zich inderdaad horizontaal. Olie lekt echter niet zo 1,2,3 uit je aas. Ik gebruik ze graag samen in een recept, als dit kan.Ik doe dat op de volgende manier:
de helft van de te doseren flavours, voeg ik toe aan m'n eieren samen met wat sweetner. Vervolgens kook ik de boilies naar behoeve. Laat ze drogen. Voor het verpakken van de boilies, overgiet ik deze eerst met de flavour op alcoholbasis en weer wat sweetner. Vervolgens neem ik per kg boilies 1 eetlepel olie, die ook is gebruikt voor het bereiden van het aas. Aan die e.l. olie, voeg ik 1-2 ml van de flavour op oliebasis toe. Mengen en over je aas heen gieten. Dan nog heel goed mengenn, zodat alles mooi verspreid, gecoat zijn met het aromatische mengsel. Vervolgens invriezen. Door het vriesproces, zal de olie en flavour gedeeltelijk in je boilies trekken.
Dit heeft twee voordelen.
1-je krijgt nu wel een verticaal geurspoor, omdat de olie nu wel kan "ontsnappen" uit je aas.
2-de esthers in je flavour zijn niet "dood" gekookt, zodat ze veel actiever zijn. Hierdoor hebben zij een hogere attractiviteitswaarde.
Pas op, dat je niet teveel gebruikt! Overdaad schaadt!
succes Mitsz
je noemt hier twee oplosmiddelen voor flavours, er zijn er nog meer. Je pikt er wel gelijk mijn favorieten uit.
alcohol verspreidt zich inderdaad horizontaal. Olie lekt echter niet zo 1,2,3 uit je aas. Ik gebruik ze graag samen in een recept, als dit kan.Ik doe dat op de volgende manier:
de helft van de te doseren flavours, voeg ik toe aan m'n eieren samen met wat sweetner. Vervolgens kook ik de boilies naar behoeve. Laat ze drogen. Voor het verpakken van de boilies, overgiet ik deze eerst met de flavour op alcoholbasis en weer wat sweetner. Vervolgens neem ik per kg boilies 1 eetlepel olie, die ook is gebruikt voor het bereiden van het aas. Aan die e.l. olie, voeg ik 1-2 ml van de flavour op oliebasis toe. Mengen en over je aas heen gieten. Dan nog heel goed mengenn, zodat alles mooi verspreid, gecoat zijn met het aromatische mengsel. Vervolgens invriezen. Door het vriesproces, zal de olie en flavour gedeeltelijk in je boilies trekken.
Dit heeft twee voordelen.
1-je krijgt nu wel een verticaal geurspoor, omdat de olie nu wel kan "ontsnappen" uit je aas.
2-de esthers in je flavour zijn niet "dood" gekookt, zodat ze veel actiever zijn. Hierdoor hebben zij een hogere attractiviteitswaarde.
Pas op, dat je niet teveel gebruikt! Overdaad schaadt!
succes Mitsz
-
- Berichten: 466
- Lid geworden op: 03-04-2002 02:00
- Locatie: Culemborg
[quote="mitsz van der kamp"]
Pas op, dat je niet teveel gebruikt! Overdaad schaadt!
[/quote]
Deze stelligheid verdient een toelichting.
Pas op, dat je niet teveel gebruikt! Overdaad schaadt!
[/quote]
Deze stelligheid verdient een toelichting.
- Danny Pauwels
- Berichten: 382
- Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
- Locatie: Antw.
Olie word dikker als het water koud is => slechte oplossing.
Alcohol loopt beter in de winter
Ik gebruik een combi van de twee in de winter
Alcohol loopt beter in de winter
Ik gebruik een combi van de twee in de winter
i was never loyal, except to my own pleasure zone => i'm forever black eyed
- Martijn Weenink
- Berichten: 151
- Lid geworden op: 27-02-2003 01:00
- Locatie: Hengelo
Overdaad schaad in ieder geval de portemonnee...
Liever 10 'kleine' vissen dan een dertiger die niet bijt.....
- Danny Pauwels
- Berichten: 382
- Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
- Locatie: Antw.
[quote="Ron van Setten"]
Deze stelligheid verdient een toelichting.[/quote]
je vangt beter vis met minder dan met veel flavour zelfs zonder
Deze stelligheid verdient een toelichting.[/quote]
je vangt beter vis met minder dan met veel flavour zelfs zonder
i was never loyal, except to my own pleasure zone => i'm forever black eyed
- martijn dekker
- Berichten: 383
- Lid geworden op: 22-10-2003 02:00
- Locatie: Geldermalsen
- Contacteer:
Sterker nog:
Als je je aas overflavourd, vang je helemaal niets meer!
Als je je aas overflavourd, vang je helemaal niets meer!
Penvissen.... met geen pen te beschrijven.
- Martijn Weenink
- Berichten: 151
- Lid geworden op: 27-02-2003 01:00
- Locatie: Hengelo
Precies, beide uitersten (kunnen) vangen. Zelf wel eens een flesje flavour op een eitje gebruikt, heb er toen zeer goed op gevangen, maar dat zou op dat moment misschien ook wel met een neutrale boilie hebben gelukt. Vang daar ook altijd prima op...
Liever 10 'kleine' vissen dan een dertiger die niet bijt.....
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Martijn,
heb je wel mazzel gehad, dat het is gelukt. Dit kan niet bmet veel soorten flavours. Welk oplosmiddel had de flavour in kwestie?
Mitsz
heb je wel mazzel gehad, dat het is gelukt. Dit kan niet bmet veel soorten flavours. Welk oplosmiddel had de flavour in kwestie?
Mitsz
- Danny Pauwels
- Berichten: 382
- Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
- Locatie: Antw.
[quote="Hugo Bovenmars"]Hoe komen jullie aan die wijsheid jongens????[/quote]
vissen met een neutrale bol => goed vangen direkt een bol vissen die flavour bevat maar dan veel te veel => niets meer vangen => neutrale bol eraan => 30 min. beet => kheb dit meerdere keren getest op waters met veel en weinig karper en dat was het resultaat.
vissen met een neutrale bol => goed vangen direkt een bol vissen die flavour bevat maar dan veel te veel => niets meer vangen => neutrale bol eraan => 30 min. beet => kheb dit meerdere keren getest op waters met veel en weinig karper en dat was het resultaat.
i was never loyal, except to my own pleasure zone => i'm forever black eyed
-
- Berichten: 749
- Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
- Locatie: W-vl. Belgie
ok, flavouren is wel goe maar in mate(zelf al ontdekt) soms werkt en overflavourde bol ook goed hoor maar dat is dan wel inplaats 3ml op 500gram 6ml op 500gram
vissende groet
vissende groet
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Mannen,
Je kunt je voerboilies prima van bijvoorbeeld de helft van het voorgeschreven flavour gehalte voorzien. Je haakaas flavour je dan na met het voorgeschreven gehalte. Of desnoods ietsje meer als je daar iets van verwacht. Maar overdrijf het zeker niet. Zo blijf je nog aardig binnen de grenzen van het redelijke en gaat er van de voerplek niet direct een te sterk afschrikwekkend signaal uit, terwijl je haakaas net dat beetje extra geeft. De methode van Mitsz met twee soorten oplosmiddelen is ook een heel geschikte.
Groet, Kees
Je kunt je voerboilies prima van bijvoorbeeld de helft van het voorgeschreven flavour gehalte voorzien. Je haakaas flavour je dan na met het voorgeschreven gehalte. Of desnoods ietsje meer als je daar iets van verwacht. Maar overdrijf het zeker niet. Zo blijf je nog aardig binnen de grenzen van het redelijke en gaat er van de voerplek niet direct een te sterk afschrikwekkend signaal uit, terwijl je haakaas net dat beetje extra geeft. De methode van Mitsz met twee soorten oplosmiddelen is ook een heel geschikte.
Groet, Kees
- Martijn Weenink
- Berichten: 151
- Lid geworden op: 27-02-2003 01:00
- Locatie: Hengelo
Mitsz,
weet niet meer welk oplosmiddel het was, het was toen in ieder chocolate malte van catchum. Is ook al een jaar of 10/12 geleden.
MvG
Martijn
weet niet meer welk oplosmiddel het was, het was toen in ieder chocolate malte van catchum. Is ook al een jaar of 10/12 geleden.
MvG
Martijn
Liever 10 'kleine' vissen dan een dertiger die niet bijt.....