Om een brasem aen 't spit te braden

Plaats reactie
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

26-08-2008 20:13

Neemt een brasem die kuyt heeft. Naerse schoongemaeckt is, snijt den buyk open en de kuyt alleen uytgenomen. Die ghehackt met doren van eyeren, pietercelie, noten, foelie, peper en boter. Dan t'samen weder ingedaen en den brasem weder toegenaeyt. Gebraden zijnde, neemt van de boter uyt de pan, doet daer 2 of 3 ansioven in en wat verjuys. Laet'et opwellen en kooken tot den ansiovis ghesmolten is. Dan, in het opdissen, stroyt wel orego op de rant van u schotel.

DOEN! :D
Ruben vd Worp
Berichten: 1979
Lid geworden op: 30-07-2006 19:08
Contacteer:

26-08-2008 20:15

dislecties mitsz?
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

26-08-2008 20:44

Tis een receptje uit 1562 Ruben. Ik dacht, ik laat eens een gerecht uit grootmoeders tijd herleven.
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

26-08-2008 22:13

Weet niet hoe 't spit van jou grootmoeder eruit zag, maar (Gebraden zijnde, neemt van de boter uyt de pan,) lijkt het mij meer op wokken Mitsz.

Weet je nu eindelijk zelf dat je 11 pond aan spitrijpe brasem zomaar hebt teruggezet :o :o
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

27-08-2008 07:03

ach Henk, die vang ik van de week nog wel een keer :wink:
Plaats reactie