Hoeveelheid suiker bij Tijgers


Gebruikersavatar
Dylan Smits
Berichten: 391
Lid geworden op: 17-06-2006 22:09
Locatie: Sliedrecht

23-01-2007 21:04

Even een vraagje...

Hoeveel suiker (en bier) moet er bij het koken van de Tijgernoten..?

MVG,
Dylan!
Afbeelding
Gebruikersavatar
cor bruynes
Berichten: 149
Lid geworden op: 28-10-2003 01:00
Locatie: elburg

23-01-2007 21:34

ik doe er zelf niks bij,ik laat ze na het koken en weken gewoon een dag of 3 in het water staan ,dan stinken ze al meer dan zat gr cor
Gebruikersavatar
remco de koster
Berichten: 1034
Lid geworden op: 03-04-2006 11:11

23-01-2007 22:19

niet teveel suiker die dingen zijn al zoet van zichzelf.Bier weet ik niet.
Gebruikersavatar
Dylan Smits
Berichten: 391
Lid geworden op: 17-06-2006 22:09
Locatie: Sliedrecht

24-01-2007 20:35

Nog een vraagje...

Kan je tijgernoten na de kook en na het weken in kunnen vriezen in het 'slijm'

Gr.
Dylan
Afbeelding
kris bos
Berichten: 75
Lid geworden op: 10-10-2006 16:35
Locatie: Castricum
Contacteer:

24-01-2007 20:41

ja je kan ze in de vriezer doen met slijm. als je het dan bevroren op je stek voert krijg je het slijm piecies op je stek.

mvg,

kris bos
Gebruikersavatar
Dylan Smits
Berichten: 391
Lid geworden op: 17-06-2006 22:09
Locatie: Sliedrecht

24-01-2007 20:47

Oke...en als je het weer ontdooit...heb je dan ook nog gewoon steeds slijm.
Afbeelding
Gebruikersavatar
Jeroen Overmars
Berichten: 844
Lid geworden op: 31-03-2005 19:09
Locatie: Raalte

24-01-2007 20:48

ja :wink:
Gr,

Jeroen :)
kris bos
Berichten: 75
Lid geworden op: 10-10-2006 16:35
Locatie: Castricum
Contacteer:

24-01-2007 20:50

klopt helemaal!

succes met vangen :wink:

kris
Gebruikersavatar
Dylan Smits
Berichten: 391
Lid geworden op: 17-06-2006 22:09
Locatie: Sliedrecht

24-01-2007 20:52

Oke, bedankt :wink:

Gr.
Dylan

Edit: ze koken nu..klopt het dat je steeds water erbij moet doen.. omdat ze anders droogkoken
Afbeelding
Gebruikersavatar
Bert Vooijs
Berichten: 1871
Lid geworden op: 22-12-2005 23:41
Locatie: Amsterdam

24-01-2007 21:55

Dylan, tip:

Als je de slijmerige tijgers gaat invriezen, doe dat dan niet in één grote klont, maar verspreid de blubber bijvoorbeeld over van die plastic snackbakjes of vrieszakjes. Dat is makkelijker als je in een later stadium bevroren klompen tijgernoot wilt gaan voeren.

Groeten van Bert.
ff v==
Gebruikersavatar
Bert Vooijs
Berichten: 1871
Lid geworden op: 22-12-2005 23:41
Locatie: Amsterdam

24-01-2007 21:56

Misschien ben je met te weinig water begonnen? Of staat het vuur te hoog? Heb je wel geweekt? Ligt er een deksel op?

:wink:

Bert.
ff v==
Gebruikersavatar
Dylan Smits
Berichten: 391
Lid geworden op: 17-06-2006 22:09
Locatie: Sliedrecht

25-01-2007 15:46

Water enz..was goed
De tijgers 2 dagen voorgeweekt, Géén deksel erop.
Nu liggen ze nog 2/3 dagen te weken... Maar tot m'n verbazing is het water nog minder geworden...

En wanneer wordt het ongeveer echt slijm..
Afbeelding
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

25-01-2007 16:07

Oke dan:

- Tijgernoten minimaal 24 uur weken tot maximaal 48 uur. Tijgers goed
onderwater zetten + een flinke lading bruine suiker + eventueel een
flinke scheut vloeibare melasse, en dan weken.
- Tijgernoten 45 minuten koken (pas rekenen wanneer het water GOED
aan de kook is!). Gewoon koken in het weekwater.
- Na het koken gelijk in een emmer gooien met kooknat en al, en dan ge-
lijk de deksel erop.
- Minimaal 3 dagen laten staan. En als het goed is, moeten ze dan slijmen.

Opmerking: Suiker en vloeibare melasse hoeft NIET persé! Ik heb wel het
idee, dat het het slijmings proces versnelt. Ook zijn suikers en melasse
prima attractors...

groetjes Benny
Gebruikersavatar
Dylan Smits
Berichten: 391
Lid geworden op: 17-06-2006 22:09
Locatie: Sliedrecht

25-01-2007 16:22

Oke...Ik heb geen één keer de deksel erop gedaan..is dat erg...
Afbeelding
Gebruikersavatar
Jeroen Hof op't
Berichten: 1346
Lid geworden op: 05-08-2004 10:28
Locatie: Zuid-Holland
Contacteer:

25-01-2007 16:23

Vrijwel niets meer aan toe te voegen, het geheim van slijmende tijgernoten is simpelweg de weektijd, kooktijd, naweektijd. Kortom 5 tot 6 dagen en ze zijn superieur!!

Makkelijk is inderdaad om een baaltje voor te weken/koken en weg te zetten in de vriezer. Scheelt een hoop tijd.
BORN TO FISH, FORCED TO WORK

Afbeelding
Gebruikersavatar
robert klapman
Berichten: 342
Lid geworden op: 11-01-2006 14:19
Locatie: Nootdorp
Contacteer:

25-01-2007 18:59

Jeroen Hof op't schreef:Vrijwel niets meer aan toe te voegen, het geheim van slijmende tijgernoten is simpelweg de weektijd, kooktijd, naweektijd. Kortom 5 tot 6 dagen en ze zijn superieur!!

Makkelijk is inderdaad om een baaltje voor te weken/koken en weg te zetten in de vriezer. Scheelt een hoop tijd.



whahaha
mijn ma worst al gek na 5kilo proline boilies
Robert

Niet zeiken,, Gewoon vissen!!
Gebruikersavatar
Jeroen Hof op't
Berichten: 1346
Lid geworden op: 05-08-2004 10:28
Locatie: Zuid-Holland
Contacteer:

25-01-2007 19:38

Je moet het ook niet binnen zetten hé??

Als je het dan toch binnen zet, dan maar onder haar bed..... :lol:
BORN TO FISH, FORCED TO WORK

Afbeelding
Gebruikersavatar
robert klapman
Berichten: 342
Lid geworden op: 11-01-2006 14:19
Locatie: Nootdorp
Contacteer:

25-01-2007 20:31

whahaha :wink:
Robert

Niet zeiken,, Gewoon vissen!!
Gebruikersavatar
martijn dekker
Berichten: 383
Lid geworden op: 22-10-2003 02:00
Locatie: Geldermalsen
Contacteer:

25-01-2007 22:16

Het kan met deze temperaruren langer duren voor dat je er "slijm"bij krijgt, in de zomer gaat het hele proces een stuk sneller.
Nu opletten of je ze niet moet losbikken uit de emmer :wink:
De deksel moet eraf blijven anders heb je kans dat het gaat schimmelen.

Suc6
Penvissen.... met geen pen te beschrijven.
Gebruikersavatar
Bert Vooijs
Berichten: 1871
Lid geworden op: 22-12-2005 23:41
Locatie: Amsterdam

25-01-2007 22:29

Dat laatste ben ik niet helemaal met je eens, Martijn.

Ik doe het zoals Benny schrijft:
Laten afkoelen in de afgesloten pan. Dan in de emmer gieten en DIRECT het deksel erop.
Een schoon deksel natuurlijk, op een schone emmer.
Dan heb je volgens mij minder kans op ongewenste schimmels dan zonder deksel.

Groeten van Bert.
ff v==
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

25-01-2007 22:37

Emmer sluiten ook in de zomer, dan gisten de noten veel sneller.
Ik doe de afgesloten emmer ook nog in een koelbox.
Niks geen schimmel.
Vissen is een hobby, geen religie!
basje van der velde
Berichten: 11
Lid geworden op: 08-01-2004 21:22
Locatie: hoevelaken

25-01-2007 22:53

hoelang kun je de noten eigenlijk in een afgesloten emmer goed houden?
Jan-Willem Kroon
Berichten: 399
Lid geworden op: 28-11-2005 19:19
Locatie: Hardinxveld

26-01-2007 09:56

kris bos schreef:ja je kan ze in de vriezer doen met slijm. als je het dan bevroren op je stek voert krijg je het slijm piecies op je stek.

mvg,

kris bos


Kris,

Hier heb ik toch even een vraag over. Ik heb al vaker gelezen dat je het bevroren slijm op je stek kan voeren. Bij mij blijven deze bevroren bonken echter drijven... :-? Heeft iemand hier ervaring mee en een oplossing voor?

Verder is een nadeel van het invriezen van tijgernoten dat de noten volgens mij wat zachter worden. Vooral als ik ze een paar keer heb ingevroren, vang ik er regelmatig witvis mee.

Groeten JW
Run to the water.....
kris bos
Berichten: 75
Lid geworden op: 10-10-2006 16:35
Locatie: Castricum
Contacteer:

26-01-2007 11:28

ik heb deze info van door de ogen van de karper volgens mij wordt het zo vermeldt. maar ik kan er natuurlijk naastzitten.

mvg,
kris bos
kris bos
Berichten: 75
Lid geworden op: 10-10-2006 16:35
Locatie: Castricum
Contacteer:

26-01-2007 11:35

oja,

ik heb het wel met duivenvoer gedaan ik had een bevroren brok van denk iets minder dan een vierkante decimeter. het zonk als een baksteen. het kan misschien aan de hoeveelheid water liggen want bij mijn duivenvoer zat nagenoeg geen water. maar het gaat natuurlijk om het slijm van de tijgers die je op je stek wilt hebben dus heeft het geen zin op dat weg te laten.

groeten,

kris bos