tijgers slijmen niet


peter andrae

23-05-2007 16:30

grommen die van jullie ook altijd als je na 3 dagen de deksel eraf haalt 8) .
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

23-05-2007 19:56

beetje bruin bier erbij en ze slijmen binnen een dag!
Gebruikersavatar
Michiel ter Beest
Berichten: 479
Lid geworden op: 17-03-2005 16:33
Locatie: Achterhoek
Contacteer:

23-05-2007 20:05

Heb veel dingen over voor me hobby, maar bier erbij? Dat gerstenat moet je opdrinken! 8)
paul akkermans
Berichten: 22
Lid geworden op: 06-05-2007 19:35
Locatie: schaijk

23-05-2007 20:24

dat oudbruin bier erbij, moet dat pas na het koken of kan dit ook al vóór het koken in het weekvocht toegevoegd worden...?!
Het is gewoon verslavend!!!
Gebruikersavatar
Stef Jansens
Berichten: 978
Lid geworden op: 09-02-2007 21:59

23-05-2007 20:27

stufke janse schreef:ik heb nu 1 kilo tijgernoten te weken staan achter op het dakterras in een gesloten emmer flink wat water in de volle zon, ik heb hierbij nog eens 2 handen trouvitpellets gedaan nu was mijn vragen soaken tijgernoten?
dus krijgen ze dan ook een beetje de smaak van die pellets?
paul akkermans
Berichten: 22
Lid geworden op: 06-05-2007 19:35
Locatie: schaijk

23-05-2007 20:31

ja en waarom plaats je dit bericht 2 keer :-?
Het is gewoon verslavend!!!
paul akkermans
Berichten: 22
Lid geworden op: 06-05-2007 19:35
Locatie: schaijk

23-05-2007 20:35

ow je hebt nog geen duidelijk antwoord :wink: srry, maar idd dan nemen de noten de smaak en geur van de pellets ook over ja. En vooral tijdens het koken... !
Het is gewoon verslavend!!!
paul akkermans
Berichten: 22
Lid geworden op: 06-05-2007 19:35
Locatie: schaijk

23-05-2007 20:37

paul akkermans schreef:ow je hebt nog geen duidelijk antwoord :wink: srry, maar idd dan nemen de noten de smaak en geur van de pellets ook over ja. En vooral tijdens het koken... !


maar het blijven tijgers natuurlijk :lol: maar dan met een extra'tje
Het is gewoon verslavend!!!
Gebruikersavatar
Stef Jansens
Berichten: 978
Lid geworden op: 09-02-2007 21:59

23-05-2007 21:02

haha ja dat is ook de bedoeling van het hele verhaal en ik plaatste het inderdaad nogmaals omdat ik er nog geen antwoord op had maar nu is het voor mij duidelijk! bedankt 8)
martijn van den Haak
Berichten: 202
Lid geworden op: 11-08-2006 09:34

24-05-2007 16:38

peter andrae schreef:grommen die van jullie ook altijd als je na 3 dagen de deksel eraf haalt 8) .


denk erom dat je de noten niet rechtstreeks aankijkt.............!
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

24-05-2007 17:19

bruin bier na het koken erbij..scheutje is genoeg de rest is voor jezelf!
paul akkermans
Berichten: 22
Lid geworden op: 06-05-2007 19:35
Locatie: schaijk

24-05-2007 18:04

hmm en als het erbij zit tijdens het weken voor het koken...? :oops:
Het is gewoon verslavend!!!
Gebruikersavatar
Peter kuipers
Berichten: 1254
Lid geworden op: 20-03-2007 20:17
Locatie: Dokkum

24-05-2007 21:13

Je zou zeggen dat het beter is want als je ze weekt dan zuigen ze het op.

Is het geen idee om eerst te koken met suiker en bier en dan 2 dagen laten weken?.

Dan zuigen de nootjes het beter op of zit ik nu dom te lullen:oops: ??

groeten peter :oops:
vr gr peter
Gebruikersavatar
robin de graaf
Berichten: 432
Lid geworden op: 27-06-2004 20:50
Locatie: heemskerk
Contacteer:

24-05-2007 21:47

je noten meot je niet onder water leggen. dan slijmen ze ook niet toch!?
Wouter Bos schreef:"Ik begrijp dat niet, mensen die vissen. Volgens mij heb je dan zo'n slecht huwelijk"
randy uildriks
Berichten: 95
Lid geworden op: 25-03-2005 17:17
Locatie: Dorpje midden in t land

25-05-2007 14:56

Ik doe het altijd zo.
Eerst 48 uur weken, dan 30 min koken en tijdens koken suiker erin, na het koken een oud bruin er doorheen en dan weer 2 tot 3 dagen laten staan maar meestal staat na 1 dag het slijm er dik op.
E
Gebruikersavatar
Peter kuipers
Berichten: 1254
Lid geworden op: 20-03-2007 20:17
Locatie: Dokkum

28-05-2007 11:52

ze staan nu een week te borrelen alleen nog steeds geen slijm :o
vr gr peter
Gebruikersavatar
Remco van der Maas
Berichten: 122
Lid geworden op: 29-05-2006 09:02
Locatie: Barendrecht

28-05-2007 13:50

Peter kuipers schreef:ze staan nu een week te borrelen alleen nog steeds geen slijm :o


Weet je zeker dat het wel tijgernoten zijn :lol:
Gebruikersavatar
Rinus Schuurman
Berichten: 695
Lid geworden op: 26-08-2006 14:50
Locatie: Lelijkstad
Contacteer:

28-05-2007 13:51

Remco van der Maas schreef:
Peter kuipers schreef:ze staan nu een week te borrelen alleen nog steeds geen slijm :o


Weet je zeker dat het wel tijgernoten zijn :lol:


Ja joh tuurlijk, staat heel groot op: "Duyvis Tijgernoten"!!! :wink:
Van al degenen die niets te zeggen hebben zijn de meest aangenamen zij die zwijgen.

http://www.icarp.nl
Gebruikersavatar
Peter kuipers
Berichten: 1254
Lid geworden op: 20-03-2007 20:17
Locatie: Dokkum

28-05-2007 14:01

ja die bacon kaas toch
vr gr peter
Gebruikersavatar
Peter kuipers
Berichten: 1254
Lid geworden op: 20-03-2007 20:17
Locatie: Dokkum

28-05-2007 14:02

nee ff zonder gekheid zijn het gewoon geen oude verotte tijgernoten.

of kan dat niet? :evil:
vr gr peter
Thijs Lutters
Berichten: 349
Lid geworden op: 14-03-2006 15:19
Locatie: Noord Brabant/ Liessel

28-05-2007 14:08

nee want oude tijgers slijmen ook.

Gr. thijs.
Gebruikersavatar
Harry Otse
Berichten: 948
Lid geworden op: 17-07-2006 15:51
Locatie: Barneveld

28-05-2007 14:30

Kan je mischien een foto van je emmer+ tijgers plaatsen?
tralalala....
gertjan moerkerk
Berichten: 11
Lid geworden op: 29-05-2007 16:20
Locatie: melissant

30-05-2007 09:30

Veel langer koken, zo,n 2 uur, eventueel met een glas donker bier erdoor. Daarna gewoon in het kookvocht in een afgesloten emmer laten staan tot je het slijm dik genoeg vind. PS volgens mij is de functie van het slijm lang niet zo groot als veel mensen denken, zeker niet als de karper al gewend is om te azen op tijgers. Het crunch-effect is belangrijker.
Gebruikersavatar
tino beunk
Berichten: 2626
Lid geworden op: 29-03-2005 18:42
Locatie: Duiven

30-05-2007 09:49

2uur koken!?!? .. Is helemaal niet nodig!
~~Dreams can be true.~~
gertjan moerkerk
Berichten: 11
Lid geworden op: 29-05-2007 16:20
Locatie: melissant

30-05-2007 14:48

Misschien niet nodig maar de smaak en het slijm van de tijgers gaan er wel op vooruit. Snij maar eens een tijger open na 2 uur koken en proef maar eens. Geen suiker nodig en toch heerlijk zoet. Vis al lang met tijgers en deze methode bevalt mij uitstekend!