gemalen hazelnoot als ingredient -> wie weet er meer van?


Plaats reactie

Gebrande & gemalen hazelnoten in de boilie =

niet wat
2
12%
een raar idee
3
18%
een semi-raar idee, maar bij nader inzien toch slecht
0
Geen stemmen
een semi-raar idee, maar bij nader inzien toch tamelijk briljant
1
6%
een overpeinzings-waardig idee
7
41%
een idee waar ik zelf wat mee ga doen!! dank voor de tip, bij de eerst volgende gelegenheid ontvangt de topic-starter 3 bier ;)
1
6%
een idee waar ik zelf al op gekomen was maar lekker nix over ga vertellen omdat ik een egoistisch iemand ben die te beroerd is om iemand op weg (verder) te helpen
3
18%
een idee waar ik al wat mee gedaan heb, en ik vertel je in een onderstaand reply of het wat is of niet! het kost de topic-starter wel een biertje....
0
Geen stemmen
 
Totaal aantal stemmen: 17
Gebruikersavatar
Wouter Steggink
Berichten: 521
Lid geworden op: 02-10-2002 02:00
Locatie: TwentuH

01-06-2006 22:54

Hoi,

ik heb de afgelopen paar dagen ineens weer een stoot inspiratie gekregen mbt het ontwerpen van boilies en aanverwante zaken.

Vandaar dus de pol met de vraag; gebrande en gemalen hazelnoten in de mix is het wat??

Vul je antwoord in, en post desgevraagd een reply met waarom het wel of niet wat is.

Graag ook met motivatie.


Ik ben zeer benieuwd naar de reacties!

Wat men ook zegt, ik probeer het wel toe te passen, maar misschien heeft iemand het al gedaan, en kan hij tips / richtlijnen geven.

Mensen die serieuze info hebben kan ik desgevraagd op de hoogte houden van de verrichtingen die ik ga doen met het spulletje.

Ik ben vooral op zoek naar info mbt dosering en combinatie's van andere grondstoffen!


MVrGr;

WouteRStegginK
--
Om wat te lachen (iedere dag actueel):
FokkE&SukkE=@ http://www.foksuk.nl

Dringend gezocht: -> link naar een site met dagelijks een nieuwe DirKJaN strip!!!!
Afbeelding
Gebruikersavatar
Ray v/d Bos
Berichten: 497
Lid geworden op: 06-04-2002 02:00
Locatie: Doesburg

02-06-2006 09:47

Wouter

Ik gebruik ook Hazelnoten in 1 van mijn mixen, dit wel in combinatie met gemalen tijgers.

Vangsten zijn best wel goed vooral bij warme water temperaturen.
Wat ik wel doe , ik maak dit pas als er vraag naar is, anders wordt die zo ransig.

IK probeer zo veel er in te doen dat die draaibaar blijft, dus de hoeveelheid zal liggen aan de binding van je basismix. Ik zit ongeveer op zo'n 25 %.
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

02-06-2006 09:59

WoutuHR,

Heb wel eens Nutella erin gedaan, krijg je lekker zachte ballen van :roll:
Brasem was er gek op, beetje te gek.
Daarom ermee gestopt 8)
3 biertjes hou je echter tegoed tot een lijfelijk treffen.. :o :wink:
Groet'n Henk..

still growing Old.
jacco noordermeer

02-06-2006 14:11

WOUTHUR!! gaan we nu de rollen omdraaien?
ik gaf jou de tip dus de 3 biertjes zijn voor mij :lol:

vroeger had ik hazelnoot paat ,dit is een pasta van pure hazelnoten die bv in crëme au beure ging voor hazelnoot gebak
dit spul bevatte geen suiker dus was het een mooi product voor de bollen
vet was het wel!
over vangsten kan ik je niet veel vertellen,in die tijd pakte ik alles wat maar voor handen was in de bakkerij :wink:
Gebruikersavatar
Hans Brinkel
Berichten: 5271
Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

02-06-2006 16:50

jacco noordermeer schreef:over vangsten kan ik je niet veel vertellen,in die tijd pakte ik alles wat maar voor handen was in de bakkerij :wink:

En nou niet meer zeker.... :roll:
H 8) B
Gebruikersavatar
Wouter Steggink
Berichten: 521
Lid geworden op: 02-10-2002 02:00
Locatie: TwentuH

03-06-2006 13:32

haha Jacco,

ik heb het (ook) helemaal zelf bedacht tijdens m'n werk waar ik ineens in een walm van hazelnoot-lucht terecht kwam ;)

Dat in die andere topic over cacao, en ook de hazelnoot, daarmee liep ik van de week ook al rond.

Maar ik ben nu al wat wijzer geworden over het oplosbaar maken van cacao! dat gaan ik zeker toepassen (moet ik alleen wat grondstof van de baas zien te kopen).

Enne, als HenK over de brug komt met die 3 bier, dan is er 1 voor jou.

Bedankt voor de tips HenK en Ray.
ik begin eens om te proberen om er ca 15 a 20% hazelnoot pasta in te draaien.
Kant en klare choco-pasta gaat er niet in, tenzij ik brasems wil slepen....

MVrGr;

WouteRStegginK
--
Om wat te lachen (iedere dag actueel):
FokkE&SukkE=@ http://www.foksuk.nl

Dringend gezocht: -> link naar een site met dagelijks een nieuwe DirKJaN strip!!!!
Afbeelding
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

03-06-2006 15:18

http://www.ranson.be/producten.asp?Groe ... 2%7C9%7C37

hazelnootmeel geroosterd.....

drie bier erbij en hopsakee
Plaats reactie