boilie mix


Gebruikersavatar
Jeroen Overmars
Berichten: 844
Lid geworden op: 31-03-2005 19:09
Locatie: Raalte

11-07-2006 16:47

Hallo,

ik weet dat dit een veelgestelde vraag is, maar ik wil nu graag een keer goede boilies maken, die goed rollen en goed hard worden. Ik heb het wel eens eerder geprobeerd, maar dan met allemaal keukenproducten, en nu wil ik het eens goed aanpakken. Ik dacht zelf aan een mix met gemalen tijgers.

30% maismeel

20% tarwegriesmeel

20% gemalen tijgernoot

20% tarwebloem

10% gemalen speculaas
Gr,

Jeroen :)
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

11-07-2006 17:35

7,5 % speculaas
2,5 % ei-albumine

Van het griesmeel 10% opofferen voor 10% sojameelvolvet....
Gebruikersavatar
Jeroen Overmars
Berichten: 844
Lid geworden op: 31-03-2005 19:09
Locatie: Raalte

11-07-2006 17:44

ok bedankt
Gr,

Jeroen :)
Gebruikersavatar
Jeroen Overmars
Berichten: 844
Lid geworden op: 31-03-2005 19:09
Locatie: Raalte

11-07-2006 17:48

als je babycorn korrels fijnmaalt, heb je dan ook maismeel?
Gr,

Jeroen :)
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

11-07-2006 18:18

maismeel zoet....
Gebruikersavatar
Jeroen Overmars
Berichten: 844
Lid geworden op: 31-03-2005 19:09
Locatie: Raalte

11-07-2006 18:36

dat kan toch ook, ipv de gewone maismeel?
Gr,

Jeroen :)
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

11-07-2006 18:53

ja, maar pas wel op voor de totale hoeveelheid suiker in je aas...

mag niet té hoog...
Gebruikersavatar
Jeroen Overmars
Berichten: 844
Lid geworden op: 31-03-2005 19:09
Locatie: Raalte

11-07-2006 21:36

moet ik er dan een ingredient uithalen??
Gr,

Jeroen :)
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

11-07-2006 21:51

Nee Jeroen,

Gewoon maïsmeel nemen, tijgernoten bevatten suikers genoeg.
Je kan ook 2% zout toevoegen dan blijft het suikergehalte even hoog maar je haalt de zoete smaak er mee op. :o

En dat vinden ze echt lekker 8)
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
Jeroen Overmars
Berichten: 844
Lid geworden op: 31-03-2005 19:09
Locatie: Raalte

11-07-2006 21:54

dus dan wordt het:

30% maismeel zoet

20% tarwegriesmeel

20% gemalen tijgernoot

20% tarwebloem

8% gemalen speculaas

2% zout
Gr,

Jeroen :)
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

11-07-2006 22:01

Jeroen Overmars schreef:dus dan wordt het:

30% maismeel zoet

20% tarwegriesmeel

20% gemalen tijgernoot

20% tarwebloem

8% gemalen speculaas

2% zout


Fout Jeroen,
Gewone maïsmeel nemen

30% maismeel
10% tarwegriesmeel
10% sojameel volvet
20% gemalen tijgernoot
20% tarwebloem
8% gemalen speculaas
2% zout
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
Jeroen Overmars
Berichten: 844
Lid geworden op: 31-03-2005 19:09
Locatie: Raalte

11-07-2006 22:03

ok dan doe ik dat wel, en bij een winkel hier in de buurt zeiden ze dat polenta hetzelfde was, klopt dit??
Gr,

Jeroen :)
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

11-07-2006 22:09

Hetzelfde als WAT Jeroen?
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
Jeroen Overmars
Berichten: 844
Lid geworden op: 31-03-2005 19:09
Locatie: Raalte

11-07-2006 22:10

o wat dom, hetzelfde als maismeel
Gr,

Jeroen :)
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

11-07-2006 22:19

Het is niet helemaal hetzelfde.
Maïsmeel is gemaakt uit de rauwe volle gemalen maïskorrel.
Polenta word gemaakt uit het binnenste van diezelfde korrel zonder de vliezen en zemelen enz enz.
Vervolgens word het schoon gezeefde meel gekookt, gedroogd en weer gemalen tot een fijnkorrelige bloem.
De eigenschappen verschillen wel degelijk van maïsmeel.
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
Tim Horsthuis
Berichten: 128
Lid geworden op: 13-02-2003 01:00
Locatie: Rossum ov
Contacteer:

11-07-2006 22:22

Henk ter Maat schreef:
Jeroen Overmars schreef:dus dan wordt het:

30% maismeel zoet

20% tarwegriesmeel

20% gemalen tijgernoot

20% tarwebloem

8% gemalen speculaas

2% zout


Fout Jeroen,
Gewone maïsmeel nemen

30% maismeel
10% tarwegriesmeel
10% sojameel volvet
20% gemalen tijgernoot
20% tarwebloem
8% gemalen speculaas
2% zout




Henk (of Mitsz) , Waarom moet Jeroen gewone maismeel gebruiken ipv maismeel zoet?
Ik gebruik altijd zoet namelijk altijd.
vr gr Tim
Matthys Filip
Berichten: 117
Lid geworden op: 16-02-2005 17:45
Locatie: Hertsberge (B)

11-07-2006 22:22

Vergeet je niet die 2,5% ei-albumine mee te rekenen die Mitz aangaf?

(waarschijnlijk i.v.m. het uitharden, waarnaar je vroeg in je eerste post)

Groeten.
Gebruikersavatar
Jeroen Overmars
Berichten: 844
Lid geworden op: 31-03-2005 19:09
Locatie: Raalte

11-07-2006 22:27

kan ik die ei albumine niet ergens voor vervangen, angezien ik dat hier nergens kan krijgen, en sojameel volvet kan ik ook nergens krijgen hier in de buurt :-?
Gr,

Jeroen :)
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

11-07-2006 22:38

Tim Horsthuis schreef:Henk (of Mitsz) , Waarom moet Jeroen gewone maismeel gebruiken ipv maismeel zoet?
Ik gebruik altijd zoet namelijk altijd.
vr gr Tim


Tim,
Tijgernotenmeel bevat ook al veel suikers, samen met zoete maïs kan het wel eens teveel worden.
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

12-07-2006 07:33

Jeroen,

probeer eens bij de plaatselijke bakker, of ie eiwitpoeder heeft.

Het is wel de moeite waard in deze receptuur, die erg veel grove ingredienten bevat.

mvg Mitsz
Gebruikersavatar
Jeroen Overmars
Berichten: 844
Lid geworden op: 31-03-2005 19:09
Locatie: Raalte

12-07-2006 10:36

en dat eiwitpoeder is dan hetzelfde als ei-albumine??
Gr,

Jeroen :)
Gebruikersavatar
Jeroen Overmars
Berichten: 844
Lid geworden op: 31-03-2005 19:09
Locatie: Raalte

13-07-2006 12:36

??
Gr,

Jeroen :)
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

13-07-2006 17:53

ja
Gebruikersavatar
Jeroen Overmars
Berichten: 844
Lid geworden op: 31-03-2005 19:09
Locatie: Raalte

12-08-2006 11:20

ik heb de boilies een paar weken geleden gedraaid, ze waren wel goed gelukt, alleen namen ze de geur van de bodem op van het water :( . moet ik ze dan minder lang laten drogen in vervolg?
Gr,

Jeroen :)
Gebruikersavatar
Kenny Willems
Berichten: 3415
Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
Locatie: Duiven
Contacteer:

12-08-2006 11:38

Een boilie zal altijd de bodem geur en kleur opnemen, maar als je hem lang genoeg laat drogen kun je dat sterk verminderen.
Mischien had je ze idd niet lang genoeg laten drogen.