BOTERZUUR?????


Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

27-11-2011 18:33

Boterzuur of (n-)Butyric acid is een verbinding met een kookpunt van 163.5 °C. Veel ervan zal bij het koken dus niet zo maar verdampen. Het kookpunt van boterzuur verandert niet als Nutrabaits een iets andere kwaliteit aanbiedt. Maar hun hexanoic acid of caproic acid is gewoon een heel andere verbinding en dus geen boterzuur. Kookpunt is met 205 °C wel ietsje hoger. Daarmee is ook alles gezegd.

Boterzuur wordt bij -4,26 °C vloeibaar trouwens. Dus boterzuur in poedervorm kan niet (zie TS in 2010).

Groet, Kees
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
mark berk
Berichten: 514
Lid geworden op: 23-03-2010 10:33

29-11-2011 12:50

Ik neem aan dat je bedoelt stolt ? :wink:
Laatst gewijzigd door Kees Ouwehand op 29-11-2011 15:12, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Overbodige quote verwijderd.
Peter andrade
Berichten: 469
Lid geworden op: 29-04-2010 05:43

29-11-2011 14:32

Dag voor het vissen even sprayen.
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

29-11-2011 15:09

mark berk schreef:Ik neem aan dat je bedoelt stolt ? :wink:


Nee. Geen verschil namelijk. Water smelt of bevriest bij 0 °C. Boterzuur dus bij -4.26 °C. Dus stel dat je poeder hebt, dan wordt dat vloeibaar bij kamertemperatuur. Quote wordt zo wel heel erg onnodig. :D

Groet, Kees
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
mark berk
Berichten: 514
Lid geworden op: 23-03-2010 10:33

29-11-2011 16:15

:lol:
Ok. "Boterzuur wordt bij -4,26 °C vloeibaar trouwens." dus zit in je vriezer een zak bevroren ijsbollen met onderin een laagje vloeibaar boterzuur..? :wink: bedoelde btw. bevriezen ipv stollen..

Poedervorm : (geen ervaring mee) is dat het restproduct wat over blijft of 'een poeder' waar boterzuur aan is toegevoegd?

Kan iemand mij wat meer vertellen over het 'nieuwe' zuur van nutra?
mark berk
Berichten: 514
Lid geworden op: 23-03-2010 10:33

30-11-2011 09:02

Ok. thx. Word weer ff. snuffen en proeven? op zwolle.

Heb btw. klein beetje boterzuur geproefd , smaakt stuk minder goor dan t ruikt .. :wink:
Gebruikersavatar
James warner
Berichten: 1241
Lid geworden op: 23-09-2009 20:08
Locatie: Zuid West Nederland

30-11-2011 12:06

mark berk schreef:Ok. thx. Word weer ff. snuffen en proeven? op zwolle.

Heb btw. klein beetje boterzuur geproefd , smaakt stuk minder goor dan t ruikt .. :wink:


Jij spoort niet :P :lol:
ONDER WELK SCHRIFT????

Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
mark berk
Berichten: 514
Lid geworden op: 23-03-2010 10:33

30-11-2011 13:01

:lol:
Klopt, maar als je met een grote bek zegt dat je alles proeft wat je in je bol stopt moet je het doen ook.. :lol:
Toon Teniers
Berichten: 102
Lid geworden op: 17-04-2008 21:31

28-04-2012 12:01

Heeft er iemand ervaring met pop-ups na te flavouren met boterzuur? Ik heb een potje pop ups staan en een flesje boterzuur, maar ben op zoek naar de hoeveelheid die ik er bij kan doen zonder dat het de karper zal afstoten.
Het is de bedoeling om de pop-up als single aan te bieden.
Gebruikersavatar
James warner
Berichten: 1241
Lid geworden op: 23-09-2009 20:08
Locatie: Zuid West Nederland

28-04-2012 16:36

Potje leegmaken en dan een klein laagje water erin. 1 ml boterzuur erin verdunnen en goed schudden. Daarna pop ups erin en goed schudden en laten intrekken. Daarna overtollige vloeistof eruit gieten. Op deze manier heb ik gewoon gevangen.
ONDER WELK SCHRIFT????

Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?