Boilie Smaak Geven
-
- Berichten: 15
- Lid geworden op: 09-01-2008 19:34
- Locatie: Delft
Me boilies liggen nu inmiddels in de vriezer .. Ze rolden goed en zien er goet uit.
De Smaak is : Lever
De Smaak is : Lever
Groeten,
Jelle van der Veen
Jelle van der Veen
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Welke lever Jelle?
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Coen Aarts
- Berichten: 825
- Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
- Locatie: Valkenswaard
- Contacteer:
Toen ik twee jaar geleden begon met vissen, en voor het eerst boilies vasthield proefde ik ook een boilie, readymade. Ik dacht toen al bij me eigen: Dit moet toch beter kunnen. Het smaakte melig en eigenlijk helemaal nergens naar. Waren toch Dynamite Baits.
Nu heb ik het stuk van Ger Milius gelezen in de Karperwereld over vers aas, en dus ook vers meel. Hier zat meer smaak aan en dat kon je ook proeven. Ik dacht er namelijk ook aan een bol niet alleen attractief en visueel te maken, maar ook gewoon echt lekker. Dat er ook smaak aan zit.
Dit kan je bijvoorbeeld doen door melen met veel smaak en poederextracten lijkt mij. Zijn beredenering was dan ook: een boilie moet hetzelfde smaken zoals hij 'ruikt'. Nu kan dit door bijvoorbeeld knoflookpoeder te gebruiken.
Wat ik mij echter afvroeg is welke bulkmelen nu echt een lekkere smaak hebben.
Nu heb ik het stuk van Ger Milius gelezen in de Karperwereld over vers aas, en dus ook vers meel. Hier zat meer smaak aan en dat kon je ook proeven. Ik dacht er namelijk ook aan een bol niet alleen attractief en visueel te maken, maar ook gewoon echt lekker. Dat er ook smaak aan zit.
Dit kan je bijvoorbeeld doen door melen met veel smaak en poederextracten lijkt mij. Zijn beredenering was dan ook: een boilie moet hetzelfde smaken zoals hij 'ruikt'. Nu kan dit door bijvoorbeeld knoflookpoeder te gebruiken.
Wat ik mij echter afvroeg is welke bulkmelen nu echt een lekkere smaak hebben.
- Kenny Willems
- Berichten: 3415
- Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
- Locatie: Duiven
- Contacteer:
Op verzoek lijst verwijdert, bij nader in zien staan er inderdaad ingredienten tussen die niet goed voor de karper zijn.
Jealousy is a motherfucker... A weak Jealous motherfucker... If you are jealous, you're just a weak motherfucker!!
- Coen Aarts
- Berichten: 825
- Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
- Locatie: Valkenswaard
- Contacteer:
Dan zijn natuurlijke kruiden, etherische olieen. Deze kan je ook gewoon oplossen in een oplosmiddel, zodat je een flavour hebt. Het 'ruikt' dan naar het kruid en door het kruid erin te doen, smaakt het ook daarna.
Lijkt me een betere oplossing dan gebruik te maken van esters, die alleen ruiken.
Lijkt me een betere oplossing dan gebruik te maken van esters, die alleen ruiken.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Beste mannen,
er staan in dat lijstje een aantal gevaarlijke stoffen die je zeker niet in je aas moet verwerken, daar ze té nauwkeurig moeten worden gedoseerd. Ik stel dan ook voor Kenny, die posting te werwijderen aleer die zooi in verkeerde handen valt. Er kunnen dooien vallen als dat gebeuren zou.
groetjes Mitsz
p.s.
Een boilie hoef je niet veel smaak te geven. Waar ik op het moment mee vis:
tarwebloem
maismeel
tarwemeel
vismeel
visolie
eieren
verder helemaal niks. en vangen doen ze echt wel.
er staan in dat lijstje een aantal gevaarlijke stoffen die je zeker niet in je aas moet verwerken, daar ze té nauwkeurig moeten worden gedoseerd. Ik stel dan ook voor Kenny, die posting te werwijderen aleer die zooi in verkeerde handen valt. Er kunnen dooien vallen als dat gebeuren zou.
groetjes Mitsz
p.s.
Een boilie hoef je niet veel smaak te geven. Waar ik op het moment mee vis:
tarwebloem
maismeel
tarwemeel
vismeel
visolie
eieren
verder helemaal niks. en vangen doen ze echt wel.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
wat is het verschil dan?
Smaak en reuk samen, zorgen ervoor dat wij iets kunnen proeven. Proeven wordt voor 95% bepaald door wat we ruiken. Heb je bijv. een verstopte neus, dan kan je smaken veel minder goed waarnemen.
Om te ruiken heb je lucht nodig. Laat dat onderwater nou erg lastig zijn.
Maar dat weet jij ook wel.
Groeten,
Roel
Om te ruiken heb je lucht nodig. Laat dat onderwater nou erg lastig zijn.
Maar dat weet jij ook wel.
Groeten,
Roel
- Coen Aarts
- Berichten: 825
- Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
- Locatie: Valkenswaard
- Contacteer:
Karper hebben op hun liggen receptoren zitten (als ik het goed heb) en die merken dat op. Alleen wat merken ze dan op vraag ik me af? Geur kunnen ze niet ruiken, want ze hebben geen neus. Weet iemand dit?
Mitsz heb je topic eens doorgelezen over andere bulkingredienten, zoals soja/tarwe/mais. Toch maar weer terug gestapt op tarwe en mais? Je hebt trouwens ook nog pbtje
Mitsz heb je topic eens doorgelezen over andere bulkingredienten, zoals soja/tarwe/mais. Toch maar weer terug gestapt op tarwe en mais? Je hebt trouwens ook nog pbtje
Ze kunnen de wateroplosbare bestandsdelen waarnemen. Als jij geen speekselklieren had gehad, dan hadden de smaakpapillen het erg moeilijk gehad.
- Coen Aarts
- Berichten: 825
- Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
- Locatie: Valkenswaard
- Contacteer:
Wat je al zei Roel, waren chemosensoren.
Dus het belangrijkste is dus de flavours/olie voor de smaak. Karper kauwt toch achter in ze keel. Als je dat kauwen ken noemen, maar zitten daar ook zijn chemosensoren. Zitten alleen over het lichaam verspreid niet.
Dus eigenlijk zou een boilie niet lekker hoeven smaken, of is dat te kort door de bocht?
Dus het belangrijkste is dus de flavours/olie voor de smaak. Karper kauwt toch achter in ze keel. Als je dat kauwen ken noemen, maar zitten daar ook zijn chemosensoren. Zitten alleen over het lichaam verspreid niet.
Dus eigenlijk zou een boilie niet lekker hoeven smaken, of is dat te kort door de bocht?
Dat is iets tekort door de bocht denk ik.
Wat jij niet lekker vind, kan/kunnen de karper(s) misschien als lekker ervaren. En omgekeerd precies hetzelfde.
Als we nou eens precies wisten, wat een karper wel en niet lekker vind. Dat zou het voor mij een stuk makkelijker maken.
Groeten,
Roel
Wat jij niet lekker vind, kan/kunnen de karper(s) misschien als lekker ervaren. En omgekeerd precies hetzelfde.
Als we nou eens precies wisten, wat een karper wel en niet lekker vind. Dat zou het voor mij een stuk makkelijker maken.
Groeten,
Roel
- Coen Aarts
- Berichten: 825
- Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
- Locatie: Valkenswaard
- Contacteer:
Voor mij ook, hehe. Zal het een keer vragen
Maar hebben ze daar ook smaakpapillen achterin de keel? Of weet je dat niet?
Zorg gewoon dat alles goed is, dus smaak en attractie. Zit je altijd goed he
Maar hebben ze daar ook smaakpapillen achterin de keel? Of weet je dat niet?
Zorg gewoon dat alles goed is, dus smaak en attractie. Zit je altijd goed he
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Coen Aarts schreef:Karper hebben op hun liggen receptoren zitten (als ik het goed heb) en die merken dat op. Alleen wat merken ze dan op vraag ik me af? Geur kunnen ze niet ruiken, want ze hebben geen neus. Weet iemand dit?
Mitsz heb je topic eens doorgelezen over andere bulkingredienten, zoals soja/tarwe/mais. Toch maar weer terug gestapt op tarwe en mais? Je hebt trouwens ook nog pbtje
ik vis op een water met weinig concurrentie, dus eenvoudig aas voldoet. PB-tje gezien. Ben nog even aan het nadenken...
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Roel Derksen schreef:Dat is iets tekort door de bocht denk ik.
Wat jij niet lekker vind, kan/kunnen de karper(s) misschien als lekker ervaren. En omgekeerd precies hetzelfde.
Als we nou eens precies wisten, wat een karper wel en niet lekker vind. Dat zou het voor mij een stuk makkelijker maken.
Groeten,
Roel
smaken verschillen en karpers ook
- Coen Aarts
- Berichten: 825
- Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
- Locatie: Valkenswaard
- Contacteer:
Dacht al dat je expres niets liet weten. Heb een heleboel dingen opgezocht in de vakantie en ben ook aan het expirimenteren en moet Roel aan het discussieren over paar dingen. Wel interessant, maar heel uitgebreid het gebied aas
Wil het gewoon goed begrijpen voordat ik dingen probeer. Dus dat er wel een gedachte achterzit en niet iets pakken, omdat iedereen dat pakt.
Ben benieuwd naar je reactie, misschien keer met Ger Milius mee als introducé naar een KSN-meeting. Anders zullen we weer eens praten op Karperbeurs. Vorige keer had ik nog helemaal geen idee van aas. Nu al zin in
Wil het gewoon goed begrijpen voordat ik dingen probeer. Dus dat er wel een gedachte achterzit en niet iets pakken, omdat iedereen dat pakt.
Ben benieuwd naar je reactie, misschien keer met Ger Milius mee als introducé naar een KSN-meeting. Anders zullen we weer eens praten op Karperbeurs. Vorige keer had ik nog helemaal geen idee van aas. Nu al zin in
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Beste mannen,
er staan in dat lijstje een aantal gevaarlijke stoffen die je zeker niet in je aas moet verwerken, daar ze té nauwkeurig moeten worden gedoseerd. Ik stel dan ook voor Kenny, die posting te werwijderen aleer die zooi in verkeerde handen valt. Er kunnen dooien vallen als dat gebeuren zou.
groetjes Mitsz
B.V.
Anijszaad.
In het bijzonder anijszaad, maar ook andere delen van de plant, bevatten een aantal mogelijk schadelijke stoffen, met name anethol (een isomeer van estragol) en safrol. Uit dierproeven en ander onderzoek blijkt dat deze stoffen gentoxisch zijn en daarmee mogelijk kankerverwekkend. Of anijs daarmee ook kankerverwekkend is is momenteel nog niet duidelijk.
Aan de knoppen van absintalsem wordt vanouds een geneeskrachtige werking toegeschreven. Het bittere aftreksel van deze knoppen vormt een belangrijk bestanddeel van de dranken vermout en (klassieke) absint. De smaakstof die daarbij een rol speelt is het naar menthol ruikende terpeen Thujon.
Zoals alle alcoholhoudende dranken, kan absint bij zeer veel gebruik tot verslaving leiden. Langdurig en frequent gebruik veroorzaakt vanwege het hoge alcoholpercentage (meer dan 50%) zenuw- en hersenbeschadiging.
Er zijn twee soorten amandelolie: zoete amandelolie en bittere amandelolie.
Zoete amandelolie is een vette olie die voornamelijk uit triglyceriden bestaat. In niet gezuiverde toestand heeft het een kenmerkende nootachtige geur en smaak. Deze olie wordt zeer veel gebruikt in cosmetica als crème en babyolie.
Bittere amandelolie is een etherische olie die vrijwel helemaal uit benzaldehyde bestaat. Aangezien de olie ook altijd wat blauwzuur bevat wordt deze olie weinig gebruikt.
Heb me tot enkele beperkt, doch zoals Mitsz al aangeeft: Bezint eer ge begint.
Helemaal daar er soms percentage's tot 5% genoemd worden.
Van sommige specerijen zijn toevoegingen (in fruitpuree) van 0,1% reeds voldoende om u van de 24 uur toch 22 uur op de pot te laten verblijven.
Mocht u ooit eens op het St Janskruid gaan kauwen, dan verneem ik graag uw bevindingen of van uw nabestaanden dan..
er staan in dat lijstje een aantal gevaarlijke stoffen die je zeker niet in je aas moet verwerken, daar ze té nauwkeurig moeten worden gedoseerd. Ik stel dan ook voor Kenny, die posting te werwijderen aleer die zooi in verkeerde handen valt. Er kunnen dooien vallen als dat gebeuren zou.
groetjes Mitsz
B.V.
Anijszaad.
In het bijzonder anijszaad, maar ook andere delen van de plant, bevatten een aantal mogelijk schadelijke stoffen, met name anethol (een isomeer van estragol) en safrol. Uit dierproeven en ander onderzoek blijkt dat deze stoffen gentoxisch zijn en daarmee mogelijk kankerverwekkend. Of anijs daarmee ook kankerverwekkend is is momenteel nog niet duidelijk.
Aan de knoppen van absintalsem wordt vanouds een geneeskrachtige werking toegeschreven. Het bittere aftreksel van deze knoppen vormt een belangrijk bestanddeel van de dranken vermout en (klassieke) absint. De smaakstof die daarbij een rol speelt is het naar menthol ruikende terpeen Thujon.
Zoals alle alcoholhoudende dranken, kan absint bij zeer veel gebruik tot verslaving leiden. Langdurig en frequent gebruik veroorzaakt vanwege het hoge alcoholpercentage (meer dan 50%) zenuw- en hersenbeschadiging.
Er zijn twee soorten amandelolie: zoete amandelolie en bittere amandelolie.
Zoete amandelolie is een vette olie die voornamelijk uit triglyceriden bestaat. In niet gezuiverde toestand heeft het een kenmerkende nootachtige geur en smaak. Deze olie wordt zeer veel gebruikt in cosmetica als crème en babyolie.
Bittere amandelolie is een etherische olie die vrijwel helemaal uit benzaldehyde bestaat. Aangezien de olie ook altijd wat blauwzuur bevat wordt deze olie weinig gebruikt.
Heb me tot enkele beperkt, doch zoals Mitsz al aangeeft: Bezint eer ge begint.
Helemaal daar er soms percentage's tot 5% genoemd worden.
Van sommige specerijen zijn toevoegingen (in fruitpuree) van 0,1% reeds voldoende om u van de 24 uur toch 22 uur op de pot te laten verblijven.
Mocht u ooit eens op het St Janskruid gaan kauwen, dan verneem ik graag uw bevindingen of van uw nabestaanden dan..
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Ger Milius
- Berichten: 332
- Lid geworden op: 19-02-2008 19:29
- Locatie: Breda
- Contacteer:
je hebt gelijk Mitz!!! even dat lijstje eruit, dit wil niemand op zijn geweten hebben.
het is niet iets voor beginners een gedegen kennis van ingrediënten is toch wel makkelijk, maar zoek eens rond in de diverse rubrieken hier op het forum, je komt genoeg tips tegen.
het is niet iets voor beginners een gedegen kennis van ingrediënten is toch wel makkelijk, maar zoek eens rond in de diverse rubrieken hier op het forum, je komt genoeg tips tegen.
Zoals het klokje thuis tikt, tikt het ook langs de waterkant
-
- Berichten: 1976
- Lid geworden op: 04-12-2004 00:32
- Locatie: z-h
Goede informatie MITZ/HENK
Nu maar hopen dat mensen dit lezen en onthouden.
Nu maar hopen dat mensen dit lezen en onthouden.
Ach man..Ga toch vissen !!
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Huhh..
Onthouden??Wasdah?
Onthouden??Wasdah?
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Coen Aarts
- Berichten: 825
- Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
- Locatie: Valkenswaard
- Contacteer:
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Henk ter Maat schreef:Huhh..
Onthouden??Wasdah?
Henk,
onthouden is dat wat je later nog weet, zonder dat je het opgeschreven hebt
- koos kalkman
- Berichten: 585
- Lid geworden op: 24-05-2004 11:38
aahhh,
ik dacht even wat anders.
ik dacht even wat anders.