Hoe krijg ik mijn zelfgemaakte boilies hard?


Jeroen Dekker
Berichten: 2
Lid geworden op: 14-09-2006 21:54

15-09-2006 22:07

Hoe krijg ik mijn zelfgemaakte boilies hard?
Boilies zonder eieren en zonder toevoeging van ei-albumine of rijstebloem.al verschillende methoden geprobeert maar na een dag vissen zijn ze plump pudding geworden.Ze worden wel hard als ik ze laat uitdrogen maar worden dan zo brossig na een paar uurtjes vissen.
freezer baits blijven wel goed hard,wat stoppen zij erin wat ik niet in mijn zelfgemaakte boilies verwerk.Kan iemand mij iets meer hierover vertellen? Groet Jeroen
luuk houtgraaf
Berichten: 616
Lid geworden op: 15-10-2005 18:11
Locatie: zaanstad
Contacteer:

15-09-2006 22:28

zoekfunctie :wink:
plassen zijn perfeckte viswateren,
Jop Boot
Berichten: 467
Lid geworden op: 19-12-2005 14:54

16-09-2006 14:17

Vraag: Waarom geen eieren?

(Boek gelezen.....?)

Als je perse iets aan de eieren wil doen kan je ook gewoon eens minder eieren nemen ipv. van alles weg te laten. Bv twee eieren per pond droge mix. De rest wordt dan water.

Geheim recept van JPBRC ((Jop Boot's Boilie Research Center), (ook voor TV-snacks en zelfgemaakte meeneem bami....)):

50% niet te fijn gemalen vogelzaad. (Dus geen birdfood, maar uitsluitend zaadjes)
50 % Griesmeel Albert Heyn.

Draait niet echt lekker, dus eventueel nog wat soyabloem toevoegen voor het betere draaien.

Wordt snoeihard met eieren en gewoon hard zonder.

En je hebt ook nog eens een crunch-factor in je boilie.....
vinnie brule
Berichten: 259
Lid geworden op: 13-07-2005 22:12
Locatie: den haag

16-09-2006 17:34

IN DE VRIEZER GOOIEN ( geintje)



:D 8) :D :P :P
shit doesn't happen it is caused by ass-holes!!!!
p.s fuck the fucking krbbpls!!!!!
vinnie brule
Berichten: 259
Lid geworden op: 13-07-2005 22:12
Locatie: den haag

16-09-2006 17:35

probeer wat polenta meel

is bijna het zelfde als gries alleen wat fijner van struktuur



mzzl vinnie
shit doesn't happen it is caused by ass-holes!!!!
p.s fuck the fucking krbbpls!!!!!
Gebruikersavatar
Dirk Maatman
Berichten: 788
Lid geworden op: 29-11-2005 19:08
Locatie: thuis
Contacteer:

16-09-2006 17:39

lactal bumine :wink:
.
Gebruikersavatar
bart van bezouw
Berichten: 2161
Lid geworden op: 18-09-2002 02:00
Locatie: groningen
Contacteer:

16-09-2006 20:23

Polenta is NIET bijna het zelfde als gries..

GR Bart
vinnie brule
Berichten: 259
Lid geworden op: 13-07-2005 22:12
Locatie: den haag

18-09-2006 10:22

wat is het dan
shit doesn't happen it is caused by ass-holes!!!!
p.s fuck the fucking krbbpls!!!!!
vinnie brule
Berichten: 259
Lid geworden op: 13-07-2005 22:12
Locatie: den haag

18-09-2006 10:23

okee ,

gries is een tarwe product en polenta mais maar de eigenschappen lijken sterk op elkaar
shit doesn't happen it is caused by ass-holes!!!!
p.s fuck the fucking krbbpls!!!!!
Gebruikersavatar
bart van bezouw
Berichten: 2161
Lid geworden op: 18-09-2002 02:00
Locatie: groningen
Contacteer:

18-09-2006 19:13

OOK de eigenschappen lijken niet op elkaar..

Gries is een binder, Polenta is GEEN binder.. een vrij essentieel verschil lijkt mij!!
Polenta is overigens de fijngemalen vorm van Maismeel.

Gr Bart
vinnie brule
Berichten: 259
Lid geworden op: 13-07-2005 22:12
Locatie: den haag

18-09-2006 19:48

polenta is geen binder ???????????


heel vreemd dat half italie zun pudding er mee bind dan
heb je dat wel een gezien dat spul is taai en hard als de t*ring
en zoals je zag in mn vorige post dat ik weet dat hetmais meel is
overigens is maizena dit ook is dat ook geen binder dan?????

mzzlo vinnie
shit doesn't happen it is caused by ass-holes!!!!
p.s fuck the fucking krbbpls!!!!!
Gebruikersavatar
bart van bezouw
Berichten: 2161
Lid geworden op: 18-09-2002 02:00
Locatie: groningen
Contacteer:

18-09-2006 20:02

en toch is Polenta geen binder hoor Vinnie, dat kunnen anderen je ook wel vertellen.

sorry

Gr Bart
vinnie brule
Berichten: 259
Lid geworden op: 13-07-2005 22:12
Locatie: den haag

18-09-2006 20:08

als je bedoeld in de rauwe vorm snap ik het
maar het zorgt zeker voor hardheid na het koken
dit is volgens mij toch ook gewoon binding

om schrijf binder is dan
iets wat je mix bind bij het aan maken??????

dat was niet de vraag in dit topic volgens mij


overigens bind polenta vocht dat zegt volgens mij genoeg



maar als je echt wil binden neem dan gewoon touw!!!
shit doesn't happen it is caused by ass-holes!!!!
p.s fuck the fucking krbbpls!!!!!
Gebruikersavatar
bart van bezouw
Berichten: 2161
Lid geworden op: 18-09-2002 02:00
Locatie: groningen
Contacteer:

18-09-2006 20:18

Vinnie,

Een misverstand dus. Ik vind een Binder absoluut niet hetzelfde als een uitharder. Maismeel hard bijzonder goed uit, maar bindt voor geen meter. De meeste binders (B.v. Griesmeel, Tarwebloem, Tarwegluten) Hebben daarentegen (door hun bindende kracht) wel de eigenschap dat ze de boilie taai maken! En je zou taaiheid als een soort van hardheid kunnen beschouwen ja..
Polenta hard redelijk goed uit maar bindt dus niet!

Gr Bart
Gebruikersavatar
leonard bakker
Berichten: 4
Lid geworden op: 11-09-2006 23:44
Locatie: leiderdorp

19-09-2006 00:13

de pasta in italy word niet ALDENTE van de palenta

kzou ff gaan google dan is het probleem uit de wereld

gr
leo
Gebruikersavatar
roos paul
Berichten: 382
Lid geworden op: 13-12-2003 01:00
Locatie: Brakel
Contacteer:

19-09-2006 05:09

Rijstemeel,ook goeie uitharder!


paul
hou het netjes aan de waterkant!!
vinnie brule
Berichten: 259
Lid geworden op: 13-07-2005 22:12
Locatie: den haag

19-09-2006 09:48

welk probleem??????
shit doesn't happen it is caused by ass-holes!!!!
p.s fuck the fucking krbbpls!!!!!
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

19-09-2006 10:38

Polenta (maisgries), polentabloem en maismeel zijn geen van allen bin-
ders. Het laat je boilie wel redelijk uitharden, maismeel hard nog het beste
uit van de 3 genoemde maisproducten. Gebruik zelf meestal polenta-
bloem.
En nogmaals: Voor de genen die het niet geloven. Polentabloem is hetzelf-
de als maisbloem. Ik weet dit 100% zeker...

groetjes Benny
Gebruikersavatar
roos paul
Berichten: 382
Lid geworden op: 13-12-2003 01:00
Locatie: Brakel
Contacteer:

19-09-2006 16:17

Daar heb je een punt benny,het is inderdaad hetzelfde!!



paul
hou het netjes aan de waterkant!!
Gebruikersavatar
joeri onkelinx
Berichten: 672
Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
Locatie: België

19-09-2006 17:41

Benny, wat is dan wel een goede BINDER???
Adios,
Joeri

Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Gebruikersavatar
bart van bezouw
Berichten: 2161
Lid geworden op: 18-09-2002 02:00
Locatie: groningen
Contacteer:

19-09-2006 18:03

Zie ook mijn post Joeri,

Griesmeel, Tarwebloem en Tarwegluten zijn enkele voorbeelden van goede binders.

GR Bart
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

19-09-2006 18:04

Joeri,

Tarwebloem tot een dosering van maximaal 30%. Teveel tarwebloem in
je mix, maakt je deeg behoorlijk kleverig. Mixen die van zichzelf te weinig
binding hebben, kunnen met tarwebloem behoorlijk "gered" worden.

Vaak voldoet 10% tarwebloem in een mix al wel, als de mix wat te weinig
binding heeft.

Het is niet een echte uitharder. Boilies met redelijk wat tarwebloem wor-
den meer rubberachtig.

En ja, dan heb je nog ei-albumine. Zeer goede uitharder en binder. Ook
tarwegriesmeel is een perfecte uitharder en binder, maar hard niet zo
goed uit als ei-albumine.

groetjes Benny
Gebruikersavatar
bart van bezouw
Berichten: 2161
Lid geworden op: 18-09-2002 02:00
Locatie: groningen
Contacteer:

19-09-2006 18:05

Als je NU nog geen goede binder hebt gevonden :wink:

Gr Bart
Gebruikersavatar
joeri onkelinx
Berichten: 672
Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
Locatie: België

19-09-2006 18:51

ik heb ze gevonden :lol:, en welke van die binders heeft een zoete smaak?
Adios,
Joeri

Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Gebruikersavatar
bart van bezouw
Berichten: 2161
Lid geworden op: 18-09-2002 02:00
Locatie: groningen
Contacteer:

19-09-2006 18:54

Griesmeel Vanille van de Albert Heyn 8)

Bart