Even een vraagje voor de aasdeskundigen hier op het board:
Ik maak gebruik van de volgende basismix:
150g soja vet
150g tarwegries
150g polenta
150g rijstemeel
Als rijstemeel nou vervangen wordt door rijstebloem levert dit dan andere eigenschappen op van het deeg?
Deze basis bevat veel grof meel en ik zou de binding eigenlijk iets beter willen hebben omdat de overige 400g uit vismeel met andere toevoegingen bestaat.
Is het zo dat bloem een betere binding oplevert dan meel of griesmeel?en geeft dit verlies aan hardheid van je boilie?
Bloem versus meel/griesmeel
jan vervang het deel tarwe gries voor tarwemeel en /of bloem
dan heb je iig meer binding,zeker als je nog vismeel gaat toevoegen
mvg
dan heb je iig meer binding,zeker als je nog vismeel gaat toevoegen
mvg
-
- Berichten: 355
- Lid geworden op: 15-09-2003 02:00
- Locatie: Volendam
Bedankt voor de tip jacco.
Weet iemand ook nog hoe dat nou zit met de hardheid van de rijstebloem?
Weet iemand ook nog hoe dat nou zit met de hardheid van de rijstebloem?
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Jan,
Rijstebloem of meel hardt beter uit dan Tarwebloem/meel.
Tarweproducten blijven eerder wat taaier omdat het wat meer gluten bevat.
http://www.ijsselmolen.nl/producten/tek ... orijst.htm
Rijstebloem of meel hardt beter uit dan Tarwebloem/meel.
Tarweproducten blijven eerder wat taaier omdat het wat meer gluten bevat.
http://www.ijsselmolen.nl/producten/tek ... orijst.htm
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 355
- Lid geworden op: 15-09-2003 02:00
- Locatie: Volendam
Bedankt voor de info henk. 
