Zowel positief als een sarcastische bedankje (ben 3 uur aan het lezen geweest en 1 uur aan het kopieeren)
![:P](./images/smilies/icon_razz.gif)
eigen input heb ik hellaas niet vooral niet als beginnende opstartende boilie kneus.
Wim hanegraaf schreef:hallo mensen,
wie kan mij helpen aan een basismix die echt goed uithard en zacht is voor de portemenee, ik heb er al verschillende gebruikt maar nog niet de perfecte, ik gebruik als basis meestal 60% en dan 20% of vis of koekjesmeel + 20% andere producten. deze heb ik tot nu toe gebruikt in gelijke delen. Maismeel, griesmeel soja volvet getoast, maar deze vond ik te zacht blijven ik heb hier naderhand nog ei-albumine in gebruikt maar dit drijfde de prijs flink op en dan schiet ik mijn doel voorbij. Daarna heb ik maismeel, griesmeel, roggemeel, rijstemeel gebruikt. deze harde wel goed uit maar door de roggemeel zette het deeg uit waardoor rollen vrij lastig ging. nu kan ik de rogge weer vervangen voor soja, maar dan vind ik de basis weer te duur worden, ook vind ik dat er in deze basis te weinig eiwitten zitten. wie van de boiliebakker kan mij ff op weg helpen?
Alvast bedankt!
gr
hallo ik heb een goedkoope en en harde basis mix
200 gram masimeel
200 gram tarwe griesmeel semolina
100 gram tarwe volkoren meel
100 gram tarwe bloem
50 gram rijste bloem/meel
bij deze mix voeg ik zelf nog 350 gram aan anderen melen toe en per kilo totaale mix
voeg ik 12,5 % ei compound aan toe plus Ong 300 ml water en draaie en koken maar
simpelere en goedkoper kan niet ( ik draai dus met ei compound niet met ei poeder of verse eieren)
groetjes en sucses
Wim