Ben nog iets tegengekomen op een andere site. Als je dan biijvoorbeeld melkpoeder, sesamzaad, en vismeel is je boiliemix doet heb je al vrij veel van de aminozuren in je bol. Klopt dit? en zijn dan de duurdere toevoegingen overbodig net zoals aminol?
Info Aminozuren
Aminozuren.
In het water komen veel aminozuren voor die op grote schaal vrijkomen.
Aminozuren kan men vergelijken met vitamines, de meeste boilies zijn niet helemaal geschikt om
een optimale voedingsrespons af te dwingen bij de karper.
Reeds bij het kookproces worden de meeste aminozuren afgebroken, daarom is het beter
om aminos en ook eventuele enzymen pas na het koken toe te voegen.
Karpers kunnen deze aminozuren waarnemen,
Het is hun manier om voedsel te vinden,dit is de reden te meer om verschillende ingredienten
in een mix te gebruiken.
De voeding wordt gevarieerder, maar ook completer.
Veel leveranciers bieden een mengsel aan waarin 16 tot 18 aminozuren verwerkt zouden zijn,
een karper heeft er slechts 10 in een bepaalde verhouding nodig.
Het lichaam kan deze vrij en direct gebruiken omdat er geen voorvertering nodig is,
bij een niet evenwichtige voeding,
stress, inspanning ( paaitijd ) wordt de behoefte van aminozuren verhoogd.
Het is dan ook moeilijk om een ideaal mengsel samen te stellen.
Aminozuren zijn dus van belang bij de karper, maar of dat je er echt meer door zult vangen???
Wie experimenteert met deze?? En wat zijn de resultaten??
Alanine : Rauwe graanproducten, chocola en noten.
Cysteine :Eieren, vlees, en zuivelproducten.
Fenylalanine: Kaas, amandelen, pinda's, sesamzaad, sojabonen
Glycine : Rund-, varkensvlees, wild, gevogelte, tarwekiemen, pinda's en sesamzaad
Lysine : Vis, melk, limabonen, vlees, kaas, gist en eieren
Methionine : Eieren, melk, lever en vis
Tryptofaan : Kwark, melk, vlees, kalkoen, vis, bananen
de producten dienen inderdaad na het koken over de boulies gegoten te worden, zodoende ze hun waarden niet
teveel verliezen, dit met reden dat ze toch een filmlaagje leggen.
L zero 30 wordt gemaakt van gehydroliseerde vis uit de noordelijke atlantische oceaan. ( is dus vettig )
De gefermenteerde vispap wordt vervolgens gesproeidroogd en verpakt.
Het heeft een hele fijne vissmaak en bevat dus ook een rijkdom aan vrije aminozuren.
Deze aminozuren zijn oa verantwoordelijk de enorme aantrekkingskracht, die het spul heeft op karper.
Amino & liver ( leverpoeder ) compound is een blend van vlees en lever extracten met toe gevoegde aminozuren.
Zeer effectief voor gebruik met deegsoorten en voor in boilies.Het gebruik ervan licht op 5-10ml per 400 gram droog voer.
deze is dan aan te raden voor in de boullie direct.. reden, minder vettig.
Betaine wordt gemaakt van palm- en/of kokosvet.
Het is een heldere, lichtgele nogal dunvloeibare vloeistof. Het laat een velleke achter op de boullie,
daarom ook om deze na het koken bij te voegen..
Ik weet dat verscheidene mensen een allergie hebben voor Betaine.... daarbij stel ik mij dan de vraag of deze
wel goed is voor onze vriend de karper???
wetende dat deze ook gebruikt worden in tanpasta, shampoo, douchegel, reinigende crèmes en afwasmiddel.