he,
gister nieuwe mix gedraaid en deze draaide erg goed, viel niet uit elkaar, plakte niet aan rolplank maar was erg 'zwaar' te kneden. (heb nu nog last van mijn polsen)
waar kan het aan liggen, mix ziet er (zonder smaaktoevoegingen) zo uit, allemaal gelijke delen;
-tarwebloem;
-tarwemeel volkoren;
-griesmeel;
-soyabloem vet;
-grove polenta;
-trouvit.
Zou er teveel tarwebloem/meel in zitten waardoor dit 'glutten netwerk' erg vast/stevig wordt?
Graag wat tips.
gr
vast deeg
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Ja Jan-Willem,
Dat is goed mogelijk.
Probeer Maïsmeel in plaats van tarwebloem.
-tarwemeel volkoren;
-griesmeel;
-soyabloem vet;
-grove polenta;
-trouvit.
Wanneer het glutennetwerk dan nog te stug en sterk blijft zou je wat meer vocht kunnen toevoegen.
Dat is goed mogelijk.
Probeer Maïsmeel in plaats van tarwebloem.
-tarwemeel volkoren;
-griesmeel;
-soyabloem vet;
-grove polenta;
-trouvit.
Wanneer het glutennetwerk dan nog te stug en sterk blijft zou je wat meer vocht kunnen toevoegen.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 93
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: Goirle
oke Henk
bedankt
bedankt