10 kilo boilies, hoe lang doen jullie hierover???????
-
- Berichten: 47
- Lid geworden op: 06-02-2004 14:02
- Locatie: Geleen
Zweten moet je doen door de warmte, of tijdens het drillen!!!!
Voldoening heb ik bij iedere vis die ik vang!!!
En als iets sneller kan waarom zou je het dan niet doen????
MVG,
André
Voldoening heb ik bij iedere vis die ik vang!!!
En als iets sneller kan waarom zou je het dan niet doen????
MVG,
André
- Eddy Norder
- Berichten: 1317
- Lid geworden op: 16-02-2003 01:00
- Locatie: Sappemeer
- Contacteer:
Dat zeg ik, ieder zijn eigen!
Groet
Ed
Groet
Ed
Als afgunst branden wou, konden we de gaskraan dicht draaien.
-
- Berichten: 47
- Lid geworden op: 06-02-2004 14:02
- Locatie: Geleen
O.K. Ed,
Nu weer on-topic: mijn vraag is nog steeds of er een apparaat is waarmee men grotere hoeveelheden deeg in een keer kan verwerken tot worsten???
Heeft iemand hier misschien info over???
MVG,
André
Nu weer on-topic: mijn vraag is nog steeds of er een apparaat is waarmee men grotere hoeveelheden deeg in een keer kan verwerken tot worsten???
Heeft iemand hier misschien info over???
MVG,
André
- Wil Jeurninck
- Berichten: 2261
- Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
- Locatie: Baexem
- Contacteer:
Is er zeker Andre,
het is een zogenaamde afvul machine of ook wel stopbus genoemd,heb er zelf eentje staan die 30 kg boilie deeg tot worsten maakt in ongeveer 3 minuten.
Er hangt wel een prijskaartje aan zo'n machine en is voor een particulier niet te betalen ,maar soms heel soms kun je wel eens een oude machine voor een schappelijk prijsje op de kop tikken bij een 2e hands machineboer.
Echter dan zit je wel met het volgende probleem de machines werken op kracht stroom ,maar op handkracht zijn er ook nog stopbussen te vinden je moet alleen net het geluk hebben om tegen zo'n machine aan te lopen.
Wil.
het is een zogenaamde afvul machine of ook wel stopbus genoemd,heb er zelf eentje staan die 30 kg boilie deeg tot worsten maakt in ongeveer 3 minuten.
Er hangt wel een prijskaartje aan zo'n machine en is voor een particulier niet te betalen ,maar soms heel soms kun je wel eens een oude machine voor een schappelijk prijsje op de kop tikken bij een 2e hands machineboer.
Echter dan zit je wel met het volgende probleem de machines werken op kracht stroom ,maar op handkracht zijn er ook nog stopbussen te vinden je moet alleen net het geluk hebben om tegen zo'n machine aan te lopen.
Wil.
-
- Berichten: 152
- Lid geworden op: 20-08-2002 02:00
toepasselijk op http://www.goedzoeken.nl heb ik er 1 gevonden
http://www.goedzoeken.nl/index.php?ad_id=2374
misschien kun je er wat mee?
groeten
http://www.goedzoeken.nl/index.php?ad_id=2374
misschien kun je er wat mee?
groeten
- Bart-Jaap Koorn
- Berichten: 1639
- Lid geworden op: 22-11-2003 01:00
Volgens mij zit bij mij de meeste tijd in het maken van het deeg, het koken, en het schoonmaken .
Ik maak gebruik van een doodnormale roltafel en heb sins een week ofzo een oude gehakt molen omgebouwd tot worst machine (wel met de hand hé heb er nog geen motor opgezet maar gaat met de hand draaien snel genoeg hoor )
Ik maak gebruik van een doodnormale roltafel en heb sins een week ofzo een oude gehakt molen omgebouwd tot worst machine (wel met de hand hé heb er nog geen motor opgezet maar gaat met de hand draaien snel genoeg hoor )
- Wouter Steggink
- Berichten: 521
- Lid geworden op: 02-10-2002 02:00
- Locatie: TwentuH
Hey, eindelijk weer eens een goed onderwerp.
Veel dingen zijn herkenbaar, ik "doe" zelf ongeveer 10 a 12 kg droge mix in iets meer dan 3 uur, maar bij mij wordt het deeg altijd zo stug nadat het een uurtje heeft gelegen.
En dan gaat het worsten persen best wel zwaar.
Ik kook zelf met 2 pannen op gas, en die vul ik dan steeds met een hoeveelheid boilies die ik rol van 6 worsten, dit is de ideale "productie-methode" voor mij.
(6 worsten persen, balletjes van draaien, dat in pan 1 gooien,
weer 6 worsten persen, balletjes draaien, dat in pan 2 gooien,
weer 6 worsten persen, balletjes draaien, pan 1 leeghalen, vers-gedraaide balletjes in pan 1 gooien
weer 6 worsten persen, balletjes draaien, pan 2 leeghalen, netgedraaide balletjes in pan 2,
enz,enz,enz......)
Als ik boilies draai, lijkt het net alsof ik aan het werk ben!
Het worsten maken is de bottleneck bij mij, en het koken ook.
Wie heeft er eigenlijk zo'n balletjesmachien waarvan er ook een op de beurs stond?? en hoeveel vingers heeft die al gekost.....?
MVRGR WouteR StegginK
Veel dingen zijn herkenbaar, ik "doe" zelf ongeveer 10 a 12 kg droge mix in iets meer dan 3 uur, maar bij mij wordt het deeg altijd zo stug nadat het een uurtje heeft gelegen.
En dan gaat het worsten persen best wel zwaar.
Ik kook zelf met 2 pannen op gas, en die vul ik dan steeds met een hoeveelheid boilies die ik rol van 6 worsten, dit is de ideale "productie-methode" voor mij.
(6 worsten persen, balletjes van draaien, dat in pan 1 gooien,
weer 6 worsten persen, balletjes draaien, dat in pan 2 gooien,
weer 6 worsten persen, balletjes draaien, pan 1 leeghalen, vers-gedraaide balletjes in pan 1 gooien
weer 6 worsten persen, balletjes draaien, pan 2 leeghalen, netgedraaide balletjes in pan 2,
enz,enz,enz......)
Als ik boilies draai, lijkt het net alsof ik aan het werk ben!
Het worsten maken is de bottleneck bij mij, en het koken ook.
Wie heeft er eigenlijk zo'n balletjesmachien waarvan er ook een op de beurs stond?? en hoeveel vingers heeft die al gekost.....?
MVRGR WouteR StegginK
-
- Berichten: 47
- Lid geworden op: 06-02-2004 14:02
- Locatie: Geleen
Kijk hier kan ik nu iets mee, een stopbus!!
Klinkt goed, bedankt voor de tip.
Zijn er nog meer mensen die een idee hebben?????
MVG,
André
Klinkt goed, bedankt voor de tip.
Zijn er nog meer mensen die een idee hebben?????
MVG,
André
-
- Berichten: 134
- Lid geworden op: 30-04-2002 02:00
- Locatie: Sappemeer
Er staan er ook 4 stuks op marktplaats...wel errug prijzig hoor...
marco
marco
- richard van der vliet
- Berichten: 748
- Lid geworden op: 11-10-2002 02:00
- Locatie: Delfzijl
ikke doe zo'n 1.5 kilo per uur, mijn werkwijze is als volgend:
eitjes in de emmer, beetje koffiepoeder erbij, met de mixer alles ff mixen, dan de droge mix erbij gooien, dan het deeg in me spuit doen, 2 worsten op de plank, en draaien maar. dan gooi ik de boilies in de pan, vul ik me spuit bij en herhaal ik dit, als me deeg op is nog ff alles afwassen en m'n droogrek op zolder zetten en klaar is kees.
maar meestal draai ik zo'n 5 uur achter elkaar, zodat ik weer een maandje verder kan met voer.
de groeten
eitjes in de emmer, beetje koffiepoeder erbij, met de mixer alles ff mixen, dan de droge mix erbij gooien, dan het deeg in me spuit doen, 2 worsten op de plank, en draaien maar. dan gooi ik de boilies in de pan, vul ik me spuit bij en herhaal ik dit, als me deeg op is nog ff alles afwassen en m'n droogrek op zolder zetten en klaar is kees.
maar meestal draai ik zo'n 5 uur achter elkaar, zodat ik weer een maandje verder kan met voer.
de groeten
-
- Berichten: 54
- Lid geworden op: 24-09-2003 02:00
- Locatie: Malden
WaaRVoor Is die in godsnaam hahaha ik hoor het nick
-
- Berichten: 445
- Lid geworden op: 14-08-2002 02:00
Frituurpan kan je makkelijker boilie's mee koken.
Groeten Rick.
Groeten Rick.
-
- Berichten: 54
- Lid geworden op: 24-09-2003 02:00
- Locatie: Malden
Ja is dat zo gaat dat sneller ofzo wat is ongeveer het maximale hoelang je de boilies moet koken
- Simon van Vegchel
- Berichten: 427
- Lid geworden op: 10-03-2004 14:43
- Locatie: Eindhoven
Ik draai zelfs zonder plank toch red ik de 2 kilo per uur wel...
- Marco Mensing
- Berichten: 5504
- Lid geworden op: 18-09-2002 02:00
Afgelopen weekend heb ik m'n best gedaan ;
Eerst voorwerken ( mix mengen, korrels laten weken, bedankt henk ! )
Dag daarna begonnen om 8 uur en om 1 uur 's middags stoppen.
Nu liggen er 50 Kilo's in de vriezer.
Als volgt gedaan ;
Per emmer natte fase aangemaakt en laten weken, zodat ik de andere dag er alleen nog de droge fase bij hoef te doen en te mengen ( met verfmixer op boormachine ).
Een paar emmertjes klaar maken en begonnen.
Deze gooi ik in de Pastmatic.
Op draaitafels ( groot, 3 verschillende diameters )
Ik heb drie frituurpannen staan zodat ik altijd een pan kan bijvullen en weer op laten warmen terwijl ik wel door kan gaan met koken.
Tijdens het koken en draaien af en toe weer nieuwe emmers aanmaken zodat ik achter mekaar door kan gaan.
Tussendoor allleen een bakkie koffie op !
Eerst voorwerken ( mix mengen, korrels laten weken, bedankt henk ! )
Dag daarna begonnen om 8 uur en om 1 uur 's middags stoppen.
Nu liggen er 50 Kilo's in de vriezer.
Als volgt gedaan ;
Per emmer natte fase aangemaakt en laten weken, zodat ik de andere dag er alleen nog de droge fase bij hoef te doen en te mengen ( met verfmixer op boormachine ).
Een paar emmertjes klaar maken en begonnen.
Deze gooi ik in de Pastmatic.
Op draaitafels ( groot, 3 verschillende diameters )
Ik heb drie frituurpannen staan zodat ik altijd een pan kan bijvullen en weer op laten warmen terwijl ik wel door kan gaan met koken.
Tijdens het koken en draaien af en toe weer nieuwe emmers aanmaken zodat ik achter mekaar door kan gaan.
Tussendoor allleen een bakkie koffie op !
CarpeR Diem
- ferenc van de vorstenbosc
- Berichten: 3043
- Lid geworden op: 17-05-2003 02:00
- Locatie: lisse
- Contacteer:
Ongeveer per 20minuten een kilo.
Dus met deeg aanmaken,rollen,koken erbij in.
Gebruik gewoon een (hand)deegspuit en een 22m plank
Dus met deeg aanmaken,rollen,koken erbij in.
Gebruik gewoon een (hand)deegspuit en een 22m plank
-
- Berichten: 671
- Lid geworden op: 21-01-2002 01:00
- Locatie: Dwingeloo
Mannen,
Als ik draai draai ik meestal met de hand. Ik draai dan ongeveer 3 kilo per uur.
Gr,
Frank
Als ik draai draai ik meestal met de hand. Ik draai dan ongeveer 3 kilo per uur.
Gr,
Frank
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
stopbus, boilie machine, kookpan 50liter, industrie brander,---->150kg per dag
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
5 kilo per uur..
Worsten rol ik met de hand.
balletjes rol ik op een 20mm plank.
Koken in twee frituurpannen.
WouteR,
waarom niet eerst alle worsten persen wanneer het aan het begin nog makkelijk gaat?
Eerst een stuk of 30 op de werkbank of aanrecht leggen,
vervolgens met een stuk plastic helemaal afdekken en daarover weer een volgende laag worsten persen enz enz.
Hou de worsten wel goed in het plastic zodat er geen tocht bij kan, zo voorkom je korstvorming waardoor het deeg gaat glijden op de rol of plank..
Worsten rol ik met de hand.
balletjes rol ik op een 20mm plank.
Koken in twee frituurpannen.
WouteR,
waarom niet eerst alle worsten persen wanneer het aan het begin nog makkelijk gaat?
Eerst een stuk of 30 op de werkbank of aanrecht leggen,
vervolgens met een stuk plastic helemaal afdekken en daarover weer een volgende laag worsten persen enz enz.
Hou de worsten wel goed in het plastic zodat er geen tocht bij kan, zo voorkom je korstvorming waardoor het deeg gaat glijden op de rol of plank..
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- poelmans gunther
- Berichten: 43
- Lid geworden op: 12-12-2003 01:00
- Locatie: meeuwen,limburg,belgie
35 kg bollen op 2u 15minuten. alleen. ik maak mijn deeg met een zwaar boormachine in een grote emmer per 3 kg droge mix.verder heb ik een pastamatic voor de worsten.dus de pastamatic continu bijvullen.en koken met 2 frietketels of nog een ketel op gas erbij.en het kan nog sneller.enkele maten van me doen 20-25kg bollen op een uur. maar ze gebruiken dan een vulbus of een vleesmolen voor de worsten.voor het deeg een kneder.voor de bollen een boiliemachien( 2 rollen) voor de mix een betonmolentje.en het koken in een grote ketel op eengrote gaspit.vrij kostelijk allemaal wil je dit voor jezelf kopen. komt daar nog bij dat je stroom op 380 nodig hebt.
-
- Berichten: 257
- Lid geworden op: 02-11-2003 01:00
- Locatie: Neerpelt
theeft nu weinig (nix) met deze topic te maken , maar heeft iemand nog zo een gehaktmolen teveel liggen ? ge zou der mij een groot plezier mee doen ! ik heb er echt dringend eentje nodig !!
MVG,
jannick
MVG,
jannick
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
afgelopen weekdn op de sportfisker hengelsport beurs gestaan in een dag 220 kg boilies gedraaid (7 uurtjes inclusief pauze) hehe die hele sporthal ruikt nog wel ffies!
-
- Berichten: 8585
- Lid geworden op: 03-01-2002 01:00
- Locatie: Dronten
Martijn, wel even erbij vermelden dat dit met 3 man was.
-
- Berichten: 125
- Lid geworden op: 02-02-2002 01:00
- Locatie: putten
Ik draai zelf ongeveer tussen de 1,5 en de 2 kilo per uur, dit vind ik eigenlijks iets te weinig dus wil het anders gaan aanpaken.
Mischien wil iemand mij een foto sturen van een gehaktmolen die jullie bedoelen.
Ik heb er wel is wat zien staan op marktplaats maar twijfel of jullie dat met een gehaktmolen bedoelen.
Ik snap ook niet hoe zo iets werkt een gehaktmolen maalt toch? mischien heeft iemand zin om uit te leggen hoe zo'n gehaktmolen werkt. Heb de zoekfunctie gebruikt en ben die vraag wel is tegengekomen alleen een duidelijk antwoord nog niet.
Mischien wil iemand mij een foto sturen van een gehaktmolen die jullie bedoelen.
Ik heb er wel is wat zien staan op marktplaats maar twijfel of jullie dat met een gehaktmolen bedoelen.
Ik snap ook niet hoe zo iets werkt een gehaktmolen maalt toch? mischien heeft iemand zin om uit te leggen hoe zo'n gehaktmolen werkt. Heb de zoekfunctie gebruikt en ben die vraag wel is tegengekomen alleen een duidelijk antwoord nog niet.
-
- Berichten: 60
- Lid geworden op: 30-07-2002 02:00
- Locatie: gavere
mja bart ong 20kg boilies draai jij dus /uur... sterk.. wij draaien met z'n twee ongeveer 15kg per uur , met behulp van boormachine... spuiten en rollen gebeurt manueel. wij koken op een gasbek... eenmaal het water kookt blijft het makkelijker aan de kook dan op een fornuis bv... een frituurpan vind ik niet zo intressant omwille vand e geringe capaciteit... ik kook liever een aantal kg tegelijk.... ik denk wel dat 20kg per uur haalbaar is op jouw manier;. denk trouwens dat.. als we een deegspuit op luchtdruk moesten gebruiken we ook niet ver van de 20kg/uur zouden landen...
mvg
Tim
mvg
Tim