Goedkope boillies!
- robert grootenboer
- Berichten: 622
- Lid geworden op: 11-10-2003 02:00
- Locatie: Willemstad
Wie weet er nog een simpel boillie mixje dat je niks kost om veel te kunnen voeren. Ik zou het ook wel leuk vinden als je erbij wil schrijven waar ik het kan halen.
En wat het ongeveer kost.
mvg,
Robert.
En wat het ongeveer kost.
mvg,
Robert.
- Stefan Sand
- Berichten: 529
- Lid geworden op: 08-09-2003 02:00
- Locatie: Doublu U city
75/80% biggenmeel met 25/30% tarwebloem. Kost alebei weinig en is bij de Boerenbond te halen. tarwebloem bij de supermarkt. Kijk ook eens bij de zoekfunctie
- robert grootenboer
- Berichten: 622
- Lid geworden op: 11-10-2003 02:00
- Locatie: Willemstad
stefan,
Als ik dat door elkaar gooi heb ik nog niet echt het gevoel dat dat aan elkaar blijft plakken met een par eitjes.
Moet er niet nog maismeel door ofzo?
mvg,
Robert.
Als ik dat door elkaar gooi heb ik nog niet echt het gevoel dat dat aan elkaar blijft plakken met een par eitjes.
Moet er niet nog maismeel door ofzo?
mvg,
Robert.
- Rene Reurings
- Berichten: 129
- Lid geworden op: 01-02-2004 15:05
- Locatie: Mijdrecht
he Robert,
Kijk hier eens voor de eigenschappen van ingredienten.
http://www.karperwereld.nl/artikel/boilie1.htm
Groeten,
René
Kijk hier eens voor de eigenschappen van ingredienten.
http://www.karperwereld.nl/artikel/boilie1.htm
Groeten,
René
- bart van bezouw
- Berichten: 2161
- Lid geworden op: 18-09-2002 02:00
- Locatie: groningen
- Contacteer:
30% griesmeel
40% maismeel
30% polentabloem
en dan gewoon flink wat melasse erin doen en dan gewoon draaien en voeren
Bart
40% maismeel
30% polentabloem
en dan gewoon flink wat melasse erin doen en dan gewoon draaien en voeren
Bart
- Stefan Sand
- Berichten: 529
- Lid geworden op: 08-09-2003 02:00
- Locatie: Doublu U city
Nee, dan hoeft er niks anders meer bij als bindmiddel.
Ik zou zeggen probeer het eens
Ik zou zeggen probeer het eens
- robert grootenboer
- Berichten: 622
- Lid geworden op: 11-10-2003 02:00
- Locatie: Willemstad
Bart,
Meschien een stomme vraag maar wat is melasse.
En waar ruikt dat naar en hoe ziet het eruit.
En als de mix niet goed bind wat kan ik er dan indoen om er voor te zorgen dat hij dat wel doet.
mvg,
Robert.
Meschien een stomme vraag maar wat is melasse.
En waar ruikt dat naar en hoe ziet het eruit.
En als de mix niet goed bind wat kan ik er dan indoen om er voor te zorgen dat hij dat wel doet.
mvg,
Robert.
-
- Berichten: 4624
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
http://www.voedsel.net/vragen/vraag91.htm
Handig joh internet? google enzo.
o.a. tarwegluten, tarwemeel, griesmeel of aardappelmeel zijn binders
MVG
Klaas
Handig joh internet? google enzo.
o.a. tarwegluten, tarwemeel, griesmeel of aardappelmeel zijn binders
MVG
Klaas
200 gram biggemeel
150 gram griesmeel
150 gram maismeel
dit voor een zware en poreuze boilies,alle flavours zijn geschikt!
150 gram griesmeel
150 gram maismeel
dit voor een zware en poreuze boilies,alle flavours zijn geschikt!
hou het netjes aan de waterkant!!
of als je wilt:250gr roggemeel
100 gr rijstmeel,
150 gr polenta,
dit voor een halfzware en brokkelige bol,alle flavours zijn geschikt!!!
dit zijn instantboilies,proberen waard!!!!!!
100 gr rijstmeel,
150 gr polenta,
dit voor een halfzware en brokkelige bol,alle flavours zijn geschikt!!!
dit zijn instantboilies,proberen waard!!!!!!
hou het netjes aan de waterkant!!
-
- Berichten: 118
- Lid geworden op: 31-10-2002 01:00
- Locatie: Leiden
hoi,
dan zal ik er ook maar eentje inzetten:
50% gemalen trouvit
25% griesmeel
25% sojabloem (ontvet)
Zonder flavour uiteraard...nergens voor nodig. En voor een natuurlijk tintje: worsten maken, met de hand in (niet even grote) stukjes snijden, nix meer aan doen en koken....8 perfect ronde aardappelen op mijn bord vertrouw ik ook niet!
gr. Walter
dan zal ik er ook maar eentje inzetten:
50% gemalen trouvit
25% griesmeel
25% sojabloem (ontvet)
Zonder flavour uiteraard...nergens voor nodig. En voor een natuurlijk tintje: worsten maken, met de hand in (niet even grote) stukjes snijden, nix meer aan doen en koken....8 perfect ronde aardappelen op mijn bord vertrouw ik ook niet!
gr. Walter
-
- Berichten: 206
- Lid geworden op: 24-08-2003 02:00
- Locatie: spaubeek
- Contacteer:
Ehh melasse is een vloeibaar spul, is volgens mij zwart van kleur en wordt ergens in de veevoeders gebruikt of zo, ik weet het niet precies
- Rene Reurings
- Berichten: 129
- Lid geworden op: 01-02-2004 15:05
- Locatie: Mijdrecht
Melasse is afval product uit de suiker industrie. Zoete vloeistof dus.
Groeten,
René
Groeten,
René
Laatst gewijzigd door Rene Reurings op 13-02-2004 20:42, 1 keer totaal gewijzigd.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Robert,
20% gemalen trouvit
20% griesmeel
20% sojabloem (ontvet)
20% tarwemeel
10% maïsmeel
10% roggemeel
30 - 40 ml olie per kilo mix
En Alle flavours zijn Ongeschikt ( maar da's weer persoonlijk)
Enneuh Rene,
de suiker word schijnbaar nogal Zout gegeten bij jullie?!??
20% gemalen trouvit
20% griesmeel
20% sojabloem (ontvet)
20% tarwemeel
10% maïsmeel
10% roggemeel
30 - 40 ml olie per kilo mix
En Alle flavours zijn Ongeschikt ( maar da's weer persoonlijk)
Enneuh Rene,
de suiker word schijnbaar nogal Zout gegeten bij jullie?!??
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Wouter Steggink
- Berichten: 521
- Lid geworden op: 02-10-2002 02:00
- Locatie: TwentuH
Rene R.
Melasse is niet, ik herhaal, NIET zout, melasse is tamelijk knetterzoet.
Melasse is een afvalproduct uit de suikerindustrie, klopt!
Maar wat jij waarschijnlijk bedoeld is "vinasse" dat is het spul dat men overhoudt als alcohol gestookt heeft met melasse als grondstof.
Vinasse is dus melasse waarvan de suikers van vergist zijn (zijn omgezet in alcohol). (vinasse is een "afval"product van een "afval"product)
Vinasse komt vaak (alleen) vrij bij de omzetting van Nederlandse biet-melasse, in alcohol.
Doordat de bietenboer de grond bemest met kunstmest waar oa kalizout in zit, komt die kalizout in de melasse en dus in de vinasse.
Het schijnt dat vinasse (met veel kalizout dus) heeel zout is. (kalizout smaakt zouter dan "gewoon" zout.
Corrigeer me als 't niet goed is, maar deze info heb ik laatst eens vernomen uit zeer betrouwbare bron.
Met Vriendelijke Groet;
WouteR StegginK
Melasse is niet, ik herhaal, NIET zout, melasse is tamelijk knetterzoet.
Melasse is een afvalproduct uit de suikerindustrie, klopt!
Maar wat jij waarschijnlijk bedoeld is "vinasse" dat is het spul dat men overhoudt als alcohol gestookt heeft met melasse als grondstof.
Vinasse is dus melasse waarvan de suikers van vergist zijn (zijn omgezet in alcohol). (vinasse is een "afval"product van een "afval"product)
Vinasse komt vaak (alleen) vrij bij de omzetting van Nederlandse biet-melasse, in alcohol.
Doordat de bietenboer de grond bemest met kunstmest waar oa kalizout in zit, komt die kalizout in de melasse en dus in de vinasse.
Het schijnt dat vinasse (met veel kalizout dus) heeel zout is. (kalizout smaakt zouter dan "gewoon" zout.
Corrigeer me als 't niet goed is, maar deze info heb ik laatst eens vernomen uit zeer betrouwbare bron.
Met Vriendelijke Groet;
WouteR StegginK
- Wouter Steggink
- Berichten: 521
- Lid geworden op: 02-10-2002 02:00
- Locatie: TwentuH
Oja, nu we het toch over melasse hebben...
Wie heeft het wel eens verwerkt in z'n boiliemixje???
Hoeveel kan ik er van toevoegen zodat het deeg nog enigzins handelbaar is?? (5% of 15% of nog meer???)
Gaat het dan niet heel erg plakken?
Enne, om ook even op de vraag van Robert G. terug te komen:
Makkelijk, goedkoop, en als een tierelier draaiend recept:
200g maismeel zoet (babycorn)
200g griesmeel
50g sojabloem ontvet
50g sprayfo (poedermelk voor kalfjes)
1pakje saroma toetje (hoeft niet perse) of
een beetje speculaaskruiden
een paar eitjes
en klaar = kees
je kunt er ook wat vismeel inflikkeren natuurlijk, maar dat is een verrekte duur ingredient
met nogmaals groet;
WouteR StegginK
Wie heeft het wel eens verwerkt in z'n boiliemixje???
Hoeveel kan ik er van toevoegen zodat het deeg nog enigzins handelbaar is?? (5% of 15% of nog meer???)
Gaat het dan niet heel erg plakken?
Enne, om ook even op de vraag van Robert G. terug te komen:
Makkelijk, goedkoop, en als een tierelier draaiend recept:
200g maismeel zoet (babycorn)
200g griesmeel
50g sojabloem ontvet
50g sprayfo (poedermelk voor kalfjes)
1pakje saroma toetje (hoeft niet perse) of
een beetje speculaaskruiden
een paar eitjes
en klaar = kees
je kunt er ook wat vismeel inflikkeren natuurlijk, maar dat is een verrekte duur ingredient
met nogmaals groet;
WouteR StegginK
- Rene Reurings
- Berichten: 129
- Lid geworden op: 01-02-2004 15:05
- Locatie: Mijdrecht
Oja lekker is dat . Sorry jongens dit lijkt me een typefoutje.
ZOUTE = ZOETE
Groeten,
René
ZOUTE = ZOETE
Groeten,
René
- Wouter Steggink
- Berichten: 521
- Lid geworden op: 02-10-2002 02:00
- Locatie: TwentuH
haha, oke,
maar toch mooi dat een typefoutje ook nog eens te verklaren is!
maar toch mooi dat een typefoutje ook nog eens te verklaren is!
- Rene Reurings
- Berichten: 129
- Lid geworden op: 01-02-2004 15:05
- Locatie: Mijdrecht
haha ja idd wel leerzaam zn forum
Groeten,
René
Groeten,
René
- paulussie wassenaar
- Berichten: 62
- Lid geworden op: 07-10-2003 02:00
- Locatie: ijmuiden
Tarwemeel-volkor.
200gr.
Ei-kip
200gr.
Maismeel
100gr.
Trouvit-000
50gr
Tarwebloem-patent
50gr
Druivesuiker
20gr
Vogelvoer Bogena
10gr
makkelijk en goedkope mix, op trouvit na alles verkrijgbaar in de supermarkt, mix heeft by the way een herfstwaardering van 10.0 in karpervoer 2000 en een zomerwaardering van 9.6.
rolt goed en plakt niet .
succes paulussie
200gr.
Ei-kip
200gr.
Maismeel
100gr.
Trouvit-000
50gr
Tarwebloem-patent
50gr
Druivesuiker
20gr
Vogelvoer Bogena
10gr
makkelijk en goedkope mix, op trouvit na alles verkrijgbaar in de supermarkt, mix heeft by the way een herfstwaardering van 10.0 in karpervoer 2000 en een zomerwaardering van 9.6.
rolt goed en plakt niet .
succes paulussie