Frolic boillies draaien


Jacco vhouwingen
Berichten: 96
Lid geworden op: 10-07-2012 00:09
Locatie: Lelystad

11-07-2012 20:19

Ik snap die kiwis even niet. Zijn het de pitjes?
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

11-07-2012 20:29

Jacco vhouwingen schreef:Ik wil zeker de kracht van de frolic blijven houden. I mijn recept niet goed dan?


Tuurlijk is tie goed Jacco, ik wilde er alleen maar een beter bolletje van maken voor jou met hele "simpele" ingrediënten.

@Stefan, bedankt Stefan dat je er uitgebreid op terug wilt komen maar ik heb reeds enige ervaring opgedaan wat ingrediënten betreft. :wink: Maar ik ben nooit te oud om wat te leren natuurlijk.

Groet, Peter
Jacco vhouwingen
Berichten: 96
Lid geworden op: 10-07-2012 00:09
Locatie: Lelystad

11-07-2012 20:38

@peter

Het is inderdaad een makkelijke bol, het is het proberen waard. Maar ik heb al 1,5 kilo frolic liggen hier. Ik zou graag een echte frolic bol willen maken. Heb je daar een simpel receptje voor? Die van jou is de moeite ook waard om te proberen hoor!
stefan broks
Berichten: 1085
Lid geworden op: 01-08-2008 10:34
Locatie: schijndel

11-07-2012 21:08

iedereen zou een bifi worstje in zijn tas moeten hebben zeg ik altijd maar
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

11-07-2012 21:23

Jacco, 500 gram melen en 500 gram gemalen frolic, 10/11 eitjes en draaien maar.

Alstublieft zie hier je basisrecept.

Groet, Peter
Jacco vhouwingen
Berichten: 96
Lid geworden op: 10-07-2012 00:09
Locatie: Lelystad

11-07-2012 21:31

Hoeveel ei moet je februiken per kilo? 10?
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

11-07-2012 21:34

Wel goed lezen Jacco, zie mijn bericht.

Groet, Peter
Jacco vhouwingen
Berichten: 96
Lid geworden op: 10-07-2012 00:09
Locatie: Lelystad

11-07-2012 21:41

Wat bedoel je met 10/11 :oops:
En als ze gekookt zijn moet ik ze dan perse in vriezen?
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

11-07-2012 21:46

:roll: 10 of 11 eitjes op een kilo.
Als je ze bewaard invriezen beste Jacco, en wat je nodig dient te hebben voor het vissen dan twee van tevoren uit je vriezer halen.

Groet, Peter
Jacco vhouwingen
Berichten: 96
Lid geworden op: 10-07-2012 00:09
Locatie: Lelystad

11-07-2012 21:57

Mooi man! Hartstikke bedankt voor de hulp allemaal. Nu maar wachten op een goed idee om de frolics te malen
stefan broks
Berichten: 1085
Lid geworden op: 01-08-2008 10:34
Locatie: schijndel

13-07-2012 10:08

gewoon een goedkope blender kopen en die om de paar keer vervangen
Gebruikersavatar
Jan Kasteelen
Berichten: 654
Lid geworden op: 08-05-2007 12:24
Locatie: Gouda

13-07-2012 10:48

Jacco vhouwingen schreef: Kan ik niet de Frolic een nachtje laten weken in de eieren en dan gewoon door de mix gooien?


Dat lijkt mij de meest handige oplossing Jacco. Een nacht (in de koelkast) laten weken in de geklutste eieren en dan de basismix toevoegen totdat je een draaibaar deeg hebt. Succes!
Jacco vhouwingen
Berichten: 96
Lid geworden op: 10-07-2012 00:09
Locatie: Lelystad

13-07-2012 11:08

Jan. Daar dacht ik dus aan maar sommige vissers hier vinden dat geen goed idee, maar je kan ze dan makkelijk draaien en de basismix erbij toe voegen.
Gebruikersavatar
Jan Kasteelen
Berichten: 654
Lid geworden op: 08-05-2007 12:24
Locatie: Gouda

13-07-2012 11:17

Ik zou niet weten waarom dit niet zou werken. Ik heb het met andere brokken in het verleden gedaan nadat ik het recept op deze site had gelezen:
http://www.karperblog.nl/8%20winterboilies.htm
Scheelt een hoop gedoe.
Jacco vhouwingen
Berichten: 96
Lid geworden op: 10-07-2012 00:09
Locatie: Lelystad

13-07-2012 11:49

Ja inderdaad! Dus als eerst laat ik mijn Frolics in geklotste eieren weken.
Daarna doe ik er Mais meel, soyameel en griesmeel erbij en dan maar draaien?
Of moet er nog wat bij?
Wij hebben nog wel wat mellasse en olijfolie.
Gebruikersavatar
Jan Kasteelen
Berichten: 654
Lid geworden op: 08-05-2007 12:24
Locatie: Gouda

13-07-2012 12:02

Jacco vhouwingen schreef:Ja inderdaad! Dus als eerst laat ik mijn Frolics in geklotste eieren weken.
Daarna doe ik er Mais meel, soyameel en griesmeel erbij en dan maar draaien?
Of moet er nog wat bij?
Wij hebben nog wel wat mellasse en olijfolie.


Inderdaad Jacco. Brokken weken in de geklutste eieren en na een nacht de mix van mais, soya en gries eraan toevoegen totdat de massa draaibaar is. Ik zou het eerst een keer zonder andere toevoegingen uitproberen en als je mooie bollen kan draaien kan je altijd gaan experimenteren met vloeibare toevoegingen. Laat nog eens weten hoe het resultaat geworden is. Succes!
Jacco vhouwingen
Berichten: 96
Lid geworden op: 10-07-2012 00:09
Locatie: Lelystad

13-07-2012 12:07

Is goed, ik heb er nu al zin in! Alleen heb ik geen preciese weegschaal. :lol:
Bjorn Schoemacher
Berichten: 913
Lid geworden op: 12-08-2011 20:52

13-07-2012 13:06

Jacco vhouwingen schreef:Mooi man! Hartstikke bedankt voor de hulp allemaal. Nu maar wachten op een goed idee om de frolics te malen



Eerst

Afbeelding

Dan

Afbeelding
Ischa Speldenbrink
Berichten: 206
Lid geworden op: 05-08-2007 00:54
Locatie: Arnhem

13-07-2012 13:19

ff drogen en gewoon als frolic aan de haak hangen?
Mvg,
PBI Speldenbrink
Jacco vhouwingen
Berichten: 96
Lid geworden op: 10-07-2012 00:09
Locatie: Lelystad

14-07-2012 11:04

Ik wilde graag boillies draaien dus van daar. Een blender is een optie maar als ik anderhalf kilo moet crushen?
En dan moet ik een aparte blender aanschaffen.
stefan broks
Berichten: 1085
Lid geworden op: 01-08-2008 10:34
Locatie: schijndel

15-07-2012 20:20

jacco,

wel eens een ei opgebroken en hem daarna na een nachtje er een keer aan geroken? lijkt mij geen goed idee.. wat de versheid van je bol dus ook niet ten goede komt!

ik heb in een kleine blender al denk ik 10 kilo frolic gecrusht en de is wel schade aan het mesje maar minimaal! ik gebruik die blender alleen voor frolics en er zitten gewoon deukjes in niet eens stukjes er uit!

hem eerst door een krusha halen van korda zie IK als dubbel werk! in de blender gaat het ook prima. een tip die ik je mee zal geven is dat je gewoon steeds kleinere hoeveelheden moet doen! zodra je er een kilo in gooit gaat het hele zooitje naar de klote! je kan gewoon beter een halve kilo per keer doen dan bijv een kilo!(doe hem dus maar tot de helft vol en niet helemaal! als je dit doet moet het prima te doen zijn! blenders heb je al voor 20 euro, deze zijn ook gewoon geschikt!

veel succes met je frolic bollen en ik je vangsten wel in het vangsten topic!
Jacco vhouwingen
Berichten: 96
Lid geworden op: 10-07-2012 00:09
Locatie: Lelystad

15-07-2012 21:15

Ik denk dat ik dat ga doen idd. Gewoon in de blender.
Ik ga van het weekend op vakantie naar Tsjechie en neem mijn hengeltje mee en hoop hier wat te vangen.
Over 3 weken ga ik weer op vakantie en dit keer naar Zuid-Frankrijk en neem ook mijn hengeltje mee.
IK hoop hier wat te vangen en voor de liefhebbers zal ik wel wat foto's maken.

groetjes