Hoeveelheid suiker bij Tijgers
- Dylan Smits
- Berichten: 391
- Lid geworden op: 17-06-2006 22:09
- Locatie: Sliedrecht
Even een vraagje...
Hoeveel suiker (en bier) moet er bij het koken van de Tijgernoten..?
MVG,
Dylan!
Hoeveel suiker (en bier) moet er bij het koken van de Tijgernoten..?
MVG,
Dylan!
- cor bruynes
- Berichten: 149
- Lid geworden op: 28-10-2003 01:00
- Locatie: elburg
ik doe er zelf niks bij,ik laat ze na het koken en weken gewoon een dag of 3 in het water staan ,dan stinken ze al meer dan zat gr cor
- remco de koster
- Berichten: 1034
- Lid geworden op: 03-04-2006 11:11
niet teveel suiker die dingen zijn al zoet van zichzelf.Bier weet ik niet.
- Dylan Smits
- Berichten: 391
- Lid geworden op: 17-06-2006 22:09
- Locatie: Sliedrecht
Nog een vraagje...
Kan je tijgernoten na de kook en na het weken in kunnen vriezen in het 'slijm'
Gr.
Dylan
Kan je tijgernoten na de kook en na het weken in kunnen vriezen in het 'slijm'
Gr.
Dylan
ja je kan ze in de vriezer doen met slijm. als je het dan bevroren op je stek voert krijg je het slijm piecies op je stek.
mvg,
kris bos
mvg,
kris bos
- Dylan Smits
- Berichten: 391
- Lid geworden op: 17-06-2006 22:09
- Locatie: Sliedrecht
Oke...en als je het weer ontdooit...heb je dan ook nog gewoon steeds slijm.
- Jeroen Overmars
- Berichten: 844
- Lid geworden op: 31-03-2005 19:09
- Locatie: Raalte
ja
Gr,
Jeroen
Jeroen
klopt helemaal!
succes met vangen
kris
succes met vangen
kris
- Dylan Smits
- Berichten: 391
- Lid geworden op: 17-06-2006 22:09
- Locatie: Sliedrecht
Oke, bedankt
Gr.
Dylan
Edit: ze koken nu..klopt het dat je steeds water erbij moet doen.. omdat ze anders droogkoken
Gr.
Dylan
Edit: ze koken nu..klopt het dat je steeds water erbij moet doen.. omdat ze anders droogkoken
- Bert Vooijs
- Berichten: 1871
- Lid geworden op: 22-12-2005 23:41
- Locatie: Amsterdam
Dylan, tip:
Als je de slijmerige tijgers gaat invriezen, doe dat dan niet in één grote klont, maar verspreid de blubber bijvoorbeeld over van die plastic snackbakjes of vrieszakjes. Dat is makkelijker als je in een later stadium bevroren klompen tijgernoot wilt gaan voeren.
Groeten van Bert.
Als je de slijmerige tijgers gaat invriezen, doe dat dan niet in één grote klont, maar verspreid de blubber bijvoorbeeld over van die plastic snackbakjes of vrieszakjes. Dat is makkelijker als je in een later stadium bevroren klompen tijgernoot wilt gaan voeren.
Groeten van Bert.
ff v==
- Bert Vooijs
- Berichten: 1871
- Lid geworden op: 22-12-2005 23:41
- Locatie: Amsterdam
Misschien ben je met te weinig water begonnen? Of staat het vuur te hoog? Heb je wel geweekt? Ligt er een deksel op?
Bert.
Bert.
ff v==
- Dylan Smits
- Berichten: 391
- Lid geworden op: 17-06-2006 22:09
- Locatie: Sliedrecht
Water enz..was goed
De tijgers 2 dagen voorgeweekt, Géén deksel erop.
Nu liggen ze nog 2/3 dagen te weken... Maar tot m'n verbazing is het water nog minder geworden...
En wanneer wordt het ongeveer echt slijm..
De tijgers 2 dagen voorgeweekt, Géén deksel erop.
Nu liggen ze nog 2/3 dagen te weken... Maar tot m'n verbazing is het water nog minder geworden...
En wanneer wordt het ongeveer echt slijm..
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Oke dan:
- Tijgernoten minimaal 24 uur weken tot maximaal 48 uur. Tijgers goed
onderwater zetten + een flinke lading bruine suiker + eventueel een
flinke scheut vloeibare melasse, en dan weken.
- Tijgernoten 45 minuten koken (pas rekenen wanneer het water GOED
aan de kook is!). Gewoon koken in het weekwater.
- Na het koken gelijk in een emmer gooien met kooknat en al, en dan ge-
lijk de deksel erop.
- Minimaal 3 dagen laten staan. En als het goed is, moeten ze dan slijmen.
Opmerking: Suiker en vloeibare melasse hoeft NIET persé! Ik heb wel het
idee, dat het het slijmings proces versnelt. Ook zijn suikers en melasse
prima attractors...
groetjes Benny
- Tijgernoten minimaal 24 uur weken tot maximaal 48 uur. Tijgers goed
onderwater zetten + een flinke lading bruine suiker + eventueel een
flinke scheut vloeibare melasse, en dan weken.
- Tijgernoten 45 minuten koken (pas rekenen wanneer het water GOED
aan de kook is!). Gewoon koken in het weekwater.
- Na het koken gelijk in een emmer gooien met kooknat en al, en dan ge-
lijk de deksel erop.
- Minimaal 3 dagen laten staan. En als het goed is, moeten ze dan slijmen.
Opmerking: Suiker en vloeibare melasse hoeft NIET persé! Ik heb wel het
idee, dat het het slijmings proces versnelt. Ook zijn suikers en melasse
prima attractors...
groetjes Benny
- Dylan Smits
- Berichten: 391
- Lid geworden op: 17-06-2006 22:09
- Locatie: Sliedrecht
Oke...Ik heb geen één keer de deksel erop gedaan..is dat erg...
- Jeroen Hof op't
- Berichten: 1346
- Lid geworden op: 05-08-2004 10:28
- Locatie: Zuid-Holland
- Contacteer:
Vrijwel niets meer aan toe te voegen, het geheim van slijmende tijgernoten is simpelweg de weektijd, kooktijd, naweektijd. Kortom 5 tot 6 dagen en ze zijn superieur!!
Makkelijk is inderdaad om een baaltje voor te weken/koken en weg te zetten in de vriezer. Scheelt een hoop tijd.
Makkelijk is inderdaad om een baaltje voor te weken/koken en weg te zetten in de vriezer. Scheelt een hoop tijd.
BORN TO FISH, FORCED TO WORK
- robert klapman
- Berichten: 342
- Lid geworden op: 11-01-2006 14:19
- Locatie: Nootdorp
- Contacteer:
Jeroen Hof op't schreef:Vrijwel niets meer aan toe te voegen, het geheim van slijmende tijgernoten is simpelweg de weektijd, kooktijd, naweektijd. Kortom 5 tot 6 dagen en ze zijn superieur!!
Makkelijk is inderdaad om een baaltje voor te weken/koken en weg te zetten in de vriezer. Scheelt een hoop tijd.
whahaha
mijn ma worst al gek na 5kilo proline boilies
Robert
Niet zeiken,, Gewoon vissen!!
Niet zeiken,, Gewoon vissen!!
- Jeroen Hof op't
- Berichten: 1346
- Lid geworden op: 05-08-2004 10:28
- Locatie: Zuid-Holland
- Contacteer:
Je moet het ook niet binnen zetten hé??
Als je het dan toch binnen zet, dan maar onder haar bed.....
Als je het dan toch binnen zet, dan maar onder haar bed.....
BORN TO FISH, FORCED TO WORK
- robert klapman
- Berichten: 342
- Lid geworden op: 11-01-2006 14:19
- Locatie: Nootdorp
- Contacteer:
whahaha
Robert
Niet zeiken,, Gewoon vissen!!
Niet zeiken,, Gewoon vissen!!
- martijn dekker
- Berichten: 383
- Lid geworden op: 22-10-2003 02:00
- Locatie: Geldermalsen
- Contacteer:
Het kan met deze temperaruren langer duren voor dat je er "slijm"bij krijgt, in de zomer gaat het hele proces een stuk sneller.
Nu opletten of je ze niet moet losbikken uit de emmer
De deksel moet eraf blijven anders heb je kans dat het gaat schimmelen.
Suc6
Nu opletten of je ze niet moet losbikken uit de emmer
De deksel moet eraf blijven anders heb je kans dat het gaat schimmelen.
Suc6
Penvissen.... met geen pen te beschrijven.
- Bert Vooijs
- Berichten: 1871
- Lid geworden op: 22-12-2005 23:41
- Locatie: Amsterdam
Dat laatste ben ik niet helemaal met je eens, Martijn.
Ik doe het zoals Benny schrijft:
Laten afkoelen in de afgesloten pan. Dan in de emmer gieten en DIRECT het deksel erop.
Een schoon deksel natuurlijk, op een schone emmer.
Dan heb je volgens mij minder kans op ongewenste schimmels dan zonder deksel.
Groeten van Bert.
Ik doe het zoals Benny schrijft:
Laten afkoelen in de afgesloten pan. Dan in de emmer gieten en DIRECT het deksel erop.
Een schoon deksel natuurlijk, op een schone emmer.
Dan heb je volgens mij minder kans op ongewenste schimmels dan zonder deksel.
Groeten van Bert.
ff v==
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Emmer sluiten ook in de zomer, dan gisten de noten veel sneller.
Ik doe de afgesloten emmer ook nog in een koelbox.
Niks geen schimmel.
Ik doe de afgesloten emmer ook nog in een koelbox.
Niks geen schimmel.
Vissen is een hobby, geen religie!
-
- Berichten: 11
- Lid geworden op: 08-01-2004 21:22
- Locatie: hoevelaken
hoelang kun je de noten eigenlijk in een afgesloten emmer goed houden?
-
- Berichten: 399
- Lid geworden op: 28-11-2005 19:19
- Locatie: Hardinxveld
kris bos schreef:ja je kan ze in de vriezer doen met slijm. als je het dan bevroren op je stek voert krijg je het slijm piecies op je stek.
mvg,
kris bos
Kris,
Hier heb ik toch even een vraag over. Ik heb al vaker gelezen dat je het bevroren slijm op je stek kan voeren. Bij mij blijven deze bevroren bonken echter drijven... Heeft iemand hier ervaring mee en een oplossing voor?
Verder is een nadeel van het invriezen van tijgernoten dat de noten volgens mij wat zachter worden. Vooral als ik ze een paar keer heb ingevroren, vang ik er regelmatig witvis mee.
Groeten JW
Run to the water.....
ik heb deze info van door de ogen van de karper volgens mij wordt het zo vermeldt. maar ik kan er natuurlijk naastzitten.
mvg,
kris bos
mvg,
kris bos
oja,
ik heb het wel met duivenvoer gedaan ik had een bevroren brok van denk iets minder dan een vierkante decimeter. het zonk als een baksteen. het kan misschien aan de hoeveelheid water liggen want bij mijn duivenvoer zat nagenoeg geen water. maar het gaat natuurlijk om het slijm van de tijgers die je op je stek wilt hebben dus heeft het geen zin op dat weg te laten.
groeten,
kris bos
ik heb het wel met duivenvoer gedaan ik had een bevroren brok van denk iets minder dan een vierkante decimeter. het zonk als een baksteen. het kan misschien aan de hoeveelheid water liggen want bij mijn duivenvoer zat nagenoeg geen water. maar het gaat natuurlijk om het slijm van de tijgers die je op je stek wilt hebben dus heeft het geen zin op dat weg te laten.
groeten,
kris bos