ik ben zelf ook weer een nieuwe mix aan het samenstellen en nu kwam ik bij die bollie validator op karperstek.be uit met dit rapport:
-Eiwitten: 23 %
-Koolhydraten: 44 %
-Vetten: 14 %
ik wil deze mix gaan gebruiken voor in de zomer maar zit ik dan ongeveer goed met de hoeveelheid eiwitten, koolhydraten en vetten of zeggen jullie ervan dat ik gerust veel meer eiwitten en vetten mag hebben in mijn mix ?
ben namelijk verder nog nooit echt bezig geweest met de hoeveelheid eiwitten enzo.. in mijn bollie mix ! GR Robin
eiwitten koolhydraten etc..
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
De enig juiste voedingsmiddelen berekening gaat uit van de voedingswaarde in k cal.
Niet in % per gram product...Dus eerst de voedingswaarde in k cal berekenen, een voorbeeldje staat hieronder.
Voedingsmiddelen Gram Eiwitten Vetten Koolhydraten
Tarwemeel 80 0,8 x 10=8,00 0,8 x 2=1,60 0,8 x 62 = 49,60
Magere melkp 30 0,3 x 35=10,50 0,3 x 1=0,3 0,3 x 50 = 15,00
Ei nr. 2 60 0,6 x 13=7,80 0,6 x 11=6,60 0 x 0 = 0.00
Opgeteld 170 26,30 8,5 64,60
- - x 4 kcal x 9 kcal x 4 k cal
Totalen - 105,2 kcal 76,5 kcal 258,4 k cal
100% energievoorziening (EV) = 105,2 + 76,5 + 258,4 = 440,01 kilocal.
Eiwitten 105,2 : 440 x 100% = 23,9%
Vetten 75,69 : 440 x 100% = 17,38%
Koolhydraten 258,4 : 440 x 100% = 58,71%
Die validator is mijns inziens ernstig "invalide".
Niet in % per gram product...Dus eerst de voedingswaarde in k cal berekenen, een voorbeeldje staat hieronder.
Voedingsmiddelen Gram Eiwitten Vetten Koolhydraten
Tarwemeel 80 0,8 x 10=8,00 0,8 x 2=1,60 0,8 x 62 = 49,60
Magere melkp 30 0,3 x 35=10,50 0,3 x 1=0,3 0,3 x 50 = 15,00
Ei nr. 2 60 0,6 x 13=7,80 0,6 x 11=6,60 0 x 0 = 0.00
Opgeteld 170 26,30 8,5 64,60
- - x 4 kcal x 9 kcal x 4 k cal
Totalen - 105,2 kcal 76,5 kcal 258,4 k cal
100% energievoorziening (EV) = 105,2 + 76,5 + 258,4 = 440,01 kilocal.
Eiwitten 105,2 : 440 x 100% = 23,9%
Vetten 75,69 : 440 x 100% = 17,38%
Koolhydraten 258,4 : 440 x 100% = 58,71%
Die validator is mijns inziens ernstig "invalide".
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 1979
- Lid geworden op: 30-07-2006 19:08
- Contacteer:
Die berekening henk,mijn god
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Tja Ruben..
Als ik iets doe..als..wat niet gauw gebeurd
Dan wil ik het wel graag zo goed mogelijk doen, daardoor kan ik mogelijk wel wat onzekerheden wegstrepen, snappie??
Als ik iets doe..als..wat niet gauw gebeurd
Dan wil ik het wel graag zo goed mogelijk doen, daardoor kan ik mogelijk wel wat onzekerheden wegstrepen, snappie??
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 607
- Lid geworden op: 28-08-2006 22:19
- Locatie: Ede
Heren
Doe mij maar een gouwe stek, de cijfertjes die er dan uit komen daar kan ik tenminste wat mee.
Henk
Die berekening van de voedingsmiddelen is dat voor of na het koken ?
met afvragende groet
HPE
Doe mij maar een gouwe stek, de cijfertjes die er dan uit komen daar kan ik tenminste wat mee.
Henk
Die berekening van de voedingsmiddelen is dat voor of na het koken ?
met afvragende groet
HPE
It ain't no fun, to be the hunted one!!!
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Hans-Peter,
Het is niet een berekening van voedingsmiddelen, zoals je weet.
Het is wel de enig juiste berekening van de voedingswaarde welke verkregen word uit een samenstelling van de verschillende gebruikte voedingsmiddelen.
Het belang van koken of bakken zal er niet al teveel toe doen, de chemische samenstelling en de voedingswaarde van de gebruikte voedingsmiddelen zal maar licht veranderen, dit is vergelijkbaar met het brood en de warme maaltijden die wij allen elke dag nuttigen.
Wanneer die gouwe stek zijn giften oplevert, zal ook de oogst evenredig gaan afnemen.
Het is niet een berekening van voedingsmiddelen, zoals je weet.
Het is wel de enig juiste berekening van de voedingswaarde welke verkregen word uit een samenstelling van de verschillende gebruikte voedingsmiddelen.
Het belang van koken of bakken zal er niet al teveel toe doen, de chemische samenstelling en de voedingswaarde van de gebruikte voedingsmiddelen zal maar licht veranderen, dit is vergelijkbaar met het brood en de warme maaltijden die wij allen elke dag nuttigen.
Wanneer die gouwe stek zijn giften oplevert, zal ook de oogst evenredig gaan afnemen.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 607
- Lid geworden op: 28-08-2006 22:19
- Locatie: Ede
Henk
Een gouwe stek moet men met zorg en respect behandelen.
Ik ben niet zo'n slachter, als ik zo'n plekje weet, dan vis ik er een paar keer en zoek verder.
Zo op z'n tijd terug keren op dit soort stekken levert mij genoeg op.
met zoekende groet
HPE
Een gouwe stek moet men met zorg en respect behandelen.
Ik ben niet zo'n slachter, als ik zo'n plekje weet, dan vis ik er een paar keer en zoek verder.
Zo op z'n tijd terug keren op dit soort stekken levert mij genoeg op.
met zoekende groet
HPE
It ain't no fun, to be the hunted one!!!
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Wist ik toch Hans-Peter,
met zorg en respect word het zoeken minder moelijk en draaglijker.
met zorg en respect word het zoeken minder moelijk en draaglijker.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 607
- Lid geworden op: 28-08-2006 22:19
- Locatie: Ede
Henk
Ik wist ook wel, dat jij dat weet
Op het open water is er nog steeds plek zat.
Wat het vooral voor mij moeilijker maakt is, dat overal waar ik kom, er afval ligt.
Niet afkomstig van vissers, maar van andere 'recre-anten', die gewoon vaak vergeten wat ons is gegeven.
En zwijgend ruimde de visser het 'puin'.
Laat niet als dank!
met verdraagzame groet
HPE
Ik wist ook wel, dat jij dat weet
Op het open water is er nog steeds plek zat.
Wat het vooral voor mij moeilijker maakt is, dat overal waar ik kom, er afval ligt.
Niet afkomstig van vissers, maar van andere 'recre-anten', die gewoon vaak vergeten wat ons is gegeven.
En zwijgend ruimde de visser het 'puin'.
Laat niet als dank!
met verdraagzame groet
HPE
It ain't no fun, to be the hunted one!!!