simpel gerecht om boilies te maken?


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Mathijs vd Meer
Berichten: 101
Lid geworden op: 31-01-2010 19:23

03-02-2010 17:46

Hallo iedereen,
Zelf heb ik nog NOOIT zelf boilies gemaakt. Maar dat wil ik nu wel eens proberen. Ik heb wat zitten rondneuzen op internet en carpboard, maar snap daar weinig tot niets van(flavors...) :cry: Nu zoek ik een simpel recept waarvoor er geen extra producten moeten aangekocht worden (voornaamste keukeningrediënten aanwezig...bloem, eiers...) als zo'n recept bestaat. Kan er mij dan aub iemand helpen door een link of eventueel zelf wat uitleg door te sturen?

groetjes Thijs greeeeeeeeeeeetz
/
Christian Poortvliet
Berichten: 280
Lid geworden op: 22-03-2008 20:42

03-02-2010 18:22

Kijk maar eens op dit topic: viewtopic.php?f=35&t=47366&start=0

En dan vooral het stuk tekst van Mitsz van der Kamp. Daar staan een paar mixen in, die je zo kunt maken.

Gr.
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

03-02-2010 18:39

kilo vette sjojabloem
kilo griesmeel
kilo tarwemeel

dit door elkaar mengen heb je 3 kilo basis mix.

pak hier van 500 gram,
gooi bij die 500 gram 50 gram vismeel,elke 100 gram een ei.dus zeggen we nu 5 eireren.de flavour die je koopt die je door de gemixte eieren,(apart kommetje) dit gooi je vervolgens bij je deeg i,n 1 keer overheen gieten,goed kneden.hupsakee,kind kan de was doen.

1,2 kilo boilies ongeveer
Gebruikersavatar
Mathijs vd Meer
Berichten: 101
Lid geworden op: 31-01-2010 19:23

03-02-2010 18:45

Heb het eens bekeken en gelezen en dat ziet er al stukken makkelijker uit...maar wat doe ik als ik de mix heb(en bolletje zijn) moet ik ze dan koken, in de oven...?

bedankt he! :D :P
/
Gebruikersavatar
ronald kreling
Berichten: 153
Lid geworden op: 17-11-2009 22:04

03-02-2010 19:15

images.jpeg


Koken Thijs, koken...
Vroeger was ik een twijfelaar, ik ben daar nu niet meer zo zeker van.
Gebruikersavatar
Mathijs vd Meer
Berichten: 101
Lid geworden op: 31-01-2010 19:23

03-02-2010 19:30

merciiiiii !!
/
Gebruikersavatar
ronald kreling
Berichten: 153
Lid geworden op: 17-11-2009 22:04

03-02-2010 19:32

Mooi man! :lol:
Vroeger was ik een twijfelaar, ik ben daar nu niet meer zo zeker van.
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

03-02-2010 21:05

hahaha dit is lachwekkend,als je xe kookt zal je moeder denk ik ook niet blij mee wezen. LOL
Gebruikersavatar
Mathijs vd Meer
Berichten: 101
Lid geworden op: 31-01-2010 19:23

04-02-2010 19:46

zou best kunnen Rik! :wink:
/
Jan Willem Hilverts
Berichten: 1180
Lid geworden op: 10-09-2008 15:27
Contacteer:

06-02-2010 08:35

Kook je ze toch buiten ;)

Koop je zo'n grote blauwe gasfles, kost je 35 euro, gaat een jaartje mee en is goedkoper dan koken op het gasfornuis aan gas etc. ;)

En anders met een frituurpan buiten.

Toen ik ze nog zelf rolde kookte ik is een keer ook binnen... Niet te vergeten een mix van Vismeel, Lever, Squid en andere stinkerds...

Ik kan je zeggen... Als je niet mag nachtvissen, dan mag je als je dat doet meteen een week wegblijven :lol:
--- Toedeledokie ---

Jan Willem

http://www.jw-hilverts.nl
Verpoorten clement
Berichten: 202
Lid geworden op: 22-05-2003 02:00
Locatie: lommel

07-02-2010 00:51

Het is véél BETER om de droge mix bij de eieren te doen !!!! Nu moet ge niks afmeten van de droge mix,gewoon mix bij de eieren doen (eieren wel eerst opkloppen met een vork) tot ge een mooi,NIET plakkend deeg krijgt.Sommige mixen stijven nog op na het is bewerkt tot deeg (deeg wordt dan te droog om bollen te draaien).Na het rollen van de bollen deze in een pan met kokend water doen en laten koken tot ze boven komen drijven.Naargelang ge harde bollen wilt kunt ge ze wat langer laten koken,VB 30 sec ,nadat ze boven komen drijven pas uithalen.
Gert Elhorst
Berichten: 2
Lid geworden op: 06-02-2010 18:01

07-02-2010 10:07

Beste Thijs,

Hier een heel simpele mix die goed vangt.
1 deel karpershit, 9 delen tarwebloem en hier op eieren of 6% eialbumine.Tot een bal kneden en hier uit steeds wat deeg pakken en boilies draaien. Als het water kookt, boilies in de pan, weer wachten tot het water kookt en kijken of de boilies gaan drijven. drie á vier minuten doorkoken en daarna 24 uur laten drogen. Voordeel: vangt goed. nadeel: stink heel behoorlijk. (Tip, buiten koken in een oude frituurpan). Vang ze.
gr Gert
Gebruikersavatar
Mathijs vd Meer
Berichten: 101
Lid geworden op: 31-01-2010 19:23

07-02-2010 11:30

Bedankt Gert ! :wink:
/
Plaats reactie