25 kilo mais gekocht en nu ???
-
- Berichten: 50
- Lid geworden op: 31-01-2006 11:27
- Locatie: hoogezand
ik wil graag mais voeren dus om goedkoop uit te zijn heb ik 25 kilo gekocht
maargoed nu laat ik het 2 dagen weken en 1 uurtje koken
maar ben ik dan klaar ,,
moet ik nog iets van suiker of smaak toevoeggen en hoe ??
dat water ook voeren ??
hoop op wat reacties
maargoed nu laat ik het 2 dagen weken en 1 uurtje koken
maar ben ik dan klaar ,,
moet ik nog iets van suiker of smaak toevoeggen en hoe ??
dat water ook voeren ??
hoop op wat reacties
-
- Berichten: 1242
- Lid geworden op: 05-05-2004 15:37
- Locatie: lelystad
laten weken en koken is een goed begin.
ik doe er altijd twee dingen mee.
1. koken en dan gewoon een maandje in hun eigen kookvocht laten staan
in een afgesloten emmer.
stinkt als de hel maar je vangt er gegarandeerd leuke vissen mee.
2.koken met suiker en kaneel.
op iedere kilo mais een halve kilo suiker en 100 gram kaneel.
na het koken 3 dagen laten staan en je water veranderd in een soort dunne stroop.
kleeft lekker aan je handen maar vangt ook prima
succes
ik doe er altijd twee dingen mee.
1. koken en dan gewoon een maandje in hun eigen kookvocht laten staan
in een afgesloten emmer.
stinkt als de hel maar je vangt er gegarandeerd leuke vissen mee.
2.koken met suiker en kaneel.
op iedere kilo mais een halve kilo suiker en 100 gram kaneel.
na het koken 3 dagen laten staan en je water veranderd in een soort dunne stroop.
kleeft lekker aan je handen maar vangt ook prima
succes
-
- Berichten: 50
- Lid geworden op: 31-01-2006 11:27
- Locatie: hoogezand
bedankt voor de tip
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
ja......de kooktijd is bij voorkeur slechts een minuut of tien vanaf het moment van koken. Na een uur is het pap.
Mocht het nu zo zijn, dat mais na zeggen is uitgevist op een water, dan moet je het eens koken met zwarte boiliekleurstof Dan loopt ie weer als vanouds.
Voor de rest kkok ik het altijd naturel en laat ik het niet langer staan dan een dag of twee drie. Niet met de handen erin anders veranderd de vergisting in verzuring. Ik vind dat verre van wenselijk.
Ne drie dagen invriezen met of zonder vocht. Vocht moet je anders apart invriezen, maar NIET weggooien. Het kan ook worden ingekookt totdat het lekker stroperig is.
Dat vinden de vissen lekker
Mocht het nu zo zijn, dat mais na zeggen is uitgevist op een water, dan moet je het eens koken met zwarte boiliekleurstof Dan loopt ie weer als vanouds.
Voor de rest kkok ik het altijd naturel en laat ik het niet langer staan dan een dag of twee drie. Niet met de handen erin anders veranderd de vergisting in verzuring. Ik vind dat verre van wenselijk.
Ne drie dagen invriezen met of zonder vocht. Vocht moet je anders apart invriezen, maar NIET weggooien. Het kan ook worden ingekookt totdat het lekker stroperig is.
Dat vinden de vissen lekker
-
- Berichten: 50
- Lid geworden op: 31-01-2006 11:27
- Locatie: hoogezand
zo zie je maar weer tips genoeg van de echte vissers
bedankt
bedankt
-
- Berichten: 1242
- Lid geworden op: 05-05-2004 15:37
- Locatie: lelystad
Ranzige tip van de dag
als je even in het kookvocht spuugt houd het speeksel de vergisting tegen (enzymen in je speeksel) gaat je mais niet echt stinken en blijft het een stuk beter
beetje lastig uitleggen maar je moet het maar eens proberen
als je even in het kookvocht spuugt houd het speeksel de vergisting tegen (enzymen in je speeksel) gaat je mais niet echt stinken en blijft het een stuk beter
beetje lastig uitleggen maar je moet het maar eens proberen
-
- Berichten: 8585
- Lid geworden op: 03-01-2002 01:00
- Locatie: Dronten
En als je er in p.... krijg je weer een andere verzuring
- Ruud Visser
- Berichten: 2987
- Lid geworden op: 16-11-2003 01:00
- Locatie: Mokum
- Contacteer:
Als je te kort mocht komen Camiel moet je maar een schreeuw geven hoor. Zal wel een bakje spuug klaar zetten..
Mellisa genoeg tips om aan de gang te gaan. Ik zou er verder niet in pissen dat kan nogal stinken...
haha
groetjes,
Ruud
Mellisa genoeg tips om aan de gang te gaan. Ik zou er verder niet in pissen dat kan nogal stinken...
haha
groetjes,
Ruud
-
- Berichten: 1242
- Lid geworden op: 05-05-2004 15:37
- Locatie: lelystad
Zit ik hier een beetje mijn diepste geheimen tip te plaatsen word ik finaal afgezeken.
jullie weten gewoon niet wat je mist
jullie weten gewoon niet wat je mist
- Ruud Visser
- Berichten: 2987
- Lid geworden op: 16-11-2003 01:00
- Locatie: Mokum
- Contacteer:
Bedoelde ik niet zo..
Groetjes,
Ruud
Groetjes,
Ruud
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
wil dat gezeik over dat pissen nu eens afgelopen zijn?
-
- Berichten: 1242
- Lid geworden op: 05-05-2004 15:37
- Locatie: lelystad
Ruud ,
je bent het toch niet nu al aan het testen he
NIEUW BIJ DE LOI
CREATIEF MET MAIS
je bent het toch niet nu al aan het testen he
NIEUW BIJ DE LOI
CREATIEF MET MAIS
- Ruud Visser
- Berichten: 2987
- Lid geworden op: 16-11-2003 01:00
- Locatie: Mokum
- Contacteer:
Heb net een bakje klaar gezet vol met spuug. Emmertje pis staat al te dampen buiten. Alleen moet ik de maïs nog pakken.
Met experimenterende groet,
Ruud
Met experimenterende groet,
Ruud
-
- Berichten: 191
- Lid geworden op: 05-05-2004 20:45
sluip vroeg in de ochtend langs de gevels om de flessen "moeders voor moeders " te legen is makkelijker dan elke keer dronken te worden om een liter of 15 bijeen te pissen
- huub engelen
- Berichten: 210
- Lid geworden op: 06-02-2003 01:00
- Locatie: venlo
- Contacteer:
Hallo
Toen plassen pissen werd toen is het gezeik begonnen!
met vriendelijke groeten
Huub Engelen
Toen plassen pissen werd toen is het gezeik begonnen!
met vriendelijke groeten
Huub Engelen
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Biertje??
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- marijn ham
- Berichten: 2429
- Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
- Locatie: Waarland
Lekker,
Heb je er ook een koekje bij dan??
Heb je er ook een koekje bij dan??
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Maïskoekie dan?
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 3083
- Lid geworden op: 03-04-2003 02:00
- Locatie: Barendrecht - Carnisselande
Doe maar een zwarte, ben die gele een beetje zat..
Als je er maar vertrouwen in hebt.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Zwarte??
Kan niet!
Die zwart geworden koekies gooi ik weg
Zwart verbrande zijn bijna net zo gevaarlijk als geïmporteerd varkensvet met dioxine, welke bestemd was voor de veevoedingsindustrie!?
Kan niet!
Die zwart geworden koekies gooi ik weg
Zwart verbrande zijn bijna net zo gevaarlijk als geïmporteerd varkensvet met dioxine, welke bestemd was voor de veevoedingsindustrie!?
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- marijn ham
- Berichten: 2429
- Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
- Locatie: Waarland
En die lichtgevende dan??
Komen zeker bij Borsele vandaan...
Komen zeker bij Borsele vandaan...
een blikje heineken wil ook nog wel eens rare dingen doen met je mais... maar zeer zeker wel in positieve vorm.....