Wat doet cacaopoeder met je mix?


Plaats reactie
Gebruikersavatar
jaimy dijkhuizen
Berichten: 299
Lid geworden op: 21-02-2004 11:21
Locatie: scheveningen
Contacteer:

23-01-2006 20:27

Ik heb een vraagje:
wat doet cacaopoeder met je bolie voegt het kleur en/of geur toe?
ben benieuwd
en hoeveel voeg je toe op een kilo als je er wat van gebruik.

mvg Jaimy Dijkhuizen
wat een weertje en wat een wijffies ineens. . . . .
Jan van Glabbeek
Berichten: 417
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Eindhoven

23-01-2006 20:40

50 gram op een kilo, bruine mix op zeker.
jeroen postma.
Berichten: 387
Lid geworden op: 27-10-2004 17:19
Locatie: borne

23-01-2006 21:21

cacoapoeder is een flinke 'kleurstof', het is namelijk zo dat als je er 5 % van in je mix verwerkt deze flink donker zal worden van kleur als je de boilie eenmaal gedraaid hebt.
ik zou het percentage bij 5% houden, dat vind ik genoeg.

het is een best leuk ingredient, niet veel gebruikt, tenminste bij mij in de buurt, kan je je voordeel mee doen.
ook niet duur en de smaak is apart.

succes!
verscholen tussen het riet, niemand die mij ziet
Gebruikersavatar
jaimy dijkhuizen
Berichten: 299
Lid geworden op: 21-02-2004 11:21
Locatie: scheveningen
Contacteer:

23-01-2006 21:50

en wat gebruik je als stof om je bolie iets lichter van kleur te maken? buiten kleurstof dan?

mvg jaimy dijkhuizen
wat een weertje en wat een wijffies ineens. . . . .
Jan van Glabbeek
Berichten: 417
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Eindhoven

23-01-2006 21:58

jeroen postma. schreef:cacoapoeder is een flinke 'kleurstof', het is namelijk zo dat als je er 5 % van in je mix verwerkt deze flink donker zal worden van kleur als je de boilie eenmaal gedraaid hebt.
ik zou het percentage bij 5% houden, dat vind ik genoeg.

het is een best leuk ingredient, niet veel gebruikt, tenminste bij mij in de buurt, kan je je voordeel mee doen.
ook niet duur en de smaak is apart.

succes!


......en 5 % van 1000 gram is........????????
Gebruikersavatar
Jeroen Overmars
Berichten: 844
Lid geworden op: 31-03-2005 19:09
Locatie: Raalte

23-01-2006 22:04

50 gram :lol: :P
Mark Groter
Berichten: 38
Lid geworden op: 26-11-2005 12:14
Locatie: Woudenberg

23-01-2006 22:09

Als je cacaopoeder gebruikt zal je een boilie volgens mij moeilijk lichter van kleur kunnen maken zonder kleurstof. Maar is het nodig om hem lichter van kleur te maken? Ik heb zelf 1,5 jaar met een combinatie van chocolademelkpoeder (van die zakken voor een automaat) en cacaopoeder gevist. Leuk mee gevangen.

gr. Mark
Gebruikersavatar
Kevinskie de Boer
Berichten: 542
Lid geworden op: 12-02-2005 17:34

25-01-2006 09:40

naar mijn idee word ie alleen maar donkerder ( licht eraan wat voor een cacao je gebruikt en hoe die verwerkt is etc. )
Ga toch vissen, dan vang je nog eens wat 8)
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

25-01-2006 09:44

Volgens Joris worden de karpers er blij van....... :D Hij kan het weten toch?
Matthys Filip
Berichten: 117
Lid geworden op: 16-02-2005 17:45
Locatie: Hertsberge (B)

25-01-2006 10:12

Even meegeven (voor wat het waard is) dat het voedingsvezelgehalte van cacaopoeder 34gram per 100gram eetbaar gedeelte is.

Kortweg, het 'schuift' niet zo lekker.
Dat de karper er een andere vertering dan de mens op na houdt, weten we allemaal, maar met dat hoog vezelgehalte in het achterhoofd zou ik er toch maar niet té veel van gebruiken! (5% lijkt me prima)

Dat het wateroplosbaar is, moge duidelijk zijn.

Proberen dus.

Filip.
Plaats reactie