De verschillen tussen attractors


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Rick Van Derks
Berichten: 1121
Lid geworden op: 24-02-2005 21:16
Locatie: Hoogeveen
Contacteer:

30-11-2005 23:04

Wat mij soms opvalt is dat sommige flavours van verschillende merken met dezelfde smaak/geur totaal niet overeenkomen met een ander.

Nu is het zo dat de flavour die wij eerder gebruikten niet meer te verkrijgen is.
Op zoek dus naar iets wat er op lijkt of hetzelfde is.
Alle flavours die wij hebben gevonden lijken qua geur en smaak nog niet op de flavour die wij hadden, terwijl het toch hetzelfde zou moeten zijn.
Nu is het niet meer dan logisch dat bijv. een bepaald merk niet een exacte kopie kan maken van de andere verdeler.
Het kan toch wel een beetje hetzelfde zijn?


Mvg Rick
Te weten wat men weet, en te weten wat men niet weet, dat is kennis.

Combineer wat je meemaakt, met wat je al wist




http://www.hetvettebaarsje.nl/karpergroep
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

01-12-2005 14:01

Beste Rick,

de hengelsportindustrie is gelijk de supermarkt. Aasfabrikanten kopen hun flavourtjes gewoon in bij een "flavourhuis". Hier zijn er een aantal van en dat verklaart waarom het aanbod zo verschilt. Het is niet erg dat bepaalde merken hun eigen flavours niet produceren en het is al helemaal niet erg dat ze niet op elkaar lijken. Verschil moet er zijn toch?

Dan nog iets anders. Neem bv het aanboid van mijn eigen "flavourboer". het bestaat sowieso al uit meer dan 5000 :o aroma's en alleen van de aardbei zijn er al 17 in de aanbieding. Welke wil je?

Ook is het als bollenroller natuurlijk leuk om verschil te maken en je iegen identiteit te kiezen. Iets waar je als producent zelf achter staat.
Om die reden zal ik nooit een flavour na laten maken.

Hier heb ik wel eens na geinformeerd en het is ook nog eens een kostbare zaak. Om een preciese match te maken, wil de producent een afnamegarantie van 1000/5000 kg. Hier doet zelfs Kevin Nash ongeveer 15 jaar mee :D

Ik twijfel om deze reden dan ook aan nagemaakte flavours en hun exacte zelfde receptuur.

Als je me laat weten welke flavour het om gaat, kan ik je misschien helpen met een overeenkomstig alternatief. Het gaat dan hoofdzakelijk om het oplosmiddel van de flavour en de PH/waarde van de vloeistof.

groeten uut Amsterdam

Mitsz
Peter Otte
Berichten: 1261
Lid geworden op: 10-01-2003 01:00
Locatie: Veghel

01-12-2005 14:51

mitsz van der kamp schreef:Beste Rick,

Als je me laat weten welke flavour het om gaat, kan ik je misschien helpen met een overeenkomstig alternatief. Het gaat dan hoofdzakelijk om het oplosmiddel van de flavour en de PH/waarde van de vloeistof.

groeten uut Amsterdam

Mitsz


Beste Mitsz,

Gaat er nu eindelijk het kwartje vallen bij die gekke karpervissers, verwacht zelf van niet :wink:

Groet,
Peter
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

01-12-2005 14:53

Ben ook bang van niet Peter, maar we houden stug vol........ :D
Rene de vries

01-12-2005 15:20

Bij mijn werkgever gebruiken we 127 verschillende aardbeiaroma's.....

Het mooiste voorbeeld is een perzikaroma..... schreeuwend duur kost voor ons meer dan 75 euri de kg..... (en dan nemen we dus jaarlijks van deze ongeveer 1500 kg af), deze wordt gedurende drie maanden gerijpt op wortelnotenhout.... hoe dat weet ik niet maar speciaal is het wel.....

De aroma's kosten tussen de 12 en 125 euri de kg..... zo kan je al een aardbeiaroma krijgen voor 12 euri de kg... maar ook 1 van 125 euri kg..... het is maar net uit hoeveel componenten het aroma is opgebouwd en hoe het produktieproces is.....

En echt het meeste wat je in de viswinkel koopt is in vergelijking met deze aroma's een slap aftreksel.....
Klaas van den Herik
Berichten: 4624
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00

01-12-2005 15:52

Rene,

Vriend...

:P

MVG

Klaas
Gebruikersavatar
Rick Van Derks
Berichten: 1121
Lid geworden op: 24-02-2005 21:16
Locatie: Hoogeveen
Contacteer:

01-12-2005 16:24

Thnx Mitz,


Je hebt een pb.


Mvg Ricksel
Te weten wat men weet, en te weten wat men niet weet, dat is kennis.

Combineer wat je meemaakt, met wat je al wist




http://www.hetvettebaarsje.nl/karpergroep
Gebruikersavatar
Harnold Kikkert
Berichten: 2174
Lid geworden op: 22-11-2004 21:18
Locatie: Hoogeveen

01-12-2005 22:58

Ik wed dat het een creamflavour of een cheeseflavour is.

Of niet Rick?

gr Een gokker
Gebruikersavatar
Rick Van Derks
Berichten: 1121
Lid geworden op: 24-02-2005 21:16
Locatie: Hoogeveen
Contacteer:

02-12-2005 11:21

Nee Harnold,


Juist niet :D
Te weten wat men weet, en te weten wat men niet weet, dat is kennis.

Combineer wat je meemaakt, met wat je al wist




http://www.hetvettebaarsje.nl/karpergroep
Gebruikersavatar
Harnold Kikkert
Berichten: 2174
Lid geworden op: 22-11-2004 21:18
Locatie: Hoogeveen

02-12-2005 12:03

Leugenaar :oops:

gr Harnold
Gebruikersavatar
bart van bezouw
Berichten: 2161
Lid geworden op: 18-09-2002 02:00
Locatie: groningen
Contacteer:

02-12-2005 14:39

Mitsz, Peter O

Bij mij was het kwartje al lang gevallen.. Bij enkele anderen ook al lang neem ik aan :)

Alcohol en Olie..

En PH maakt ook weer veel uit (heb jij hier een theorie in Mitsz?)

Bart
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

02-12-2005 15:58

nee maar wel ervaring :D
Gebruikersavatar
bart van bezouw
Berichten: 2161
Lid geworden op: 18-09-2002 02:00
Locatie: groningen
Contacteer:

02-12-2005 16:27

Mochten deze ervaringen elke keer weer dezelfde verschijnselen laten zien.. zou je er een theorie aan vast kunnen hangen? (of een soort van "stelregel" ) Ik ben benieuwd!

Groeten Bart
Gebruikersavatar
Rick Van Derks
Berichten: 1121
Lid geworden op: 24-02-2005 21:16
Locatie: Hoogeveen
Contacteer:

03-12-2005 16:38

Mitsz,


Geen pb ontvangen?


Mvg Rick
Te weten wat men weet, en te weten wat men niet weet, dat is kennis.

Combineer wat je meemaakt, met wat je al wist




http://www.hetvettebaarsje.nl/karpergroep
Gebruikersavatar
Rick Van Derks
Berichten: 1121
Lid geworden op: 24-02-2005 21:16
Locatie: Hoogeveen
Contacteer:

04-12-2005 13:50

Harnold.

als je het beslist wil weten, een heel oud flesje
shellfisch, van 10 jaar oud of zo. ik meng het met garnalenolie, maar helaas...op =het.
ben dus nu opzoek naar een goed alternatief.
echt waar!!!
groet Henk
Te weten wat men weet, en te weten wat men niet weet, dat is kennis.

Combineer wat je meemaakt, met wat je al wist




http://www.hetvettebaarsje.nl/karpergroep
Gebruikersavatar
Rick Van Derks
Berichten: 1121
Lid geworden op: 24-02-2005 21:16
Locatie: Hoogeveen
Contacteer:

04-12-2005 14:12

:lol:
Te weten wat men weet, en te weten wat men niet weet, dat is kennis.

Combineer wat je meemaakt, met wat je al wist




http://www.hetvettebaarsje.nl/karpergroep
Plaats reactie