Hoeveelheid suiker bij Tijgers


Gebruikersavatar
Bert Vooijs
Berichten: 1871
Lid geworden op: 22-12-2005 23:41
Locatie: Amsterdam

26-01-2007 14:03

Zit wel wat in hoor, Kris.

de verhouding tijgers/slijm moet niet te ver doorslaan naar slijm, behalve als je wilt oppervlaktevissen :D

Bert.
ff v==
Ricardo van Malestijn
Berichten: 74
Lid geworden op: 27-10-2006 17:49
Locatie: Barneveld

26-01-2007 16:18

Bij ongeveer 2.5 kilo (ongekookt) tijgernoten gooi ik altijd na het koken een flesje oud bruin en een halve kilo bruine suiker bij. Dit laat ik dan staan in een afgesloten ton of emmer. Ik gebruik me tijgernoten dan pas als er een dikke laag slijm bij zit.
Als je dan voer met een spod krijg je dat slijm ook goed op je stek.
Gebruikersavatar
YANNICK deksuh
Berichten: 950
Lid geworden op: 21-05-2006 17:52
Locatie: doetinchem
Contacteer:

26-01-2007 17:50

altijd een kilo suiker op een kilo tijgers + flavour .

mvg yannick
Gebruikersavatar
Fabian stukker
Berichten: 752
Lid geworden op: 14-08-2006 23:00
Locatie: Twente

26-01-2007 19:02

Verse tijgers is ook van belang, heb je oude troep, vergeet die slijmlaag maar.

Zelf nog nooit geen suiker of dergelijk gebruikt.

Wat ik zelf soms ook doe is een grote tijgers zoeken en dan van te voren voor het weken met een boortje een gaatje inboren. heel klein gaatje
en dan een stuk of 30 en dan weken en het hele proces. krijg je wat zachtere tijgers, en dan ff souken in pindaolie en hoppa :lol:
roy goris

26-01-2007 19:08

ik had afgelpen seizoen geen bier meer om erin te doen ,dus ik dacht van laat ik eens cola ebij doen en dat heeft mij een paar leuke vissen opgeleverd :lol:

laat ze zelf als ik ze al gebruik 24 uur weken en dan kook ik ze een uur, altijd kilo tijgers kilo bruine suiker, na koken normaal gesprokenflesje oud bruin, maar dat had ik toen niet en dus vervangen door cola en dan nog een dag of drie laten staan in emmer met deksel erop en jongens wat een slijm wat een slijm. dan ballen in boterhamzakjes invriezen en klaar is clara. :P

groeten :roll:
Gebruikersavatar
martijn dekker
Berichten: 383
Lid geworden op: 22-10-2003 02:00
Locatie: Geldermalsen
Contacteer:

26-01-2007 19:44

Bedankt Bert & Douwe,

weer wat geleerd. Ga dit jaar toch weer wat vaker met de noten aan de slag. Er wordt verbazend weinig mee gevist valt mij op. Dat gaan we maar eens uitbuiten!
Penvissen.... met geen pen te beschrijven.
Gebruikersavatar
Fabian stukker
Berichten: 752
Lid geworden op: 14-08-2006 23:00
Locatie: Twente

26-01-2007 20:25

mss op de water waar jij vist martijn.

de wateren hier in mijn omgeving worden behoorlijk met tijgers bevist.

maar dat is vooral zomers het geval. Vaak grote emmers met tijgers en die zijn naar 1 a 2 dagen dan ook totaal verspreid over het water :o . sta er soms best van te kijken hoeveel sommige mensen met tijgers voeren.
Ze zullen allemaal maar verkeerd bereid zijn :o

e de gevoelen weten de meesten van jullie wel

groeten
Gebruikersavatar
Bert Vooijs
Berichten: 1871
Lid geworden op: 22-12-2005 23:41
Locatie: Amsterdam

26-01-2007 20:53

Succes Martijn,

Het is boekenwijsheid van me, maar volgens mij werken tijgers juist goed op die wateren waar de vissen ze wél kennen, maar er niet mee overvoerd worden.

Dat klinkt ongeveer als wat jij van plan bent. Vang ze.

Bert.
ff v==
basje van der velde
Berichten: 11
Lid geworden op: 08-01-2004 21:22
Locatie: hoevelaken

27-01-2007 09:50

Maar hoelang kun je de tijgers nou onder het water waar je ze in hebt gekookt en met een biertje erbij nou in die emmer goed houden????
roy goris

27-01-2007 10:45

goedhouden na koken kan ik ze niet langer goedhouden dan 5 tot 7 dagen. dan verzuren ze mij.

groeten :roll:
Gebruikersavatar
Bert Vooijs
Berichten: 1871
Lid geworden op: 22-12-2005 23:41
Locatie: Amsterdam

27-01-2007 17:47

Ik heb ook geen idee hoe lang.
Meestal maak ik zoveel als ik in tien dagen denk op te vissen/voeren.
Na een week kijk ik of er over gaat blijven. Dat surplus gaat vervolgens de vriezer in.


Bert.
ff v==
Gebruikersavatar
Mitchel Bruinsma
Berichten: 323
Lid geworden op: 05-10-2004 22:56

28-01-2007 22:48

Hier ook enkel een paar dagen weken in een afgesloten ton.
Daarna een uurtje goed doorkoken.
En daarna in het kookvocht weer in en afgesloten emmer.... en of ze slijmen.. :lol:

Tis idd wel van belang, dat je noten van een goede kwaliteit hebt.

Ben wel van mening dat je tijgers moet introduceren op het te bevissen water. De vissen doen de rest, en zullen ze zelf verspreiden over het hele water. ( uitkakken ) :wink:
¤¤¤PROOST¤¤¤
Gebruikersavatar
raymond renirie
Berichten: 266
Lid geworden op: 03-11-2002 01:00
Locatie: Den Haag
Contacteer:

07-02-2007 16:35

Zorg dat je Schoon steriel begint ,

laat ze weken in je emmer (24 uur) kook (40 min) en gooi ze over in een SCHONE emmer , waar absoluut geen vuil aanwezig is , gooi je gehele gekookte pan over , en vul deze af met water deksel erop en zo min mogelijk lucht erbij . Dus water level zo hoog mogelijk , (neem een goed sluitende emmer , je zult merken dat de Deksel bol kan komen te staan

Nu kan je ze veel langer bewaren ,

ik haal zelf de benodigde tijgers voor mijn sessie eruit met een (SCHONE)frituur spaan en haal gelijk wat slijm eruit , Nu weer water toevoegen tot rand , en ze gaan weken mee zonder zuur te worden.

Dit is alleen van belang als je niet gelijk al je tijgers opvoerd met een voersessie , Ik ben trouwens overtuigd na alle jaren dat ook een stinkende (verzuurd water) tijger , door een karper geaccepteerd word , het is alleen voor jezelf zo rot als je handen zo stinken terwijl je net op je stretcher wilt gaan liggen ,
Gebruikersavatar
Mitchel Bruinsma
Berichten: 323
Lid geworden op: 05-10-2004 22:56

07-02-2007 17:36

Dat zeg ik toch? :wink:
¤¤¤PROOST¤¤¤