De grote aasuitdaging
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Kan ik je op dit forum helaas geen uitspraken over doen.
andere keer misschien.
MVG Mitsz
andere keer misschien.
MVG Mitsz
- Hans Brinkel
- Berichten: 5271
- Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
- Locatie: Zoetermeer
- Contacteer:
mitsz van der kamp schreef:Kan ik je op dit forum helaas geen uitspraken over doen.
andere keer misschien.
MVG Mitsz
Goedemorgen Mitz,
tja...dat is jammer , wellicht kun je mij per pb-tje wat info verschaffen omtrent jou waterlandboillies?
blijft over:
mijn reply van 2.19 uur..daar mag je toch wel op reageren?
gr
Hans Brinkel
-
- Berichten: 8585
- Lid geworden op: 03-01-2002 01:00
- Locatie: Dronten
Hans, mijn 'meer dan 20 jaar' sloeg op boilies...
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Hans,
(Bruikbare en normaal in de handel verkrijgbare recepten willen we zien!!)
Lijkt me sterk dat uit de in dit topic behandelde grondstoffen en ingredieënten niet een tiental mixen valt samen te stellen..
Nu is het zo, wat de één een prima mix vindt kan door de ander als waardeloos beoordeeld worden, dus daar waag ik me maar niet aan.
wat wil die Mitz nou eigenlijk ??
Ik maak me sterk dat hij de zelfredzaamheid m.b.t. de thuisboiliebakkers wat wil stimuleren en ondertussen de goede bevindingen en ervaringen eruit te filteren en deze weer thuis toe te passen, nix mis mee, toch?
Vuile werk?, Nee wel slim bezig die Mitsz
Wat een hobby hé, die balletjes..
Voor Aart hoeft het dus niet, die heeft genoeg aan; waar en wanneer..
terwijl Marco de Tijgernoot promoot.
't blijft 'voer voor karpervissers', sowieso voor de belangstellenden.
(Bruikbare en normaal in de handel verkrijgbare recepten willen we zien!!)
Lijkt me sterk dat uit de in dit topic behandelde grondstoffen en ingredieënten niet een tiental mixen valt samen te stellen..
Nu is het zo, wat de één een prima mix vindt kan door de ander als waardeloos beoordeeld worden, dus daar waag ik me maar niet aan.
wat wil die Mitz nou eigenlijk ??
Ik maak me sterk dat hij de zelfredzaamheid m.b.t. de thuisboiliebakkers wat wil stimuleren en ondertussen de goede bevindingen en ervaringen eruit te filteren en deze weer thuis toe te passen, nix mis mee, toch?
Vuile werk?, Nee wel slim bezig die Mitsz
Wat een hobby hé, die balletjes..
Voor Aart hoeft het dus niet, die heeft genoeg aan; waar en wanneer..
terwijl Marco de Tijgernoot promoot.
't blijft 'voer voor karpervissers', sowieso voor de belangstellenden.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Marco Mensing
- Berichten: 5504
- Lid geworden op: 18-09-2002 02:00
Henk,
de tijgernoten die ik bedoel zijn wel degene van Duyvis ! ( voor de inwendige mens !, liefst paprika ).
Ik vind het juist een goed idee van Mitsz om alle boarders eens hun licht te laten schijnen over de boilie materie. Als de beste ideeën en ingrediënten nu eens verwerkt gaan worden in WB boilies, kan ik er dan eens een paar kilo van bestellen ?
Iedereen heeft zijn "eigen" geheime recepten en unieke toevoegingen, als hieruit de beste ( voor de vangst en de vis ) worden gefilterd, komen we toch allemaal een stukje verder ?
de tijgernoten die ik bedoel zijn wel degene van Duyvis ! ( voor de inwendige mens !, liefst paprika ).
Ik vind het juist een goed idee van Mitsz om alle boarders eens hun licht te laten schijnen over de boilie materie. Als de beste ideeën en ingrediënten nu eens verwerkt gaan worden in WB boilies, kan ik er dan eens een paar kilo van bestellen ?
Iedereen heeft zijn "eigen" geheime recepten en unieke toevoegingen, als hieruit de beste ( voor de vangst en de vis ) worden gefilterd, komen we toch allemaal een stukje verder ?
CarpeR Diem
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
//Iedereen heeft zijn "eigen" geheime recepten en unieke toevoegingen, als hieruit de beste ( voor de vangst en de vis ) worden gefilterd, komen we toch allemaal een stukje verder ?//.
Natuurlijk Marco, alleen dat "geheime" moet er nog af
Maar dan nog kan niet iedereen met dezelfde recepten overweg, bij de één plakt het te erg, bij de ander is het te brokkelig terwijl bij de volgende het deeg niet uit de worstenspuit wil komen..
Van receptuur kan ik nog wel een "eenheidsworst" maken, van de mensen die er mee moeten werken niet..
Als bakker kan ik eigenlijk elk deegje goed verwerken, maar voor een postbode, machine bankwerker, automonteur, krotenkoker enz enz wordt het al gauw een bende en kliederboel.
Enkele tientallen boarders hebben 1 of meerder recepten van mij via PBeetje gekregen, de helft ervan kan er mee werken na enkele of meerder mailwisselingen..
Daarbij komt ook nog eens, wanneer iedereen met standaard recepten zou werken, dan ben ik alweer bezig met "filteren" en iets "afwijkends" te brouwen.
Duyvis tijgernootjes, zeg je...hmmmmmmmm
Nix voor Aart dus
Natuurlijk Marco, alleen dat "geheime" moet er nog af
Maar dan nog kan niet iedereen met dezelfde recepten overweg, bij de één plakt het te erg, bij de ander is het te brokkelig terwijl bij de volgende het deeg niet uit de worstenspuit wil komen..
Van receptuur kan ik nog wel een "eenheidsworst" maken, van de mensen die er mee moeten werken niet..
Als bakker kan ik eigenlijk elk deegje goed verwerken, maar voor een postbode, machine bankwerker, automonteur, krotenkoker enz enz wordt het al gauw een bende en kliederboel.
Enkele tientallen boarders hebben 1 of meerder recepten van mij via PBeetje gekregen, de helft ervan kan er mee werken na enkele of meerder mailwisselingen..
Daarbij komt ook nog eens, wanneer iedereen met standaard recepten zou werken, dan ben ik alweer bezig met "filteren" en iets "afwijkends" te brouwen.
Duyvis tijgernootjes, zeg je...hmmmmmmmm
Nix voor Aart dus
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Marco Mensing
- Berichten: 5504
- Lid geworden op: 18-09-2002 02:00
Henk ;
Zo zie je maar weer, niet alleen karpers eten soms van alles en nog wat...
Groeten van een krotenkoker
Aart Lokhorst schreef:Ik heb ook niks aan pinda's Mitsz, maar ik vind ze wel lekker.
Zo zie je maar weer, niet alleen karpers eten soms van alles en nog wat...
Groeten van een krotenkoker
CarpeR Diem
- Michel Hollaar
- † in memoriam †
- Berichten: 2326
- Lid geworden op: 06-02-2003 01:00
- Locatie: Hellevoetsluis
Marco
" Groeten van een krotenkoker "
Wel eens geprobeerd kroten ? Dressur doorbrekend en dus vangend.
Succes ermee.
" Groeten van een krotenkoker "
Wel eens geprobeerd kroten ? Dressur doorbrekend en dus vangend.
Succes ermee.
- Marco Mensing
- Berichten: 5504
- Lid geworden op: 18-09-2002 02:00
Neuh Michel,
kroten nog nooit geprobeerd, ze komen me al de neus uit als ik ze de hele week staat te koken !
Ik hou het toch maar bij boilies, en af en toe wat anders ernaast. Kroten, spruiten, bieten, wie heeft er ervaring mee ?
kroten nog nooit geprobeerd, ze komen me al de neus uit als ik ze de hele week staat te koken !
Ik hou het toch maar bij boilies, en af en toe wat anders ernaast. Kroten, spruiten, bieten, wie heeft er ervaring mee ?
CarpeR Diem
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Ooit 1tje gevangen op zilveruitjes.
Later nooit geen beet meer op gehad, zal ze eens effe meekoken in het krotennat.
Dan krijgen ze zo'n mooi roze kleurtje, welke kleur nogal hot schijnt te zijn tegenwoordig..
Later nooit geen beet meer op gehad, zal ze eens effe meekoken in het krotennat.
Dan krijgen ze zo'n mooi roze kleurtje, welke kleur nogal hot schijnt te zijn tegenwoordig..
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 8585
- Lid geworden op: 03-01-2002 01:00
- Locatie: Dronten
Henk, nog aan te vullen met o.a. stukje rode wortel, witte en bruine bonen, doperwtjes, sperciebonen. Dit destijds i.p.v. aardappel, roggebrood (al of niet met honing erdoor) en wat later forellenvoer.
Dit topic is ooit gestart als een m.i. zeer serieuze gedachten-uitwisseling omtrent aassoorten. Liefst 13 paginas lang.
Allerlei mixen kwamen voorbij; voor mij al lang niet meer tevolgen, geef ik toe.
Al had 't wel mijn interesse.
Wordt nu een beetje priet en gein- praat. Doet geen eer aan dit topic, noch aan de serieuze deelnemers.
Einde topic nadert snel op deze manier.
mvg
Jan
Allerlei mixen kwamen voorbij; voor mij al lang niet meer tevolgen, geef ik toe.
Al had 't wel mijn interesse.
Wordt nu een beetje priet en gein- praat. Doet geen eer aan dit topic, noch aan de serieuze deelnemers.
Einde topic nadert snel op deze manier.
mvg
Jan
- Marco Mensing
- Berichten: 5504
- Lid geworden op: 18-09-2002 02:00
Waarom ?
De grote aasuitdaging zal zeker te boek gaan als één van de Topics waar men met heel veel plezier aan "gewerkt" heeft en nut van heeft gehad. Grote complimenten naar Mitsz toe en ieder ander die zijn bijdrage heeft geleverd.
De Topic heeft inmiddels een maand of twee bijna stil gelegen, er is zelfs een andere Topic gestart om een winnaar aan te wijzen.....
Nu wordt hij dus weer een beetje aangeslingerd met alternatieven van de boilie, behoorlijk ON Topic dus ?
Om nu te posten dat het nu priet en geinpraat word vind ik een beetje goedkoop........
De grote aasuitdaging zal zeker te boek gaan als één van de Topics waar men met heel veel plezier aan "gewerkt" heeft en nut van heeft gehad. Grote complimenten naar Mitsz toe en ieder ander die zijn bijdrage heeft geleverd.
De Topic heeft inmiddels een maand of twee bijna stil gelegen, er is zelfs een andere Topic gestart om een winnaar aan te wijzen.....
Nu wordt hij dus weer een beetje aangeslingerd met alternatieven van de boilie, behoorlijk ON Topic dus ?
Om nu te posten dat het nu priet en geinpraat word vind ik een beetje goedkoop........
CarpeR Diem
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Nee Jan,
een beetje priet en gein- praat schaadt dit topic niet, de zeer serieuze gedachten-uitwisseling omtrent aassoorten kunnen wel wat hebben.
Allerlei tegenhangers van de boilie paseren nu, maar geen die de boilieresultaten door de seizoenen heen kan evenaren.
Dat de meer dan 20 jaar van Aart op boilies slaan, zegt al veel over welk aasgebruik hij hanteerde..
Eerst was de boilie het 'alternatief', tegenwoordig is juist de 'rest' het alternatief.
Uitgezonderd de bal roggebrood met stroop of honing, dit blijft een "natuurlijk" koolhydraatbommetje, die vooral bij warmere dagen prima werkt.
een beetje priet en gein- praat schaadt dit topic niet, de zeer serieuze gedachten-uitwisseling omtrent aassoorten kunnen wel wat hebben.
Allerlei tegenhangers van de boilie paseren nu, maar geen die de boilieresultaten door de seizoenen heen kan evenaren.
Dat de meer dan 20 jaar van Aart op boilies slaan, zegt al veel over welk aasgebruik hij hanteerde..
Eerst was de boilie het 'alternatief', tegenwoordig is juist de 'rest' het alternatief.
Uitgezonderd de bal roggebrood met stroop of honing, dit blijft een "natuurlijk" koolhydraatbommetje, die vooral bij warmere dagen prima werkt.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Goedemiddag mannen,
ben ff wezen vissen en er is een hoop gezegd. Ten eerste maar even ingaan op een deel van Hans z'n posting. Het was natuurlijk te verwachten, dat ik de wind een keer flink tegen zou krijgen.
Uiteraard gebruik ik de inbreng van anderen ook in mijn receptuur. Indien dat niet zou kunnen had alleen Fred Wilton met boilies mogen vissen in de geschiedenis van het karpervissen.
Wel wil ik daarbij vermelden, dat ik de afgelopen jaren heeel erg veel ingredienten heb getest, onderzocht op rolbaarheid vangkracht en -duur. Dan nog de verkrijgbaarheid en voedingswaarde, PH etc etc Dit heb ik helemaal alleen gedaan. Hierdoor heb ik dan ook een leuke database aan mogelijkheden opgebouwd als het gaat om boilieingredienten.
Neem dus gerust van mij aan Hans, dat ik op het gebied van boilies produceren mijn eigen boontjes wel kan doppen.
Wat leuke recepten zullen nog wel volgen, maar dat is in mijn positie natuurlijk ook wat lastig. Ik kan geen recepten prijsgeven, die ik ook aanbied. tenminste, dat vind ik zelf niet zo slim. Deze recepten zijn dan ook het gevolg van jaren kloten in de boilieschuur en heb ook de nodige mislukkingen meegemaakt. Te veel inzet om maar even weg te geven. Dan zou ik het vuile werk voor jou opknappen Hans.........
Dan de recepten... Het ging in dit topic om afwijkende recepturen. Uiteraard komen er dan ook (of juist!) ingredienten voorbij, die je niet veel tegenkomt in de winkels. Probeer de volgende eens:
10% kikkererwtenmeel
10% gele erwtenmeel (toko)
10% linzenmeel bruin (molenaar)
20% getoast sojameel
20% griesmeel grof
10% vitamealo
5% caseine
5% lactalbumine
5% ei albumine
5% specerijen.
Deze mix heeft geen eieren nodig. Pureer sardines/makreel uit blik met olie en al en maak hier de mix mee aan. Rollen en koken zoals gewoon.
Marco,
dank je voor de complimenten. Ook ik heb niet de indruk, dat we al klaar hoeven zijn met dit topic. Blijkt dit echter wel het geval, maakt het natuurlijk ook niet uit. Het duurt zo lang als het duren moet.
met vriendelijke groet
Mitsz
ben ff wezen vissen en er is een hoop gezegd. Ten eerste maar even ingaan op een deel van Hans z'n posting. Het was natuurlijk te verwachten, dat ik de wind een keer flink tegen zou krijgen.
Uiteraard gebruik ik de inbreng van anderen ook in mijn receptuur. Indien dat niet zou kunnen had alleen Fred Wilton met boilies mogen vissen in de geschiedenis van het karpervissen.
Wel wil ik daarbij vermelden, dat ik de afgelopen jaren heeel erg veel ingredienten heb getest, onderzocht op rolbaarheid vangkracht en -duur. Dan nog de verkrijgbaarheid en voedingswaarde, PH etc etc Dit heb ik helemaal alleen gedaan. Hierdoor heb ik dan ook een leuke database aan mogelijkheden opgebouwd als het gaat om boilieingredienten.
Neem dus gerust van mij aan Hans, dat ik op het gebied van boilies produceren mijn eigen boontjes wel kan doppen.
Wat leuke recepten zullen nog wel volgen, maar dat is in mijn positie natuurlijk ook wat lastig. Ik kan geen recepten prijsgeven, die ik ook aanbied. tenminste, dat vind ik zelf niet zo slim. Deze recepten zijn dan ook het gevolg van jaren kloten in de boilieschuur en heb ook de nodige mislukkingen meegemaakt. Te veel inzet om maar even weg te geven. Dan zou ik het vuile werk voor jou opknappen Hans.........
Dan de recepten... Het ging in dit topic om afwijkende recepturen. Uiteraard komen er dan ook (of juist!) ingredienten voorbij, die je niet veel tegenkomt in de winkels. Probeer de volgende eens:
10% kikkererwtenmeel
10% gele erwtenmeel (toko)
10% linzenmeel bruin (molenaar)
20% getoast sojameel
20% griesmeel grof
10% vitamealo
5% caseine
5% lactalbumine
5% ei albumine
5% specerijen.
Deze mix heeft geen eieren nodig. Pureer sardines/makreel uit blik met olie en al en maak hier de mix mee aan. Rollen en koken zoals gewoon.
Marco,
dank je voor de complimenten. Ook ik heb niet de indruk, dat we al klaar hoeven zijn met dit topic. Blijkt dit echter wel het geval, maakt het natuurlijk ook niet uit. Het duurt zo lang als het duren moet.
met vriendelijke groet
Mitsz
- Hans Brinkel
- Berichten: 5271
- Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
- Locatie: Zoetermeer
- Contacteer:
Hallo mitz
Ik wilde enkel het vuur een beetje aanwakkeren van deze topic, en ik meen dat mijn posting toch wel een beetje een hilarische ondertoon had mede door de vele emoticons die ik er expres in hebt verwerkt.Lijkt me gezien je reactie dat ik je op de kast hebt gejaagd en als dit zo is dan bied ik je mijn excuses aan.
Ik kan je volkomen begrijpen dat je niet alles openbaar maakt waar je al jaren aan hebt gewerkt. Jouw kennis omtrent aasingredienten staat boven paal en daar heb ik veel bewondering voor (net als voor enkele anderen op dit board omtrent deze materie).
Wat dat betreft is mijn posting gedaan op 31/08/2004 duidelijk genoeg
Hoopte vanzelfsprekend wel op een leuk receptje ...en voila zie hier...TOP en bedankt.
p.s wat betreft mijn vraag omtrent de waterlandboillies was zeker wel serieus bedoeld daar ik besef dat jij terdege een topper bent!!....en dat moet toch terug te vinden zijn in jouw fabrikaatboillies...dus vandaar mijn grote interesse en hopenlijk kun je mij de gevraagde info per pb verschaffen?
Gr
Hans Brinkel
Ik wilde enkel het vuur een beetje aanwakkeren van deze topic, en ik meen dat mijn posting toch wel een beetje een hilarische ondertoon had mede door de vele emoticons die ik er expres in hebt verwerkt.Lijkt me gezien je reactie dat ik je op de kast hebt gejaagd en als dit zo is dan bied ik je mijn excuses aan.
Ik kan je volkomen begrijpen dat je niet alles openbaar maakt waar je al jaren aan hebt gewerkt. Jouw kennis omtrent aasingredienten staat boven paal en daar heb ik veel bewondering voor (net als voor enkele anderen op dit board omtrent deze materie).
Wat dat betreft is mijn posting gedaan op 31/08/2004 duidelijk genoeg
Hoopte vanzelfsprekend wel op een leuk receptje ...en voila zie hier...TOP en bedankt.
p.s wat betreft mijn vraag omtrent de waterlandboillies was zeker wel serieus bedoeld daar ik besef dat jij terdege een topper bent!!....en dat moet toch terug te vinden zijn in jouw fabrikaatboillies...dus vandaar mijn grote interesse en hopenlijk kun je mij de gevraagde info per pb verschaffen?
Gr
Hans Brinkel
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Hans,
PB
PB
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Mitsz,
Waarom nog 10% vitamealo bij dit Sardine's/Makreel recept?
Waarom nog 10% vitamealo bij dit Sardine's/Makreel recept?
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Hans Brinkel
- Berichten: 5271
- Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
- Locatie: Zoetermeer
- Contacteer:
mitsz van der kamp schreef:Hans,
PB
Pb retour ondertussen
Hans
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Henk,
omdat het goed ving om te beginnen. Al lang, gebruik ik bij gebruik van melkprobucten niet meer de N.E.B., zoals je die bij Everts programma gewend bent. Het spul is niet goed verteerbaar voor karpers. Ze vinden het wel HEEL erg lekker om van te smikkelen.
probeer het maar eens.
Mvg Mitsz
omdat het goed ving om te beginnen. Al lang, gebruik ik bij gebruik van melkprobucten niet meer de N.E.B., zoals je die bij Everts programma gewend bent. Het spul is niet goed verteerbaar voor karpers. Ze vinden het wel HEEL erg lekker om van te smikkelen.
probeer het maar eens.
Mvg Mitsz
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Mitsz,
En op langere termijn dan?
Dan denk ik in jaren, niet in maanden, wat zijn jou ervaringen dan?
Juist nu met de winter op de drempel lijkt het me maar nix vanwege juist de mindere verteerbaarheid.
En op langere termijn dan?
Dan denk ik in jaren, niet in maanden, wat zijn jou ervaringen dan?
Juist nu met de winter op de drempel lijkt het me maar nix vanwege juist de mindere verteerbaarheid.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Da's niet eerlijk Henk.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Hoezo niet eerlijk Mitsz?
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Zulke lange sessies doe ik nooit Henk.
Hoe lang is lange termijn, zonder dat je vervalt in het ridicule?
Hoe lang moet je voerstek werken Henk?
Hoe verteerbaar is koolhydraat voor karper?
Hoe veel vissen kunnen eten van 1 kilo aas?
mvg Mitsz
Hoe lang is lange termijn, zonder dat je vervalt in het ridicule?
Hoe lang moet je voerstek werken Henk?
Hoe verteerbaar is koolhydraat voor karper?
Hoe veel vissen kunnen eten van 1 kilo aas?
mvg Mitsz
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Eeuuh Mitsz,
Wat bedoel je met ridicule??
Is het zoiets als; Vitamealo gebruiken in de winter??
Langere termijn is voor mij 14 jaar met 1 basismix tot nu toe!
Wel wat aanpassingen met de seizoenen, maar die ken je al..
Wat bedoel je met ridicule??
Is het zoiets als; Vitamealo gebruiken in de winter??
Langere termijn is voor mij 14 jaar met 1 basismix tot nu toe!
Wel wat aanpassingen met de seizoenen, maar die ken je al..
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.