Duivenvoer / chilipoeder


Plaats reactie
Lars veld
Berichten: 8
Lid geworden op: 08-05-2014 22:47

15-07-2014 18:58

Beste medevissers,

Ik heb een kort vraagje, hoeveel chilipoeder zouden jullie gebruiken op een kilo duivenvoer? Ik heb er nog nooit mee gevist maar wil dit gaan proberen, ik ben alleen bang dat je met zoiets scherps als chilipoeder teveel kan gebruiken! Vandaar mijn vraag.

En, wanneer kan je dit het beste toevoegen?

Heb de zoekfunctie gebruikt, niet veel kunnen vinden (ook niet op google)

Bedankt.
Simon Verver
Berichten: 61
Lid geworden op: 30-07-2013 10:36

16-07-2014 01:32

Laatst heb ik 5kg hennep en 5kg tijgernoten gemaakt en in beide heb ik een heel potje chilli poeder gedaan (24gr potje).

Na zelf proeven kwam ik tot de conclusie dat t allemaal wel mee viel. Tijdens het overtollige kookwater afgieten gaat het meeste ervan het putje in aangezien het gaat drijven en zich bovenin ophoopt.

Zou op een kilo maximaal een half potje doen denk ik..
Gebruikersavatar
Jerome berken
Berichten: 673
Lid geworden op: 12-03-2013 15:39

16-07-2014 11:30

zou t helemaal niet doen, ik denk dat het geen toegevoegde waarde heeft.
Shimano Tribal XT-A \ Shimano 8000D eu
Lars veld
Berichten: 8
Lid geworden op: 08-05-2014 22:47

16-07-2014 17:23

Bedankt voor de reacties.

Ik wil het toevoegen om proberen alleen karper aan te trekken ( chili houden ze schijnbaar van! ) want er zit een hele hoop witvis op dit water! Ik denk als ik het zo "naturel" het water in gooi ik een heel net vol brasems heb!

Nog meer mensen met ideeen?
Harm Rademakers
Berichten: 1808
Lid geworden op: 19-03-2012 19:34

16-07-2014 17:55

Als je het echt wilt gebruiken na het koken toevoegen dan wordt het het beste opgenomen.
Kookwater afgieten heb ik dan dus ook nog nooit gedaan, er moet juist altijd meer bij.
Lars veld
Berichten: 8
Lid geworden op: 08-05-2014 22:47

16-07-2014 18:12

Dan ga ik dat doen! En hoeveel doe jij erdoor heen ongeveer?
Walter vd Kamp
Berichten: 442
Lid geworden op: 14-01-2014 10:51

17-07-2014 08:52

Jerome berken schreef:zou t helemaal niet doen, ik denk dat het geen toegevoegde waarde heeft.


Probeer het maar eens ;)

Kruiden zijn naar mijn inziens beter dan flavours. Chilli/paprika/knoflook/kerrie poeders zijn toppers.
Veel flavours ruiken "heerlijk" voor ons als mens, tot je het proeft en de smaak niet eens in de buurt komt. Los daarvan kan een karper ook niet ruiken. Die proeft :)

Lars veld schreef:Bedankt voor de reacties.

Ik wil het toevoegen om proberen alleen karper aan te trekken ( chili houden ze schijnbaar van! ) want er zit een hele hoop witvis op dit water! Ik denk als ik het zo "naturel" het water in gooi ik een heel net vol brasems heb!

Nog meer mensen met ideeen?


Met een smaak schakel je niet echt brasem uit. Dat doe je wel met grootte/hardheid van de het aas. En de lengte van de hair.
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

17-07-2014 16:55

Rode pepers ik ben er gek op, karper trouwens ook. Vers malen en door je mix knallen, en niet te zuinig hé. Een pepertje of twee, drie dan gaat tie lekker hoor!!

Groet, Peter
Plaats reactie