Hans Brinkel schreef:Ligt het mischien aan de variabele omstandigheden zoals...
Omgevingstemperatuur. Afkoelingstemperatuur bij drogingsproces.
1 minuut korter of langer koken geeft al een verschil.
Zelfde maat eieren gebruikt.
Zomaar wat dingen die bij mij opkomen...
Lul ik nu Henk of staat mijn kop nog steeds scheef op mijn body ?

hans ik denk dat je heeeeel dicht bij de oorzaak van dit probleem zit,
al dan niet met een scheef hoofd
zelf heb ik ooit een soortgelijk geval gehad en de enige oplossing die ik kon bedenken was dat de boilies uit de pan direct naar buiten gingen waar de themperatuur rond de 4gr was.
wat KAN er dan gebeuren zou je denken,
het enige wat mogelijk is is het volgende
bij het verhitten {koken}zwellen de boilies altijd iets, tot zover niets vreemds hé
maar dan ga je ze in super vaart afkoelen {buiten in de kou}
hierbij koelt de buitenmantel dusdanig snel af dat de stoomvorming die in je bol zit onmogelijk op een normale manier naar buiten kan uitwasemen,
doordat de stoom opgesloten blijft in deze bol kunnen er cellen gevormd worden die uiteindelijk na geheel afgekoeld te zijn kleine luchtbelletjes nalaten in je boilie.
snappen jullie het nog?
henk snapt mij prima denkt ik hé ouwe koekenbakker
dit kan er dus gebeuren bij TE snel afkoelen
mvg jacco