14-12-2011 16:08
Tafelzout wordt gewonnen uit steenzout. Steenzout zit ver onder de grond, grote plakken dus!! D.m.v. boringen wordt dit zout naar boven gehaald, ze spuiten water door die pijpen zodat het steenzout vloeibaar wordt. Het wordt naar boven gezogen en opgeslagen in ketels, het gaat de vedamping in en wordt gewassen. En zie daar wit tafelzout, dus bewerkt en geraffineerd. Dit betekent verlies van mineralen. Zeezout is ook bewerkt, lekker wit zoals het onze supermarkt is te verkrijgen. Keltisch zeezout daarintegen wordt speciaal gewonnen uit de Bretagne, en is onbewerkt en ongeraffineerd dus puur natuur, uiteraard betekent dit dus ook dat alle 84 mineralen behouden zijn gebleven.
Puur steenzout, dus de brokken die Nash in zijn handen heeft, zal ongetwijfeld puur natuur zijn, dus onbewerkt en ongeraffineerd. Steenzout lost goed op in water en zal karper aantrekken. Of het is dat de mineralen zo'n aantrekking hebben op de karper, of whatever welk zout we dumpen in het water!!
Zout is nu eenmaal een smaakversterker, dat weten we nu intussen wel, en kan dus best voorstellen dat de karper de voerplek omploegd. Lekker hoor wier met een zoutlaagje!!!!
Groeten Peter