De grote aasuitdaging


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Wil Jeurninck
Berichten: 2261
Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
Locatie: Baexem
Contacteer:

13-09-2004 22:40

Ga maar weer eens zoeken in de kast naar dat schrift met die ouw recepten,staat de voor en tegens van een aantal melen in die in deze topic genoemd worden.
Mij geheugen graaft niet zo diep.

Shit welke kast was het ook alweer :oops:
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

13-09-2004 22:51

niet alles verraden Wil :D
Gebruikersavatar
Arend Bleijerveen
Berichten: 98
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Locatie: Blokker
Contacteer:

13-09-2004 23:08

Hallo Mitsz,

Misschien als toevoeging op 'de grote aasuitdaging' naar aanleiding van je opmerking: 'Zelf heb ik zeer goede resultaten behaald op gekiemde zaden. Alleen die brasem'.

Daarom de volgende vraag:
Is het mogelijk om een home made boilie te fabriceren zodat deze niet gegeten wordt door brasems maar wel door karpers. Dus selectie op ingrediënten en niet op grootte?

Deze vraag is off topic, maar waarschijnlijk wel te combineren omdat de verboden ingrediënten: tarwemeel, griesmeel, maismeel, polenta, sojameel, aardappelmeel, rijstemeel en roggemeel wel door brasems worden geapprecieerd.

Cheers Arend
Gebruikersavatar
Wil Jeurninck
Berichten: 2261
Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
Locatie: Baexem
Contacteer:

14-09-2004 05:00

Alles verraden Mitsz?,zie er misschien niet zo slim uit maar zo erg is het ook al weer niet.
Zal een beetje gek zijn om mijn "diep" geheime aas ingredienten aan de grote klok te hangen.
ken jacobs
Berichten: 82
Lid geworden op: 20-06-2004 23:34

14-09-2004 08:32

je geheime vangsten moet je ook niet vertellen :wink:
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

14-09-2004 09:28

Spinaziepoeder? Lijkt me zeer geschikt voor graskarpers.

Maar ja, volgende probleem is de beschikbaarheid van een aantal van die exoten. Mogelijk dat we daarmee een antwoord hebben op de vraag waarom telkens dezelfde ingrediënten worden gebruikt. Ze zijn redelijk makkelijk verkrijgbaar. Bovendien weet ik er te weinig van om de gevraagde percentages uit te rekenen. Ik moet bekennen dat ik daarvoor simpelweg karpervoer 2000 in de CD lade gooi.

De vraag van Arend is wel een aardige. Maar naar mijn idee zijn de nuances van de smaakattractie voor wat betreft brasem en karper te gering om op basis van ingrediënten echt super selectief te zijn?

Groet, Kees
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

14-09-2004 10:00

Arend,

ik denk dat we met de brasem moeten leren leven, als we niet met 34mm boilies willen visen. Keiharde 22mm boilies willen nog wel eens helepen, maar dan moeten ze echt hard zijn. Brasem en karper voeden zich nu eenmaal aan dezelfde bronnen.

Kees,

probeer het eens gewoon zonder te berekenen als het gaat om het verkennen van nieuwe producten. Spinaziepoeder werkt niet alleen bij graskarper. 8) Maar als je echt wil, kun je spinazie(poeder) gewoon invoeren in KV 2000.

Wil,

ik geen idee hoe je eruit ziet. Dat je niet dom bent, heb ik al een tijdje in de gaten :wink:
Gebruikersavatar
Arend Bleijerveen
Berichten: 98
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Locatie: Blokker
Contacteer:

14-09-2004 20:22

Wat betreft de selectie op ingrediënten voor het vangen van karper zonder last de hebben van brasem geloofde ik ook niet dat dit mogelijk is.
Maar een goede Amsterdamse karpervisser vertelde mij dat hij op Du Der met boilies van Monsterpersuit mix van Nash geen enkele aanbeet heeft gehad van brasem. Terwijl wij de week erna de ene brasem naar de andere vingen op een eigengemaakte boilie met de bekende ingrediënten ook op 25mm boilies.
Dus heeft er iemand ervaring met het vangen van brasem op eigengemaakte boilies met die bekende Nash mix. (niet de ready mades)?

Cheers Arend
Gebruikersavatar
Bertil Wielink
Berichten: 1760
Lid geworden op: 27-12-2001 01:00
Locatie: Nederland
Contacteer:

14-09-2004 21:34

Mitsz,

Waarom vang je dan op de ene boilie wel veel brasem en op de andere niet.. en van de boilie waar ik bijna geen brasem mee vang lusten de karpers wel pap?
Zelfde maat, zelfde hardheid. Tell me?

Ik denk dus dat Arend wel degelijk gelijk heeft dat je een boilie minder aantrekkelijk voor brasem kunt maken...

Bertil
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

14-09-2004 21:57

Mitsz,
Brasem en karper voeden zich nu eenmaal aan dezelfde bronnen.
Ook ik vang beide vissoorten op verschillende boilies..en kan er wel mee leven.

Bertil,
Jij hebt duidelijk andere ervaringen en vraagt aan Mitsz; Tell me?
Op de ene wel en de andere geen brasem dus, Bertje zou zeggen; vertel, vertel, vertel!! :wink:
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

14-09-2004 22:13

Ja Bertil,

voor de draad ermee dan! :wink:

Mitsz
Gebruikersavatar
Bertil Wielink
Berichten: 1760
Lid geworden op: 27-12-2001 01:00
Locatie: Nederland
Contacteer:

15-09-2004 10:23

Ik constateer het alleen uit mijn vangsten....
Ik heb werkelijk geen flauw idee hoe het komt........... :P 8)
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

15-09-2004 10:42

Goh jammer Bertil,

zou toch wel handig zijn geweest. Nou goed we blijven puzzelen. Jullie zijn de eersten die het horen, als ik er op een dag een patroon in vind. Vooralsnog eerst nog wat andere dingen te doen.

MVG Mitsz
Koen Workel
Berichten: 1242
Lid geworden op: 29-04-2003 02:00
Locatie: Goor(Twente)

15-09-2004 10:42

Het gisten van partikels geeft een positieve impuls naar de karper toe.

Er zijn dus enzymen aan het inwerken op de partikels.

Dus worden de partikels beter en makkelijker verteerd.

Dus is (tropisch) duivenvoer toch een goed product om in je boilie te verwerken voor een najaars/winter voercampagne? Mits je het laat gisten.

Iets zegt me dat dit al is gezegt in de topic, maar ik kan het niet weervinden :oops:


mvg

Koen
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

15-09-2004 11:17

Met dank aan de bacterie,
Bacteriën in voedsel betekent meestal: rotting, of zelfs: gif. Gelukkig zijn er ook nuttige bacteriën en andere micro-organismen (schimmels, gisten). Die bederven voedsel niet, maar maken het beter. Beter smakend, beter verteerbaar of beter te bewaren. In al die gevallen spreken van we van fermentatie.

Heel bekende vormen van fermentatie zijn de inwerking van bacteriën op melk, waardoor karnemelk, yoghurt of kaas ontstaat. Heel gezond! Bepaalde gistcellen zijn nodig om bier te maken, of brood. En wie kent niet zuurkool? Dat is gefermenteerde witte kool.
Groet'n Henk..

still growing Old.
Klaas van den Herik
Berichten: 4624
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00

15-09-2004 11:27

Heren,


M.b.t. brasem: Elke mix waarin ik kwistig gebruik maak van melasse, zijn ware brasem trekkers. Zo ook kerriepoeder, zeker in combinatie met baukje vanille.

Weet niet meer wie of waar, maar daar werd gesproken over paprikapoeder en zeeltvangsten.

MVG

Klaas
Gebruikersavatar
Mark Noorman
Berichten: 1922
Lid geworden op: 14-01-2002 01:00
Locatie: Zeist

15-09-2004 11:39

Ik heb ooit eens gelezen dat iemand op Cassien met Whisky van Nash vrijwel geen last had van meervalletjes waar anderen wel lastig werden gevallen door die beesten.

Groeten,

Mark
Bas Hofkens
Berichten: 2415
Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
Locatie: Mooiste provincie van NL

15-09-2004 12:08

Ja, dat heb ik ook gelezen Mark! Volgens mij was het in Karper of Karperwereld.
Met vriendelijke groet,

Bas Hofkens
Bas B.
Berichten: 3343
Lid geworden op: 27-07-2003 02:00

15-09-2004 12:14

Had ie wel last van karper?
Gebruikersavatar
Bertil Wielink
Berichten: 1760
Lid geworden op: 27-12-2001 01:00
Locatie: Nederland
Contacteer:

15-09-2004 12:19

Dit verhaal van die Whisky komt van Alijn Danau. Zijn vismaat Sven Hoebeeck ontdekte dit op Cassien..
Niet dat die Whisky nu zo goed was.. maar was toen de oplossing tegen de kreeften.

En ja.. zeer veel last van karper.. zelfs doodgewaande biggen verschenen die sessie op zijn mat...

Vr.Gr.,

Bertil
kenny vernieuwe
Berichten: 749
Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
Locatie: W-vl. Belgie

15-09-2004 12:37

idd paprika in het najaar kan vele zeelten op leveren.
ik heb voor het moment ook niet veel last van brasem de andere mensen bij mij op het water wel.
die voeren wel met pellets en nog wat mais en ik niet
Koen Workel
Berichten: 1242
Lid geworden op: 29-04-2003 02:00
Locatie: Goor(Twente)

15-09-2004 12:51

Bedankt Henk,

Al wist ik dit al.

Zat alleen even te denken om dit proces ook te kunnen gebruiken in bijvoorbeeld boilies. Voor de betere vertering wat me, met name wanneer de temperaturen kelderen, zeer belangrijk lijkt.

Zijn partikels ook gezond te krijgen? Ik dacht van wel toch? dmv fermentatie dus he

Ik meen ergens een topic gelezen te hebben van Jurgen Munten? die vroeg iets over het verschil tussen fermentatie en rotten of iets dergelijks.

Ik zal die topic nog eens proberen op te zoeken, en misschien dat ik weet wat ideeén op kan doen.

Er zit namelijk ergens een gek idee in m'n hoofd om een voercampagne te starten voor het najaar. Gewoon als een beetje een experiment.
En wil daarvoor dus een goed verteerbare boilie voor gebruiken.

Die ben ik aan het zoeken. En daarna ga ik nog proberen om te leren bollen draaien 8)

thanx anyway

mvg

Koen
Gebruikersavatar
Erik Rozen
Berichten: 588
Lid geworden op: 24-11-2003 01:00

15-09-2004 15:24

Heren aastovenaars....

Iemand al eens gedacht over de whisky flavour van Nash? Waarom minder katvisjes? Zo'n grote stimulator is die flavour nou toch ook niet naar monsieur karper toe...

Katvisjes blieven dus ook geen whisky flavour, zullen wel meer van whiskey out the US of A houden... (of was het nu net omgekeerd)

Frank Warwick maakt in een van zijn artikelen melding van een bijzondere eigenschap van Nash Whisky. De ph waarde, zuurtegraad, is ontzettend laag.

Even puzzelen en je weet wat ik probeer te zeggen.
Elk nadeel heb z'n voordeel...
Jeroen Grummel
Berichten: 424
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Emmen

16-09-2004 09:16

Goedemiddag,

Idd Klaas,ik merk wel degelijk een verschil in zeelt vangst wanneer ik gebruik maak van kruidig aas.Vis ik met boilies waar (veel) Robin Red in verwerkt is,vang ik geheid zeelt,zomer en winter.Mijn TOP nacht was 12 zeelten in één nacht .... Vis ik daarentegen met een niet kruidig aas,vang ik een hooguit twee zeelten.

Deze resultaten hebben betrekking op een specifiek veenkanaal,wellicht dat hier gewoon extreem veel zeelt voor komt.Maar na diverse gesprekken met wat locale vissers is het wel opmerkelijk dat ik zoveel zeelt vang.

Momenteel laat elke vissoort van zich afweten,heb al 5 nachten oprij een BLANK :cry:

MVG "GRUM"
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

17-09-2004 22:19

Hallo,
Ik wil de heren thuisbakkers (hobbyisten en industriebakkers :wink: ) het volgende niet onthouden.
Denk daarbij vooral aan de relatie deegtemperatuur en verwerkbaarheid..
Plakkerig deeg kan bijvoorbeeld zeer goed verwerkbaar blijken wanneer de massatemperatuur 2 graden hoger is 8)

Tsja, eens een bakker...........

http://www.classofoods.com/pagina2_1.html
Groet'n Henk..

still growing Old.