boilie


Plaats reactie
sebastiaan speelman
Berichten: 3
Lid geworden op: 17-02-2014 10:51

20-02-2014 18:35

wet iemand misschien welk ingrediënt de boilie oplost of juist hard houd
Bert Timmerman
Berichten: 366
Lid geworden op: 02-12-2012 21:02

20-02-2014 18:44

Beste Sebastiaan,
Spit eerst eens even dit forum door, gebruik eventueel de zoekfunctie en stel eventueel daarna gerichte vragen.
Op deze vraag kun je 1000 verschillende antwoorden krijgen, aangezien er veel verschillende ingredienten zijn. Tevens gaat het bij het draaien van boilies ook om zelf willen ontdekken en niet constant hapklare brokjes te consumeren. Anders kun je beter een boiliemix kopen, of een zakje readymades!
Succes!
De wereld is verziekt, maar het leven is mooi!
Fred Hazenbroek
Berichten: 1976
Lid geworden op: 04-12-2004 00:32
Locatie: z-h

20-02-2014 18:58

google> boillie ingredienten :wink:
Ach man..Ga toch vissen !!
sebastiaan speelman
Berichten: 3
Lid geworden op: 17-02-2014 10:51

20-02-2014 23:17

Fred Hazenbroek schreef:google> boillie ingredienten :wink:


dank u Fred h voor het normale antwoordt ik heb google al af gezocht maar weet niet precies hoe ik het moet gaan zoeken di is mijn basis kan jij mij misschien op weg helpen u dank is groot

Polenta : 100g
Polenta grof : 100g
Mais : 100g
Soja bloem/lupine meel getoast : 100g
Tarwebloem : 150g
Vitameaolo :100g
Lt/Vismeel :250g
Deens haringmeel : 50g
Ei compound : 90g
Hilco Meijer
Berichten: 1476
Lid geworden op: 17-11-2009 22:25

21-02-2014 02:59

S.

Helemaal niet zo slecht bedacht.

300 gram maïsproducten is prima. Ik gebruik zelf altijd P.A.N. voorgekookt maïsmeel en Fioretto (Valle Del Sole) geel maïsmeel, beide te koop bij een goed gesorteerde Albert Heijn winkel voor weinig geld. Verhouding 50/50.
I.p.v. sojabloem 100 gram soja volvet getoast.
Tarwebloem zo laten.
Dit is je basis (in dit geval 55 procent), die zorgt voor de binding, uitharding en het aandeel koolhydraten.

Krijgen we de eiwitten. Met ongeveer 25 procent in je mix zit je altijd wel goed. Dus die l.t. kan blijven staan. In dit geval, om het kloppend te maken 240 gram.
100 gram Vitamealo past er ook wel bij. Mag er voor mij dan ook in blijven.

Eigenlijk moet je het ei-compound helemaal niet meenemen in je boilierecept.
Die droge stof zit normaal gesproken in je eieren (het vocht)! M.a.w. je recept zelf moet de 100 procent van je mix vormen en het ei-compound komt daar nog bij.
Krijg je b.v. 1100 gram i.p.v. een kilo.

Zitten we dus op 89 procent en houden we nog 11 procent over.
4 procent p.d. vismeel voor het wateroplosbare deel en we zijn er bijna.
Je zit niet echt heel hoog met je vetten en vezels, dus voor het laatste deel zou je b.v. 20 m.l. fish oil en 30 gram tarwekiemen kunnen gebruiken.
Tot slot nog 1 procent Maggi (smaakversterker) en 1 procent sweetener, zoals b.v. Stevija zoetpoeder.

https://www.stevija.nl/Stevia-Producten ... oetpoeder/

Zit ook inuline in, een immuunstimulant.

Om het echt af te maken nog twee essential oils: b.v. fennel en sweet orange.
8-10 druppels per k.g. droge stof.

http://www.gekruid.com/geneeskrachtig/f ... olien.html

Heb je echt een heel goede bol, die je ongeveer 5 Euro per k.g. kost.

Veel succes!
Hilco Meijer
Berichten: 1476
Lid geworden op: 17-11-2009 22:25

21-02-2014 15:23

Ben nog iets vergeten.

Als je ei-compound gebruikt, voeg je je mix toe aan water.
Essential oils lossen niet op in water, dus zul je eerst een emulgator aan het water moeten toevoegen. B.v. 1 of 2 procent lecithine poeder, verkrijgbaar bij een reformhuis of online.

http://www.gezondheidswinkel.nl/product ... facturerId
sebastiaan speelman
Berichten: 3
Lid geworden op: 17-02-2014 10:51

21-02-2014 15:44

Hilco Meijer schreef:Ben nog iets vergeten.

Als je ei-cgrootsted gebruikt, voeg je je mix toe aan water.
Essential oils lossen niet op in water, dus zul je eerst een emulgator aan het water moeten toevoegen. B.v. 1 of 2 procent lecithine poeder, verkrijgbaar bij een reformhuis of online.

http://www.gezondheidswinkel.nl/product ... facturerId



Oke dankje voor de uitleg en de moeite .ik had al wat kilo's gemaakt
met deze mix aleen de boilie was soms na een dag al zacht geworden in het water
En soms bleef hij 2a3 dagen hard dat was e u gelijk mijn grootste probleem
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

21-02-2014 18:46

Hilco Meijer schreef:Ben nog iets vergeten.

Als je ei-compound gebruikt, voeg je je mix toe aan water.
Essential oils lossen niet op in water, dus zul je eerst een emulgator aan het water moeten toevoegen. B.v. 1 of 2 procent lecithine poeder, verkrijgbaar bij een reformhuis of online.

http://www.gezondheidswinkel.nl/product ... facturerId


Das niet waar. Gewoon je esential oil mengen met wat (vis) olie en dan toevoegen an het water. Door het kneden word het nog steeds prima door het deeg gemengd. Geld ook voor flavours op oliebasis.
Was het niet luc die slechte ervaringen had met emulgeren?
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

21-02-2014 18:54

Wil je geen olie gebruiken, een eetlepel melk met het aantal druppels essential oil werkt ook.

Groet, Peter
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

21-02-2014 23:12

zelfs rechtstreeks in het water werkt...
Plaats reactie