Ready Made Particles


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Erik Rozen
Berichten: 588
Lid geworden op: 24-11-2003 01:00

20-08-2006 14:44

Als ik particles klaar maak, ze af laat koelen, en daarna wil conserveren....

Ik doe ze in een stevige plastic zak met voldoende kookvocht, en sluit deze zak af zonder lucht/zuurstof er in.....

Invriezen werkt dan perfect om te conserveren... Maar kan ik ze niet gewoon zo voor enkele maanden wegleggen zonder dat er iets gebeurt??

Waarschijnlijk niet... Wat zou ik moeten toevoegen/doen om particles buiten de vriezer zo lang mogelijk goed te houden??

Heren aasspecialisten, brand los! :wink:
Elk nadeel heb z'n voordeel...
Gebruikersavatar
koen bril
Berichten: 895
Lid geworden op: 07-11-2005 16:22
Locatie: lutten
Contacteer:

20-08-2006 16:07

Volgens mij kun je particels heel lang goed houden als je ze onder water houd of is dit verkeerd :wink:
Gebruikersavatar
Pim Dijkgraaf
Berichten: 1182
Lid geworden op: 02-06-2004 16:48
Locatie: Lemmer, Fr
Contacteer:

20-08-2006 19:59

Nou iedereen heeft zijn eigen ervaringen, ik laat het gewoon in een afgesloten fritesausemmer zitten en langzaam zal het gaan verzuren, een zure lucht, water word voor witter, met een soort witte vlokken, lijkt vies, maar bij mij vangt het zeer goed, 1,5 tot 2 maand laten staan is bij mij geen uitzondering, maar 2,5 maand is wel mijn max.
Voer en vang!!!

I love BTW
Gebruikersavatar
Jeroen Hof op't
Berichten: 1346
Lid geworden op: 05-08-2004 10:28
Locatie: Zuid-Holland
Contacteer:

20-08-2006 21:20

Het beste is natuurlijk gewoon VERS aas te gebruiken. Maar mocht je toch wat overhouden dan vries je ze gewoon in, dat is namelijk veruit de beste manier om je aas te conserveren.

Wat is eigenlijk de meerwaarde van een toevoeging om ze buiten de vriezer goed te houden???

Een scheut warm water over een emmertje bevroren partikels en voilá het aas is klaar voor gebruik.
BORN TO FISH, FORCED TO WORK

Afbeelding
Gebruikersavatar
Erik Rozen
Berichten: 588
Lid geworden op: 24-11-2003 01:00

21-08-2006 18:50

Jeroen Hof op't schreef:Het beste is natuurlijk gewoon VERS aas te gebruiken. Maar mocht je toch wat overhouden dan vries je ze gewoon in, dat is namelijk veruit de beste manier om je aas te conserveren.

Wat is eigenlijk de meerwaarde van een toevoeging om ze buiten de vriezer goed te houden???

Een scheut warm water over een emmertje bevroren partikels en voilá het aas is klaar voor gebruik.


Natuurlijk begrijp ik dat vriezen de beste optie is.

Alleen; Dynamite heeft ook hun grote bussen met particles. Alleen die prijzen slaan serieus helemaal nergens op (margex10???)

Daarom ben ik benieuwd of dat dit zelf niet heel makkelijk te doen is??
Elk nadeel heb z'n voordeel...
Gebruikersavatar
Jeroen Hof op't
Berichten: 1346
Lid geworden op: 05-08-2004 10:28
Locatie: Zuid-Holland
Contacteer:

21-08-2006 19:45

Oke begrijp ik, maar wat wil je ermee bereiken?

Als je zelf iets wil gaan opzetten dan kan ik begrijpen waarom je deze info wil hebben, zo niet dan vind ik het eigenlijk een beetje tijdsverspilling.
BORN TO FISH, FORCED TO WORK

Afbeelding
Gebruikersavatar
Erik Rozen
Berichten: 588
Lid geworden op: 24-11-2003 01:00

23-08-2006 11:27

Jeroen, eén woord; bepertevriesruimte.... :wink:

Maar ik zie dat niemand hier op het board een goed antwoord weet op mijn vraag.....?? :roll:
Elk nadeel heb z'n voordeel...
Gebruikersavatar
Marc Schrikkema
Berichten: 3034
Lid geworden op: 09-10-2004 16:43
Locatie: Heerhugowaard

23-08-2006 13:34

Ik zeg suiker .... suiker en nog eens suiker. Dat doet Dynabite ook namelijk. HIerdoor win jij een tijdje, maar stel je er niet te veel van voor hoor, als jij een pot van hen open rukt dan moet je hem opeens ook gaan koelen om hem goed te houden.

Ik doe een aantal kilo's tegelijk maken (mais) en vries ze dan dan inclusief kookvocht in. Ik meen te constateren dat ik er een betere respons op krijg dan de mais van dynabite. Ik overdijf het toevoegen van suikers dan ook niet een paar scheppies tijdens het weken.

M.
Blauw helmen, zijn ook maar mensen ..... af en toe laten ze hun emotie spreken :-)
Plaats reactie