invriezen van losse groge ingrediënten


Plaats reactie

Is het mogelijk om losse ingrediënten in te vriezen?

Ja, ik doe het zelf ook
1
7%
Ik doe het zelf niet, maar is goed mogelijk
3
20%
Nee doe het niet meer, omdat...
1
7%
nooit gedaan, en ga ik ook niet doen omdat...
10
67%
 
Totaal aantal stemmen: 15
Gebruikersavatar
luuk schenkelaars
Berichten: 1643
Lid geworden op: 17-04-2002 02:00
Locatie: Raamsdonk

24-12-2004 12:15

Heren,

Hoe denken julie over het invriezen van losse ingrediënten? Vele ingrediënten koop ik per 5 kg, maar soms blijft er wel eens een halve zak staan.... Nu wilde ik weer gaan draaien maar het ruikt nu heel muf en heb dat dus weggegooit.
Zou ik het ook gewoon in een afgesloten zak kunnen invriezen? of word het dan te nat?

Groeten,

Luuk
Karpervissen is net als..... .....vissen op karper
Gebruikersavatar
robert grootenboer
Berichten: 622
Lid geworden op: 11-10-2003 02:00
Locatie: Willemstad

24-12-2004 14:14

Luuk,

ik denk dat je losse ingredienten niet perse hoef in te vriezen ( heb het zelf ook nog nooit gedaan) Het is zoiezo al droog dus het zou goed moeten blijven ook als het niet in de vriezer staat. Dat muf ruiken kan ook gekomen zijn doordat de zak of bak waar het in zat niet goed was afgesloten, zo wil je nog wel eens anderen geuren krijgen.

mvg,

robert
Als julie me missen ben ik op het mooiste water van nederland aan het visse!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gebruikersavatar
Mark Noorman
Berichten: 1922
Lid geworden op: 14-01-2002 01:00
Locatie: Zeist

24-12-2004 14:30

Luuk,

Droog, donker en luchtdicht verpakken is het beste dat je kunt doen.

Groeten,

Mark
Gebruikersavatar
Harnold Kikkert
Berichten: 2174
Lid geworden op: 22-11-2004 21:18
Locatie: Hoogeveen

24-12-2004 14:36

Koop een grote regenton van plastic en je voer blijft wel 2 jaar goed.

gr Harnold
Gebruikersavatar
menno laarmans
Berichten: 2070
Lid geworden op: 20-09-2004 10:34
Locatie: lapzwansland

24-12-2004 15:02

Vraagje ?

Hoe wil 2.5 kg = halve 5 kilo zak nu 2 jaar goed blijven in n regen ton ????????

Koop of minder in t vervolg of gooi t gewoon weg.

Er gaat niks boven vers voer met of zonder ton.


Gr
Gebruikersavatar
Marco Mensing
Berichten: 5504
Lid geworden op: 18-09-2002 02:00

24-12-2004 15:54

Mark Noorman schreef:Luuk,

Droog, donker en luchtdicht verpakken is het beste dat je kunt doen.

Groeten,

Mark


Lang leve de zuurkooltonnetjes, voldoen precies aan bovengestelde eisen, en is een wat handelbaarder formaat als een regenton, en bovendien stapelbaar !
CarpeR Diem
Gebruikersavatar
Harnold Kikkert
Berichten: 2174
Lid geworden op: 22-11-2004 21:18
Locatie: Hoogeveen

24-12-2004 17:33

menno laarmans schreef:Vraagje ?

Hoe wil 2.5 kg = halve 5 kilo zak nu 2 jaar goed blijven in n regen ton ????????

Koop of minder in t vervolg of gooi t gewoon weg.

Er gaat niks boven vers voer met of zonder ton.


Gr


Er kunnen zich situaties voordoen die je belemmer om een bepaalde tijd te vissen.
Ik zeg niet dat ik het 2 jaar bewaar, ik stel alleen dat het zou kunnen en dat is toch echt iets anders.

gr Harnold
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

24-12-2004 21:45

omdat ik het liever vers inkoop.........

De enige goeie optie Luuk.

MVG Mitsz
Gebruikersavatar
chris koekoek
Berichten: 146
Lid geworden op: 12-12-2004 18:32
Contacteer:

24-12-2004 21:50

Hoe weet je dan dat iets vers :-? is als je het koopt in de winkel?
Hoe vers is vers?
Het komt dan idd niet uit een vriezer!
Maar hoe oud zou het al zijn?
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

24-12-2004 22:53

Als je echt wil, zoek je "de meest verse weg" vanzelf.

Een meelsoort, die vers is, ruikt niet dood. Als je een vers meel samenknijpt in je hand, blijft het als het ware aaneen plakken. Het moet zo min mogelijk van het originele product afwijken

Allemaal niet eenvoudig, maar komt, naarmate je vaker producten in koopt.

wel de moeite...

MVG Mitsz
Gebruikersavatar
Albert v Hasselt
Berichten: 197
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: vught

25-12-2004 02:48

Dat van die losse ingrediënten invriezen vind ik wel erg ver gaan. Is het dan niet makkelijker om er eerst boillies van te maken, en ze dan in te vriezen.
'T lijkt me inderdaad ook niet makkelijk met vocht ed.
Koop het inderdaar vers in de winkel.
Dit is misschien niet voor iedereen even makkelijk, maar plakkende zakken, prijsstickers in gludens. Kijk naar de verpakking. Proef het thuis een beetje verdiep je in je aas, dit hoort toch ook bij het karpervissen.
Ik denk als je een beetje oplet dat het best mogelijk is om wat verse spullen te verzamelen. Koop wat je gebruikt, en laat de regentonnen achterwege....
groetjes albert.en nog vele strakken lijnen toe gewenst
Gebruikersavatar
luuk schenkelaars
Berichten: 1643
Lid geworden op: 17-04-2002 02:00
Locatie: Raamsdonk

29-12-2004 20:58

goed, ik weet nu hoe julie erover denken. Bedankt voor die reacties.

Maar simpele ingrediënten als broodmeel, vismeel, trouvit en ga nog maar even door, koop ik gewoon altijd vers.
Maar ik doel eigenlijk op ingrediënten als robinret, caseïne, eigeel, eialbumine, betaine, enz. Dit zijn niet de ingrediënten die je voor een paar euro voor 5 of kg koopt. deze zijn stukken duurder dan de bovenstaande ingrediënten.

Ik heb eergister met allemaal nieuwe ingrediënten 15 kg bollen grdraaid en heb weer wat over. één zak heb ik droog, en donker opgeborgen, de andere ingevroren. Ben benieuwd wat het gaat worden de volgende keer.

Groeten,

Luuk
Karpervissen is net als..... .....vissen op karper
Marcel Postma
Berichten: 67
Lid geworden op: 16-01-2005 19:45
Locatie: Oldenzaal

20-01-2005 21:42

Ga anders eens naar een patatzaak en vraag daar om mayonaise emmers met deksel.
Deze emmers sluiten goed af en er kan ongeveer 10 kg mix (of ingrediënten) in.
Als je die dan in de kelder zet (mits droog) blijft dit jaren goed.
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

22-01-2005 16:59

Kijk uit met het bewaren van ingredienten in plastic afgesloten emmers, de
ingredienten kunnen dan gaan "zweten" (broeien).
Wil je het wel in emmers bewaren, doe dan het volgende:
- Leg in de bodem van de emmer een stuk karton, wat precies op maat is ge-
knipt is.
- Kiep hier je ingredient op.
- Knip nu weer een stuk rond karton uit, en prik hier een paar gaten in. Leg
dit stuk karton weer bovenop het ingredient (moet precies passen).
- Prik nu in de deksel van de emmer ook enkele gaten, en sluit de emmer af.
- Plaats de emmer in een droge en vochtvrije ruimte!

Het voer kan zo niet gaan zweten, dit door dat het ingredient zo beter kan ademen

Tot slot: Het beste verwerk je natuurlijk de ingredienten zo snel mogelijk!!!

groetjes Benny
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

22-01-2005 17:05

Oh ja....ook niet in eem warme ruimte!
Plaats reactie