worsten koken, dan pas snijden?


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Dennis van den Bogaert
Berichten: 4400
Lid geworden op: 25-02-2002 01:00
Locatie: Den Haag
Contacteer:

21-02-2004 19:04

Hoi,je aas wordt op desze manier eerder witvisONbestendiger doordat je te maken hebt twee "ongekookte"zijdes"
Dennis
PROUD TO HAVE BEEN A WATERLANDER ;-)

BETER GOED 2DEHANDS DAN NIEUWE BAGGERZOOI !
Hugo Bovenmars

22-02-2004 19:44

Ik heb zelf ook regelmatig op die manier gevist. Aanbeten van witvis vallen erg mee, je kunt namelijk FLINK lang doorkoken omdat je na het snijden 2 open zijden hebt waardoor je ongeacht de kooktijd een erg attractieve boilie hebt!

Zou het sowieso proberen!
gr Hugo
Gebruikersavatar
Gerrit Ritmeester
Berichten: 484
Lid geworden op: 27-12-2001 01:00
Locatie: Kamerik
Contacteer:

23-02-2004 00:25

Ik heb laatst toen ik even weinig tijd had, van mijn deeg pannekoeken met de deegroller gemaakt van ongeveer 12 mm. dik. Gewoon gekookt en daarna ingevroren. Voor het vissen/voeren haal ik elke keer een pannekoek uit de vriezer en snij de pannekoek in kubusjes van 12x12x12 mm.
Gaat goed hoor!
kevin diederen
Berichten: 3862
Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
Locatie: Zuid Nederland

23-02-2004 12:00

Ik heb een keer ergens gelezen dat de auteur (ik meen Jim Gibbinsom) gewoon baksteen vormige blokken maakte. Deze blokken wikkelde hij toen in zilverpapier, om ze zo vervolgens te koken... Weet iemand hier dan meer over? Lijkt me een nogal handig trucje voor het instantvissen..
Met vriendelijke groet,

Kevin Diederen
lars kern
Berichten: 697
Lid geworden op: 11-05-2003 02:00
Locatie: capelle a/d ijssel

23-02-2004 12:18

staat een stuk over in de dunne lijn,
behandel een karper zo als je zelf wil worden behandelt
kevin diederen
Berichten: 3862
Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
Locatie: Zuid Nederland

23-02-2004 12:43

Ik heb helaas het boek niet.... Dus zou je het misschien zo kunnen vertellen? :D
Met vriendelijke groet,

Kevin Diederen
Peter Otte
Berichten: 1261
Lid geworden op: 10-01-2003 01:00
Locatie: Veghel

23-02-2004 12:50

Bij lange sessies is het ideaal bederft niet (natuurlijk zonder conservering middel). Wikkel de worsten voor het koken lucht dicht in plastic folie, afhankelijk de dikte van de worst zelf hou ik 4 cm doorsnee aan zal je langer of korter moeten koken +- 25 min.
Snijden kan dan aan het water.

Peter
lars kern
Berichten: 697
Lid geworden op: 11-05-2003 02:00
Locatie: capelle a/d ijssel

23-02-2004 13:29

kevin diederen schreef:Ik heb helaas het boek niet.... Dus zou je het misschien zo kunnen vertellen? :D



ga geen 5 blz over typen als je het niet erg vindt.

maar luc maakte dus blokken van 30x15x15 cm en deze kookte die in zilverfolie om de flavour minder weg te laten lekken, daarna vriesde hij ze in en snee ze pas als ie ging vissen.

de voordelen
-een kant zacht dus betere uitleking
-en dresuur door brekend
behandel een karper zo als je zelf wil worden behandelt
kevin diederen
Berichten: 3862
Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
Locatie: Zuid Nederland

23-02-2004 13:37

Okeej... dat is in ieder geval al wat duidelijker. Maar als ik een blok zou makne van 10, bij 10, bij 10 cm. Hoe lang zal ik deze dan moeten koken?
Met vriendelijke groet,

Kevin Diederen
lars kern
Berichten: 697
Lid geworden op: 11-05-2003 02:00
Locatie: capelle a/d ijssel

23-02-2004 15:43

me eigen inschatting is 10 min gewoon even prikken met een sate prikkertje als ie nog plakt is ie niet goed?


was zomaar een ingeving van mij :lol:
behandel een karper zo als je zelf wil worden behandelt
kevin diederen
Berichten: 3862
Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
Locatie: Zuid Nederland

23-02-2004 15:45

Wel makkelijk.... Nooit meer letten op de rolbaarheid van de mix... geen rolplank of deegspuit schoonmaken... En een kilootje of 2 is echt super snel weggekookt.

En je kan de blokken makkelijk opstapelen in de vriezer...
Met vriendelijke groet,

Kevin Diederen
Gebruikersavatar
michel kemp
Berichten: 622
Lid geworden op: 27-05-2003 02:00
Locatie: zoetermeer

23-02-2004 16:44

Heren,

Als je blokken maakt van het formaat van een baksteen , dan moet je ze een half uur koken. (werkt echt super....)

Wat ook leuk is om te proberen is , na het afkoelen raspen met een grove rasp en dit als grondevoer gebruiken..... (super )

Mvg Michel
Tight Lines......
Canada where carping is catching!!!!!!!
Gebruikersavatar
Henri van der Wal
Berichten: 730
Lid geworden op: 29-01-2002 01:00
Locatie: visPASloo
Contacteer:

23-02-2004 22:50

Meldpunt Spiegelkarpers Fryslan : spiegelkarpersinfriesland@live.nl
http://www.ksnregiofryslan.nl

http://www.sunrisebaitservice.com - Quality Carpfood
kevin diederen
Berichten: 3862
Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
Locatie: Zuid Nederland

24-02-2004 10:33

Maar worden de eiwitten endergelijke niet helemaal verkracht door het lange koken?
Met vriendelijke groet,

Kevin Diederen
Plaats reactie