29-03-2012 18:29
Nou hier nog een stukje uit de "oude doos" van den keesert
Faryngale- tanden, of(plataan-orgaan) ook wel in de volksmond” keeltanden” genoemd. Bevinden zich in de faryngale kaken, ook wel keelkaken genoemd. Afhankelijk van de voedsel-specialisatie van roofvissen of de karper die grotere heeft. Kan er verschil zijn in de grootte en het aantal van de tanden die zich op de keelkaken bevindt. Bijvoorbeeld plankton-etende cichliden zijn de keelkaken bezet met zeer veel dunne tandjes.
Terwijl een slakken-krakende karper voor zien zijn van een aantal "grote kiezen" om de slakken te kunnen vermalen, met kleine tanden voor het transporteren naar het keelgat. De taxonomische status van de soort is onzeker. De Japanse wilde karpers zijn Cyprinus rubrofuscus ofwel (Cyprinus carpio rubrofuscus). De tendens is tegenwoordig om de soorten op te splitsen. Voor veredeling zijn koi gekruist met Duitse spiegelkarpers (Cyprinus carpio carpio), dus de koi met het onregelmatige schubbenpatroon van de spiegelkarper zijn dan hybriden of (mutaties).
Voedsel herkenning door middel van de zo genaamde u-buis opname in zijn hersenen. Zijn ook diverse scripties van geschreven en geven een kleine indicatie weer van hoe deze werken.
Ik heb vroeger veel in de levens middelen-industrie gewerkt, heb ik vooral met eiwitten te maken gehad, middels deze hele tak van industrie draait ten slotte om het eiwit gehalte van grondstoffen. Ik heb ook veel in de kalver-meng industrie gewerkt met betrekking van aminozuren en sporen -elementen en vitaminen en mineralen. Alles wat ik mocht meenemen wat als monster 3 jaar op batch no werd opgeslagen mocht ik toen meenemen. Nog vele dank u wellen voor U van de Productie directeur van dit bedrijf.
Die het meer werk vond om deze te laten uitzoeken en mocht het allemaal meenemen en heb ik vele testen op verschillende wateren kunnen testen wat ik het dus ook het aller leukste vind in deze karper hobby die ik heb. Het enige wat voor mij bruikbaar was, dat ik weet welke eiwit soorten de beste en belangrijkste zijn. Tot op de dag van vandaag maak ik daar nog steeds veel gebruik van omdat ik zeer goedkoop aan deze stoffen kan komen voor mijn eigen gebruik ook maar iets nodig heb. Ik leef immers niet in een materialistische wereld en hoef er ook niets aan te verdienen.
En zijn veel levensmiddelen die niet voor de mens bestemd zijn vaak zeer goedkoop te krijgen het, 'gedomesticeerd' voedsel zo als ze in de koi industrie gebruiken mede door veel onderzoeken in mede Japan te lezen en te begrijpen hoe het bij een karper dus anders werkt. Mede door de koi industrie en de onderzoeken van Yoshinari Ishida (吉成石田)en tal van andere niet nader te noemen mensen die ik persoon lijk heb leren kennen in België met toeval 18 jaar geleden. Maar ook de Universiteit in Japan heeft veel voor de koi industrie gedaan met onderzoek van OA elektrofysiologische response metingen midden 90'er jaren". En Is inderdaad geen toegankelijke literatuur om te lezen als leek en als zijn de te vertalen in goede leesbare stukken. Er zijn veel publicaties van deze materie, ook met metingen van de hersenen, maar je zou op internet nog veel meer moeten zoeken naar vrije artikelen. Als je ten minste meer wilt weten over deze materie. De publicaties van vele universiteiten zijn overigens openbaar. Yoshinari Ishida, ( 吉成石田)en ook Hiromasa Yoshikawa (弘昌吉川)als mede, Hiroshi Kobayashi (小林宏). Hebben veel onderzoek gedaan op de Visserijgebied op de, Faculteit van Landbouw, Kinki University, 3327-204 Naka-machi, Nara 631, Japan. Ook op diverse andere onderzoeken van ook Interdisciplinair Onderzoek Instituten of Environment Sciences, 540 Higashiyanagi-cho, Nishi-IRU, Hichihonmatsu, Itsutsuji-dori, Kamigyo-ku, (上京区)、Kyoto 602, Japan. Is erg veel materie beschikbaar gesteld van het opnemen van smaakreceptoren en prikkelingen in de hersenen tevens de smaak receptoren op het lichaam van de karper de 3 voornaamste en veel gebruikte onderzoek methodes zijn de reacties van drie chemische zintuigen, reukzin, smaakzin, en pit orgel zin, om deze drie te onderzoeken op verschillende stoffen werden elektrofysiologisch onderzocht in karper, Cyprinus carpio.
Alleen de reukzin was reageren op de drie pesticiden op gedrag te vermijden niveaus, die werden bepaald in een eerdere studie. De olfactorische drempels voor benthiocarb, isoprothiolane, en fenitrothion werden 1,7 × 10-1 g / l (4 log-eenheden lagere concentratie dan de 48-h LC50), 6,7 × 10-3 g / l (6 log eenheden lager dan 48-h LC50 ), en 4,9 × 102 ug / l (1 log eenheid lager dan 48-h LC50), respectievelijke gegevens. Er waren twee onderscheidende kenmerken in de olfactorische reactie op bestrijdingsmiddelen. Een daarvan is dat deze bestrijdingsmiddelen nauwelijks de concentratie afhankelijkheid die meestal wordt erkend in de olfactorische reactie op een aantal typische stimulantia, zoals l-alanine of NaCl aangegeven. Een andere reden is dat deze bestrijdingsmiddelen een power spectrum aangegeven met een algemene stijging van de frequenties van minder dan 10,0 Hz, in tegenstelling tot de l-alanine of NaCl, die een duidelijke piek, variërend 8,0 tot 12,0 Hz te tonen. Deze bevindingen suggereren dat er een specifiek mechanisme in de chemoreceptie voor deze bestrijdingsmiddelen. Ook de Zoekwoorden: Elektrofysiologie, pesticiden, karpers, reukzin, smaak, Pit orgel zin. Elektrofysiologie: Elektrofysiologie is de studie van de elektrische eigenschappen van cellen en weefsels. Elektrofysiologie houdt zich bezig met het meten van de elektrische spanning of de elektrische stroom op zeer uiteenlopende schaal, variërend van een enkel ion kanaal tot grote organen zoals het hart. Elektrofysiologie wordt vooral toegepast binnen de neurofysiologie, de cardiologie en de spierfysiologie. Binnen de neurofysiologie heeft elektrofysiologie specifiek betrekking op het meten van de elektrische activiteit van zenuwcellen en meer in het bijzonder actiepotentialen.
In de klassieke elektrofysiologietechniek worden elektroden in preparaten van biologisch weefsel geplaatst. De meest gebruikte elektroden zijn: de eenvoudigste geleiders, zoals schijven en naalden; registraties op printplaten; holle buizen die een elektrolyt bevatten, zoals glazen pipetten met daarin een oplossing van kaliumchloride. De meest gebruikte preparaten zijn: levende organismen; losgesneden weefsel; afzonderlijke cellen die na uit weefsel te zijn losgesneden zijn gedissocieerd; kunstmatige gekweekte cellen of weefsels; combinaties van bovengenoemde zaken. Daarnaast behoren technieken als elektro-encefalografie, elektron urografie, elektrocardiografie en elektromyografie tot de elektrofysiologie G-proteïne gekoppelde receptoren: van structuur tot ziekten. Abstract: G-proteïne gekoppelde receptoren (GPCRs) vertegenwoordigen de grootste familie van membraanreceptoren. Ze vervullen een belangrijke rol in diverse fysiologische en pathofysiologische processen, en zijn het doelwit voor zowat de helft van de actieve producten die momenteel aangewend worden als therapeutische agentia. Samenwerkend in het kader van een vorig IUAP-netwerk hebben de partners van het huidig onderzoeksprogramma een vooraanstaande rol gespeeld bij de karakterisering van tal van GPCRs afkomstig van gist, insecten en zoogdieren. Op basis van deze voorafgaande ervaring, hebben ze een consortium opgericht dat zowel algemene als specifieke aspecten van dit belangrijke gen familie verder zal bestuderen, met als uiteindelijk doel om de gezondheid van de waterdieren als vissen te verbeteren. De partners van het netwerk zullen gebruik maken van specifieke receptoren enreceptorsub families als model, met als doel om het domein van GPCRs compleet te benaderen, aangezien vele van de te onderzoeken aspecten. Karakteristiek en dynamiek van de metaaltoxiciteit in karpers op basis van genexpressieprofielen.
Op onder meer de Universiteit in Antwerpen België voor: Vissen worden in aquatische systemen blootgesteld aan metalen via water, voedsel en sediment. Er is echter tot nog toe weinig duidelijkheid over het relatieve belang van de verschillende blootstellingsroutes op de metaalopname en het verband tussen metaalopname, accumulatie en toxiciteit.
Daarnaast is het ook belangrijk effecten van metaalaccumulatie bij lagere, ecologisch relevante blootstellingsconcentraties in te schatten. Er is de laatste jaren dan ook een trend naar meer gevoelige eindpunten van toxiciteit, zoals fysiologische en biochemische effecten, die al bij lagere concentraties kunnen optreden. Door de vooruitgang op het gebied van moleculaire biologie is het mogelijk geworden om te kijken naar effecten op het meest elementaire niveau van organisatie, namelijk genen activatie.
Zo kunnen verschillen in genexpressie tussen blootgestelde en controlepopulaties bepaald worden (subtractieve hybridisatie, differentiaal expressen,') en kunnen aan de hand hiervan de genen geïdentificeerd worden die van belang zijn bij de blootstelling aan een aantal bepaald toxinen. Door deze genen aan te brengen op een DNA-array kan in blootstellings-experimenten de genexpressie en kunnen bepaald worden met Deze krachtige meettechniek, die niet selectief naar een welbepaald effect zoekt, maar in feite multipele reacties op het niveau van de genexpressie opspoort, is tot op heden nog maar uiterst zelden toegepast voor toxiciteit karakteristieke van zware metalen. Nochtans biedt deze zeer nieuwe ontwikkeling bijzonder interessante perspectieven om de effecten van metaalblootstelling te karakteriseren.
In deze studie wordt het relatieve belang van de blootstellingsroutes water en voedsel op de accumulatie en toxiciteit van cadmium bestudeerd. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van een combinatie van suppression subtractive hybridisation (SSH) en microarray, waarbij effecten op het niveau van de genexpressie worden bepaald in vier doelorganen (lever, nier, kieuw en darm). Daarnaast worden tevens een aantal effecten op hogere niveaus van biologische organisatie bepaald, zoals verstoring van het plasma ionenbalans, leverschade, groei en mortaliteit. De resultaten van de labostudie zullen ook getoetst worden in veldsituaties, waarbij zowel met `gekooide' als met residenten karpers zal worden gewerkt.
Ook de uitroeiing onderzoeken voor Australië zijn wetenschappers er in geslaagd om het probleem van de wel tierende karper letterlijk en figuurlijk in te dammen. Door het inbrengen van een feromoon, een sterke signaalstof, worden de mannelijke exemplaren in de val gelokt. In de relatief gesloten biotopen van Australië vormt de karper, van herkomst niet voorkomend in Australië, als faunavervalsing die door voedselconcurrentie en diens enorme aanpassingsvermogen voor vooral andere inheemse vissoorten met uitsterven bedreigt.
Het principe is best gemeen. Het feromoon dat uit wordt gescheiden door de vrouwelijke karper heeft er in de natuur voor verantwoordelijk dat het mannelijke exemplaar zich tot haar aangetrokken voelt, juist wanneer deze klaar is om zich voort te planten. Deze signaalstof, die zeer effectief is in kleine hoeveelheden, wordt normaliter niet langer dan een uur afgescheiden, maar deze kunstmatige variant, ingespoten bij vrouwelijke karpers die in een val zijn geplaatst, houdt zich tot wel 2 weken goed! En de karpers die Paaien, net zo lang door de feromonen geschetste beeld dat de gelokte karper voor zich ziet en door de overweldigende aantrekkingskracht die zij hierdoor ervaren, hebben de geschubde karpers er geen notie van dat zij in de val zwemmen.
Er is al gebleken dat de methode even effectief is als traditionele vangmethoden. Voor de vrouwelijke karpers biedt het echter geen oplossing om de karper in de rivieren uit te dunnen. Deze is verantwoordelijk voor 80% van de totale biomassa in deze rivieren.
Het dier en deze voedingsindustrie bracht mij veel meer bruikbaars. Conservering -middelen en Antioxidanten en ook de chemie die dus in Australië wordt gebruikt worden in bepaalde kattenbrokken verwerkt, blijken ook heel bruikbaar te zijn om te lokken van deze karpers die daar mee massaal wordt uitgeroeid en tot kunstmest wordt verwerkt en ook deze toestanden hebben voor veel kennis gezorgd.
Zo heb ik eens een keer in 1996 in België op een moeilijk groot water 70 karpers en een paar dagen met deze feromonen gevangen en was heel Paal-Beringen in rep en roer hoe ik dit flikte. En er hadden een 2 tal Belgen op de zelfde stek zitten te blanken ik kom daar aanrijden en zei ,was het nog iets "nee, jong een kut put niks ik houd er mee op” en binnen een uur begon ik de een na de ander te knallen en stonden we soms met 4 man met 4 verschillende hengels met publiek te knallen in die periode wilden deze gasten niet mee naar het Albert-kanaal of kempische- kanaal.
Hoe zeiden ze dat ook al weer o ja"open riool”.
Ik viste toen de nachten niet eens(verboden) en de volgende morgen weer de een naar de ander ving met 2 hengels toen ik daar zat werd ik dus echt misselijk en ziek van mij zelf dat ik die vissen na een paar dagen het zaad zag spuiten op de onthaak- mat ben ik hier mee opgehouden met deze manier om de vis te manipuleren op dit kleine (kut putje )van 53 hectaren en ben ik naar diverse andere wateren even de boel na de kloten gaan helpen.
Ik viste door op de grote kanalen van België en Nederland en op de moeilijkste wateren (toen)iedereen naar huis maar ving alleen mannelijke karpers. Dus de zwaardere vrouwtjes niet tot op een moment zelf ook in de gaten kreeg dat dit niet langer kon doorgaan zo ben ik hier mee gestopt alleen op de moeilijke grotere wateren waren dit zeer doel treffende methodes.
Of zat ik niet op het water en ging een ander op de stek zitten die vingen niks en ik ving er genoeg alleen er zijn dus dingen die je voor je zelf moet houden en waar je dus geen slapende honden wakker moet makken heb ik zoveel vis kunnen vangen als ik wilde en ook omdat ik veel alleen zat die jaren geheim kunnen houden er waren misschien maar 4 mensen die dit wisten toen die tijd.
En dan zijn er nog steeds mensen die zeggen "wonder middelen die bestaan niet". Nee,(inderdaad) ik kijk altijd eerst de kat uit de boom met een nieuwe vis maat, van wat wel en wat niet kan. Uit eindelijk zijn er misschien nu 20 mensen die dit weten en het ook vreemd vonden dat ik soms niet eens aas aan mijn hengels had zitten en met blanke haak zat/lag te slapen en soms zeiden die gasten"Ja ,ja gisternacht 15 stuks en nu die paar uren dat ik hier zit nog niets", tot ik op een gegeven moment tegen die gast zij als je geen aas aan je hair heb vang je ook niet veel.
Ook voor het langer bewaren van mijn boilies als diverse stoffen die daar voor geschikt zijn en komen.
Deze stoffen worden door deze onderzoeken in Amerika en andere landen die de karper als ongewenste biotoop vernielers zien ontwikkeld.
Ook zijn er in deze voedingsbranche, alternatieven te vinden om het ei in de boilie te vervangen. Denk aan hemoglobine poeder en bloedplasma whey-gel, red-cel en nog veel meer goedkoop afval als bloed van de slachterijen.
Waar het bij al dat soort onderzoeken om gaat is, op wat voor stoffen reageren de geur- en/of smaakreceptoren van vissen. Iets waar de grote aasfabrikanten natuurlijk ook gebruik van maken, kijk maar eens naar al die attractors die tegenwoordig te koop zijn.
Bij de onderzoeken gaat het o.a. om aminozuren, betaine’s, nucleotiden, nucleosiden en ammino’s. In Simpeler taal wat vindt hij wel lekker en welke stoffen niet en welke schrikken af en verjagen?.
Een karper kan, zoals al is gememoreerd, bepaalde stoffen die opgelost zijn in water detecteren. Als ik mij goed herinner is dit enkele molecuul op 3000 watermoleculen. Deze cijfers zijn niet meer geheel up to date om het op te zoeken en het zeker te weten welke cijfers er nu gehanteerd worden?
Meestal gebruik ik op mijn mixen per kg bijvoorbeeld 6 ml flavour meng deze met water en wat soda(mono natrium glutamat of sodiumnatriumglutamaat), wat betekent dit dan aan vrije moleculen in de flavour op pak hem beet 1 kubieke meter water = (1000 liter water).
Ook is dit natuurlijk wel afhankelijk van het oplosmiddel die als drager maar laten we dat even buiten beschouwing laten. Elke flavour is anders van chemische samenstelling dus ook in zijn werking. Wat dus wel relevant is de tijd waarin de flavour in het water oplost water oplosbare flavour bijvoorbeeld (niet alles wordt gelijk aan het water afgegeven) en of de flavour door de mix is gegaan of eventueel na flavouren is.
Dit laatste versnelt de afgifte van vrije moleculen (of ionen) aan het water en is dan veel attractiever. Hierbij opgemerkt dat in die hoeveelheid mini liters flavour ook stoffen zitten die niet als zodanig opgemerkt worden door de karper gifstoffen die vrijkomen door het kookproces bijvoorbeeld. Mede is ook de invloed van het water bepalend in deze namelijk de GH KH en PH wat de zuurgraad en waterkalk hardheid en gezamenlijke hardheid essentieel is. Meestal in stilstaand water spreken we van een 'geur wolk' rond het aas en in stromend water een 'geurspoor'. In hoeverre is dit geurspoor of reactie waarneembaar voor de karper is dus de juiste afstelling en afmeting van deze receptoren. We wetten natuurlijk allemaal het effect van bloed in zoutwater dat een haai die op kilometers afstand dit bloed kan ruiken/proeven.
Deze zeer ingewikkelde materie voor vele, maar voor wat betreft de kenners niet. Maar ook van de aminozuren, die zijn voor de karper wel een zodanig beetje bekend. Maar er komen wel elke keer weer nieuwe stoffen uit en Stop je deze in een potje, met wat betaine HCI of L-030 en vangen maar.
Nee, zo simpel is het natuurlijk ook niet helemaal, en moet worden uitgetest in laboratoriums.
Net als in het veld en aan de wateren en daar heb je dus de bekende Fieldtesters voor nodig die dit doen voor de koi industrie en dan later voor de karper industrie en er moet natuurlijk wel geld verdiend worden door die fabrikanten. Vaak wijst de praktijk ook wel anders uit, daarnaast gebruiken veel vissers tegenwoordig liever natuurlijke stoffen en geen synthetische. Denk maar eens aan de verschillende soorten kruiden als Robin red en paprika uien en knoflook die werken ook zeer goed in combinatie met goede oliën!
Dat sommige stoffen een zeer grote meerwaarde hebben, twijfel ik overigens ook niet zo zeer aan. Net als met de aminozuren die vrij komen bij het fermenteren van Partikels als mais hennep en kikkererwten en maples peas waar ook zeer veel ammino’s, zitten door het kook proces in deze!
Zijn ook vaak de bekende ook bepalende stoffen die hier vrij komen? Je kunt zelf bijvoorbeeld, een goed aas maken met bepaalde combinaties van verschillende ingrediënten en met een veel verschillend en variërende aminozuren patroon, dan heb je van alles wat. Alleen wat wel jammer is dat veel van deze producten niet te betalen zijn en al helemaal niet om mee te experimenteren. Vismeel is nog wel te betalen, maar Robin red en calcium of soja-isolaat en water oplosbare weipoeders of caseïne mesh 30-60-90, dan praat je over minimaal €6, - tot wel €20, - per kilo.
En dan wordt het uit testen wel wat duurder om te gebruiken. Overigens een aantal gewone kippen eieren en vele kaas soorten als Emmentaler en gewone Goudse kaas even als Italiaanse soorten als Parmezaanse kaas en buffelkaas (Gorgonzola)zijn wat de aminozuren betreffen ook zeer goede producten. Maar als een karper trek heeft kan, een crap bol soms ook heel goed zijn, om deze te vangen. Maar er zit meestal te weinig aan goede aminozuren in om door de karper in zijn darmen op te nemen in zijn lichaam. Als je zo als ik aan het testen ben maar meestal met het switchen van de hengels, wel blijkt dat de hoogwaardige eiwitten toch sneller opgenomen worden en ook eerder graag genomen zal worden” de bekende elke keer de zelfde hengel” test. Met nog even terug te komen op de Japanner van het betreffende onderzoek is al een al wat ouder onderzoek maar het ging om het externe smaaksysteem.
Maar wordt nog wel gebruikt. Deze stoffen zijn overigens al genoemd in een ander artikel in diverse vakbladen uit de koi scene. Maar over het algemeen over de belangrijkste aminozuren als: L-proline-L-alanine-L-cysteïne-L-glutamine- Glycine betaïne. Maar bij mensen en vissen zit wel veel verschil wat in ieder geval duidelijk is uit veel onderzoek. De bekende stoffen die kent iedereen in middels wel Maar of iedereen ook den andere werkingen kent van de vele ander aminozuren dat is de vraag?.
Vond ik nog in mijn oude computer om ,misschien ooit nog eens Posten of te schrijven op een forum..
Nou bij deze als u blieft is wel oude meuk maar staan wel leuke weetjes in Greets den kees.
Vissen is ontspanning en geen gezeur met elkaar.