Boiley's bewaren


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Mark Brouwer
Berichten: 975
Lid geworden op: 02-03-2005 14:08
Locatie: Nuenen

13-05-2007 16:35

Normaal gesproken bewaar ik mijn boiley's gewoon in
de vriezer, verder geen problemen met het bewaren
hiervan. Nu ga ik echter binnenkort 4 dagen richting
Maasplassen, en ik ben niet de gelukkige die over een
vriezer in z'n tent beschikt :lol:

Nu wilde ik ze ook niet luchtdrogen, gezien ze hier
naar mijn idee veels te hard van worden en al snel
(na 4-5 dagen) scheurtjes beginnen te vertonen....
Ook zal het aas met deze weersomstandigheden ook nog
eens extra lang vochtig blijven, met schimmels als gevolg

Nu heb ik de volgende idee-en om de boiley's te
"conserveren" in een kleine emmer.
-Conserveren met keukenzout. Hoeveel heb ik nodig
voor ongeveer 3kg boiley's?
-Conserveren met suiker. Kan dit ook droog? Hoeveel
zou ik hier voor moeten gebruiken voor 3kg boiley's?

Keukenzout maakt de boiley's ook wel hard zoals ik net
elders al op het forum had gelezen, maar ik wil gewoon
dat ze niet gaan schimmelen en scheuren vertonen, wat
me met dat zout en een afgesloten emmer wel de beste
manier lijkt.

Hoe denken jullie hierover?
"Dode brasem vangen, da's pas erg!"
kevin diederen
Berichten: 3862
Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
Locatie: Zuid Nederland

13-05-2007 16:56

A: Meer dan 3kg meenemen voor 4 dagen op zulk water.
B: Me niet meer bellen als ik geen fatsoenlijk bereik heb als ik bij mn oma ben.
C: Gewoon lucht drogen en als je ze wat zachter wilt hebben voor gebruik zorgen dat er weer wat vocht in je bol komt. Als je de boilies nu begint te drogen dan zullen ze makkelijk die paar daagjes mee gaan.
D: Ik zal aan je denken als ik dat pisputje leeg trek.

Zo, dat was weer mijn waardevolle aanvulling op dit board. 8)
Met vriendelijke groet,

Kevin Diederen
damian mijboom
Berichten: 255
Lid geworden op: 14-06-2006 17:22

13-05-2007 18:12

gooi een handje rijst in je emmer trekt het vocht weg
Gebruikersavatar
Jeroen Huigen
Berichten: 393
Lid geworden op: 03-09-2006 18:26
Locatie: Emmercompascuum ( Emmen )

14-05-2007 11:49

Mark , misschien kun je je boilies vacumeren ? Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd , maar ik heb een poosje in een slagerij gewerkt en daar gebeurde dat erg veel met vlees . En dat was dan aardig wat dagen langer houdbaar , maar of dat dan met boilies ook zo is durf ik niet met zekerheid te zeggen . Gewoon proberen .
Plaats reactie