Mais


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pim Dijkgraaf
Berichten: 1182
Lid geworden op: 02-06-2004 16:48
Locatie: Lemmer, Fr
Contacteer:

12-06-2004 18:39

Wat vinden jullie de beste maïssoort? En wat voor smaken/geuren voegen jullie daaraan toe?

MVG Pim Dijkgraaf
Voer en vang!!!

I love BTW
Gebruikersavatar
jordyopthof
Berichten: 1606
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Zuid-Holland

12-06-2004 19:05

???

zoete mais???
kippenmais geweekt en gekookt

of bedoel je dit niet???
Geniet van alle vissen, klein en groot. Maar, zodra de het genieten van klein verdwijnt is het wellicht tijd om te stoppen...
Gebruikersavatar
Pim Dijkgraaf
Berichten: 1182
Lid geworden op: 02-06-2004 16:48
Locatie: Lemmer, Fr
Contacteer:

12-06-2004 19:32

Ja dat bedoel ik ja, er is namelijk een ruime keuze uit maissoorten, dus wou ik jullie mening weten. Maar wat is jullie ervaring met die speciale polenta vismais met al die smaakjes, ondanks dat het duur is? En wat hangen jullie het liefst onder een pen? Ik vang met wormen alleen maar zeelt, ook leuk, maar karper is nog veel leuker. Iemand nog tips?
Voer en vang!!!

I love BTW
Gebruikersavatar
Marsel Liemburg
Berichten: 68
Lid geworden op: 06-05-2003 02:00
Locatie: Zuidlaren

13-06-2004 16:11

Gebruik over het algemeen Kippenmais met als flavour banaan of Toffee. De flavour hangt vaak af waar ik mee ga vissen.

Groetnen Marcel
Hugo Bovenmars

13-06-2004 21:46

Als je iig nog een klein beetje selectief op karper wilt vissen is sweetcorn geen reele optie, je houdt dus alleen kippenmais over. Wel eerst goed weken en koken (15 - 25 min) uiteraard! Vergeet de flavour.

Succes!
Hugo
Gebruikersavatar
Pim Dijkgraaf
Berichten: 1182
Lid geworden op: 02-06-2004 16:48
Locatie: Lemmer, Fr
Contacteer:

13-06-2004 22:09

He bedankt Hugo!

Pim
Voer en vang!!!

I love BTW
frans de graaf
Berichten: 23
Lid geworden op: 16-05-2004 20:16
Locatie: heerenveen

16-06-2004 20:55

gewoon kippen mais bij de welkoop plusmines 8/9 eurovoor 25 kilo
24 tot 48 uur weken of wellen zo als ze het ook we noemen.
als je een smaakstof toe wilt voegen moet je dat direkt doen
dan 15 / 20 min koken in de zelfde vloeistof
hierna kun je het gewoon wegzetten en aflaten koelen.
en dan na ong. 2 dagen kun je er mee voeren en of vissen.
sucses Gr. F de Graaf.
Gebruikersavatar
Koen de Been
Berichten: 1882
Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
Locatie: Wosterhout

16-06-2004 23:37

Zit er ook nog verschil tussen kippenmais en Franse mais??

Ik weet wel dat de Franse mais wel zoeter is van zn eigen...... :-?
Maar de rest? :roll:
Vriendelijke groet,

Koen de Been
Marco Zegers
Berichten: 102
Lid geworden op: 28-02-2004 00:14

17-06-2004 00:19

als ik met de pen ga, koop ik gewoon een blikje mais van 30 cent in de supermarkt.. werkt perfect en je hoeft niet te weken enz...
Gebruikersavatar
Wouter Steggink
Berichten: 521
Lid geworden op: 02-10-2002 02:00
Locatie: TwentuH

17-06-2004 14:14

De "kippemais" die over het algemeen in Nederland gebruikt word komt vaak uit Frankrijk, van daar "Franse mais".

Dit is niet dezelfde mais zoals die overal in Nederland neergepoot staat, dat is snijmais. Die kippemais is zgn "korrelmais", om dat te telen moet het klimaat warmer (droger) zijn dan hier in Holland.
--
Om wat te lachen (iedere dag actueel):
FokkE&SukkE=@ http://www.foksuk.nl

Dringend gezocht: -> link naar een site met dagelijks een nieuwe DirKJaN strip!!!!
Afbeelding
Plaats reactie