hoe berijt je het beste tijgernoten?


Plaats reactie
charles krol
Berichten: 29
Lid geworden op: 04-09-2006 21:39

18-01-2008 12:40

hallo iedereen,

ik ik liet me tijgernoten altijd weken en koken in bruin bier bruinen suiker en wat water, de noten lied ik altijd in het sap ook na het gekookt te hebben.

nou ving ik hier altijd wel veel mee maar wil ik weten hoe ik tijgernoten maak dat ik er een goede slijm laag bij kriijg.

kan iemand mij helpen 8)
Gebruikersavatar
Yuri Monster
Berichten: 840
Lid geworden op: 22-05-2006 19:52
Locatie: papendrecht

18-01-2008 12:45

ik bereid ze altijd zo.

eerst 1 uur koken met een kilo suiker op een grote pan tijgers zeg 7 kilo tijgers.

dan zet ik ze weg in een afgesloten emmer liefst in de zon.
tevens doe ik hier tigerflavour van martin sb bij en een half flesje oud bruin. ik heb na een dag staan al een pudding van slijm.
charles krol
Berichten: 29
Lid geworden op: 04-09-2006 21:39

18-01-2008 13:41

hey bedankt voor je antwoord maar hoelang en in wat week je dan. :wink:
Gebruikersavatar
Michiel de Vries
Berichten: 1359
Lid geworden op: 13-10-2006 00:13
Locatie: Leiden

18-01-2008 14:21

ik week ze 24 - 48 uur, kook ze ong 1 tot 1 1/2 uur, zonder suiker of bier of weet ik wat, gewoon in het weekvocht, en zet ze weg in afgesloten emmer in het kookvocht, meestal heb ik na 2 a 3 dagen wel een aardige slijmlaag, hangt beetje van de temperatuur af, midden in de zomer op een wamre dag had ik in dag een hele dikke slijmlaag, kon er bijna ballen van draaien :lol:
Gebruikersavatar
pieter jan vd berg
Berichten: 449
Lid geworden op: 03-07-2006 11:50
Locatie: Barneveld
Contacteer:

18-01-2008 16:45

Charles, als je hier http://www.karperwereld.nl/board/viewtopic.php?t=36644 kijkt, kun je zien hoe je tijgernoten moet bereiden.... ook voor andere aassoorten staan er verschillende bereidingswijzen :wink:
Beter 1 karper in de hand, dan 10 in het water....
Gebruikersavatar
mark schipper
Berichten: 132
Lid geworden op: 12-08-2007 16:01
Locatie: woudenberg

19-01-2008 13:57

charles je doet alles veder goed maar laat ze dan in het gekookte vocht met oud bruintje 2a3 dagen staan en je zult zien dan het slijm er zo op staat.
:wink:
gr,mark
een karper in de morgen is een dag zonder zorgen
Sander Benjamins
Berichten: 484
Lid geworden op: 14-08-2007 14:53
Locatie: Assen

20-01-2008 11:59

Wat ik weleens doe met mijn tijgernoten is +/- 2 uur laten koken en dan gedurende 1 maand (of langer) laten weken, wel moet je regelmatig het water vervangen om schimmel tegen te gaan, je tijgernoot wordt hierdoor van binnen harstikke zacht en is naar mijn mening nog aantrekkelijker..
simon bregman
Berichten: 63
Lid geworden op: 25-11-2006 12:14

23-01-2008 21:49

ik laat de noten eerst 2 dagen weken, ik gooi gelijk 1 kilo bruine basterd suiker erbij, dan kook ik ze 8 uur!. dan laat ik ze 2-3 dagen staan, tegen die tijd zit de hele emmer vol slijm :D (wel optijd invriezen, die schimmel stinkt!! :P)
Gebruikersavatar
Michiel de Vries
Berichten: 1359
Lid geworden op: 13-10-2006 00:13
Locatie: Leiden

23-01-2008 22:17

8 uur :o :o
simon bregman
Berichten: 63
Lid geworden op: 25-11-2006 12:14

23-01-2008 22:20

inderdaad, soms nog langer,
kmga niet klagen, kvang als een jekko :P
alleen bij het koken moet ik wel blijven opletten, na een tijdje begint het een beetje droog te koken, ff bijvulle met water 8)
Gebruikersavatar
Peter kuipers
Berichten: 1254
Lid geworden op: 20-03-2007 20:17
Locatie: Dokkum

24-01-2008 14:17

simon bregman schreef:ik laat de noten eerst 2 dagen weken, ik gooi gelijk 1 kilo bruine basterd suiker erbij, dan kook ik ze 8 uur!. dan laat ik ze 2-3 dagen staan, tegen die tijd zit de hele emmer vol slijm :D (wel optijd invriezen, die schimmel stinkt!! :P)


Volgens mij heb je dan dry roasted peanuts. is dat niet wat extreem 8uur?
vr gr peter
simon bregman
Berichten: 63
Lid geworden op: 25-11-2006 12:14

24-01-2008 20:14

wie weet, zolang ik er goed op vang, ga ik het niet veranderen 8) (kooktijd is trouwens 6-8 uur :))
chris den heijer
Berichten: 111
Lid geworden op: 11-02-2007 15:18
Locatie: dieren
Contacteer:

25-01-2008 20:06

Simon heb jij toevallig aandelen bij de nuon???? :roll:
simon bregman
Berichten: 63
Lid geworden op: 25-11-2006 12:14

26-01-2008 12:55

:D
op laag vuur :wink:
kost nog wel veel, maar dat moet dan maar, en het is 1 keer per maand ofzo, dus het valt wel mee
Gebruikersavatar
raymond renirie
Berichten: 266
Lid geworden op: 03-11-2002 01:00
Locatie: Den Haag
Contacteer:

26-01-2008 13:43

Kan weinig toevoegen aan wat al is gezegd , enigste wat ik mis in het verhaal is ..... zorg dat je pan en emmer die je kan afsluiten brandschoon is ! .
Niemand "lees ... ik " (hoewel vangkracht niet afneemt ) zit te wachten op zure handen die je later weer onder je hoofd legt tijdens slapen .
Ik zelf vind niks zo erg als witte schimmel op me tijgers en de zure lucht .
Dominic Berendsen
Berichten: 56
Lid geworden op: 15-03-2007 10:11

27-01-2008 17:36

Michiel de Vries schreef: midden in de zomer op een wamre dag had ik in dag een hele dikke slijmlaag, kon er bijna ballen van draaien :lol:


Ik had hetzelfde, en toen pakte ik mijn werppijp en zat ik na een kwartier helemaal onder :wink:

Alles staat er hierboven wel genoemt denk ik. Alleen met de hoeveelheid suiker en bier kan je nog wel wat spelen.

En een kooktijd 8u :o
Ik week ze 3 dagen. En dan 30 min koken.

Greetz
Laatst gewijzigd door Dominic Berendsen op 28-01-2008 00:46, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Aaron Fresco
Berichten: 954
Lid geworden op: 23-02-2004 22:31
Locatie: Den Haag

27-01-2008 19:20

charles krol schreef:hallo iedereen,

ik ik liet me tijgernoten altijd weken en koken in bruin bier bruinen suiker en wat water, de noten lied ik altijd in het sap ook na het gekookt te hebben.

nou ving ik hier altijd wel veel mee maar wil ik weten hoe ik tijgernoten maak dat ik er een goede slijm laag bij kriijg.

kan iemand mij helpen 8)


Door er op te gaan zitten :wink:
Mvgr.Aaron
Niet groot en zwaar,maar wel eerlijk!!
Gebruikersavatar
Tom Hodinius
Berichten: 488
Lid geworden op: 06-11-2003 01:00
Locatie: Simpelveld (LIMBURG)

30-01-2008 12:25

iemand welleens met zout geprobeerd?

schijnt in engeland heel goed te gaan?

maar ik weet het niet......
knollenvanger 1ste klas
Plaats reactie