Bloem versus meel/griesmeel


Plaats reactie
Jan Zwarthoed
Berichten: 355
Lid geworden op: 15-09-2003 02:00
Locatie: Volendam

22-09-2005 17:06

Even een vraagje voor de aasdeskundigen hier op het board:

Ik maak gebruik van de volgende basismix:

150g soja vet
150g tarwegries
150g polenta
150g rijstemeel

Als rijstemeel nou vervangen wordt door rijstebloem levert dit dan andere eigenschappen op van het deeg?

Deze basis bevat veel grof meel en ik zou de binding eigenlijk iets beter willen hebben omdat de overige 400g uit vismeel met andere toevoegingen bestaat.
Is het zo dat bloem een betere binding oplevert dan meel of griesmeel?en geeft dit verlies aan hardheid van je boilie?
jacco noordermeer

22-09-2005 17:26

jan vervang het deel tarwe gries voor tarwemeel en /of bloem

dan heb je iig meer binding,zeker als je nog vismeel gaat toevoegen

mvg
Jan Zwarthoed
Berichten: 355
Lid geworden op: 15-09-2003 02:00
Locatie: Volendam

23-09-2005 09:00

Bedankt voor de tip jacco.

Weet iemand ook nog hoe dat nou zit met de hardheid van de rijstebloem?
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

23-09-2005 21:56

Jan,

Rijstebloem of meel hardt beter uit dan Tarwebloem/meel.

Tarweproducten blijven eerder wat taaier omdat het wat meer gluten bevat.

http://www.ijsselmolen.nl/producten/tek ... orijst.htm
Groet'n Henk..

still growing Old.
Jan Zwarthoed
Berichten: 355
Lid geworden op: 15-09-2003 02:00
Locatie: Volendam

24-09-2005 14:16

Bedankt voor de info henk. :wink:
Plaats reactie