nou heb ik een tijdje geleden boilies gemaakt.(drie maanden geleden )
en had nog wat redelijk veel deeg over.dus ik had het ingepakt en in gevroren.
nou waren mijn freezerbaits op dus ik dacht hé dat deeg heb ik nog.
dus ik vlijtig boilies draaien en uiteraart ff koken tot ze beginnen te drijven en dan zijn de oilies klaar.
alles ging goed alleen de boilies gingen niet drijven.ook al na 10 min koken gingen ze niet drijven.
hebben jullie hier een soortgelijke ervaring in.
of komt dit zomaar even voor de lol voor
ingevroren boiliedeeg
- william van den broek
- Berichten: 354
- Lid geworden op: 17-12-2004 22:59
- Locatie: made noord-brabant
- Contacteer:
brabant karperland
( http://www.bbkbiesboschkarpers.nl , http://www.lgbosveld.nl ,powercatcher rules )
( http://www.bbkbiesboschkarpers.nl , http://www.lgbosveld.nl ,powercatcher rules )
- Daniel Legrand
- Berichten: 459
- Lid geworden op: 23-06-2004 10:17
- Locatie: Zoetermeer
- Contacteer:
Typiche geval van Deeg met winterslaap..
Nee even zonder gekheid, ik heb er nog nooit van gehoord
Greetz Daan
Nee even zonder gekheid, ik heb er nog nooit van gehoord
Greetz Daan
<Eclips Baitrange-Carpsounder Nederland-Atropa Benelux-Bush Boats Nederland-Carpwear Benelux>
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
De structuur is kapotgevroren.
Geeft verder nix, gewoon mee vissen.
Geeft verder nix, gewoon mee vissen.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Peter Alter
- Berichten: 161
- Lid geworden op: 15-03-2006 17:19
Er zit waarschijnlijk wat water in je deeg, is door in te vriezen...
Zou het niet helpen moest je de deeg voor het koken wat laten uitdrogen of zo???
Zou het niet helpen moest je de deeg voor het koken wat laten uitdrogen of zo???
-
- Berichten: 62
- Lid geworden op: 14-02-2006 12:33
- Locatie: Zwevegem/ Belgie
Proteinen die instaan voor het stijven(drijven) , zijn kapot gevroren?
That's live!
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Nee de structuur van het deeg is kapotgevroren.
Het drijven heeft niet zoveel met eiwitten te maken het is meer een natuurkundige reactie wat gepaart gaat met verhitting en moleculen die gaan trillen.
Graag weer een opfrissing van iemand die het weet, ik herinner mij iets in die richting maar weet het niet meer precies.
Het drijven heeft niet zoveel met eiwitten te maken het is meer een natuurkundige reactie wat gepaart gaat met verhitting en moleculen die gaan trillen.
Graag weer een opfrissing van iemand die het weet, ik herinner mij iets in die richting maar weet het niet meer precies.
Vissen is een hobby, geen religie!
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
't is iets met 'celstructuur' en ijskristallen van doen, dacht ik.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 62
- Lid geworden op: 14-02-2006 12:33
- Locatie: Zwevegem/ Belgie
Door de hitte gaan de celstructuren van de eiwitten beginnen trillen en gaan kapot. Het soortelijk gewicht van die nieuwe eiwitmoleculen is lichter dan de oorspronkelijk structuur en deze van opbrobbellend water!?
Alle, vermoed ik toch.
Alle, vermoed ik toch.
That's live!