Wat vinden jullie de beste maïssoort? En wat voor smaken/geuren voegen jullie daaraan toe?
MVG Pim Dijkgraaf
Mais
- Pim Dijkgraaf
- Berichten: 1182
- Lid geworden op: 02-06-2004 16:48
- Locatie: Lemmer, Fr
- Contacteer:
Voer en vang!!!
I love BTW
I love BTW
- jordyopthof
- Berichten: 1606
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Zuid-Holland
???
zoete mais???
kippenmais geweekt en gekookt
of bedoel je dit niet???
zoete mais???
kippenmais geweekt en gekookt
of bedoel je dit niet???
Geniet van alle vissen, klein en groot. Maar, zodra de het genieten van klein verdwijnt is het wellicht tijd om te stoppen...
- Pim Dijkgraaf
- Berichten: 1182
- Lid geworden op: 02-06-2004 16:48
- Locatie: Lemmer, Fr
- Contacteer:
Ja dat bedoel ik ja, er is namelijk een ruime keuze uit maissoorten, dus wou ik jullie mening weten. Maar wat is jullie ervaring met die speciale polenta vismais met al die smaakjes, ondanks dat het duur is? En wat hangen jullie het liefst onder een pen? Ik vang met wormen alleen maar zeelt, ook leuk, maar karper is nog veel leuker. Iemand nog tips?
Voer en vang!!!
I love BTW
I love BTW
- Marsel Liemburg
- Berichten: 68
- Lid geworden op: 06-05-2003 02:00
- Locatie: Zuidlaren
Gebruik over het algemeen Kippenmais met als flavour banaan of Toffee. De flavour hangt vaak af waar ik mee ga vissen.
Groetnen Marcel
Groetnen Marcel
Als je iig nog een klein beetje selectief op karper wilt vissen is sweetcorn geen reele optie, je houdt dus alleen kippenmais over. Wel eerst goed weken en koken (15 - 25 min) uiteraard! Vergeet de flavour.
Succes!
Hugo
Succes!
Hugo
- Pim Dijkgraaf
- Berichten: 1182
- Lid geworden op: 02-06-2004 16:48
- Locatie: Lemmer, Fr
- Contacteer:
He bedankt Hugo!
Pim
Pim
Voer en vang!!!
I love BTW
I love BTW
-
- Berichten: 23
- Lid geworden op: 16-05-2004 20:16
- Locatie: heerenveen
gewoon kippen mais bij de welkoop plusmines 8/9 eurovoor 25 kilo
24 tot 48 uur weken of wellen zo als ze het ook we noemen.
als je een smaakstof toe wilt voegen moet je dat direkt doen
dan 15 / 20 min koken in de zelfde vloeistof
hierna kun je het gewoon wegzetten en aflaten koelen.
en dan na ong. 2 dagen kun je er mee voeren en of vissen.
sucses Gr. F de Graaf.
24 tot 48 uur weken of wellen zo als ze het ook we noemen.
als je een smaakstof toe wilt voegen moet je dat direkt doen
dan 15 / 20 min koken in de zelfde vloeistof
hierna kun je het gewoon wegzetten en aflaten koelen.
en dan na ong. 2 dagen kun je er mee voeren en of vissen.
sucses Gr. F de Graaf.
- Koen de Been
- Berichten: 1882
- Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
- Locatie: Wosterhout
Zit er ook nog verschil tussen kippenmais en Franse mais??
Ik weet wel dat de Franse mais wel zoeter is van zn eigen......
Maar de rest?
Ik weet wel dat de Franse mais wel zoeter is van zn eigen......
Maar de rest?
Vriendelijke groet,
Koen de Been
Koen de Been
-
- Berichten: 102
- Lid geworden op: 28-02-2004 00:14
als ik met de pen ga, koop ik gewoon een blikje mais van 30 cent in de supermarkt.. werkt perfect en je hoeft niet te weken enz...
- Wouter Steggink
- Berichten: 521
- Lid geworden op: 02-10-2002 02:00
- Locatie: TwentuH
De "kippemais" die over het algemeen in Nederland gebruikt word komt vaak uit Frankrijk, van daar "Franse mais".
Dit is niet dezelfde mais zoals die overal in Nederland neergepoot staat, dat is snijmais. Die kippemais is zgn "korrelmais", om dat te telen moet het klimaat warmer (droger) zijn dan hier in Holland.
Dit is niet dezelfde mais zoals die overal in Nederland neergepoot staat, dat is snijmais. Die kippemais is zgn "korrelmais", om dat te telen moet het klimaat warmer (droger) zijn dan hier in Holland.
--
Om wat te lachen (iedere dag actueel):
FokkE&SukkE=@ http://www.foksuk.nl
Dringend gezocht: -> link naar een site met dagelijks een nieuwe DirKJaN strip!!!!
Om wat te lachen (iedere dag actueel):
FokkE&SukkE=@ http://www.foksuk.nl
Dringend gezocht: -> link naar een site met dagelijks een nieuwe DirKJaN strip!!!!