Kan iemand mij het verschil eens uitleggen tussen freezerbaits en gewone ready-mades.
Zit dit alleen in de conserveringsmiddelen of gaat het verder dan dit?
![:???:](./images/smilies/icon_confused.gif)
MVG Roel
...2 jaar is denk het max. om in te vriezen!
Bart van den Hurk schreef:Stefan,
Jouw vraag over versheid van het product kan ik niet voor iedereen beantwoorden, maar wel het merk waar ik zelf mee vis. De ingredienten worden in de fabrieken gehaald waar ze ook geproduceerd worden. Dit betekend dat er geen tussenhandel plaatsvindt zoals bij Homemades (fabriek, bijv. Wielco, Winkelier, Thuis). Verder door de grote omloopsnelheid van het product worden de ingredienten regelmatig vernieuwt, simpelweg omdat ze op zijn. De gebruikte ingredienten zijn dus hooguit enkele weken oud en de producten die jij bij een winkelier of Boerenbond koopt zullen al de enkele maanden zijn gepasseerd. Verder worden de vriezers op afroep gedraaid, ze worden dus geheel niet opgeslagen, dit betekend dus hartstikke vers! Dan gaan ze naar de winkelier die ze voor een klant heeft besteld (directe levering, Vers) of die ze hooguit een kleine maand op voorraad heeft. Hoge voorraden worden namelijk door het merk afgeraden, aangezien dit inderdaad de versheid niet ten goede doet. De producten die je koopt zijn dus hartstikke vers, vaak nog verser dan een Home made. Al zeg ik dat die een of twee weken niets uit zal maken. Een boilie in de diepvries is namelijk na mijn mening na twee jaar altijd nog vangkrachtiger dan een readymade met conserveermiddel. Maar over het algemeen zitten de boilies bij mij niet langer dan een half jaar in de vriezer.
mvg
Bart van den Hurk