Atractoren receptoren


Gebruikersavatar
kornelis schipper
Berichten: 351
Lid geworden op: 31-03-2010 14:32
Locatie: putten

29-03-2012 16:50

Dan een tip copy/paste en thuis door de spelingschekert en Word office halen,dan bundelen en een boek vormen uitgeven onder je eigen naam en nemen ze jou ook nog serieus. mij al 40jaar niet
Maar dat is ook niet zo erg. Er zijn wel veel hits op deze wirwar en het topic loop anders wel.
Met vreemde spellende groeten den keesert. :wink:
Vissen is ontspanning en geen gezeur met elkaar.
Gebruikersavatar
kornelis schipper
Berichten: 351
Lid geworden op: 31-03-2010 14:32
Locatie: putten

29-03-2012 18:29

Nou hier nog een stukje uit de "oude doos" van den keesert

Faryngale- tanden, of(plataan-orgaan) ook wel in de volksmond” keeltanden” genoemd. Bevinden zich in de faryngale kaken, ook wel keelkaken genoemd. Afhankelijk van de voedsel-specialisatie van roofvissen of de karper die grotere heeft. Kan er verschil zijn in de grootte en het aantal van de tanden die zich op de keelkaken bevindt. Bijvoorbeeld plankton-etende cichliden zijn de keelkaken bezet met zeer veel dunne tandjes.

Terwijl een slakken-krakende karper voor zien zijn van een aantal "grote kiezen" om de slakken te kunnen vermalen, met kleine tanden voor het transporteren naar het keelgat. De taxonomische status van de soort is onzeker. De Japanse wilde karpers zijn Cyprinus rubrofuscus ofwel (Cyprinus carpio rubrofuscus). De tendens is tegenwoordig om de soorten op te splitsen. Voor veredeling zijn koi gekruist met Duitse spiegelkarpers (Cyprinus carpio carpio), dus de koi met het onregelmatige schubbenpatroon van de spiegelkarper zijn dan hybriden of (mutaties).

Voedsel herkenning door middel van de zo genaamde u-buis opname in zijn hersenen. Zijn ook diverse scripties van geschreven en geven een kleine indicatie weer van hoe deze werken.

Ik heb vroeger veel in de levens middelen-industrie gewerkt, heb ik vooral met eiwitten te maken gehad, middels deze hele tak van industrie draait ten slotte om het eiwit gehalte van grondstoffen. Ik heb ook veel in de kalver-meng industrie gewerkt met betrekking van aminozuren en sporen -elementen en vitaminen en mineralen. Alles wat ik mocht meenemen wat als monster 3 jaar op batch no werd opgeslagen mocht ik toen meenemen. Nog vele dank u wellen voor U van de Productie directeur van dit bedrijf.
Die het meer werk vond om deze te laten uitzoeken en mocht het allemaal meenemen en heb ik vele testen op verschillende wateren kunnen testen wat ik het dus ook het aller leukste vind in deze karper hobby die ik heb. Het enige wat voor mij bruikbaar was, dat ik weet welke eiwit soorten de beste en belangrijkste zijn. Tot op de dag van vandaag maak ik daar nog steeds veel gebruik van omdat ik zeer goedkoop aan deze stoffen kan komen voor mijn eigen gebruik ook maar iets nodig heb. Ik leef immers niet in een materialistische wereld en hoef er ook niets aan te verdienen.

En zijn veel levensmiddelen die niet voor de mens bestemd zijn vaak zeer goedkoop te krijgen het, 'gedomesticeerd' voedsel zo als ze in de koi industrie gebruiken mede door veel onderzoeken in mede Japan te lezen en te begrijpen hoe het bij een karper dus anders werkt. Mede door de koi industrie en de onderzoeken van Yoshinari Ishida (吉成石田)en tal van andere niet nader te noemen mensen die ik persoon lijk heb leren kennen in België met toeval 18 jaar geleden. Maar ook de Universiteit in Japan heeft veel voor de koi industrie gedaan met onderzoek van OA elektrofysiologische response metingen midden 90'er jaren". En Is inderdaad geen toegankelijke literatuur om te lezen als leek en als zijn de te vertalen in goede leesbare stukken. Er zijn veel publicaties van deze materie, ook met metingen van de hersenen, maar je zou op internet nog veel meer moeten zoeken naar vrije artikelen. Als je ten minste meer wilt weten over deze materie. De publicaties van vele universiteiten zijn overigens openbaar. Yoshinari Ishida, ( 吉成石田)en ook Hiromasa Yoshikawa (弘昌吉川)als mede, Hiroshi Kobayashi (小林宏). Hebben veel onderzoek gedaan op de Visserijgebied op de, Faculteit van Landbouw, Kinki University, 3327-204 Naka-machi, Nara 631, Japan. Ook op diverse andere onderzoeken van ook Interdisciplinair Onderzoek Instituten of Environment Sciences, 540 Higashiyanagi-cho, Nishi-IRU, Hichihonmatsu, Itsutsuji-dori, Kamigyo-ku, (上京区)、Kyoto 602, Japan. Is erg veel materie beschikbaar gesteld van het opnemen van smaakreceptoren en prikkelingen in de hersenen tevens de smaak receptoren op het lichaam van de karper de 3 voornaamste en veel gebruikte onderzoek methodes zijn de reacties van drie chemische zintuigen, reukzin, smaakzin, en pit orgel zin, om deze drie te onderzoeken op verschillende stoffen werden elektrofysiologisch onderzocht in karper, Cyprinus carpio.

Alleen de reukzin was reageren op de drie pesticiden op gedrag te vermijden niveaus, die werden bepaald in een eerdere studie. De olfactorische drempels voor benthiocarb, isoprothiolane, en fenitrothion werden 1,7 × 10-1 g / l (4 log-eenheden lagere concentratie dan de 48-h LC50), 6,7 × 10-3 g / l (6 log eenheden lager dan 48-h LC50 ), en 4,9 × 102 ug / l (1 log eenheid lager dan 48-h LC50), respectievelijke gegevens. Er waren twee onderscheidende kenmerken in de olfactorische reactie op bestrijdingsmiddelen. Een daarvan is dat deze bestrijdingsmiddelen nauwelijks de concentratie afhankelijkheid die meestal wordt erkend in de olfactorische reactie op een aantal typische stimulantia, zoals l-alanine of NaCl aangegeven. Een andere reden is dat deze bestrijdingsmiddelen een power spectrum aangegeven met een algemene stijging van de frequenties van minder dan 10,0 Hz, in tegenstelling tot de l-alanine of NaCl, die een duidelijke piek, variërend 8,0 tot 12,0 Hz te tonen. Deze bevindingen suggereren dat er een specifiek mechanisme in de chemoreceptie voor deze bestrijdingsmiddelen. Ook de Zoekwoorden: Elektrofysiologie, pesticiden, karpers, reukzin, smaak, Pit orgel zin. Elektrofysiologie: Elektrofysiologie is de studie van de elektrische eigenschappen van cellen en weefsels. Elektrofysiologie houdt zich bezig met het meten van de elektrische spanning of de elektrische stroom op zeer uiteenlopende schaal, variërend van een enkel ion kanaal tot grote organen zoals het hart. Elektrofysiologie wordt vooral toegepast binnen de neurofysiologie, de cardiologie en de spierfysiologie. Binnen de neurofysiologie heeft elektrofysiologie specifiek betrekking op het meten van de elektrische activiteit van zenuwcellen en meer in het bijzonder actiepotentialen.

In de klassieke elektrofysiologietechniek worden elektroden in preparaten van biologisch weefsel geplaatst. De meest gebruikte elektroden zijn: de eenvoudigste geleiders, zoals schijven en naalden; registraties op printplaten; holle buizen die een elektrolyt bevatten, zoals glazen pipetten met daarin een oplossing van kaliumchloride. De meest gebruikte preparaten zijn: levende organismen; losgesneden weefsel; afzonderlijke cellen die na uit weefsel te zijn losgesneden zijn gedissocieerd; kunstmatige gekweekte cellen of weefsels; combinaties van bovengenoemde zaken. Daarnaast behoren technieken als elektro-encefalografie, elektron urografie, elektrocardiografie en elektromyografie tot de elektrofysiologie G-proteïne gekoppelde receptoren: van structuur tot ziekten. Abstract: G-proteïne gekoppelde receptoren (GPCRs) vertegenwoordigen de grootste familie van membraanreceptoren. Ze vervullen een belangrijke rol in diverse fysiologische en pathofysiologische processen, en zijn het doelwit voor zowat de helft van de actieve producten die momenteel aangewend worden als therapeutische agentia. Samenwerkend in het kader van een vorig IUAP-netwerk hebben de partners van het huidig onderzoeksprogramma een vooraanstaande rol gespeeld bij de karakterisering van tal van GPCRs afkomstig van gist, insecten en zoogdieren. Op basis van deze voorafgaande ervaring, hebben ze een consortium opgericht dat zowel algemene als specifieke aspecten van dit belangrijke gen familie verder zal bestuderen, met als uiteindelijk doel om de gezondheid van de waterdieren als vissen te verbeteren. De partners van het netwerk zullen gebruik maken van specifieke receptoren enreceptorsub families als model, met als doel om het domein van GPCRs compleet te benaderen, aangezien vele van de te onderzoeken aspecten. Karakteristiek en dynamiek van de metaaltoxiciteit in karpers op basis van genexpressieprofielen.

Op onder meer de Universiteit in Antwerpen België voor: Vissen worden in aquatische systemen blootgesteld aan metalen via water, voedsel en sediment. Er is echter tot nog toe weinig duidelijkheid over het relatieve belang van de verschillende blootstellingsroutes op de metaalopname en het verband tussen metaalopname, accumulatie en toxiciteit.
Daarnaast is het ook belangrijk effecten van metaalaccumulatie bij lagere, ecologisch relevante blootstellingsconcentraties in te schatten. Er is de laatste jaren dan ook een trend naar meer gevoelige eindpunten van toxiciteit, zoals fysiologische en biochemische effecten, die al bij lagere concentraties kunnen optreden. Door de vooruitgang op het gebied van moleculaire biologie is het mogelijk geworden om te kijken naar effecten op het meest elementaire niveau van organisatie, namelijk genen activatie.
Zo kunnen verschillen in genexpressie tussen blootgestelde en controlepopulaties bepaald worden (subtractieve hybridisatie, differentiaal expressen,') en kunnen aan de hand hiervan de genen geïdentificeerd worden die van belang zijn bij de blootstelling aan een aantal bepaald toxinen. Door deze genen aan te brengen op een DNA-array kan in blootstellings-experimenten de genexpressie en kunnen bepaald worden met Deze krachtige meettechniek, die niet selectief naar een welbepaald effect zoekt, maar in feite multipele reacties op het niveau van de genexpressie opspoort, is tot op heden nog maar uiterst zelden toegepast voor toxiciteit karakteristieke van zware metalen. Nochtans biedt deze zeer nieuwe ontwikkeling bijzonder interessante perspectieven om de effecten van metaalblootstelling te karakteriseren.

In deze studie wordt het relatieve belang van de blootstellingsroutes water en voedsel op de accumulatie en toxiciteit van cadmium bestudeerd. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van een combinatie van suppression subtractive hybridisation (SSH) en microarray, waarbij effecten op het niveau van de genexpressie worden bepaald in vier doelorganen (lever, nier, kieuw en darm). Daarnaast worden tevens een aantal effecten op hogere niveaus van biologische organisatie bepaald, zoals verstoring van het plasma ionenbalans, leverschade, groei en mortaliteit. De resultaten van de labostudie zullen ook getoetst worden in veldsituaties, waarbij zowel met `gekooide' als met residenten karpers zal worden gewerkt.

Ook de uitroeiing onderzoeken voor Australië zijn wetenschappers er in geslaagd om het probleem van de wel tierende karper letterlijk en figuurlijk in te dammen. Door het inbrengen van een feromoon, een sterke signaalstof, worden de mannelijke exemplaren in de val gelokt. In de relatief gesloten biotopen van Australië vormt de karper, van herkomst niet voorkomend in Australië, als faunavervalsing die door voedselconcurrentie en diens enorme aanpassingsvermogen voor vooral andere inheemse vissoorten met uitsterven bedreigt.

Het principe is best gemeen. Het feromoon dat uit wordt gescheiden door de vrouwelijke karper heeft er in de natuur voor verantwoordelijk dat het mannelijke exemplaar zich tot haar aangetrokken voelt, juist wanneer deze klaar is om zich voort te planten. Deze signaalstof, die zeer effectief is in kleine hoeveelheden, wordt normaliter niet langer dan een uur afgescheiden, maar deze kunstmatige variant, ingespoten bij vrouwelijke karpers die in een val zijn geplaatst, houdt zich tot wel 2 weken goed! En de karpers die Paaien, net zo lang door de feromonen geschetste beeld dat de gelokte karper voor zich ziet en door de overweldigende aantrekkingskracht die zij hierdoor ervaren, hebben de geschubde karpers er geen notie van dat zij in de val zwemmen.

Er is al gebleken dat de methode even effectief is als traditionele vangmethoden. Voor de vrouwelijke karpers biedt het echter geen oplossing om de karper in de rivieren uit te dunnen. Deze is verantwoordelijk voor 80% van de totale biomassa in deze rivieren.
Het dier en deze voedingsindustrie bracht mij veel meer bruikbaars. Conservering -middelen en Antioxidanten en ook de chemie die dus in Australië wordt gebruikt worden in bepaalde kattenbrokken verwerkt, blijken ook heel bruikbaar te zijn om te lokken van deze karpers die daar mee massaal wordt uitgeroeid en tot kunstmest wordt verwerkt en ook deze toestanden hebben voor veel kennis gezorgd.
Zo heb ik eens een keer in 1996 in België op een moeilijk groot water 70 karpers en een paar dagen met deze feromonen gevangen en was heel Paal-Beringen in rep en roer hoe ik dit flikte. En er hadden een 2 tal Belgen op de zelfde stek zitten te blanken ik kom daar aanrijden en zei ,was het nog iets "nee, jong een kut put niks ik houd er mee op” en binnen een uur begon ik de een na de ander te knallen en stonden we soms met 4 man met 4 verschillende hengels met publiek te knallen in die periode wilden deze gasten niet mee naar het Albert-kanaal of kempische- kanaal.
Hoe zeiden ze dat ook al weer o ja"open riool”.
Ik viste toen de nachten niet eens(verboden) en de volgende morgen weer de een naar de ander ving met 2 hengels toen ik daar zat werd ik dus echt misselijk en ziek van mij zelf dat ik die vissen na een paar dagen het zaad zag spuiten op de onthaak- mat ben ik hier mee opgehouden met deze manier om de vis te manipuleren op dit kleine (kut putje )van 53 hectaren en ben ik naar diverse andere wateren even de boel na de kloten gaan helpen.
Ik viste door op de grote kanalen van België en Nederland en op de moeilijkste wateren (toen)iedereen naar huis maar ving alleen mannelijke karpers. Dus de zwaardere vrouwtjes niet tot op een moment zelf ook in de gaten kreeg dat dit niet langer kon doorgaan zo ben ik hier mee gestopt alleen op de moeilijke grotere wateren waren dit zeer doel treffende methodes.

Of zat ik niet op het water en ging een ander op de stek zitten die vingen niks en ik ving er genoeg alleen er zijn dus dingen die je voor je zelf moet houden en waar je dus geen slapende honden wakker moet makken heb ik zoveel vis kunnen vangen als ik wilde en ook omdat ik veel alleen zat die jaren geheim kunnen houden er waren misschien maar 4 mensen die dit wisten toen die tijd.
En dan zijn er nog steeds mensen die zeggen "wonder middelen die bestaan niet". Nee,(inderdaad) ik kijk altijd eerst de kat uit de boom met een nieuwe vis maat, van wat wel en wat niet kan. Uit eindelijk zijn er misschien nu 20 mensen die dit weten en het ook vreemd vonden dat ik soms niet eens aas aan mijn hengels had zitten en met blanke haak zat/lag te slapen en soms zeiden die gasten"Ja ,ja gisternacht 15 stuks en nu die paar uren dat ik hier zit nog niets", tot ik op een gegeven moment tegen die gast zij als je geen aas aan je hair heb vang je ook niet veel.
Ook voor het langer bewaren van mijn boilies als diverse stoffen die daar voor geschikt zijn en komen.
Deze stoffen worden door deze onderzoeken in Amerika en andere landen die de karper als ongewenste biotoop vernielers zien ontwikkeld.
Ook zijn er in deze voedingsbranche, alternatieven te vinden om het ei in de boilie te vervangen. Denk aan hemoglobine poeder en bloedplasma whey-gel, red-cel en nog veel meer goedkoop afval als bloed van de slachterijen.
Waar het bij al dat soort onderzoeken om gaat is, op wat voor stoffen reageren de geur- en/of smaakreceptoren van vissen. Iets waar de grote aasfabrikanten natuurlijk ook gebruik van maken, kijk maar eens naar al die attractors die tegenwoordig te koop zijn.
Bij de onderzoeken gaat het o.a. om aminozuren, betaine’s, nucleotiden, nucleosiden en ammino’s. In Simpeler taal wat vindt hij wel lekker en welke stoffen niet en welke schrikken af en verjagen?.
Een karper kan, zoals al is gememoreerd, bepaalde stoffen die opgelost zijn in water detecteren. Als ik mij goed herinner is dit enkele molecuul op 3000 watermoleculen. Deze cijfers zijn niet meer geheel up to date om het op te zoeken en het zeker te weten welke cijfers er nu gehanteerd worden?
Meestal gebruik ik op mijn mixen per kg bijvoorbeeld 6 ml flavour meng deze met water en wat soda(mono natrium glutamat of sodiumnatriumglutamaat), wat betekent dit dan aan vrije moleculen in de flavour op pak hem beet 1 kubieke meter water = (1000 liter water).
Ook is dit natuurlijk wel afhankelijk van het oplosmiddel die als drager maar laten we dat even buiten beschouwing laten. Elke flavour is anders van chemische samenstelling dus ook in zijn werking. Wat dus wel relevant is de tijd waarin de flavour in het water oplost water oplosbare flavour bijvoorbeeld (niet alles wordt gelijk aan het water afgegeven) en of de flavour door de mix is gegaan of eventueel na flavouren is.
Dit laatste versnelt de afgifte van vrije moleculen (of ionen) aan het water en is dan veel attractiever. Hierbij opgemerkt dat in die hoeveelheid mini liters flavour ook stoffen zitten die niet als zodanig opgemerkt worden door de karper gifstoffen die vrijkomen door het kookproces bijvoorbeeld. Mede is ook de invloed van het water bepalend in deze namelijk de GH KH en PH wat de zuurgraad en waterkalk hardheid en gezamenlijke hardheid essentieel is. Meestal in stilstaand water spreken we van een 'geur wolk' rond het aas en in stromend water een 'geurspoor'. In hoeverre is dit geurspoor of reactie waarneembaar voor de karper is dus de juiste afstelling en afmeting van deze receptoren. We wetten natuurlijk allemaal het effect van bloed in zoutwater dat een haai die op kilometers afstand dit bloed kan ruiken/proeven.

Deze zeer ingewikkelde materie voor vele, maar voor wat betreft de kenners niet. Maar ook van de aminozuren, die zijn voor de karper wel een zodanig beetje bekend. Maar er komen wel elke keer weer nieuwe stoffen uit en Stop je deze in een potje, met wat betaine HCI of L-030 en vangen maar.
Nee, zo simpel is het natuurlijk ook niet helemaal, en moet worden uitgetest in laboratoriums.
Net als in het veld en aan de wateren en daar heb je dus de bekende Fieldtesters voor nodig die dit doen voor de koi industrie en dan later voor de karper industrie en er moet natuurlijk wel geld verdiend worden door die fabrikanten. Vaak wijst de praktijk ook wel anders uit, daarnaast gebruiken veel vissers tegenwoordig liever natuurlijke stoffen en geen synthetische. Denk maar eens aan de verschillende soorten kruiden als Robin red en paprika uien en knoflook die werken ook zeer goed in combinatie met goede oliën!
Dat sommige stoffen een zeer grote meerwaarde hebben, twijfel ik overigens ook niet zo zeer aan. Net als met de aminozuren die vrij komen bij het fermenteren van Partikels als mais hennep en kikkererwten en maples peas waar ook zeer veel ammino’s, zitten door het kook proces in deze!
Zijn ook vaak de bekende ook bepalende stoffen die hier vrij komen? Je kunt zelf bijvoorbeeld, een goed aas maken met bepaalde combinaties van verschillende ingrediënten en met een veel verschillend en variërende aminozuren patroon, dan heb je van alles wat. Alleen wat wel jammer is dat veel van deze producten niet te betalen zijn en al helemaal niet om mee te experimenteren. Vismeel is nog wel te betalen, maar Robin red en calcium of soja-isolaat en water oplosbare weipoeders of caseïne mesh 30-60-90, dan praat je over minimaal €6, - tot wel €20, - per kilo.
En dan wordt het uit testen wel wat duurder om te gebruiken. Overigens een aantal gewone kippen eieren en vele kaas soorten als Emmentaler en gewone Goudse kaas even als Italiaanse soorten als Parmezaanse kaas en buffelkaas (Gorgonzola)zijn wat de aminozuren betreffen ook zeer goede producten. Maar als een karper trek heeft kan, een crap bol soms ook heel goed zijn, om deze te vangen. Maar er zit meestal te weinig aan goede aminozuren in om door de karper in zijn darmen op te nemen in zijn lichaam. Als je zo als ik aan het testen ben maar meestal met het switchen van de hengels, wel blijkt dat de hoogwaardige eiwitten toch sneller opgenomen worden en ook eerder graag genomen zal worden” de bekende elke keer de zelfde hengel” test. Met nog even terug te komen op de Japanner van het betreffende onderzoek is al een al wat ouder onderzoek maar het ging om het externe smaaksysteem.
Maar wordt nog wel gebruikt. Deze stoffen zijn overigens al genoemd in een ander artikel in diverse vakbladen uit de koi scene. Maar over het algemeen over de belangrijkste aminozuren als: L-proline-L-alanine-L-cysteïne-L-glutamine- Glycine betaïne. Maar bij mensen en vissen zit wel veel verschil wat in ieder geval duidelijk is uit veel onderzoek. De bekende stoffen die kent iedereen in middels wel Maar of iedereen ook den andere werkingen kent van de vele ander aminozuren dat is de vraag?.


Vond ik nog in mijn oude computer om ,misschien ooit nog eens Posten of te schrijven op een forum..

Nou bij deze als u blieft is wel oude meuk maar staan wel leuke weetjes in Greets den kees.
Vissen is ontspanning en geen gezeur met elkaar.
Gebruikersavatar
bert kamp
Berichten: 2343
Lid geworden op: 01-10-2002 02:00
Locatie: almelo

29-03-2012 20:38

tl,ng
Gebruikersavatar
kornelis schipper
Berichten: 351
Lid geworden op: 31-03-2010 14:32
Locatie: putten

30-03-2012 13:28

Het feit dat veel Karpers verzot zijn op N’butric acid moet je dit denk ik zoeken in de werking van dit zuur als een feromoon op vissen net als een rode lap op een (stier). Wanneer de stof pas op een van de feromoon-receptoren van de vis zal reageren deze zich daar enorm door aangetrokken voelen. Misschien is dat de verklaring. Het is hoogstwaarschijnlijk de verandering van de zuurgraad in deze kleine omgeving van het water die de karper aantrekt. Die verandering is kennelijk zeer aantrekkelijk. De feromonen spelen waarschijnlijk een ondergeschikte rol. Door de boilies aan te bieden met deze hoge zuurgraad pH ca. 4 is de vis ook veel meer geïnteresseerd in dat zeer aantrekkelijke aas.

Vele universiteiten in Japan zijn tot de ontdekking gekomen dat N’butric acid toch zijn positieve werkingen heeft als kort ketening vetzuur, vergelijkbaar met propion en azijnzuur. Deze zuren die een positieve bijdrage leveren in de darm omdat karper geen maag heeft zou de vele onzekerheden verklaren van deze werking bij vissen. Het komt ook voor in veel dierlijke vetten, en wordt ook veel gebruikt in desinfecterende, emulgatoren en geneesmiddelen van vele waterdieren en vissen in aquaria
De stof Gamma-animo N’butric acid heeft ten slotte een belangrijke neurotransmitter in zowel mensen als dieren veel goede eigenschappen geboekt. Een goed voorbeeld van de vele verkoop van een ander geheim product is bijvoorbeeld (Vitamo pol) het wordt veel in Nederland gebruikt in de witvishengelsport. Ik heb mij ooit ter oren laten opvatten van een persoon die wist wat de samenstelling was en laten vertellen, dat het dus wordt gemaakt ergens in Amsterdam dit zou een vergisting product zijn van vele dierlijk en plantaardige afvalstoffen, het product schijnt soms wel eens werken, bijna iedere wedstrijdhengelaar heeft wel een flesje in zijn viskoffer of geheime opberg vakje staan. Deze samenstelling van het product wordt al jaren geheim gehouden en ook het gebruik in de hengelsport.

Een botsing van het mengen van 2 stoffen in een boilie zo als N’butric acid en natriumbicarbonaat. Deze stof neutraliseert zuur en de geur wordt gemaskeerd en word minder waar genomen door onze neus. De wat zure eigenschappen verdwijnen ook, maar is verder volstrekt onschuldig. Ik denk zelf persoonlijk dat het minder schadelijk is dan gewoon keukenzout. Je kunt er in ieder geval zonder gevaar voor de gezondheid ettelijke grammen van eten deze N’butric acid oplossing is licht basisch.
Ik heb vanuit Japan wel eens de tip gehad om het zelf te maken met natrium bicarbonaat. Hierdoor wordt de geur gemaskeerd omdat de geur stinkt als de hel en je dan toch de werking houd en de werking van N’butric acid.
Ik deed vroeger een proefje thuis bij mijn koi’s met twee verschillende boilie’s met deze stof, de ene behandeld met N’butric acid en de andere met natrium butyraat gemaakt van N’butric acid en natrium bicarbonaat en verwarmde even wat water voor met wat van diverse proeven wat verwarmen tot het 40 graden is, om eventuele kook testen van deze stof in de boilie te activeren of te deactiveren en resten CO2 weg te werken. Omdat deze Japanner dit in zijn brief had uitgelegd. Als de vissen aangetrokken worden door beide vormen van aas, dan heeft Prof- X uit Nippon gelijk heeft en hebben de mensen die deze stof willen gebruiken hier voordelen van en alleen maar een geheim wapen bij.
Als de vissen dus wel reageren op de N’butric acid en niet op het natrium butyraat, dan heb ik gelijk en heeft de karpervissert er weer een goede attractor en receptor bij.

Uiteraard moeten er dan ook nog een paar testen gedaan worden om boilies met alleen natrium bicarbonaat te vergelijken en boilie’s zonder enige toevoegingen. Als de koi’s minder happen op aas met natriumbicarbonaat, dan heb je er nog steeds niets aan. En als karper visser en field tester maar dat had ik in de vorige post ook al uitgelegd in het stuk over het vervliegen van aminozuren en het kook gedrag van aminozuren. Het kan met zeer veel proefjes worden aangetoond na het voeren van deze boilie’s of stoffen wel of niet werken. Het ligt er ook aan of je met deprotoneren er voor kan zorgen dat de vissen er niet op reageren. Ik had het experiment dus uitgevoerd met 2 aquariums met de zelfde ph gh en kh na veel water te laten circuleren tussen de slangen van deze aquaria te switchen er voor te zorgen dat de zuurtegraden en andere factoren er geen vat op konden hebben. Ik moest er wel bij blijven omdat niet elke pomp de zelfde uitgifte van water door pompt en na 2 á 3 uur de zelfde metingen te hebben gedaan heb ik de bakken 24 uur met rust gelaten om de koi’s in de aquariums even te ont-stressen.
De volgende dagen het uur van de waarheid. Links dropte ik wat stukjes van de zelfde boilie’s als rechts met het linker aquarium deze N’butric acid en rechts de zelfde stukjes boilie’s met N’butric acid en natriumbicarbonaat. De koi’s gingen allemaal in de vele pogingen naar alleen de N’butric acid en namen de stukjes boilie’s met alleen de N’butric acid wel en lieten de stukjes boilie’s met het natriumbicarbonaat en N’butric acid gewoon liggen. Ik heb dit vele dagen ge-probeert maar de stoffen die samen gevoegd werden die botsten gewoon en schakelde de werking van beiden dus uit.
Ik dacht dan hebben ze blijkbaar misschien een mindere waarde aan het natriumbicarbonaat. Dat zou dan toch nog interessant zijn om ook uit te testen. Betekent in wezen dat de feromonen van het N’butric acid zuur zijn werking wel goed hebben gedaan. Zelf gebruik ik N’butric acid tot grote tevredenheid en heb veel vrienden van mij menig wedstrijdje laten winnen door deze stof toe te voegen in de boilies.

En de vruchten op de experimenten die ik in het verleden heb gedaan. Door vloeibaar N’butric acid te gebruiken ontstaat er een chemische reactie van de stoffen ammonia en andere niet te noemen stoffen.
Kan het zijn dat een proef met simpele ammonia en N’butric acid die vaak met vleesmeel iets van die muffe fruitgeur die dan ontstaat ook een reactie. N’butic acid met ammonia geeft geen ester, maar een amide ik gebruikte vaak tequila als de natuurlijke ammonia stof in vismeel bollen als mensen een squid octopus boilie wilde hebben omdat deze meestal van kaas extracten wordt gemaakt en ik er achter was gekomen wat kaas en ammonia voor een muffe fruitgeur creëerde en veel op squid leek door de zelfde testen als de vorige ben ik er achter gekomen waarom de dure squid van een Engelse firma zo goed was door de natuurlijke vorm van kruiden en nee, er ontstaat ook geen amide, je krijgt het ammoniumzout van N’butric acid. Simpel gezegd: Er gaat een H+ van N’btric acid naar de ammoniak. Deze reactie werkt wel tot op een zekere hoogte neutraliserend voor de geur. Als je precies de hoeveelheid boterzuur en ammoniak op elkaar afstemt, dan zullen zowel de ammoniakgeur als de N’butric acid beduidend minder worden. Helemaal verdwijnen, zullen de geuren niet, omdat ammoniak slechts een vrij zwakke base hebben N’butric acid slechts een zwak zuur is, dus er blijft een beetje n’butric acid en ammoniak over. Ik maak vaak gewoon zelf N’butric acid. Op de jammer genoeg overbekende internet-manier. Als de karper de boilie’s dan binnen krijgt brengt het geen schade aan en lokt hem wel.

Heb je nou nare ervaring, de vis gaat dood, dan willen we natuurlijk weten of dit veroorzaakt is door N’butric acid of door andere stoffen die misschien verkeerd gelezen zijn op het internet waar je de N’butri acid zelf kan samenstellen en niet de juiste stoffen gebruikt . Jammer genoeg doe ik niet uit de doeken hoe ik het zelf maak omdat er nog wel andere aspecten bij mijn N’butric acid om de hoek komen kijken die ik Misschien in de toekomst nog wel eens post. Heb je zelf problemen over de N’butric acid even aantonen graag. En de fabeltjes van meer sterfte door N’butric acid, echt niet. Meer karpers sterven aan stres door het vangen en bewaarzak en is echt wel aangetoond door Zwitserse en Oostenrijkse onderzoekers die deze onderzoeken gedaan hebben en nu dus bewaarzakken op veel wateren verboden zijn. Laat mensen ons nu eens aantonen dat andere stoffen sterfte en vele doodsoorzaken liggen aan bewaarmiddelen en andere stoffen.

Laat de karper beslissen of ze deze stoffen wil of niet willen eten. En verhalen van magen die verbranden? Sorry, maar een karper heeft geen maag en meestal als de N’butric acid het water ingaat, komt er dus meteen zo grote verdunning met duizenden procenten. Dat deze stof totaal geen invloed op een biotoop heeft en maar enkele uren atracteert en verder weinig schade aan de visserij heeft. Immers, niemand drinkt alcohol met een percentage van 97% die verbrandt meestal de keel en wordt verdund met cola of sodawater. Hoofd en bijzaken zijn dan ook moeilijk te scheiden. Met alle respect voor deze mensen die tegen zijn, om N’butric acid niet te gebruiken. De keuze is aan de vissers zelf en de karpers in het water of ze deze stoffen willen eten of laten liggen als afval zo als ze in mijn aquariums deden. En anders graag even een PB en de naam van deze bioloog en graag een wetenschappelijke onderbouwing dat N’butric acid giftig is en schadelijk voor de karpers is.
Vele mensen hebben gezien dat N’butric acid meer Karper vangt. En een geitenwollen sokkenbioloog hoe dat kan en( de echte bioloog ) die zegt dat het giftig is, een slechte bioloog want nergens staat dan ook dat het giftig is. Het werkt omdat de feromonen hun werking doen.

En als boterzuur echt nadelig zou zijn zou het anders al lang door een OVB of NVVS onderzocht zijn omdat het in vele takken van de hengelsport wordt gebruikt. En dat er dode vis is gevonden als gevolg van N’butric acid (onderzoek door een wetenschapper) zal wel een huis tuin en keuken bioloog zijn geweest, die in de war is met zoutzuur of andere wel schadelijke stoffen.

Wat zeker wel de karper en veel vissterfte kan veroorzaken is door overbevolking, loodvergiftiging, verstoorde biotoop storten van slijk en slib, onvoldoende beluchting, onbalans zuurgraad(keren van het water) of andere factoren. Tot slot N’butric acid dat op het aas wordt aangebracht brengt echt geen dode karpers op maar wel meer vis, en de vissen uit het aquarium van mij leven ook nog allemaal in vele andere vijvers en wateren in het Noorden des land. En in de concentraties waarin het, door het bestrijken van boilies in het water gaat is ongevaarlijk. Als je, zoals " het internet zoekt naar toxiciteits-waardes voor dieren" ( Hazardous Substances Data Bank), kom je uitsluitend hele hoge waardes (4-9 g/kg) tegen. En deze waardes zijn in water bijna onmogelijk te evenaren op een normale manier. Of je moet zeer veel geld hebben om die waardes te kunnen betalen aan deze schadelijke grondstoffen.

Met veel stinkende groet den kees. :wink:
Vissen is ontspanning en geen gezeur met elkaar.
Gebruikersavatar
kornelis schipper
Berichten: 351
Lid geworden op: 31-03-2010 14:32
Locatie: putten

30-03-2012 17:42

Goedkopere alternatieven voor een goede darmflora voor de ideale voedselvertering van aminozuren en voedingssupplementen voor ( onze vriend de karper).

Zijn onder andere voor de karper: oploskoffie cacao coffeïne cafeïne bromelaïne betaïne finstim en kinine deze bevatten Proteasen of peptidasen dit zijn enzymen die eiwitten en andere ketens van aminozuren goed afbreken in de darmen van de vissen in onze wateren.

Vroeger als mensen vaak aan mijn vroegen “ kees waarom heb je van zulke rare boilie recepten zo als vismeel- chocolade en banaan-saffraan en hopjes-thee en ananas-kiwi en citroen-vanille en groene-bosvruchten”.

En ook altijd veel E-nummers gebruikte voor kleurstoffen als deze 3 natuurlijke kleurstoffen met E-nummers >E100 Curcumine Oranje-gele kleurstof en>E161g Canthaxanthine Natuurlijke oranje kleurstof of>E120 Karmijn, Karmijnzuur, Cochenille Rode kleurstof ook natuurlijk<. Voor de G-B gebruikte ik andijvie/spinazie extract omdat er geen goede groene natuurlijke kleurstof bestaat.

Ik gaf daar dan soms domme antwoorden op omdat de stoffen die een karper nodig heeft voor een goede voedselopname in zijn darmen een van deze stoffen die in de rare boilie namen zitten er dus voor zorgen dat deze volledige en goed opgenomen werden als uitgebalanceerde voeding.

Daarom ook deze stoffen als vit-B-6 en vit-B-12 ijzer en L-threonïne en L-lysine en nog veel meer voedingstoffen die ik gebruikte om zo min mogelijk afval stoffen achter te laten in het biotoop van de karper. Iedereen heeft wel eens gehoord van” Aardappels die verzuren het water” en dat is dus ook de rede dat ik deze aardappel ook zeer weinig tot niet gebruikte net als rechtsdraaiende plantaardige eiwitten en koude oliën die ranzig worden en bijna niet of zeer moeilijk verteren in de darm van de karper.

Vaak reageerde ik in termen als protease en Hydrolaat en aminozuur namen waar de mensen complete hersen spinsels van kregen en maar over de andere favoriet en vraag der vragen over gingen op de betrekking van rigs omdat vele mensen het vocabulaire als katabolisme en metabolisme wat bijna het zelfde is. Katabolisme=of afbraakstofwisseling, processen waarbij energie vrijkomt. Metabolisme= Het geheel van scheikundige reacties waarbij in het lichaam stoffen worden omgezet in andere. De stofwisselingsprocessen kunnen in twee groepen worden ingedeeld:1)anabolisme: de groep van opbouwprocessen waarvoor energie nodig is;2)katabolisme: de groep van afbraakprocessen waarbij energie vrijkomt. En dan tot eindeloze discussies uitmonden.

Ik vind dat een biotoop dus goed verzorgd moet worden en dat de karper dus geen problemen mag krijgen in zijn natuurlijke habitat, en daarom was ik ook meer bezig met de koi industrie dan de bollen industrie. Deze mensen zaten wat meer in mijn categorie van natuurlijke grondstoffen.
Veel belangrijke stoffen in deze tak van industrie worden altijd net zo lang getrimd tot ze zeker zijn in Japan. Omdat je koi’s heb van vele honderdduizenden euro’s en als die dood gaan dan is er wel veel verloren in dit kweek segment. Ik had dus het geluk in België om een dergelijk persoon toe te voegen aan mijn kennis in de grondstoffen kennis.

Als ik Wikipedia citeer is dit meestal voor wetenschappelijke onderbouwing en daar op wiki kunnen de mensen dan zelf nog verder gaan zoeken.

Trimethylglycine, ook bekent als betaïne. De structuur van de verbinding wordt beter beschreven met: (CH3)3N+CH2COO-. De oorspronkelijke naam van de verbinding was betaïne, naar de plant waaruit hij voor het eerst in de 19e eeuw geïsoleerd is: Beta vulgaris, of de suikerbiet
TMG is verwant aan choline (trimethylaminoethanol), de carbonzuurgroep van trimethylglycine is daarin gereduceerd tot het alcohol. Na demethyleren van TMG ontstaat dimethylglycine. Gealkyleerde derivaten van trimethylglycine vinden toerpassing als quaternaire ammonium-zwitterion-oppervlakte-actieve stof. Betaïne wordt door mensen via het voedsel opgenomen, zowel in de vorm van betaïne zelf als in de vorm van choline-achtige verbindingen.

Vooral tarwe, spinazie, schaaldieren en kristalsuiker Een aantal alkaloïden hebben als medicijn een belangrijke rol in de geneeskunde verworven. Het gaat dan om krachtige farmacologische stoffen als cafeïne, kinine, Cafeïne of coffeïne, ook bekend onder de naam theïne, matheïne/mateïne en guaranine, is een alkaloïde die onder andere voorkomt in koffiebonen, thee, maté, guarana en cacaobonen.
Cafeïne als zuivere stof is een kleurloos poeder met een bittere smaak. Kinine is een organische base en komt in zuivere toestand voor als een wit kristallijn poeder, dat slecht oplosbaar is in water. Kinine is rechtsdraaiend en zeer bitter van smaak. Het komt ook voor in het hart van de ananas. Bedank wikipedia.

Dus dit zijn weer wat enkele antwoorden op de vele vragen en telefoontjes van sommige mensen.

Greets den kees. :wink:
Vissen is ontspanning en geen gezeur met elkaar.
Gebruikersavatar
James warner
Berichten: 1241
Lid geworden op: 23-09-2009 20:08
Locatie: Zuid West Nederland

30-03-2012 21:26

Hoi Kees,

Wat is nou het verschil tussen GABA (gamma-amino butyric acid) en het butyric acid wat in karper aas wordt gebruikt? Gaba is een lichaamseigen stof die kalmeerd, zoals bijvoorbeeld benzodiazepines werkt op de gaba huishouding bij mensen met slaap of angststoornissen. Een karper verschilt natuurlijk nogal met een mens maar de theorie schoot weleens door mn hoofd dat butyric acid wellicht ook een kalmerend (verslavend) effect op karpers zou kunnen hebben.
Sla ik nu de plank volledig mis? Ik dacht, ik gooi het even in de groep omdat jij je er toch even wat meer in verdiept hebt dan menig karpervisser. Zo is Gamma-hydroxyboterzuur gewoon de partydrug GHB. Zodoende zette het me aan het denken.

Mvg
ONDER WELK SCHRIFT????

Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
Gebruikersavatar
kornelis schipper
Berichten: 351
Lid geworden op: 31-03-2010 14:32
Locatie: putten

30-03-2012 21:40

Karpers reageren bijna niet op hersenstoffen daarom gebruik ik de gaba ook niet net als alfa aminozuren deze verstaan onder medicinale aminozuren en daar hebben de vrienden de karper weinig baat bij>De GABA komt veel uit gefermenteerde rijst amino's en ik ben niet zo van de rijst in mijn aas.Gaba is een aminozuur dat het hoofd helpt te ontspannen.Het werkt goed bij stress en werkt kalmerend zonder versuft te raken. GABA brengt het denken meer tot rust. Mensen met drukke gedachtens kunnen hier veel baat bij hebben doordat Gaba de externe prikkels afremt.Ook voor een betere nachtrust en dieper doorslapen. Geschikt voor vegetariers. GABA-Rice has the smallest genome of all the cereals, with 12 chromosomes carrying a total of 50,000 genes. >in het nederlands<(GABA-rijst heeft het kleinste genoom van alle granen, met 12 chromosomen die een totaal van 50.000 genen).
Ga daar eens verder zoeken dan kom je veel verder maar ik gebruik het zelf liever niet.
Greets den kees :wink:



GABA(ギャバ)とは En GABA (GABA) is
発芽玄米の登場とともに脚光を浴びている成分、それが通称GABA(ギャバ)だ。 Ingrediënten in de schijnwerpers met de opkomst van gekiemde bruine rijst, het is algemeen bekend als GABA (GABA). 正式名称は「ガンマ-アミノ酪酸」 。 "- Gamma aminoboterzuur," de officiële naam. 文字通りアミノ酸の一種だが、たんぱく質を形作っている18種類のアミノ酸とは異なり、特に哺乳動物の脳や脊髄に存在する。 Maar letterlijk soort aminozuren en 18 soorten aminozuren vorm eiwitten, anders dan in de zoogdieren hersenen en het ruggenmerg in het bijzonder.
Vissen is ontspanning en geen gezeur met elkaar.
Gebruikersavatar
kornelis schipper
Berichten: 351
Lid geworden op: 31-03-2010 14:32
Locatie: putten

31-03-2012 11:26

Waarom oliën en linolzuren in boilies en boiliedips.

Onverzadigde vetzuren (mono- en poly onverzadigd) hebben een heilzaam effect op de goede gezondheid ze verminderen het cholesterolgehalte. Linolzuur lijkt veel op vitamines: elk lichaam kan niet zonder, maar teveel is ook niet goed. Linolzuur is namelijk een essentieel vet, dat een lichaam niet zelf kan maken, maar wel nodig heeft. Het wordt in het lichaam omgezet in stoffen die nodig zijn voor de cellenopbouw, en weefsels, in de organen, goed voor de weerstand en het bloed. Linolzuur zit tegenwoordig ruimschoots in vele voedingen en het zit ook veel in plantaardige olie soorten. De betere soorten in olie zijn de koude oliën voor in dips.

CLA (Geconjugeerd Linolzuur) is een derivaat van het omega-6 essentieel vetzuur dat voorkomt in plantaardige oliën. Het wordt tevens ook niet aangemaakt door het lichaam en moet dus ook via natuurlijke voeding of als een supplement worden ingenomen. Natuurlijke bronnen van CLA zijn zuivel en vleesproducten. Een nieuwe methode om CLA te maken uit sojaolie is: ze bombarderen de olie, waaraan ze eerst jodine hebben toegevoegd, met Uv-licht. Daardoor verandert de olie voor een kwart in CLA. Aan het einde van het proces filteren de onderzoekers de jodine weer weg.

CLA bleek in diverse experimenten zeer werkzaam te zijn bij het afbreken van vetdepots en het opbouwen van spiermassa. Dat lijkt op zich vreemd, aangezien CLA is een vetzuur is, maar juist door de subtiele verandering in het linolzuur molecule, bevordert dit 'vet loze' vet de afbraak van ongewenste vetdepots. Dit betekent dat CLA een positief effect heeft op de lichaamssamenstelling. Zo als in de maag van een koe zorgt Rumenzuur wat een isomeer van geconjugeerd linolzuur is. Als in een meervoudig onverzadigde verbinding de dubbele bindingen in de keten slechts gescheiden worden door één enkele binding en in hetzelfde vlak dan heten de dubbele bindingen geconjugeerd, dit levert extra stabiliteit voor de verbinding. Rumenzuur komt veel voor in het vet van herkauwers en in melkproducten. Het is een omega-7 transvetzuur. 85-90% van de totale CLA in melkproducten bestaat uit Rumenzuren.

Omega 6-vetzuren zijn vetzuren met een dubbele koolstofverbinding op de zesde plaats gerekend vanaf het omega-eind van de carboxylgroep. Tot de groep omega 6-vetzuren behoren onder andere de volgende vetzuren en atomen in de vetzuurketen, evenals het aantal dubbele bindingen (en mate van onverzadigd vetzuur): Gamma-linoleenzuur wordt in een lichaam met behulp van de vitaminen B3, B6 en C omgezet in de prostaglandinen 1 en 3. Deze hebben een vaatverwijdende invloed, werken bloeddrukverlagend, remmen ontstekingsreacties.

Olie uit de zaden van de teunisbloem is rijk aan onverzadigde vetzuren. Het gehalte aan gamma-linoleenzuur kan oplopen tot 14%. Door de bijzondere samenstelling kunnen ontstekingen in het lichaam gunstig worden beïnvloed. Is niet gemakkelijk te verkrijgen maar wel een zeer goede olie.

Alfa-linoleenzuur: lijnzaadolie (55%) Lijnzaadolie is niet geschikt voor verhitting, aangezien alfa-linoleenzuur sterk onverzadigd zijn en daarom zeer oxidatiegevoelig is. Koudgeperste lijnzaadolie wordt (on verhit) wel gebruikt als bron van omega 3-vetzuren, vanwege het hoge gehalte alfa-linoleenzuur. Er is overigens wel een vlaszaad waarin het gehalte alfa-linoleenzuur via genetische technologie omlaag is gebracht. Goed voor de dips voor de goede vetzuur opname.

Sacha-Inchi-olie Deze olie bevat ruim 48% omega 3-vetzuren (Alfa-linoleenzuur), 35% Omega 6 (Linolzuur) en 9% omega 9 (Oliezuur). Naast deze essentiële vetzuren bevat de olie ook de vitamines A en E, bovendien is de olie aangenaam van smaak. Is de beste olie voor in boilie verhittingsproces.

Chiazaad (18%), omega 3-vetzuren. De zaden bevatten fosfor, mangaan, calcium, kalium en natrium in hoeveelheden vergelijkbaar met andere eetbare zaden, zoals lijnzaad of sesamzaad. Is beter dan lijnzaad of sesamzaad omdat deze niet zo goed werken als ze verhit worden dus als Bird food mix een ideale toevoeging met alle voordelen.

Walnootolie bevat ruim 10% alfa-linoleenzuur en maar liefst 58% cis-linolzuur. Wetenschappers van de University of Scranton in Pennsylvania hebben 9 verschillende noten onderzocht en ontdekt dat walnoten bijna twee keer zoveel antioxidanten bevatten dan andere noten dus ik de beste olie voor de goede opname van karper. Door een bron van vitamine B1, gamma-tocoferol (een vorm van Vitamine E) en foliumzuur.

Rijstolie (1%) is een essentieel vetzuur voor mensen en dieren, wat betekent dat het lichaam het niet zelf kan maken. Voor optimale groei en conditie is 0,5 procent van de energie-inname per dag nodig, Rijstolie is geschikt voor consumptie, heeft geen uitgesproken smaak of geur en een hoog kookpunt van 255°C, waardoor het zeer geschikt is om in boilies te bereiden door de hoge temperaturen.

Greets den kees.
Vissen is ontspanning en geen gezeur met elkaar.
Gebruikersavatar
leen goudappel
Berichten: 6376
Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
Locatie: Trakker Armo

31-03-2012 11:29

Lang leven het world wide web.

Goede info!! Thanks

Ciao
.


Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Gebruikersavatar
kornelis schipper
Berichten: 351
Lid geworden op: 31-03-2010 14:32
Locatie: putten

31-03-2012 12:53

Maar hoe deze stoffen te gebruiken en als ideaal voor de vissen is nergens te vinden maar geen dank hoor Leen.
Nog een zeer goede grondstof die zeer weinig wordt gebruikt(in mixen) en een toppertje kan zijn.

Hoen kwee meel (tepung hun kwe).
Beter bekent bij veel mensen als Mung-bonen, katjang -idjoe, lüdou 绿豆.
Of anders als Taugé dit is dus de ontkiemde boon. Het wordt zeer veel gebruikt in de Chinese keuken, onder andere in loempia's. Is zeer rijk aan vitamine B, inclusief Vitamine B17, vitamine C en ijzer. Deze olijfgroene, afgeronde of onregelmatig tonvormige, tot 7 mm lange bonen.

De jonge peulen en zaden worden gekookt als groente of verwerkt in soepen. De mungboon wordt vaak geprefereerd boven andere boonsoorten, omdat hij lichter verteerbaar is en minder winderigheid veroorzaakt. In India maalt men gedroogde zaden tot meel, waarvan gekruid platbrood wordt gebakken. In Indonesië eet men de "katjang idjoe” als een soort pap met kokosmelk en palmsuiker. In de Chinese keuken worden de kiemen, gebruikt als groente en verwerkt in salades, vergelijkbaar met alfalfa. Taugé wordt geproduceerd door de zaden in water te weken en in het donker te laten ontkiemen. Het smaakt kruidig-nootachtig.
De boon stamt af uit India en wordt vooral in tropisch Azië, Oost-Afrika en in de Caraïben verbouwd tot op hoogtes van 2000 meter.
Verse taugé is knapperig. Het kan worden bereid door het te wassen in koud water en dan kort te koken. Het kan ook geroerbakt worden in olie.
Dit meel soort die vaak te koop is in de toko Tepung (meel) Hun Kwee 120g € 2 79
Wordt zeer weinig gebruikt in de Nederlandse boilie industrie.
De glasnoedels kent iedereen wel. Ze zijn gemakkelijk te verwerken en hebben een mooi, spierwit uiterlijk. De hele dunne, transparante glasnoedels zijn gemaakt van katjang idjoe.
Ze hebben een zeer korte bereidingstijd en worden vaak al gaar door ze met kokend water te overgieten. Wordt ook gebruikt voor ander Indonesisch ‘gebak’.

Mungbonenmeel wordt in de Indiase keuken bekend als moong dal flour of green gram flour, daar wordt het eerder gebruikt in curry of als onderdeel van pasteitjes. Hoe dit te gebruiken?
Tot 15% is in een goede boiliemix meer dan genoeg, de stof in de mix doet dit nog veel beter bereiden en je kunt deze stof zien als top-tarwegluten of een super binder kijk uit dat je niet te veel gebruikt in combinatie met andere stoffen kan het wel eens een zeer licht aas creëren (pop-ups).
Kan als vervanger van kikkererwtenmeel of linzen meel gebruikt worden.

Greets den kees.
Vissen is ontspanning en geen gezeur met elkaar.
Gebruikersavatar
kornelis schipper
Berichten: 351
Lid geworden op: 31-03-2010 14:32
Locatie: putten

31-03-2012 13:48

Maniok meel, of ook wel tapiocameel genoemd als vervanger voor tarwe gluten in de boilie mix.

Omdat soms de boilie’s te taai worden na het kookproces kunt u dit (tarwegluten )vervangen door tapiocameel, deze is bijna wel in elke toko en Turkse winkel wel te koop.
De boilies hebben dan een mindere taaie structuur en zullen de ingrediënten beter laten uitwasemen door dat tapioca geen gluten bevat en daardoor voor een betere werking en vrijgave door deze structuur een eerdere instant respons geven op de attractie van de karper
Tapioca is een hoofdzakelijk smaakloos zetmeelrijk ingrediënt, gemaakt van bewerkte en gedroogde cassavewortel (maniokwortel) en wordt veel gebruikt bij het koken. Het wordt verwerkt in dunne vlokken, of meer gebruikelijk in kleine harde witte korrels.
Maniokbloem (tapiocabloem) wordt vaak gebruikt als bindmiddel in voedsel en het wordt ook gebruikt als bindmiddel voor geneesmiddeltabletten. Tapiocabloem is glutenvrij en daardoor geschikt voor mensen met coeliakie.
Tapioca wordt in Nederland ook vaak als varkensvoer gebruikt voor de productie van biggenmeel. Ook is het meel een zeer belangrijk ingrediënt van kroepoek.
Cassave of maniok is de eetbare wortelknol van Manihot esculenta, een verhoudende, overblijvende heester.
Cassave wordt vooral in Afrika en Zuid-Amerika veel gegeten en staat daar beter bekend als zoete aardappel. Van oorsprong komt het uit Brazilië.
Cassavemeel in plaats van tarwebloem gebruiken.
Tapiocameel is het meel gemaakt van de cassaveknol. Tapiocameel is zeer rijk aan zetmeel en kan worden gebruikt voor het binden van zeer veel gerechten.
Tapiocameel kunt u bij vele Toko’s kopen in verpakkingen van 400 gram € 1 09.
Eiwit % van ongeveer 1% koolhydraten percentage van ongeveer 87% vetpercentage van 0,2%
Ik gebruik meestal maar tot 10% in een mix voor de betere vrijgave van de andere stoffen in de boilie. Omdat de tarwe gluten al veel jaren gebruikt worden kan het verschil van deze grondstof wel eens een nieuwe impuls geven om je oude recept wat nieuw leven in te blazen…

Greets den kees.
Vissen is ontspanning en geen gezeur met elkaar.
Gebruikersavatar
leen goudappel
Berichten: 6376
Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
Locatie: Trakker Armo

31-03-2012 14:00

Dan ben je een lekkere typer en heb je er verstand van!
Ook dan nog doe ik even stiekem een copy naar word ;-)

Ciao
.


Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Gebruikersavatar
kornelis schipper
Berichten: 351
Lid geworden op: 31-03-2010 14:32
Locatie: putten

31-03-2012 14:39

Aminol-Hydroxylamine is een reactieve anorganische verbinding met als brutoformule NH2OH. In zuivere toestand is het bij kamertemperatuur een witte kristallijne, sterk hygroscopische vaste stof. Ze wordt meestal verhandeld en gebruikt in waterige oplossing. Het is een onstabiele verbinding, die bij verwarming explosief ontleedt. De stof komt voor als een kleurloze vloeistof met een ammoniakachtige geur, die mengbaar is met water.
Gesproeidroogd vrij vloeiend Poeder voldaan typische Geur en Smaak van vis.
AMINOL Poeder P030SD gebruik voor in Eten: soepen, sauzen, vlees, verwerkte vis, specerijen, aroma's Aquacultuur: ook gebruikt als Bait lokstof
Let op vocht aantrekendproduct:Toepassingen & opmerkingen
Verpakking-eenheid 15 kg
Samenstelling: vis ,schaaldieren ,schelpdieren ,weekdieren,visextract, maltodextrine 36% (ex aardappel), zout 13%
Droge stof 95,00---41% eiwit--36%koolhydraten--0% vet --As 15,00%--Zout 13,00%
Dosering 0,3 à 0,5% op eindproduct--kcal 320--kjoule 1360
Houdbaarheid 12 maanden in ongeopende verpakking: Opslag advies droge en donkere plaats - weg te houden van vocht.
pH 6,0 - 7,0 (5% Soln)
Totaal kiemgetal: <5000 / g
Gist en schimmels: <500 / g
Salmonella: afwezig in 25 / g
Enterobacteriaceae: <100 / g
Secundaire PE-binnenzak verpakking Primaire poly papier
SNICK INGREDIENTS bvba
Sint Jorisstraat 85E - Industriepark
B - 8730 Beernem - Belgium
Fax 00 32 (0)50 372207 • Tel 00 32 (0)50 361685
info@snick.behttp://www.snick.be Omschrijving


Voor de hengelaar, sportvisser en siervishouder hebben we de onmisbare specialiteiten in ons assortiment die zowel als voeder, bait of als ingrediënt voor de aanmaak van boilies worden ingezet
•AMINOL LIQUID-PASTE
•AMINOL POEDER
•SALMINOL LIDUID-PASTE
•SHRIMPSHELL POEDER
•ARCTIC FISH POWDER
•MUSSEL JUICE EXTRACT LIQUID
•MUSSEL EXTRACT POWDER
•SQUID POWDER
•VISEIERENPOEDER - FISH ROE POWDER
•COD LIVER OIL - LEVERTRAAN
•LOBSTER & SCAMPI EXTRACT PASTE

Voor de boilie industrie en grootverbruikers op de vraag van viktor van ophuizen eventueel samen inkopen
den greets kees.
Vissen is ontspanning en geen gezeur met elkaar.
Jan Willem Hilverts
Berichten: 1180
Lid geworden op: 10-09-2008 15:27
Contacteer:

31-03-2012 16:49

Leen,

slim om te doen.

Sven, gewoon door de regels heen de juiste info er uit halen. Deze materie is maar bij zeer weinig mensen bekend. Evenals bij zeer weinig boilieboeren.

Ook hier geldt net als bij vissers... 98% kopieert een 2% denkt daadwerkelijk na.. Een boilie maken is niet moeilijk.. Maar die laatste paar % die het verschil maken in een boilie en een goede boilie wel. En daar zijn er maar verdomd weinig van die die kennis hebben. Dat gaat wel iets dieper dan wat melen bij elkaar gooien en kijken wat je concurrent doet. Dat begint al op jonge leeftijd met bijv. een grondstoffen studie en daar ook in werkzaam zijn. Anders zal je de materie niet snell begrijpen omdat je er niet dagelijks mee te maken hebt. Wil niet zeggen dat ik het weet, dat bij llange na nog niet!

Kees,

Dat je het het beste voor hebt met onze beschubde vriend weet ik donders goed.. Maar dat je dit nu allemaal ineens naar buiten gooit snap ik niet helemaal. Hulpende hand voor de thuisdraaiers? Er zijn er meer dan genoeg die niet altijd weten wat ze doen en klakkeloos kopieren, evenals sommige bollenboeren.. Maar of het slim is? En of men het ook daadwerkelijk zal snappen zonder de basis kennis te hebben? Ik betwijfel het voor leken.. Mede omdat je toch iets creeert als.. Ik snap het neit, laat maar hangen.. Ik zie vanzzelf wel wat goed is mo te gebruiken omdat andere dit ook doen.. Dus zal het wel goed zijn..

Wat is je gedachtegang erachter om deze info na jaren in bezit te hebben, toch zo online op het www te goooien?
--- Toedeledokie ---

Jan Willem

http://www.jw-hilverts.nl
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

31-03-2012 17:19

Jan Willem,
ik vermoed dat Kees de kennis wil delen met mensen die belangstelling hebben in de materie.
Doet hij het niet dan zal veel verzamelde kennis op den duur ergens tussen wal en schip terecht komen of met hem mee het graf in gaan, in beide laatste gevallen is niemand ermee geholpen maar nu biedt het openingen om naar eigen mogelijkheden en vermogens iets gerichter te gaan zoeken. Het is een smal pad, maar toch.

Standaard aannames zijn nu eenmaal niet voor iedereen geloofwaardig of goed genoeg neergelegd.
Meestal bestaat een goeie mix uit heeeeeeeeeeeeeel veel roepen, naroepen en... de dingetjes die er niet inzitten.

Een gebroken knie leid soms tot meer diepgang en.. :wink:
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
kornelis schipper
Berichten: 351
Lid geworden op: 31-03-2010 14:32
Locatie: putten

31-03-2012 18:05

Ach mannen ik heb nog zoveel kennis dit is nog geen nagel van mijn hand ,maar ik ben mijn computer aan het leegruimen en er staat zoveel informatie in dat ik nog wel een hele tijd vooruit kan posten. En wat staat er nu exact ,dat snappen de meeste mensen nu al niet. Gewoon uit-filteren wat je gebruiken kan en er vis mee vangen ,wat we allemaal willen ,niet dan.
Greets den kees met elke keer weer een spreekwoordelijk stukje (zo als Mitsz het zei) Puzzel. :wink:
Vissen is ontspanning en geen gezeur met elkaar.
Gebruikersavatar
kornelis schipper
Berichten: 351
Lid geworden op: 31-03-2010 14:32
Locatie: putten

31-03-2012 19:38

Het ontstaan van smaakstoffen en flavour voor de smaakstoffen industrie.
We gebruiken allemaal wel eens een smaakje of geurtje in onze boilies voor een extra stukje vertrouwen om te vangen. Maar waarom werkt de ene flavour wel en de andere niet. Dat heeft veel te maken met de parabenen(Parabenen zijn een groep met benzoëzuur verwante stoffen. Het zijn alkylesters van para- of 4-hydroxybenzoëzuur, en de natriumzouten van deze esters) wateroplosbaarheid in het (water) welk drager wordt er gebruikt (drager is de vloeibare oplossing ) meestal voor 95% aanwezig in het potje of flesje.

Veel mensen die willen gewoon dat een boilie goed ruikt of stinkt en wekt vertrouwen. Ik proef alleen maar of het smaakt dan is de flavour een smaakstof die ook vaak in het water beter wordt geproefd door vele vissen die er in de buurt bij zwemmen met behulp van kleine borstelhaartjes in de U-buis en geven een impuls naar de hersenen om even te testen. Want een karper heeft geen handen zo als ons, even te (kijken wat iets is). Deze karper dat dit meestal met zijn bek doet net als een (witte haai maar dit loopt meestal voor de tegenstander verlies op). De Karper merkt aan zijn vele receptoren op zijn lichaam en via zijn U-buis of iets in de vorm van voedsel is neemt dit in zijn mond en brengt dit naar zijn keeltanden (2-schijven)waar een plataan orgaan zit in de keel en kraakt deze voedingsstof en tuft deze uit of slikt deze door vaak zien we in de naloop van een fotosessie wel eens wat mosseltjes of stukjes driehoeksmosselen uit de poeperd komen(of in de verboden bewaarzak).

Of de resten van een mindere koolhydraat die niet goed is verteert en kunnen vaak aan de kleur zien omdat deze vaak synthetisch is terug te herkennen als wat de karper de laatste uren gegeten heeft.
Ethylacetaat is een licht polair oplosmiddel dat de voordelen heeft dat het vluchtig, relatief weinig giftig, en niet hygroscopisch is. Het is een zwakke waterstofbrugacceptor en -donor.
Ethylacetaat kan 3% water oplossen en heeft een oplosbaarheid van 8% in water bij kamertemperatuur. Bij hogere temperaturen is het in hogere mate mengbaar. Door het feit dat het een ester is, hydrolyseert het in aanwezigheid van sterke zuren en basen.
Ethylacetaat is de ester van ethanol en azijnzuur. De IUPAC-naam is ethylethanoaat. Deze kleurloze vloeistof heeft een karakteristieke zoete geur, bekend van bepaalde lijmen. Ethylacetaat wordt bereid via een verestering van azijnzuur en ethanol, in aanwezigheid van een zure katalysator zoals zwavelzuur.
En deze kan worden gebruikt voor de verwijdering van cafeïne uit koffiebonen en theebladeren, hoewel dit meestal met vloeibaar CO2 gebeurt (cafeïne-extractie met superkritisch koolstofdioxide). Ethylacetaat komt ook veel voor in wijnen. Bij te hoge concentraties kan het als vervuiling gezien worden, zoals zeer vaak gebeurd wanneer wijn voor een te lange periode is blootgesteld aan lucht.
Hydrolyse is de splitsing van een chemische verbinding onder opname van water. Normaliter vindt een hydrolysereactie altijd plaats tussen een restgroep van een basische stamverbinding aan een aantal organisch moleculen met een zuur molecuul. Bijvoorbeeld: de esterverbinding ethylacetaat valt samen met water weer uiteen in de stoffen waaruit het is gevormd namelijk azijnzuur en ethanol.

Hydrolyse van een ester levert een (organisch of anorganisch) zuur en een alcohol of sacharide. In de scheikunde is een koolhydraat (ook wel suiker of sacharide genoemd) die in het water smaakt.
Propyleenglycol -MPG (monopropylene glycol)of propaan-1,2-diol is een glycol (dat wil zeggen een organische verbinding gekenmerkt door twee afzonderlijke hydroxylgroepen (OH-groepen). Het is een reukloze en kleurloze visceuse vloeistof, die verkregen wordt door de hydrolyse van propeenoxide.2-propanol (isopropanol of isopropylalcohol, IPA) is een secundaire alcohol die voor reiniging en ontsmetting wordt gebruikt.
Propyleenglycol wordt door de World Health Organisatie gezien als niet-toxisch bij lage concentratie en mag gebruikt worden in voeding. Het E-nummer is 1520. De hydrolyse van propeenoxide is de meest gebruikte industriële productiemethode voor propyleenglycol.
De reactie kan gebeuren bij hoge temperatuur (200 à 220 °C) zonder gebruik te maken van een katalysator. Als een oplosmiddel voor kleur- en smaakstoffen. Glycerol of (minder correct) glycerine (IUPAC-naam: propaan-1,2,3-triol) is een organische verbinding met als bruto formule C3H8O3. Het is de eenvoudigste drievoudige alcohol en komt voor als een viskeuze kleurloze vloeistof, die matig tot goed oplosbaar is in water. Glycerine is doorgaans een mengsel van 80% Glycerol en 20% water.

En door deze vele chemie kunnen we dus veel soorten flavour maken met verschillende dragers van extracten van smaakpoeder van grondstoffen tot een smaak vloeistof of een geurstof die alleen ruikt.
MPG Mono Propyleen Glycol Toepassing: Cosmetische industrie: Het kan gebruikt worden als bevochtigingsmiddel, verzachtende, weekmaker, conserveermiddel, voedsel industrie: Het kan gebruikt worden als eetbare pigment, een anti-kleefmiddel. En wordt voor een bewaar middel (conserveringsmiddel gebruikt). Deze stoffen zijn Multi inzetbaar en voor veel doelen en gebruik.
Dit zijn een aantal stoffen die gebruikt worden in de flavour industrie er zijn er nog veel meer die gebruikt worden maar ik houd het even bij deze stoffen volgende keer spray-gedroogde smaakstoffen en poederflavour en een aantal processen van het zelf maken van deze flavour.

Greets den kees.
Vissen is ontspanning en geen gezeur met elkaar.
Gebruikersavatar
kornelis schipper
Berichten: 351
Lid geworden op: 31-03-2010 14:32
Locatie: putten

01-04-2012 09:44

Op een natuurlijke wijze zeer goede eet-stimulator maken van kruiden en alcohol
Eerst proberen om aan de volgende grondstoffen te komen 20 uitgebloeide papaverbollen van de wilde klaproos en je hebt nodig een 500 gram vers gemalen hennepzaad, een liter alcohol van 96% Tendo Alcohol 96% Spiritus Ketonatus
De verse zelf gemalen hennep doe je in grote 2liter fles die je heel goed afsluit daar de liter alcohol 96% bij.
En de papaverbollen moet je even malen in een vijzel daarna eventjes laten liggen tot ze oxideren door de zuurstof en een roodbruine kleur krijgen en deze doe je dan ook in de fles dan een paar maanden in de koelkast en wel donker wegzetten bij voorbeeld in een zwarte Ski-sok. Af en toe even schudden en weer terug in de koelkast met de skisok er weer overheen.
Als de alcohol dan heel erg donker groen kleurt na ongeveer 3á4 maanden is deze lokstof eetstimulator bijna klaar. Gooi het dan door een zeef en doe deze oplossing in ijzeren thermos flessen, en voeg daar 20-gram vet-sin. (mononatriumglutamaat)per ½ liter bij, de doppen op de thermos flessen. Dan even goed doorschudden dan 2á3 maanden in de zon zetten en het proces van de stoffen die worden dan optimaal op smaak gebracht om de 2á3 weken even schudden en na-3 maanden is deze goede attractor klaar voor gebruik, om je boilies in te soaken. Het stinkt wel maar de karper is er verzot op. De gezeefde pulp dan laten drogen op papier en eventueel door de Bird food mix mengen 50gram van deze zaden op een kilo mix of door een andere boiliemix kan natuurlijk ook. Veel succes met deze eenvoudige manier van extractie op de natuurlijke manier van fermenteren, vergisting en oxideren van deze super atractant.
Veel witvis vrienden zijn op deze stof verzot net als de vissen, menig vriend in België is zeer ver gekomen in de prijskamp visserij met dit wonder elixer.
Je kunt ook vele andere alcohol soorten gebruiken zo als de soorten in het vorige artikel ,en tevens vele verschillende soorten vers gemalen kruiden of specerijen op deze manier bereiden voor je eigen geheime elixer veel succes.

Greets met de mengende en lang wachtende groetjes den kees.
Vissen is ontspanning en geen gezeur met elkaar.
Gebruikersavatar
kornelis schipper
Berichten: 351
Lid geworden op: 31-03-2010 14:32
Locatie: putten

01-04-2012 13:03

Ook een van de geheimen van de eigen Robin Red boilie van den kees.

Een jaar of 20 geleden was ik bij een rood-kanarie kweker die wilde overstappen op Agapornissen Die wilde deze graag hebben voor de overstap van verschil in markt prijzen. Omdat de kanaries niet zo veel meer opbrachten tegen de Agapornissen het dubbele. Omdat die man ook nog wat dure vetstof pigment had voor de kweek van deze rode kanaries nam ik deze stof van deze man over omdat ik wel eens gehoord had van deze stof in de Engelse boilie industrie.

En ging met deze natuurlijke kleurstof en wat paprika, chili, peper en groene en zwarte gemalen peper een eigen Robin Red creëren met veel verse gemalen pepersoorten en paprika soorten en wat venkel en komijn. Tot een eigen Robin Red betaalbare kruiden melange.

Ook kwam ik in aanraking met de duivelsdrek Asa-foetida die ik via, via te koop kreeg aangeboden. Een vorm uit de Belgische apotheek door deze Belg aan mij verkocht werd ben ik mij er wat verder in gaan verdiepen om met deze onwel ruikende geur verder in de vismeel boilies te gaan verwerken. Deze zeer stinkende stof wordt gewonnen uit de stam van planten soort uit de schermbloemenfamilie van de (Apiaceae)gerekend wordt. Deze plant werd veel gebruikt in de keuken en in het verleden in de geneeskunde. Het is een tot 2 m hoge kruidachtige plant met stevige, holle, ietwat sappige stelen. Rauw verspreidt de plant een zeer onaangename geur, gekookt lijkt het wel iets op prei.
Door dit sap uit de steel te drogen krijg je zuivere Asa-foetida die wordt daarna veel vermeng met zetmeel en verkocht in kleine gele potjes in de Toko’s en kost ongeveer €1,75 per potje van 40 gram.

Ik gebruikte mijn eigen Robin Red wanneer je iets goed wil doen moet je het immers zelf doen was vaak mijn motto en zo gezegd zo gedaan. Ik ging verder met deze vele kruiden en specerijen aan de wandel en test voor een betere vangst en de kennis van deze stoffen naar vele maanden van stank van de vele vissen in het schepnet en de onwel ruikende Asa-foetida is deze combinatie toch wel een winnaar onder de vele boilie soorten die er bij mij uit de keuken zijn gerold tot veel geklaag van mijn zeikende buurvrouw aan toe.

De Asa-foetida atracteert zeer veel vis door zijn geurspoor in het water en op vele wateren heb ik veel mensen op een dwaal spoor gebracht door dat mensen dachten dat deze stank voortkwam uit knoflook welke ook wel een goede werking heeft maar de Asa-foetida was de echte stof die de vele vissen niet konden weerstaan. Ik gebruikte ongeveer 10tot20 gram van deze stof op een kilo mix en dit werd door de grotere vissen zeer gewaardeerd.

Mijn eigen Robin Red mix werd dus gemaakt van 1kilo paprika poeder van de groothandel en kleine zakjes van de zwarte markt in Vleuten kocht ik van 300 gram aan chili poeder en groene peper zwarte peper en venkel, gember en komijn voor een kostprijs van toen 2 gulden van een zakje.

Ik mengde in kleine hoeveelheden tot de karper deze zeer goed apprecieerde en kwam tot deze samenstelling van:

600 gram paprika poeder 300gram tomaten poeder uit de Toko- 250 gram groene peper- 200 gram zwarte peper- 200 gram chilipeper - 150 gram venkel- 100 gram gemberpoeder en 60 gram komijnpoeder, en tot slot 50 gram Robin-red extract van een niet nader te noemen Engels merk.

Ik voegde 170 gram op een kilo vismeel mix toe en deze boilies werden vaak donker rood tot bruin.
De Asa-foetida voegde ik meestal voor ik de bollen ging rollen toe in een emmertje met een afgewogen gewicht van een kilo mix en voegde ik dan naar gelang de temperatuur van het water deze stof toe, hoe kouder het water des te minder Asa-foetida en met een gemiddeld gewicht van 10 tot 20 gram per kilo mix op de maat toe.
Vaak voegde ik ook nog een paar druppels 3 á 4 in de mengkom van de eieren toe van de Essentials oil van de Asa-foetida uit de apotheek uit België.

Ik heb altijd nog in de jaren veel mensen een plezier kunnen doen met de gedroogde uit de pot van Asa-foetida boilies die lagen te stinken in mijn auto.
Op bijna elke vismeel boilie gebruikte ik wel Asa-foetida in combinatie met wat walvislevertraan en wat uit het kleine potje of een of 2 druppels uit het flesje uit de apotheek vaak een turbo effect op vele wateren. Waar ze me dan liever zagen gaan dan komen.
Met veel mengende groeten den kees. :wink:
Vissen is ontspanning en geen gezeur met elkaar.
Gebruikersavatar
Cor Nannings
Berichten: 1248
Lid geworden op: 21-03-2002 01:00
Locatie: Hoorn

01-04-2012 20:42

In de volksmond ''Duivelsdrek""

CN
Unicorn Carp Fisching
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

05-04-2012 03:38

En dat spul is te bestellen via Dovital.nl, en nog veel meer voor in onze boilies.

Groeten, Peter
Gebruikersavatar
kornelis schipper
Berichten: 351
Lid geworden op: 31-03-2010 14:32
Locatie: putten

05-04-2012 14:48

Laatste update van ST-Jansdal Ziekenhuis ,alle pennen schroeven bouten en moeren verwijderd en nog een paar dagen wachten op de uitslag van onderzoek misschien maandag de uitslag van bacterie onderzoek en eventuele 2e operatie.
Met ziekliggende greets den keesert.
Vissen is ontspanning en geen gezeur met elkaar.
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

05-04-2012 21:39

Keestert,
bewaren die ijzerwinkel.
In slechte tijden kun je er nog altijd mee naar de oudijzerboer.. :lol: :lol:
Sterkte man en goeie paashazen. :wink:
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
kornelis schipper
Berichten: 351
Lid geworden op: 31-03-2010 14:32
Locatie: putten

06-04-2012 16:18

Bedankt Henk ,nou het was titanium dus brengt iets meer op woehahahaha.
Greets den oud titanium-boer en verzamelaar den keesert.......... :wink:
Vissen is ontspanning en geen gezeur met elkaar.
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

06-04-2012 16:33

Keesert,
wanneer je er een racefiets frame van ongeveer 1 kilo van kan maken, dan levert zo'n ding zomaar 4000 euro op..
Colnago bouwt die dingetjes voor weinag :wink:
Groet'n Henk..

still growing Old.