ik was net boilies aant maken en ik vroeg me af of je ook boilies kan maken met koffie? en anders met cacao ofzo...
en welke basismix moet ik hierbij gebruiken, ik gebruik nu:
3 delen maismeel
3 delen tarwemeel
2 delen griesmeel
2 keer de helft ........ik zou eerst beginnen met 2,5% cacao en 2,5% oplos cappu.
Als ik jou was zou ik eerst een proef mixje maken ongeveer 250 gram, een proefje van alleen cacao, een proefje van oplos cappu of een proefje van cacao en oplos cappu.
Je kan alle kanten op
Cacaopoeder kan je gebruiken tot 10% op je totale mix. Dit is wel afhankelijk van welke cacaopoeder je gebruikt. Ikzelf gebruik altijd blooker. Dit is al een heel oud merk maar blijft het toch nog altijd beter doen dan de nesquick en dergelijke. Wat betreft oploskoffie dat zou ik gebruiken tot 5% dus dan komt het er als volgt uit te zien
Nesquick heeft dan ook niets met cacao poeder te maken. 1 of ander verdunt goedje.
Vind 10% "gewaagd"
Robin,
Toevallig heeft een meneer wat onderzoeken gedaan naar respons bij vissen. toevallig was spuug en koffie 1 van de dingen waarop de vissen reageerden. Of het onze gemalen koffie of oploskoffie betrof weet ik niet zeker, maar gewone koffie wil wel. Een paar eetlepels per pond.
Cacao vind ik maar een raar bitter goedje.
Wel mee gevist ook mee gevangen, maar nooit vertrouwen in gehad.
er stond een paar maanden geleden in de beet een artikel over boillies met koffie erin verwerkt. het ging over oploskoffie en ook over capuccino volgens mij. ik weet niet welk nummer het is omdat ik hem van de bieb had geleend.
watr je zget over nesquik kan best kloppen. Ik heb het vroeger ooit is gebruikt en ben meteen afgehaakt en nooit geen vertrouwen meer gehad. Maar toch is er altijd iets in mij gebleven wat betreft cacao. Ik ben het laster weer is gaan toepassen en ben begonnen met 5% dit beviel uitstekend en de vangsten ook! Ik ben meer gaan teovoegen en ben tot de conclusie dat met mijn mix je niet meer dan 10% moet gebruiken en dat gaat gewoon perfect.
Jij beschrijft cacao als een bitter zoetje?? leg is uit??? Ik zie het zelf als hele goede en sterke attractor die ook zeker een paar dagen in je boillie blijft zitten en hem er naar laat ruiken en smaken!! Mijn ervaring is verder ook dat cacaopoeder echt boven alles uitkomt!
Ik heb het gebruikt in combinatie met vismeel 10%cacao en 40% vismeel gemengd (meerdere melen/soorten door elkaar) (ook een top boillie met goede resultaten!!) Ik heb nog nooit geen klagen gehad sinds ik de cacaopoeder van blooker gebruik. Het heeft me op nog geen enkel water in de steek gelaten. Altijd resultaat mee geboekt.
10% het lijkt veel maar stelt niks voor. Je moet er zelf gewoonweg mee experimenteren en kijken wat voor jou het beste uitkomt met vangsten en dergelijke mocht je (net als mij) nog een smaak o.i.d willen toevoegen.