het GROTE boillie recepten topic


Plaats reactie
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

19-11-2013 13:02

X 100 maakt het wat overzichtelijker en werkbaar voor de vele zoekende beginnelingen...

Robinred Haith's 1kg.
Chilipoeder cayenne 300 (evt. niet).
Tarwe bloem 2kg.
Tarwe meel 3kg.
Karpershit 5kg gram
Ei Compound 800 gram (evt. 1kg)

Salmoil 500 ml
Maggie 200 ml

Met die kleine aanpassingen blijf je met weinig restant aan meel zitten en heb je een hardere boilie :wink:
Laatst gewijzigd door Marco Mostert op 19-11-2013 13:21, 1 keer totaal gewijzigd.
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Patric Schipper
Berichten: 318
Lid geworden op: 13-12-2011 10:37
Locatie: Groningen

19-11-2013 13:06

Wat is karpershit??? Is dat iets nieuws of heb ik onder een steen geleefd? :-?
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

19-11-2013 13:22

Dit vismeel schijnt de shit te zijn, maar elk vismeel werkt in zo'n mix.

Moet wel zeggen dat ik zelf geen 5kg vismeel in een vismeelbol nodig vind, en hoogstens een derde gebruik (eerder minder)!
Laatst gewijzigd door Marco Mostert op 19-11-2013 13:32, 1 keer totaal gewijzigd.
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

19-11-2013 13:30

Mart Honen schreef:Als je wil dat ze groeien, zou ik er eerder wat extra eiwitten tegenaan gooien. Van vet worden ze vooral, euh, vet. :wink:


Helaas vinden sommigen dat ook 'n positieve groei :wink:
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Patric Schipper
Berichten: 318
Lid geworden op: 13-12-2011 10:37
Locatie: Groningen

19-11-2013 13:33

Aha duidelijk.

45% shit is iets teveel shit voor mij.
Doe mij maar 20% shit en verder 80% goede producten :lol:
Gebruikersavatar
Mart Honen
Berichten: 1374
Lid geworden op: 21-09-2009 17:53
Locatie: Breda

19-11-2013 16:12

Karpershit is geen vismeel, maar een compleet visvoer (kwekerijen) waarin vismeel verwerkt is.
Ik weet het ook allemaal niet...
Gebruikersavatar
Mart Honen
Berichten: 1374
Lid geworden op: 21-09-2009 17:53
Locatie: Breda

19-11-2013 16:13

@Patric:

Nee, niks nieuws. En ja, je hebt onder een steen geleefd! :wink:

Is erg bekend spul. Zelfs ik ken het...
Ik weet het ook allemaal niet...
Patric Schipper
Berichten: 318
Lid geworden op: 13-12-2011 10:37
Locatie: Groningen

19-11-2013 16:13

Aha nog weer duidelijker :wink: tnx!

Maar jij bent ook bekend :lol:
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

19-11-2013 17:20

Karpershit is geen vismeel, maar een compleet visvoer (kwekerijen) waarin vismeel verwerkt is.


Je vindt het alleen wel vaak logischerwijs onder de groep vismelen op diverse (toelichtende) sites, net als trouvitmeel of halibutpelletmeel (zelfde verhaal) vandaar m'n veralgemening :wink: .

Dat zaken voeding-, en rol-technisch wat anders liggen is idd weer een ander, maar niet minder belangrijk, gegeven.
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
aron thielen
Berichten: 69
Lid geworden op: 21-12-2009 14:39

14-12-2013 14:06

speciaal voor jullie een vismeel boilie die niet kan mislukken en altijd en overal vangt

1 kg maismeel
1kg polentabloem
1kg tarwegriesmeel
1 kg vismeel of deens haringmeel of trouvit maakt niks uit werkt allemaal
100 gram milletzaad
100 gram negerzaad
100 gram lijnzaad
100 gram witzaad

simpeler en beter kan niet
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

14-12-2013 16:27

Negerzaad...... na zwarte piet voel ik een discussie opkomen :wink:
herman hulsman
Berichten: 1274
Lid geworden op: 25-10-2007 21:27
Locatie: Eemnes

14-12-2013 20:11

ben er ook bang voor, daarna zal dat witzaad wel aan de orde komen ook, aan het eind van het liedje zitten we allen op zwartzaad :x
Gebruikersavatar
jeffrey van osch
Berichten: 1844
Lid geworden op: 22-04-2008 00:01
Locatie: s-Hertogenbosch

28-01-2014 17:27

Mannen , ik ben he-le-maal niet thuis in zelf bollen draaien .
nu wilde ik zo in deze rustigere dagen tog een paar kilootjes proberen.
maar wat is nu echt de basis ? Welke bestanddelen heb ik nodig om een deeg te krijgen ?
Maismeel bijvoorbeeld ter binding ..
griesmeel ter uitharding ?

Ik ben de beroerdste niet en heb zowat dit hele topic doorgespit maar zie door de bomen het bos niet meer !
Dus mijn vraag : wat is de basis zonder toevoegingen van smaak en of kleur en geur ?

Gr. Jeffrey
Zij die zich verliezen in hun passie zijn minder verloren dan hij die de passie verliest .
www.Force1baits.nl
Gebruikersavatar
ronald spin
Berichten: 25
Lid geworden op: 18-01-2014 20:08

29-01-2014 18:21

1 kilo polenta
1 kilo volkore tarwe bloem
350 gram vismeel
75 gram trouvit
175 grm paneermeel tuinkruiden
100 gram tarwe zemelen
100 gram robinred
200 gram party mix van proline / of vogelzaad
15 ml knoflook flavour van ucp
6 thee lepels trassie
25 eieren / de rest aanvullen met water
het leven is net vissen ... je moet een beetje geluk hebben
Hilco Meijer
Berichten: 1476
Lid geworden op: 17-11-2009 22:25

02-02-2014 00:20

jeffrey van osch schreef:Mannen , ik ben he-le-maal niet thuis in zelf bollen draaien .
nu wilde ik zo in deze rustigere dagen tog een paar kilootjes proberen.
maar wat is nu echt de basis ? Welke bestanddelen heb ik nodig om een deeg te krijgen ?
Maismeel bijvoorbeeld ter binding ..
griesmeel ter uitharding ?

Ik ben de beroerdste niet en heb zowat dit hele topic doorgespit maar zie door de bomen het bos niet meer !
Dus mijn vraag : wat is de basis zonder toevoegingen van smaak en of kleur en geur ?

Gr. Jeffrey


Jeffrey,

De basis draait vooral om functionaliteit, dus om binding en uitharding. Is (bijna) altijd soja, tarwe en maïs. Die bestaan voor een groot deel uit koolhydraten, daarnaast zitten er natuurlijk ook nog vitamines, mineralen en in soja volvet ook veel eiwitten en vetten in. De laatste wordt dan ook vooral gebruikt om de voedingswaarde van je bol wat te verhogen.

Persoonlijk zou ik voor de basis niet hoger gaan dan 50 procent, bijvoorbeeld:

250 gram maïs/polenta
150 gram patentbloem
100 gram soja volvet getoast

Hou je nog 50 procent over voor de rest!
Gebruikersavatar
jeffrey van osch
Berichten: 1844
Lid geworden op: 22-04-2008 00:01
Locatie: s-Hertogenbosch

02-02-2014 18:12

Dank hilco !
Zij die zich verliezen in hun passie zijn minder verloren dan hij die de passie verliest .
www.Force1baits.nl
aron thielen
Berichten: 69
Lid geworden op: 21-12-2009 14:39

05-02-2014 23:14

jefry draai het recept maar eens wat ik vlak boven jou reactie heb gezet, het zal je zeker niet tegenvallen. :wink: en als je echt iets goeds wil, verwissel dan al die zaden zoals negerzaad witzaad enzo voort om. in annijszaad 400 gram op heel de mix. als je het uitrekent is dat 100 gram per kilo niet te wijnig en niet te veel zodat de boiliemix nog wel goed draaid.
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

06-02-2014 22:38

steranijs, gewoon anijs, of venkelzaad (wat 10x beter is btw)?
aron thielen
Berichten: 69
Lid geworden op: 21-12-2009 14:39

07-02-2014 16:58

allemaal 1 pot nat anijs is en blijft anijs dus in welke vorm je het gebruikt maakt niks uit, ik pak altijd hele zaden krijg je een wat groffere boilie van. en in de zaden zitten nog alle voedingsstoffen omdat het niet bewerkt is.
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

07-02-2014 17:06

Gebruik dan maar eens hele steranijszaden. hahaha

Er zit écht veel verschil in effectiviteit tussen de genoemde drie.

Maar dat leer je misschien nog wel eens...
aron thielen
Berichten: 69
Lid geworden op: 21-12-2009 14:39

07-02-2014 17:10

je mag je gelijk ook gewoon hebben hoor hoef je alleen maar om te vragen :wink:
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

07-02-2014 19:57

Ja, maar het is toch wenselijk om dingen uit te zoeken, eer iets te verkondigen?
aron thielen
Berichten: 69
Lid geworden op: 21-12-2009 14:39

08-02-2014 00:44

ik weet anders precies waarover ik praat hoor gewoon anijs zaad is heel goed voor de snelle vertering smaak en geur. steranijs verliest heel snel zijn arroma's :lol: maar dan nog het is en blijft annijs met een paar kleine verschillen die uiteindelijk geen meerwaarde zullen geven. tis maar net wat je het liefst gebruikt en het meeste vertrouwen in hebt. zelf pak ik altijd gewoon het anijs zaad. werkte in het recept wat ik hier boven heb gezet altijd prima.
Fred Hazenbroek
Berichten: 1976
Lid geworden op: 04-12-2004 00:32
Locatie: z-h

08-02-2014 09:20

Als je hele ster anijs gebruikt, kun je alleen grote boillies draaien! :lol:
Ach man..Ga toch vissen !!
aron thielen
Berichten: 69
Lid geworden op: 21-12-2009 14:39

08-02-2014 21:05

kijk fred is wakker :wink: